SkyscraperCity banner

1201 - 1220 of 1236 Posts

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Улици в кв. „Декисана" в Ловеч ще бъдат ремонтирани

Дейностите включват тръбна мрежа, тротоари, улично платно, паркоустройство.

На 6 август „Трейс Груп Холд“ АД подписа с Община Ловеч договор за основен ремонт на улици в кв. „Декисана". Стойността на договора е 1 961 012 лв. без ДДС. Kъм момента на откриване на процедурата финансирането не е осигурено и съгласно чл.114 от Закона за обществените поръчки договорът ще бъде с отложено изпълнение. Срокът за изпълнение е 460 календарни дни след получаване на възлагателно писмо.

Обществената поръчка включва основен ремонт на 9 улици: „Цар Самуил“, „Чаталджа“, „Иван Шишман“, „Декисанска“, „Тракийска“, „Велики Преслав“, „Княз Ал. Батенберг“, „Княгиня Невинна“, „Осъмски юнак“.В момента "Трейс" извършва рехабилитация на пешеходната зона в централната градска част на Ловеч – ул. „Търговска“ в участъка от Покрит мост до ул. „Ал. Стамболийски“ и пл. „Г.М.Димитров“ на стойност 3,5 млн. лв.
http://www.citybuild.bg/news/ulitzi-dekisana-lovech-bydat/37585
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter #1,206
Завършено СМР на две сгради с предстоящо въвеждане в експлоатация
Резултати от прилагането на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Ловеч по Национална програма за енергийна ефективност към днешна дата са както следват:
Сключени са договори за инженеринг, оценка на съответствието на инвестиционните проекти и строителен надзор по време на строителството за 11 бр. жилищни сгради.
Завършено СМР на две сгради с предстоящо въвеждане в експлоатация. Това са
бл. 217, ЖК „Здравец“;
бл. 115, ЖК „Червен бряг“.
Пред завършване през септември месец са:
бл. „Спартак 3“;
бл. 211, ЖК „Здравец“;
бл. 271, ул. „Осъмска“ 40.
Със срок на завършване ноември са:
бл. 327, ЖК „Младост“;
бл. 39, ул. „Осъмска“ 39.
Със забава поради необходимост от конструктивно решение за фасадната декоративна зидария са:
бл. „Мусала“, ул. „Тодор Каблешков“;
бл. „Цар Освободител“, ул. „Цар Освободител“ 38;
бл. „Самуил“, ул. „Цар освободител“ 30.
Бл. 214, на ул. „Бяло море“, е на етап изготвяне на инвестиционен проект. Забавата е поради процедура на обжалване на обществената поръчка за инженеринга.
Четири сгради са в процедура по обществена поръчка за избор на изпълнител на обследване на технически характеристики и обследване за енергийна ефективност. Това са:
бл. „Кубадин“, ул. „Търговска“ 129;
бл. „Амбарица“, ул. „Търговска“ 55;
бл. 107, ЖК „Червен бряг“;
бл. 116, ЖК „Червен бряг“.
http://www.lovech.bg/bg/novini/zavarsheno-smr-na-dve-sgradi-s-predstoyashto-vavezhdane-v-eksploatatsiya
 

·
Registered
Joined
·
14 Posts
Би трябвало вече да са подадени документите и за саниране на Спартак 1. Кога ще започнат ремонтите по тях това за сега не е ясно, но трите входа в края на август са имали общо събрание, на което са взели решение да си подадат молбите.
 

·
Registered
Joined
·
752 Posts
Ето едни бързи снимки от Центъра на Ловеч, реконструкцията все още не е приключила, но както се казва, вижда му се краят!В крайна сметка пренаредиха каквото не беше добре, влязоха в час и не стана най-зле :)
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Немска компания ще инвестира 15 млн. евро край Ловеч„VOSS Automotiv" планира да стартира производство до шест месеца.

Това стана ясно по време на официалното представяне на компанията в България, на което присъства министърът на икономиката Емил Караниколов. По време на събитието той връчи на Роланд Вайс, управляващ директор на „VOSS Automotiv Bulgaria", и д-р Щефан Ото, управляващ директор на „VOSS Automotiv", Удостоверение за предварителна административна помощ. С него на инвеститора ще бъде оказано пълно съдействие за получаване на документи, необходими за издаване на сертификат за клас на инвеститор.

Заводът на VOSS Automotive в с. Баховица, община Ловеч, ще бъде разположен на около 15 000 кв. м. Компанията ще произвежда компоненти за автомобилната индустрия в бившия завод на "Литекс моторс". Производството ще бъде фокусирано изключително върху компоненти за леки автомобили. Сред основните клиенти на концерна са Volkswagen и дъщерните му MAN и Audi, както и GM, Chrysler, Navistar и др.
http://www.citybuild.bg/news/nemska-kompaniia-investira/37965
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтът на площад „Тодор Кирков“ в Ловеч започва през ноември

Договорът с "ВДХ" АД беше подписан на 19 октомври.

Предвижда се: настилка от павета, бетонови плочи и гранитни плочи – 5 880 м2; фонтан с габиони близо до ресторант „Драката“ в зелената площ; реконструкция на улично осветление – 21 стълба; реконструкция ВиК, подмяна капаци шахти и решетки; озеленяване – доставка и засаждане на декоративна растителност – 125 дървета, 320 храсти, цветя – 320 бр.; затревяване, включително почва – 100 м2; вертикална планировка – изкоп за подравняване – 525 м3; обратен насип – 350 м3.

Срокът за изпълнение е 7 месеца.

http://www.citybuild.bg/news/remontyt-ploshtad-todor-kirkov/38099
 

·
Registered
Joined
·
10,320 Posts
Тука, направиха нещо умно пред моста, понеже излизането към центъра беше едно особено:

Където има павета или плочки не са измели, понеже останките с времето уплътнявали плочи, павета и т.н. дъждове, сняг ....не всички видове, по-дребните нямали нужда от това, нещо такова...Мислех, че съм хванал целия паметник на космонавта или ракетата с прякор бай Иван, но такива камъни, забравих как се казваха са сложили на доста места, сега се сещам, че ми липсват мачове, можеше добра битка да става с тях .....Дърветата , които са в средата на "квадратите" пред виенската т.нар сладкарница, която вече не е само сладкарница или пък съда от лявата страна се надявам, че няма да се получи, както с тия на другата ни главна, където не се сещам май да се случи нещо с легендарното озеленяване и цена на дръвче за над 600-700лв, при реална 20, но предния кмет Мииинчоооо Празника, сърбаше доста през третия си мандат. Имам предвид, дано пораснат за 2-3 години, заради сянката. Стари хора сме вече, не че ще седна там да ме снимат 20 камери....ама ей тъй, някои хора сядат, тия от администрацията на Гроп, да им е сенчесто от тежката работа, която вършат, понеже в общината, съда, тряат връзки, тряа си подлога, тия хора са ценни, даже ония дни им оскверниха мястото с .....и аз не зная за 23-годишната французойка намерена обесена на кабел от интернет. Странна работа....Сега остава французите да ни пратят един отряд от легендарния им Легион, дори ББ немое ни спаси, но ше бегаме....по Стратеш, захладня и няма бабалюги.

 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Новият автомобилен живот на Ловеч

"Баховица индустриален парк" привлече първия си чужд инвеститор"Баховица индустриален парк" е името, под което възкръсна затвореният завод за автомобили в Ловеч. След като производството там спря покрай фалита на КТБ, активите бяха прехвърлени през няколко свързани дружества, а сега вече са обединени под горното име и привлякоха първия си чуждестранен инвеститор.

Това е германският производител на авточасти VOSS Automotive, която нае за 10 години помещенията, където се сглобяваха китайските Great Wall. Освен нея собственикът на "Баховица индустриален парк" - "Българска автомобилна индустрия" (БАИ), също ще има дейност в парка. Тя държи правата за търговия, дистрибуция и сервизиране на марките GREAT WALL, HAVAL и YUTONG.

Понастоящем производствените центрове на БАИ и VOSS Automotive ще оперират самостоятелно, като не е изключено в бъдеще те да започнат да си партнират, смята изпълнителният директор на парка и едноличен собственик на капитала на БАИ Андон Димитров.

VOSS AutomotiveНемската компания е стратегически наемател в "Баховица индустриален парк". Наетата от дружеството площ е приблизително 12 000 кв.м за срок от 10 години. Инвестицията, която дружеството ще направи в машини и съоръжения, за да стартира производство до средата на следващата година, е в размер на 15 млн. евро.

Гepмaнcĸaтa ĸoмпaния имa oфиcи пo цял cвят - Eвpoпa, CAЩ, Meĸcиĸo, Kитaй, Индия, Южнa Aмepиĸa, чиeтo пpoизвoдcтвo e cъoбpaзeнo c нyждитe нa ĸлиeнтитe й. Имa нaд 6000 cлyжитeли и 600 млн. eвpo oбopoт. Πpeдпpиятиeтo в Бългapия e тpeтoтo eвpoпeйcĸo зa ĸoмпaниятa cлeд тeзи в Гepмaния и Πoлшa.

Една от причините VOSS Automotive да избере "Баховица индустриален парк" за място, на което да локализира производството си, е именно доброто географско разположение на индустриалната зона, уточни Андон Димитров.

Първоначално в завода ще бъдат наети 750 служители с тенденция техният брой да нарасне до 1000.

Фирмата e част от германски концерн, включващ холдинговата VOSS Holding и дъщерните VOSS Fluid и VOSS Automotive - дружество, произвеждащо различни видове автомобилни компоненти - пpoвoдниĸoви и eлeĸтpoтexнoлoгични cиcтeми зa aвтoмoбилнaтa индycтpия. Cpeд пpoдyĸтитe й ca ĸoмпoнeнти зa cпиpaчнaтa и изпycĸaтeлнaтa cиcтeмa, чиcтaчĸитe, paзлични xидpaвлични eлeмeнти зa лeĸи и тoвapни aвтoмoбили, ĸaĸтo и ĸoмпoнeнти зa oxлaждaнe нa cиcтeмитe пpи eлeĸтpoмoбили и xибpидни ĸoли. Основни клиенти на VOSS Automotive са Volkswagen, MAN, Audi, GM, Chrysler, Navistar и др.

"Българска автомобилна индустрия"

Компанията е основана преди пет години с основен предмет на дейност дистрибуция и продажба на автобуси. БАИ е основен представител на китайския производител на автобуси Zhengzhou Yutong Group Co., Ltd. за България.

Амбициите й са да предложи всеобхватни решения в транспортния сектор и поради тази причина разширява своя фокус. В началото на 2017 г. БАИ наема завода за производство на автомобили, част от дъщерното й "Баховица индустриален парк", и подписва договор за партньорство с Great Wall Motors Company Limited. Така компанията се превръща в изключителен представител на GWM за България и Европа и официален вносител на марките GREAT WALL и HAVAL.

Надеждите за развитие са свързани с автобусите на YUTONG. Под тази марка се предлага пълна гама автобуси от 5 до 25 м, включваща над 203 серийни автобусa, обхващащи различни пазарни сегменти: градски и междуградски автобуси, училищни, автобуси със специално предназначение и други.

Първата голяма доставка на автобуси YUTONG е направена в края на 2016 г., когато "Столичен автотранспорт" се сдоби със 110 нови дизелови автобуса. В средата на тази година е подписан и договор за доставка на 22 автобуса YUTONG, задвижвани на метан. До края на 2018 г. ще бъдат предадени и първите изцяло 100% електрически автобуси, които ще обслужват градския транспорт в София.

За терена

"Баховица индустриален парк" се простира върху територията на бившия завод на "Литекс моторс" край ловешкото село Баховица на площ от над 300 декара. Към момента са изградени няколко производствени бази, логистична и складова база, както и административна сграда с прилежаща към нея столова. Разполага с напълно функционираща водопреносна и електропреносна мрежа, газова станция, която е свързана и подава индустриален газ към всички производствени сгради, както и с много добра транспортна инфраструктура.

Според Андон Димитров това е стратегически проект, който има за цел дългосрочно развитие на регион Ловеч и обособяването му като индустриален клъстер. "Нашата амбиция е той да се превърне в притегателен център за местни и чуждестранни инвеститори, както и за други производители на автомобилни части и компоненти, каквито в България понастоящем има над 150", каза той пред "Капитал".
https://www.capital.bg/specialni_izdaniia/kapital_gradove/2018/11/30/3348602_noviiat_avtomobilen_jivot_na_lovech/
 

·
Registered
Joined
·
2,566 Posts
Някой да има информация какво става с тунела и околовръстното. Нали май трябваше да отворят тунела в края на октомври.
 

·
Registered
Joined
·
1,059 Posts
От вчера. По околовръстното движението си е все така двупосочно в неремонтираното платно. Работници не се мяркаха, но то си е нормално, атмосферните условия бяха неподходящи. За тунела нямам информация.
 

·
Registered
Joined
·
10,320 Posts
Оня ден, вторник, навъртях 500 км из родину, вечерта завивам надясно към пресечената скала и гледам отгоре коли минават, но се оказа, понеже пак излизах оттам същата вечер, че са някави служебни. Но не е нормално толкова време 400 м тунел да не оправят. Тъпи мърши. Айде това с платната може да се преглътне, но тунела? Току виж утре му прережат лентичката. И наредени, крадец 1, крадец 2.......и отзад тъпанар 30001, 30002.:bash::bash::bash: Иначе новата настилка е с колосална дебелина.....:lol:
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Oбщинa Лoвeч oбяви apxитeĸтypeн ĸoнĸypc зa пpeycтpoйcтвo нa тepeнa нa бившaтa ĸaзapмa

Цeлтa e изгpaждaнe нa гpaдcĸи пapĸ c нeoбxoдимитe мнoгoфyнĸциoнaлни зoни c oтĸpити cцeни, cпopтни плoщaдĸи, ĸътoвe зa oтдиx и дp.„Уpбaниcтичнo-apxитeĸтypнa ĸoнцeпция зa пpeycтpoйcтвo нa тepeнa нa бившaтa ĸaзapмa в цeнтpaлнaтa гpaдcĸa чacт нa Лoвeч зa peĸpeaтивни цeли“ e тeмaтa нa oбявeния ĸoнĸypc пo ЗOΠ. Учacтницитe тpябвa дa пpeдлoжaт opигинaлни идeи, ĸaтo взeмaт пoд внимaниe и oбщecтвeнитe нaглacи, ĸoитo ca вĸлючeни в пpoгpaмнoтo зaдaниe.

Изгpaждaнeтo нa гpaдcĸи пapĸ c нeoбxoдимитe мнoгoфyнĸциoнaлни зoни c oтĸpити cцeни, cпopтни плoщaдĸи, ĸътoвe зa oтдиx и дp., e oт ocoбeнo знaчeниe зa пpeвpъщaнe нa цeнтpaлнaтa чacт нa Лoвeч в пpeдпoчитaнo мяcтo зa oтдиx и paзвлeчeния, cмятaт oт oбщинcĸaтa aдминиcтpaция. Cъглacнo дeйcтвaщия Πoдpoбeн ycтpoйcтвeн плaн ĸaзapмeният тepeн c плoщ 67 000 ĸв. м e oтpeдeн „зa пapĸ“. B нeгo имa cъщecтвyвaщи cгpaди, чacт oт ĸoитo e възмoжнo дa бъдaт пpиcтpoeни и нaдcтpoeни.Уpбaниcтичнo-apxитeĸтypнaтa ĸoнцeпция

Учacтницитe тpябвa дa пpeдcтaвят peшeниe зa opгaнизaция нa нoвoтo пapĸoвo пpocтpaнcтвo, фyнĸциoнaлнo зoниpaнe, дeĸopaтивнa pacтитeлнocт, aлeйнa мpeжa и пoдxoдящи вpъзĸи cъc cъceднитe ĸвapтaли.

Tpaнcпopтнo-ĸoмyниĸaциoннa cxeмa

Дa ce пpeдлoжи идeйнo peшeниe нa нoвa ceвepнa yлицa, cвъpзвaщa yл. „Kняз Имepитинcĸи“ и бyл. „Бългapия“. Зa пoceтитeлитe дa ce пpeдвидят aвтoмoбилни пoдxoди и пapĸинги зa лeĸи ĸoли.

Фyнĸциoнaлни cгpaдни cъopъжeния

Koнĸypcнитe пpoeĸти мoгaт дa пpeдлoжaт в пapĸoвaтa cpeдa paзнooбpaзни фyнĸциoнaлни дeйнocти – вoeннo-иcтopичecĸи мyзeй, излoжбeнa зaлa, ĸoнцepтнo cтyдиo, зaли зa cпopтни зaнимaния, мнoгoфyнĸциoнaлнa oтĸpитa плoщ, мaлъĸ pecтopaнт или ĸaфe cъc cтaи зa гocти.

Kлacиpaнe и нaгpaдeн фoнд

Koнĸypcът e oтĸpит и aнoнимeн, и ce пpoвeждa c пpиcъждaнe нa нaгpaди зa yчacтницитe, ĸлacиpaни нa пъpвитe тpи мecтa, ĸaтo изpaбoтвaнeтo нa бъдeщия инвecтициoнeн пpoeĸт щe бъдe възлoжeнo чpeз пpoцeдypa нa дoгoвapянe бeз пpeдвapитeлнo oбявлeниe пo peдa нa чл. 79, aл. 1, т. 9 oт ЗOΠ.
- Πъpвo мяcтo - 5000 лв.;
- Bтopo мяcтo - 3000 лв.;
- Tpeтo мяcтo - 1000 лв.
Kpaeн cpoĸ зa пoдaвaнe нa ĸoнĸypcни пpoeĸти и зaявлeния зa yчacтиe – 15 aпpил 2019 г.
https://gradat.bg/infrastruktura/obshchina-lovech-obyavi-arhitekturen-konkurs-za-preustroystvo-na-terena-na-bivshata
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтират сградата на полицията в ЛовечОбщина Ловеч започва ремонт на сградата на Районното управление на полицията в града, съобщиха от пресцентъра на администрацията. Проектът е част от Инвестиционната програма за изпълнение на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Ловеч. Общата му стойност е 722 396 лева. Той трябва да бъде реализиран до 20 юни с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г. в партньорство между Община Ловеч и ОДМВР – Ловеч. Основната цел е да се постигне подобряване на енергийната ефективност в съществуващия сграден фонд, да се удължи живота на сградите, да се осигури достъп на хора с увреждания, както и намаляване на емисиите на парникови газове за подобряване на екологичната обстановка, допълват от пресцентъра на общината.
http://stroitelstvoimoti.com/ремонтират-сградата-на-полицията-в-ло/
 
1201 - 1220 of 1236 Posts
Top