SkyscraperCity banner

1241 - 1247 of 1247 Posts

·
604
Joined
·
645 Posts
3/6

Покритият мост е в сравнително прилично състояние, но лично по моя преценка има доста какво да се желае като ниво! Коледната окраса целогодишно от години си стои?

Във вътрешността от 5-6 години има опити да се подбират магазините с правилните "бизнеси", има няколко дюкянчета с майстори, работещи различни занаяти. В средата, в уширента част има сладкарница и информационен център с макет на моста. Почти вече няма магазини тип левче и всякакви други непасващи браншове. Подовата настила може да бъде много по старателно изчистена от дъвки и чувстово за чистота да е по-силно.
Площад Тодор Киров бе основно ремонтиран през миналата година, или по-голямата си част, също така по видимата част ;)

Паветата бяха пренаредени, изравнени. Като цяло доста приличен ремонт, имаше леки интериорни размествания и подобрения. Сега със сигурност е по-добре!

П.С. Извинявам се за снимките срещу слънцето - репортажът беше непридвиден.
 

·
604
Joined
·
645 Posts
4/6

Голямата бяла срада вляво в дъното е така нареченият "Младежки дом", който предстои да бъде основно ремонтиран и преустроен. Проектът за тази трансформация е още от времето на предходния кмет. Има много неясноти покрай този проект към момента. Един вид сега управляващите искат да си го преработят прокета в тяхна изгода.

Шадраванчето е част от новите елемени на площада.

Достъпа на автомобили най-накрая бе огранчен. Преди време имаше бариера, която реално не се ползваше и всички местни хайлаф знаменитости и футлболисти на Литекс обичаха да паркират луксозните си каляски в близост до този "вход", вследствие на което доста гранитни плочки се бяха значително изпочупили.


В близост до площада имаме тези прекрасни метални огради (обичащи да падат от бури) + джунгла, ограждащи едно голямо нищо - преди 10тина + години беше разрушена една огромна сграда известна като Лувара на Балканите, която бе съборена от Г.Г с цел построяване на ултра луксозен хотел с казино и какви ли не щуротии. Проекта бе преди 15тина години. Релано се изсмукаха цветните метали от сградата и сега си имаме едно нищо.


По външния кръг на площата времето е тотално спряло. Тротоари, осветление и всичко прилежащо е в плачебно състояние. Очевидно тази прилежаща инфраструктура не е от видимата част на площада ;)
 

·
604
Joined
·
645 Posts
5/6

Този соц. монумет е поичстен от трева и растителност и изглежда прилично.

Ремонт на покрива на жилищна сграда намираща се релано на площада.

Платения паркинг към така наречения Младежки дом бе реновиран също.

Както и пешеходните подстъпи към него.

Тази крайречна улица се ремонтира, или по правилно да се каже се изгражда. Преди това беше кал и силна мизерия. Местния бизнес успя да си лобира да се случи този ремонт. Темпото отново е нулево.

Табела за основния ремонт на няколко улици в един съседство център квартал.
 
1241 - 1247 of 1247 Posts
Top