Muszę oficjalnie zaprotestować przeciw nazywaniu budynków Richarda Rogersa niezbyt pięknymi - Lloyds jest genialny 
Są. Najlepsze w północnym Londynie (Islington, Camden Town, etc.) Można nawet wynająć/kupić mieszkalne barki (tzn. house barges) i podróżować po całym kraju na wodzie (I think — tak było kiedyś — dawno już nie mieszkam w ÓKeju).Są może takie małe kanały w Londynie??
Chciałbym, żeby w Polsce chociaż te wysłużone robiły za miejską kolejkę.jeszcze w ciagu tego roku wszystkie, te juz wysluzone pociagi zostana zastopione jeszcze nowoczesniejszymi, lepszymi i ladniejszymi![]()
Uff niedawno, na Północy było 27 stopniNo to czekamy. Słyszałem od mojej siostry, że w Londynie straszne upały jak na UK (ponad 20 stopni). Piękne miasto, tak sie nim jaram, że nawet czytam z nudy przewodniki, bo mam zamiar odwiedzić siostre w tym roku.
ta sama mysl przyszla mi do glowy kiedy czytalem artykul o wymianie taboru linii DLRChciałbym, żeby w Polsce chociaż te wysłużone robiły za miejską kolejkę.![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/London_WallGreat, thanks a lot. A czy w Londynie sa moze jakies pozostalosci po murach miejskich, jesli tam takie wogole byly. (Chodzi mi o cos co jest w Poznaniu, Wa-wie, Krakowie). Albo moze jakies pozostalosci po Rzymianach??
oczywiscie ze saGreat, thanks a lot. A czy w Londynie sa moze jakies pozostalosci po murach miejskich, jesli tam takie wogole byly. (Chodzi mi o cos co jest w Poznaniu, Wa-wie, Krakowie). Albo moze jakies pozostalosci po Rzymianach??
oczywiscie ze saPierwszymi śladami działalności osadniczej na terenie Londynu są odkryte pozostałości po rzymskim obozie warownym datowanym na lata 70-80 n.e na wzgórzach Cornhill i Ludgate Hill. Rzymianie oznaczyli centrum Londinium kamieniem Londyńskim, który jest do tej pory widoczny na Cannon Street (mur czesciowo jest wbudowany w istniejacy tam aktualnie budynek. Bylem tam rok temu ale niestety w tym miesiacu juz na pewno nie dam rady tam sie wybrac - jutro lece do Polski
![]()
Jjarecki - w ktorej dzielnicy mieszkasz?
^^
ja mieszkam w Warszawie, ale miałem przyjemność spędzić w Londynie miesiąć czasu stąd te zdjęcia (w kolekcji mam jeszcze inne, ale pokrywają się z Twoimi).
Mieszkałem koło London Bridge Station.