SkyscraperCity Forum banner

Londyn, wizyta pierwsza i pewnie nie ostatnia.

1783 Views 13 Replies 5 Participants Last post by  geogregor
Moja pierwsza wizyta w tym mieście, więc bywalcy niech mi wybaczą wklejanie znanych landszaftów. Wątków o Londynie jest dużo, więc postaram się ograniczyć do jednego miejsca i kilku ciekawostek.:)

Na początek Sky Garden. Ogólnodostępna platforma widokowa na 35 wieżowca The Walkie Talkie.

Chciałbym, żeby w Polsce kiedyś zaistniało coś takiego. To znaczy co? To znaczy taki taras widokowy, który sam w sobie byłby ciekawy. Takie roślinki przykładowo:

A takie widoki rozpościerają się z owego Sky Garden:

Kilka innych ciekawych moim zdaniem ujęć architektonicznych:

I kilka ciekawych rozwiązań, których w Polsce brak lub są inne:

See less See more
26
  • Like
Reactions: 5
1 - 14 of 14 Posts
Nie wrzucaj wiecej niz 5-10 zdjec na post. Taka forumowa zasada ;)

A tak wogole ciekawie bedzie popatrzec jak turysta widzi Londyn . Po latach mieszkania jednak zupelnie inaczej odbiera sie miasto.
  • Like
Reactions: 2
Nie wrzucaj wiecej niz 5-10 zdjec na post. Taka forumowa zasada ;)
Dzięki, będę pamiętał.:)

A tak wogole ciekawie bedzie popatrzec jak turysta widzi Londyn . Po latach mieszkania jednak zupelnie inaczej odbiera sie miasto.
Tak sobie myślę, że mieszkaniec np. Bydgoszczy czy Torunia patrzy tak samo na Warszawę jak ja, mieszkaniec Warszawy, patrzyłem na Londyn.:D
Nie byłeś wcześniej w dużym mieście? :D
W tak dużym jeszcze nie.:D

Będą dalsze fotki?
Kilka jeszcze chciałbym wkleić.

Na początek prawdziwy cel wizyty w Londynie.:D

Cutty Sark:

Tower Bridge:

I dwa widoczki:

See less See more
5
  • Like
Reactions: 2
Dzięki, będę pamiętał.:)

Tak sobie myślę, że mieszkaniec np. Bydgoszczy czy Torunia patrzy tak samo na Warszawę jak ja, mieszkaniec Warszawy, patrzyłem na Londyn.:D

...że aż tak strasznie w tym Lądku, mnie się tam podobało. Jako mieszkaniec Bydgoszczy rzeczywiście patrzę zawszę na Wawę z otwartą gębą. Zwłaszcza na "patelnie", linie średnicową, pl. Defilad z samolotem, ect. Wypisuj takie rzeczy o innych miastach a z pewnością mieszkańcy innych części kraju zaczną kochać Warszawiaków. P.s. możesz się oczywiście wybrać też kiedyś do Byd-Tor i się nieźle zdziwić ze swojego centro-stołecznego punktu widzenia. Zapraszam :p
  • Like
Reactions: 1
Camden High Street, ze 100 metrow na polnoc od stacji Camden Town
Tak, dokładnie. W wolnej chwili wrzucę jeszcze kilka zdjęć stamtąd.

...że aż tak strasznie w tym Lądku, mnie się tam podobało. Jako mieszkaniec Bydgoszczy rzeczywiście patrzę zawszę na Wawę z otwartą gębą. Zwłaszcza na "patelnie", linie średnicową, pl. Defilad z samolotem, ect. Wypisuj takie rzeczy o innych miastach a z pewnością mieszkańcy innych części kraju zaczną kochać Warszawiaków. P.s. możesz się oczywiście wybrać też kiedyś do Byd-Tor i się nieźle zdziwić ze swojego centro-stołecznego punktu widzenia. Zapraszam :p
Urodziłem się koło Bydgoszczy. Studiowałem w Toruniu i Bydgoszczy. W Warszawie mieszkam od 20 lat. I teraz się zastanów czy Bydgoszcz i Toruń przyszły mi na myśl dlatego, że to były pierwsze większe miasta, w których żyłem czy dlatego, że chciałem mieszkańców tych miast obrazić, jak to byłeś łaskaw odczytać. :)
  • Like
Reactions: 1
Na początek Sky Garden. Ogólnodostępna platforma widokowa na 35 wieżowca The Walkie Talkie.

Żeby wejść do Sky Garden to trzeba rezerwować online voucher na wejście? Można następnie przyjść bezpośrednio na zapisaną godzinę, czy trzeba wcześniej, biorąc pod uwagę jakieś kontrolę, czy coś tego typu?
Żeby wejść do Sky Garden to trzeba rezerwować online voucher na wejście? Można następnie przyjść bezpośrednio na zapisaną godzinę, czy trzeba wcześniej, biorąc pod uwagę jakieś kontrolę, czy coś tego typu?
Tak, trzeba zarezerwować. My przyszliśmy na zapisaną godzinę, ale i tak czekaliśmy pół godziny zanim nas wpuścili, bo zbyt mało osób z poprzednich grup wyszło. Była krótka kontrola przez bramkę, ale to trwało chwilkę.
Rezerwujesz voucher na okreslona godzine wejscia. Warto przyjsc troche wczesniej bo mozna troche postac w kolejce do przeswietlania bagazy. Zwlaszcza w weekendy.

Jak juz wjedzie sie na gore to mozna zostac do woli, czas nie jest limitowany.

EDIT:

BlazD mnie uprzedzil ;)
1 - 14 of 14 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.