SkyscraperCity Forum banner

(LT/LV/PL) Vilnius, Riga i Varšava

9422 Views 102 Replies 15 Participants Last post by  Singidunum
4
Iako ne stavljam baš reportaže više, imam malo slobodnog vremena pa što da ne. Ukratko, bežanje iz "snega veka" (u stvari je palo 10-15cm snega) u NL na Baltik i Holandiji. Popunjavamo rupe u Evropi gde nismo bili. Po par dana u Vilnijusu, Rigi i Varšavi. Slike ispod, stanje istih gradove prosudite sami.See less See more
  • Like
Reactions: 5
101 - 103 of 103 Posts
3
Vasi jugoslavenski blokovi su kvalitetniji od nasih iz vreme komunizma, na primjer, video sam da cesto imaju garaze unutra, u Poljskoj ovo nije slucaj (bar sam to video u Hrvatskoj al mislim da je to tako bilo i u Srbiji). Rekao bih da su vasi blokovi slicniji talijanskim nego blokovima iz drzava Varsavskog Pakta.

Mislim da je vredno pomena da u Varsavi ima neboder kojeg je vas GENEX izgradio:

https://en.wikipedia.org/wiki/Błękitny_Wieżowiec
Uprkos tome što se meni više sviđaju (ako se tako nešto uopšte i može reći) panelaci koji su građeni u Čehoslovačkoj (na primer Košice-Dargovských hrdinov ili njemu susedno naselje Ťahanovce, gde se nalaze Jugoslovenska i Beogradska ulica), naši (YU) panelaci su bili kvalitetniji i "maštovitiji" u odnosu na ostatak istočne Evrope,, gde je sve izgledalo ko da je iz istog projektantskog zavoda i fabrike prefabrikovanih elemenata izašlo.
Zanimljivo je da se toranj, koji si spomenuo, kod nas naziva Srebrni.Osim Genexa u njegovoj izgradnji su učestvovali i Ingrad, Monter (koji je i projektovao instalacije) i Tapeks, a uz spomenute na wikipediji, projekat su radili i Milenko Popović iz Biro 71 i KMG Trudbenik.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Oдличне фотографије.:applause: Xвала micika:cheers:
Sad sam tek ukapirao, micika u Litvaniji :D
101 - 103 of 103 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top