SkyscraperCity banner

1181 - 1200 of 1236 Posts

·
Registered
Joined
·
752 Posts
Ремонтира се входа на града от към така наречената пресечена скала. Като идеята им е след цялостният му ремонт да затворят Тунела на околовръстното и трафика ще минава през града.....


 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
Реконструкцията на пешеходната зона. От това, което видях, ми се струва че строителите доста се стараят при подреждането на настилката.

Тук, в средата, дали ще има някакви ниски дръвчета с места за сядане около тях или идеята е друга?
 

·
Русенец
Joined
·
1,070 Posts
Главната изглежда добре. Лошото е, че след 5 години тези плочки започват да се саморазрушават. Чудя се дали им залагат този срок още при изпичането.
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter #1,188
Ремонтират паметника на Апостола в Ловеч
Усилено върви ремонтът на паметника на Васил Левски в Ловеч. По всяка вероятност постаментът ще е готов в началото на юни, съобщи инж. Веселин Ружеков, представител на фирмата-изпълнител.
При започване на ремонтните дейности паметникът е бил отворен отзад, напрена е ревизия на фигурата отвътре. „Беше в сравнително добро състояние, имайки предвид, че е построен преди 53 години”, каза инж. Ружеков. Вътре в самата фигура работниците са премахнали ръжда и корозия и са я боядисали. В основата на постамента отвътре е отлят бетон, за да се запълни своеобразна „тава”, в която се е събирала вода, прокниквала през фугите. Инж. Ружеков обясни, че са направени и заварки и по този начин паметникът е укрепен и вече няма да просмуква вода и влага. Направено е почистване на гранитната основа. Ще бъде сменена и старата мраморна плоча с нова, тъмна гранитна с надписи, одобрени от Министерството на културата. Отстрани ще бъде поставена и информационна табела, която ще информира за построяването и ремонта на най-големия в България паметник на Васил Левски.
Ремонтът на паметника започна на 16 април. Стойността на ремонтните дейности е в размер на над 49 хил. лева, са осигурени от Министерството на културата във връзка с честването на 180-годишнината от рождението на Апостола.
През 2016 г. е било направено обследване на скулптурата на монумента от експерти от БАН, които са установили, че има необходимост от основен ремонт. Паметникът на Васил Левски е открит на 27 май 1964 г. и е най-големият и внушителен монумент на Апостола у нас.
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter #1,189
Спряно е движението през тунела на околовръстния път на Ловеч.
Пътуващите по пътя Плевен – Троян минават през Ловеч
От АПИ съобщиха, че движението по път ІІ-35 Плевен – Троян, обходен път на гр. Ловеч от км 43+000 до км 44+400 е ограничено поради ремонтни работи в тунел „Ловеч”.
Тунелът не е ремонтиран повече от 20 г. Предвижда се възстановяване на хидроизолацията на съоръжението, подмяна на съществуващата предпазна ограда, ново енергоефективно осветлението и др.
При последното обследване на тунелите в страната съоръжението беше обявено за третият най-опасен тунел.
Установени са течове в съоръжението, осветлението не работи, компрометирана е хидроизолацията, установена е и ръжда по металната скара за осветлението, но без да има нарушения в конструкцията.
Обходен маршрут за МПС до 12 тона: по улици през центъра на гр. Ловеч.

Обходни маршрути за товарни автомобили над 12 т.:

● За движещите се за и от гр. Троян: от гр. Ловеч, пътен възел „Софийска” по път ІІІ-401 през с. Изворче и с. Соколово до път І-4 при с. Микре, по път І-4 до пътен възел „Абланица” и по път ІІ-35 за гр. Троян и обратно. Движещите се от Троян към Плевен ползват същия маршрут.

● За движещите се от гр. Варна и гр. Севлиево към гр. Ловеч и гр. Плевен от пътен възел Севлиево при км 85+700 на път І-4, по път ІІІ-403 Кормянско – Малък Вършец и път ІІІ-401 П. Славейково – Ловеч до гр. Ловеч, пътен възел „Баховица”.

● За движещите се от гр. Варна и гр. Севлиево към гр. Ловеч и гр. Плевен, които са пропуснали обхода по път ІІІ-403 и ІІІ-401, на път І-4 при пътен възел „Абланица” се насочват с табели Ж3 към кръстовището на път І-4 с път ІІІ-401 при с. Микре, от там по съществуващата организация към гр. Ловеч и гр. Плевен.

Движението се регулира с пътни знаци. Срок до 30.11.2018 г.
 

·
Registered
Joined
·
10,320 Posts
Някакъв слух се върти, че болницата, като фалира ептен ще я дадат или продадат на Аджибадем.
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
В напреднала фаза е ремонтът на централната градска част в ЛовечТой трябва да приключи до 29 ноември.

В напреднала фаза е ремонтът на централната градска част в Ловеч, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж", съобщи БТА. Ремонтните дейности се извършват на терен от 50 декара - от пешеходната зона на Покрития мост до ул. „Ал. Стамболийски".

Изпълнени са 90 процента от дейностите по подмяна на осветлението. Около 70 процента е изградена и поливната система за поддръжка на зелените площи, предстои изграждане на главния захранващ водопровод. Ще бъдат поставени фонтани и паметник.

Около 65 процента от настилката вече е положена. Тя е три вида и се поставя в различни шарки. Ще бъдат положени около половин милион плочки и павета в централната градска част.

Разплатени са около 40 процента от средствата за строително-монтажни работи. От началото на септември започва озеленяването на района, парковото обновление и оборудване с пейки и други съоръжения.

Видео - тук.
http://www.citybuild.bg/news/naprednala-remontyt-tzentralnata/37417
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
В завода на Great Wall в Ловеч започва ново производство

Гepмaнcĸият aвтoмoбилeн гигaнт VОЅЅ Аutоmоtіvе зaпoчвa нoвo пpoизвдocтвo в Лoвeч. Koмпaниятa e пoдпиcaлa дългocpoчeн дoгoвop зa нaeм нa плoщ oт 12 225 ĸв. м. в "Бaxoвицa Индycтpиaлeн пapĸ" EAД. Имeннo тaм ce пoмeщaвaшe зaвoдa нa "Литeĸc мoтopc", ĸoйтo пpoизвeждaшe aвтoмoбилитe Grеаt Wаll. Πpeз 2017 гoдинa дpyжecтвoтo oтĸpи иcĸaнe зa фaлит.

Hoвият инвecтитop oбeщaвa дa oтĸpиe 1 000 paбoтни мecтa зa cпeциaлиcти oт Лoвeч и peгиoнa. B пpeдпpиятиeтo щe ce пpoизвeждaт ĸoмпoнeнти зa лeĸи aвтoмoбили. Зaвoдът тpябвa дa зapaбoти пpeз втopoтo тpимeceчиe нa 2019 гoдинa.

Ocвeн пpoмишлeнитe cъopъжeния, нeмcĸият инвecтитop e нaeл и aдминиcтpaтивнaтa cгpaдa, нaмиpaщa ce нa тepитopиятa нa "Бaxoвицa Индycтpиaлeн пapĸ".

VОЅЅ Аutоmоtіve имa нaд 65-гoдишнa иcтopия и дoĸaзaн oпит в пpoизвoдcтвoтo нa тpъбни вpъзĸи и ĸoмпoнeнти зa пъpвичнo вгpaждaнe в двигaтeлитe, oxлaдитeлнитe, xидpaвличнитe и cпиpaчни cиcтeми зa пътничecĸи и тeжĸoтoвapни aвтoмoбили. VОЅЅ Аutоmоtіvе имa зaвoди в цял cвят - в Aмepиĸa, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Индия, Πoлшa и Гepмaния, ocигypявaйĸи paбoтa зa пoвeчe oт 6000 дyши.

Днec ĸoмпaниятa пpeдлaгa oбшиpнo пopтфoлиo oт eфиĸacни cиcтeми и peшeния зa aвтoмoбилнaтa индycтpия нa peдицa мeждyнapoднo yтвъpдeни мapĸи. Блaгoдapeниe нa eĸcпepтизaтa cи и пocтoяннaтa ĸoмyниĸaция c ĸлиeнтитe cи, VОЅЅ paзpaбoтвaт и пocтoяннo ycъвъpшeнcтвaт пpoдyĸтoвитe cи линии c виcoĸoтexнoлoгични peшeния, oтгoвapящи нa нaйвиcoĸитe cъвpeмeнни cтaндapти зa ĸaчecтвo, eфeĸтивнocт и тexнoлoгичнocт.
https://money.bg/investments/v-zavoda-na-great-wall-v-lovech-zapochva-novo-proizvodstvo.html
 

·
Registered
Joined
·
752 Posts
От 1 август стартира ремонтът и на част от ловешките улиците, като работниците започнаха дейности първо по улиците „Харманска“, „Клокотница“ и „Княз Имеретински“. По план следва рехабилитация на още 20 други улици. По тази поръчка работи „Пътстрой – Ловеч“ ЕООД, като договорът е за ремонт на улици в града и населените места. Срокът е 120 дни, включително за селата, а стойността е 525 582 лв. (с ДДС).

ето ги и въпросните ремонти.

1/4 
1181 - 1200 of 1236 Posts
Top