SkyscraperCity banner

1221 - 1236 of 1236 Posts

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтират пътната инфраструктура в Ловеч

Текущи ремонти на пътната и уличната инфраструктура се извършват в Ловеч за близо 3,9 милиона лева, съобщи на пресконференция инж. Николай Стоянов, директор на Дирекция „Техническа инфраструктура и околна среда“ в общината. По думите му на площад „Тодор Кирков“ в кв. „Вароша“ демонтажните дейности са изпълнени на 80 процента. Вече започва полагане на настилката. Крайният срок за изпълнение е краят на юни тази година. Основен ремонт се извършва и на още шест улици в кв. „Дикисана“, на една в кв. „Гозница“, както и на друга улична настилка в града и селата. Планирана е реконструкция и на още няколко общински участъка – това са отсечката Баховица – Николаево, пътят за Смочан, за Гостиня, за Скобелево, от Александрово до Дренов и от Дренов до Слатина.
http://stroitelstvoimoti.com/ремонтират-пътната-инфраструктура/
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтът на тунела на Околовръстния път на Ловеч ще завърши през юни

Подготвят се асфалтови дейности и има възможност работата да приключи и по-рано, ако времето позволи.

Ремонтът на тунела на Околовръстния път на Ловеч, както и 9-километровата отсечка от пътя Ловеч - Троян ще завърши най-късно до 27 юни, както е по договор. Това съобщи вчера председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски пред медиите на форум в Ловеч. Проектът е включен в лот 16 на Оперативна програма "Региони в растеж".

По повод пътуването за предстоящите почивни дни около Великден председателят на УС на АПИ съобщи, че в пиковите часове на 25 април и 29 април ще бъде спряно движението на камионите над 12 т по автомагистралите и най-натоварените направления. В участъците с ремонт на АМ "Тракия" и АМ "Хемус" за улеснение на трафика от днес до неделя ще има две ленти за Бургас и за Варна и една за София, а в края на почивните дни, когато много хора ще пътуват отново към столицата, съответно ще са две лентите за София и по една за Бургас и Варна.
http://www.citybuild.bg/news/remontyt-tunela-okolovrystniia/39414
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
VOSS търси 400 работници в следващите месеци. Търси машинни оператори и инженери

Германската компания VOSS, която взе бившия завод на Great Wall в област Ловеч, е стартирала първото си производство през април месец тази година, след като са били инсталирани първите машини.

От компанията съобщават, че масовото производство на компоненти за автомобилната индустрия трябва да започне до края на този месец, като сред първите клиенти на дружеството у нас ще бъдат "три от най-големите европейски автомобилостроители".

Пред Money.bg от дружеството коментираха, че не могат да посочат конкретни марки, но активното набиране на служители продължава.

В рамките на следващите 2 години в завода на VOSS, намиращ се в индустриалния парк в Баховица, трябва да работят около 1000 души, като до края на годината заетите ще бъдат 500.

От дружеството посочват, че към момента имат 100 служители, като те са преминали обучение в Полша преди да започне производството в базата. В следващите месеци те ще търсят предимно машинни оператори и инженери.

Πpeди вpeмe yпpaвлявaщият диpeĸтop нa VОЅЅ в Бългapия Poлaнд Baйc зaяви, чe цeлтa щe бъдe дa бъдaт пpивлeчeни xopa oт близĸитe peгиoни, ĸaтo Лoвeч, Πлeвeн, Ceвлиeвo и Tpoян.
Гepмaнcĸaтa ĸoмпaния имa нaд 90-гoдишнa иcтopия, ĸaтo тя e cпeциaлизиpaнa в производството на тръбни връзки и компоненти за първично вграждане в гopивнитe, охладителните, пнeвмaтичнитe и изпycĸaтeлнитe системи за лeĸи и тежкотоварни автомобили.

Tя имa зaвoди в paзлични чacти нa cвeтa - CAЩ, Meĸcиĸo, Бpaзилия, Kитaй, Πoлшa, Индия, Япoния и дpyги. Зa ĸoмпaниятa в глoбaлeн мaщaб paбoтят нaд 6000 дyши.
Πpoдaжбитe нa цялaтa гpyпa зa 2018 гoдинa възлизaт нa 625,8 милиoнa eвpo.
https://money.bg/business/voss-tarsi-400-rabotnitsi-v-sledvashtite-mesetsi-tarsi-mashinni-operatori-i-inzheneri.html
 

·
Rough'n'tough
Joined
·
11,577 Posts
Седем идейни проекта в архитектурния конкурс за бившата казарма в Ловеч


Oбщинa Лoвeч oбяви peзyлтaтитe oт oцeнявaнeтo и ĸлacиpaнeтo нa ĸoнĸypcнитe пpoeĸти зa изгoтвянe нa „Уpбaниcтичнo-apxитeĸтypнa ĸoнцeпция зa пpeycтpoйcтвo нa тepeнa нa бившaтa ĸaзapмa в цeнтpaлнaтa гpaдcĸa чacт нa Лoвeч зa peĸpeaтивни цeли“. Цeлтa нa ĸoнĸypca e дa ce пpeдлoжaт идeи зa ĸoнвepcия нa 67-дeĸapoвия вoeнeн имoт и пpeвpъщaнeтo мy в гpaдcĸи пapĸ c oтĸpити cцeни, cпopтни плoщaдĸи, ĸътoвe зa oтдиx, излoжбeнa зaлa, мaлъĸ pecтopaнт, зaли зa cпopтни зaнимaния и пp.

Oбщo 9 yчacтниĸa ce вĸлючиxa в oтĸpития aнoнимeн ĸoнĸypc пo ЗOΠ, ĸaтo 7 oт тяx ca дoпycнaти дo paзглeждaнe нa идeйнитe им пpeдлoжeния. Жypи c пpeдceдaтeл apx. Mинчo Πeтĸoв – глaвeн apxитeĸт нa oбщинa Лoвeч, и члeнoвe: apx. Ивaн Димчeв – CAБ, apx. Бoян Kpъcтeв – KAБ, лaнд. apx. Гaнчo Бaĸaлoв – CЛA, и Beceлa Kpъcтeвa - cт. юpиcĸoнcyлт в oбщинa Лoвeч, ĸлacиpa

  • нa пъpвo мяcтo пpoeĸтa нa „AДA – Aгeнция Дизaйн и Apxитeĸтypa“ – Coфия;
  • нa втopo мяcтo – ИГΠ AД - Coфия;
  • нa тpeтo мяcтo - „APX BИA 21“ EOOД - Coфия;
  • нa чeтвъpтo мяcтo - „KAБAHO“ OOД - Бypгac;
  • нa пeтo мяcтo - „Apxитeĸтypнo aтeлиe Bapoшa“ OOД - Лoвeч;
  • нa шecтo мяcтo - „EKA CTУДИO“ EOOД - Coфия;
  • нa ceдмo мяcтo - „OБEДИHEHИE БHГΠ – 19“ – Coфия, в ĸoeтo влизaт: Дaниeл Kopaджийcĸи, Beлизap Beлизapoв, Hиĸoлaй Бaлaбaнoв, Eлeнa Гaнeвcĸa и Mapин Бaлaбaнoв.
Πpeдcтoи жypитo дa пpoдължи cвoятa paбoтa c paзглeждaнe нa дoĸyмeнтитe нa ĸлacиpaнитe yчacтници зa cъoтвeтcтвиe c изиcĸвaниятa зa личнoтo cъcтoяниe, cлeд ĸoeтo щe oбяви пoбeдитeлят и щe ce пpeдcтaви пyбличнo cпeчeлилия пpoeĸт.

https://gradat.bg/infrastruktura/sedem-ideyni-proekta-v-arhitekturniya-konkurs-za-bivshata-kazarma-v-lovech
https://gradat.bg/infrastruktura/sedem-ideyni-proekta-v-arhitekturniya-konkurs-za-bivshata-kazarma-v-lovech
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
До края на юли ще бъде готова новата комуникационно-транспортна схема на Ловеч

До края на юли се очаква да е готова новата комуникационно-транспортна схема на Ловеч, както и генералният план за организацията на движението в целия град, съобщи зам.-кметът на общината Даниел Колев. Такава схема има само за централната част на града, а тя трябва и да се актуализира.

По думите на Колев над 15 сигнала са постъпили от граждани и институции, свързани с транспортната схема на Ловеч, като те основно са за липсата или поставени незаконно знаци, за износена маркировка и др.

Един от сигналите е за маркировки, тип "зебра", които реално не фигурират в транспортната схема и генералния план за организация на движението. Колев потвърди за такива пешеходни пътеки и посочи, че те няма да бъдат възстановявани и чертани отново, демонтирани са и обозначителните знаците.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2047552
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Производствен център откриват в с. Баховица

На първия етап инвестицията възлиза на 15 млн. евро, открити са над 100 нови работни места.

Официалното откриване на производствения център на VOSS Automotive България ще се проведе днес в производствения център в с. Баховица, община Ловеч. VOSS Automotive GmbH е част от холдинговата корпорация група VOSS, която е базирана във Виперфюрт, Германия. Вече над 85 години фирмата създава дългосрочни партньорства с компании от автомобилния сектор сред които BMW, VW, Audi, Ford и много други. VOSS притежава и няколко дъщерни компании, сред които вече е и ВОСС Аутомотив България ЕООД. Днес в група VOSS работят над 6000 служители и достига оборот от над 600 млн. евро.На първия етап инвестицията възлиза на 15 млн. евро, открити са над 100 нови работни места, като до края на 2020 година се очаква те да достигнат 1000. Присъствието и дейността на компанията на територията на България е от стратегическо значение както за развитието на бизнес взаимоотношенията между България и Германия, така и за развитието на региона, тъй като предлага нови работни места и потенциал за индустриален, финансов и социален подем.
http://www.citybuild.bg/news/proizvodstven-tzentyr-otkrivat/40030
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Показаха проектите от конкурса за преустройство на Бившата казарма в Ловеч

Експозицията представя седемте участници, както и още два отстранени от конкурса проекта.

Изложба с проектите на участниците в конкурса за концепция за преустройство на Бившата казарма в парк беше открита вчера в местната изложбена зала „Вароша“ в Ловеч. Журито определи първа награда за конкурсния проект на „АДА – Агенция Дизайн и Архитектура“ АД – София. Студиото е проектант на Зона 2 и 4 в централната градска част на столицата, кито включват ул. "Граф Игнатиев" и зоната около храм-паметника "Св. Ал. Невски".

На второ място е „ИГП“ („Институт за градско планиране“) АД – гр. София.На трето място е „АРХ ВИА 21“ ЕООД – гр. София.Кметът Корнелия Маринова подчерта, че в Ловеч за първи път се организира подобен архитектурен конкурс и този нов опит ще бъде от голямо значение за общината. „За нас, ловчалиии, теренът на казармата е от изключително важно значение, необходимо бе мястото да се осмисли архитектурно и така да стане любимо място за отдих и спорт. Ние направихме продължително допитване до гражданите, имаше и обществено обсъждание. Мненията на гражданите са застъпени в представените концепции."По време на церемонията класираните на първите три места подписаха договори с кмета на Община Ловеч. Документите са основание за изплащане на награди и поемане на ангажимент от страна на премираните участници към възложителя за последващо възлагане на проектирането, съобразно условията на конкурсната документация.

Останалите участници в конкурса са: „КАБАНО“ ООД – гр. Бургас, „АРХИТЕКТУРНО АТЕЛИЕ ВАРОША“ ООД – гр. Ловеч, „ЕКА СТУДИО“ ЕООД – гр. София, „ОБЕДИНЕНИЕ БНГП – 19“ – гр. София - Даниел Кораджийски, Велизар Велизаров, Николай Балабанов, Елена Ганевска и Марин Балабанов. Изложбата показва и два проекта на двама отстранени от конкурса участници. Те са съответно ГЕОРГИ ГЕОРГИЕВ - Швейцария, и „АРХ КУБ“ ООД. Изложбата може да се види в продължение на месец.За реализация на преустройството на бившата казарма е необходимо да се осигури финансиране в размер на 7-8 млн. лева.
http://www.citybuild.bg/news/pokazaha-proektite-konkursa/40199
 

·
махлене&
Joined
·
4,189 Posts
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтът на ВиК мрежата на кв. ,,Младост“ в Ловеч започва с транш от 811 906 лева

Тя ще стартира веднага, щом метеорологичните условия позволят.

Вече са преведени средства в размер на 811 906 лева на сметката на Община Ловеч. Средствата се предоставят от бюджета на МРРБ. С тях ще стартира първият етап на проекта – водопроводните клонове в Подзона 1 – от DMA ,,Висока зона“ и DMA ,,Ниска зона“. За този първи етап са необходими общо 1 927 129 лева. За трите подобекта на целия проект ще са необходими общо около 4 млн. лева, които ще бъдат превеждани поетапно от МРРБ.

На 18 декември миналата година правителството одобри допълнителни разходи/трансфери за 2019 година, като за Ловеч се отпускат 1 500 000 лева. Ще се реализира основен ремонт на улица „Нарцис" в квартал „Гозница", която се намира северно от река „Гознишка бара" и е свързана с улица „Янтра". Улицата е без настилки и без тротоари. За обекта има одобрен инвестиционен проект.

Вторият обект е реконструкция и рехабилитация, включително въвеждане на енергоспестяващо осветление, на улица „Крайречна" в Ловеч. Улицата се намира в Източната индустриална зона, от дясната страна на р.Осъм, след Стария път за Севлиево, където има поредица от предприятия. Настилката там е силно компроментирана, липсва улично осветление и тротоари. За обекта също има одобрен инвестиционен проект.
http://www.citybuild.bg/news/remontyt-mrezhata-mladost/41061
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Със 141 701 лева ще ремонтират храмове в Община Ловеч

Парите ще бъдат преведени първо по сметката на общината и после ще бъдат трансферирани към Ловчанска митрополия.

С постановление на Министерския съвет от 27 декември м.г. се отпускат нови средства за ремонт и довършване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата е в размер на 141 701 лева, съобщи на редовната си пресконференция на 30 декември кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. От тези средства 100 000 лева са предназначени за довършване на новия катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий“ в Ловеч (за изографисване 70 000 лева и за витражи 30 000 лева). Други 21 293 лева отиват за ремонт на храма „Света Троица“ в село Лисец, а 20 408 лева са за ремонт на храма „Свети Йоан Рилски“ в кв. „Гозница“ в Ловеч.

Общата сума за дейности в Ловчанската епархия е 204 000 лева, като от тях 141 701 лева са за Община Ловеч.
http://www.citybuild.bg/news/remontirat-hramove-obshtina/41060
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Предстои преустройство на сградата на Младежки дом в Ловеч

Тя ще е за младежки, музейни и други дейности на община Ловеч.

За преустройството на сградата на Младежкия дом община Ловеч има намерение да поеме дългосрочен кредит с „Фонд мениджър на финансови инструменти в България" ЕАД - за изпълнение на проект «Преустройство на сградата на Младежки дом Ловеч, за младежки дейности, музейни дейности и дейности на Община Ловеч». Финансирането е чрез комбинирана подкрепа, безвъзмездна финансова помощ и финансов инструмент. Индикативната стойност на проекта е 8 473 773 лв. От тях 4 070 956 лв. са БФП и 4 402 818 лв. са принос от финансов инструмент. Размерът на дълга е 4 402 818 лв.Капиталовата програма предвижда работа в следните основни направления:

Основен ремонт на улици в кв. "Декисана" /ул. „Цар Самуил", ул. „Иван Шишман", ул. „Декисанска", ул. „Велики Преслав", ул."Княгиня Невинна", ул. „Чаталджа", ул. „Тракийска", ул. „Осъмски юнак", ул. Ал. Батенберг") - на обща стойност 1 424 308 лв. Още - ул. „Крайречна" на стойност 1 433 576 лв. и ул. "Нарцис" в кв. Гозница - на стойност 113 268 лв. Предвижда се основен ремонт на пътя от разклона за Абланица до центъра на селото - 597 142лв.; реконструкция на ВиК мрежата на кв. „Младост" - Подобект 1 - водопроводни клонове в Подзона I от DMA „Висока зона" и DMA „Ниска зона" на стойност 881 731 лв.

Проектно проучвателните работи включват ремонт на улици в жк „Младост" /след подмяна на ВиК мрежата/ - 46 552 лв., реконструкция на Спортна зала - 26 600 лв., изграждане на поливна система в Централна градска част - 21 760 лв., изграждане на регионална система за управление на отпадъците - 154 560 лв., актуализация на проект за Зоопарка - 26 500 лв., проект за преустройство терена на Бившата казарма за рекреативни цели - 100 420 лв. и други.

Община Ловеч има дългосрочен дълг в размер на 3 142 516 лв. за изпълнение на проект „Реконструкция и модернизация на съоръженията за улично осветление на територията на община Ловеч", и за изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в община Ловеч".
http://www.citybuild.bg/news/predstoi-preustrojstvo-sgradata/41212
 

·
Registered
Joined
·
34,909 Posts
Ремонтират ул. „Крайречна“ в Ловеч

Реконструкцията и рехабилитацията ще подобри значително инфраструктурата в Източната икономическа зона.

Ул. „Крайречна“ обслужва малки и средни фирми, осъществяващи бизнес в зоната. В момента настилката е силно компрометирана, липсват улично осветление и тротоари. Сегашният ремонт стана възможен, след като в края на миналата година през декември МС осигури 1 500 000 лева за инфраструктура, като за „Крайречна“ са отделени 1 390 000 лева.Миналата година беше изградена улица „Осъмска“. Има уверение на АПИ тази година да бъде проектиран и ремонтът на стария третокласен път Ловеч – Севлиево. А през следващата година, паралелно с основния ремонт на пътя, общината със собствени средства ще направи отсечката от ул. "Бяло море" в участъка бул. “Велико Търново” до ул. „Осъмска“ край печатница “Дъга” и бившия ДК.

"Реконструкцията и рехабилитацията на “Крайречна” е важна, защото тук има 25 произвоствени бази и те ще могат да се възползват от по-добрата инфрструктура", каза кметът. Улица „Крайречна“ започва от бул. „Велико Търново“ и продължава до края на регулацията с дължина 930 метра. Разположена е от дясната страна на река Осъм. Предвижда се нова пътна настилка с асфалтобетон – две улични ленти, всяка с ширина по 4 метра, нови тротоари с асфалтово покритие, както и отводняване на уличното платно. Ще се изгради ново и ще се подмени съществуващо осветление с енергоспестяващо улично осветление. Ще се монтира нова вертикална сигнализация и положи нова хоризонтална маркировка. Срокът за изпълнение е 90 дни от старта.
http://www.citybuild.bg/news/remontirat-krajrechna-lovech/41512
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Discussion Starter #1,236
Започва ремонта на транспортния мост към „Вароша“. От 16 март се въвежда временна организация на движението

Във връзка с реализацията на обект „Актуализация на инвестиционен проект за рехабилитация на транспортен мост над р. Осъм в гр. Ловеч“ (към кв. „Вароша“), от Община Ловеч информират, че от 16.03.2020 г., понеделник, се въвежда временна организация на движението.
Първа копка ще бъде направена същия ден в 11.00 часа през ДГ „Мария Сиркова“. Строително-монтажните работи по проекта ще започнат веднага след това, като движението по моста и през прилежащите кръстовища ще бъде временно и поетапно ограничено.
Обходният маршрут е по ул. „Осъмска“ до пресечката с бул. „Велико Търново“, следва пресичане на реката през Транспортния мост до „Спарки Елтос“ и връщане по ул. „Крайречна“ до кв. „Вароша“.
Временната организация на движението ще бъде сигнализирана с необходимите пътни знаци.
Община Ловеч се извинява на гражданите за временното неудобство, но ремонтът на Транспортния мост е наложителен.
lovech.bg
 
1221 - 1236 of 1236 Posts
Top