SkyscraperCity banner

1 - 20 of 236 Posts

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Posto je projekat vec naveliko poceo da se realizuje, a moze se mjeriti sa Porto Montenegrom, predlazem da se otvori zasebna tema za Lusticu Bay. Usput bih zamolio moderatore da kada budu imali vremena prebace sve post-ove vezane za projekat u ovu temu.

Odnedavno je u funkciji i njihov novi sajt.U jos boljoj rezoluciji, Materplan mozete pogledati ovdje

Luštica Bay ce se po zavrsetku sastojati od:
- 7 hotela
- preko 500 residencijalnih vila
- preko 1,000 apartmana
- 2 marine
- golf terena sa 18 rupa
- Spa i velnes centara
- Konferencijskog centra
- Sadrzaja koji ce funkcionisati tokom cijele godine ukljucujuci prodavnice, medjunarodnu skolu i ambulantu
 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Kada sam bio prije 4 nedjelje na terenu, 4 krana su vec bila u funkciji. Pored vec naveliko zavrsenih pristupnih puteva i golf terena, pocelo se sa gradnjom prvih rezidencijalnih vila

Bilbordi sa objektima u izgradnji su vec postavljeni, ovi su trenutno aktuelni 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Arhitektonski gledano, svi objekti ce biti u meditaranskom duhu, posebno naseg podneblja

Izgled ostalih objekata

 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Predstavljena su i dva tipa vila. Ovo je samo nacrt jer ce se njihov izgled prilagodjavati ukusu kupaca, ali ce se pri dizajniranju eksterijera strogo voditi racuna o kompatibilnosti sa ostatkom naselja. Znaci, i dalje ce sve biti u meditranskom duhu 

·
is Loading! Please wait..
Joined
·
4,555 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Prva faza radova takodje podrazumijeva izgradnju 14 gradskih kuca ili kako ih oni zovu townhouses. Sastojace se od dvosobnih odn. trosobnih stanova, prostranih basti povrsine do 90m2, garaza i privatnih bazena

 

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
Nagrada za Luštica Bej

Nagrada izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA), pripalo je ove godine projektu Luštica Bej, koji kompanija „Luštica Divelopment“ realizuje na tivatskom dijelu poluostrva Luštica.

U konkurenciji za nagradu bila su 63 projekta, a Luštica Bej je rangirana u četiri najbolja. „Nagrada za izuzetnost dodjeljuje se projektima koji demonstriraju originalnu upotrebu principa pejzažne arhitekture, u kreativnoj kombinaciji koja doprinosi napretku same profesije. Nagrada se dodjeljuje izuzetnim, jedinstvenim i inovativnim projektima, koji na taj način uspijevaju da prevaziđu svoju prvobitnu namjenu“, navodi se u saopštenju PR agencije „MAGNA“.

Američko društvo pejzažnih arhitekata, osnovano 1899. godine, je nacionalna asocijacija pejzažnih arhitekata koja predstavlja 16 hiljada članova iz 49 profesionalnih i 68 studentskih ogranaka.

Luštica Bej biće, praktično, novi grad na tivatskom dijelu luštičkog poluostrva u koji će se uložiti 1,1 milijardu eura. Kompanija „Luštica Development“ je planirala da na površini od oko sedam miliona kvadratnih metara izgradi 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovnu školu, zdravstveni objekat, golf terene, prodavnice…

Kamen temeljac za početak građevinskih radova na prvih deset stambenih zgrada postavljen je 18. maja ove godine, a na svjetskom tržištu je već prodato više od 80 apartmana.

http://www.radiotivat.com/index.php/ekonomija/41-ekonomija/12071-nagrada-za-lutica-bej.html
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Imaju fine prateci mterijal evo kako izgledaju fleska koju sam dobio na poklon
 

·
Registered
Joined
·
6,864 Posts
Mediteran Luštica Bay: Niče grad na 35 kilometara obale

Projekat Luštica Bay, realizuje kompanija Luštica divelopment koja će izgraditi 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovnu školu, zdravstveni objekat, golf terene, prodavnice…

Piše: Nada Kovačević

PODGORICA – U ponedjeljak počinju glavni radovi na prvoj marini jednog od najvećih projekata na Mediteranu Luštica Bay. Svečanosti će prisustvovati crnogorski premijerMilo Đukanović predsjednik Oraskoma Samih Saviris, i predstavnici vlasnika kuća, prvi kupci u rizortu.Paralalelno sa prvom fazom, vrijednom do 50 miliona eura, koja uključuje hotelsko-rezidencijalno naselje i marinu sa 160 vezova za jahte već je počela gradnja golf terena sa golf hotelom i vilama.

Do 2017. prva faza

Radi se o najambicioznijem poduhvatu u crnogorskom turizmu – kompleksa švajcarskog „Orascoma“, vrijednog preko milijardu eura. Primorski grad prostiraće se na 35 kilometara dugoj obali koji treba da obezbijedi rast ekonomije, povjerenja investitora i nove energije. Prva faza tog turustičkog grada, prema planu , trebalo bi da bude završena do 2017. godine. Na površini od oko sedam miliona kvadratnih metara, jedna veća površina će biti pretvorena u povrtnjake i njive na kojima bi lokalni farmeri uzgajali povrće i voće, a to bi kupovali upravo turisti i stalni stanovnici novog naselja koje je, u projektu, nazvanoLušticaBay.

U turistički grad na tivatskom dijelu luštičkog poluostrva biće uloženo 1,1 milijardu eura. Projekat Luštica Bay, realizuje kompanija Luštica development koja će u prvoj fazi izgraditi 275 rezidencijalnih vila, 271 kuću, 1.158 stambenih jedinica, osam hotela, dvije marine, osnovnu školu, zdravstveni objekat, golf terene, prodavnice…

Luštica divelopment je osnovana 2008. godine, kao džoint venčer između švajcarskog Oraskom divelopmenta koji ima 90 odsto i Vlade Crne Gore sa deset odsto.

Stigla i nagrada

Ugovorom o kupoprodaji, koji su 2009. godine potpisali Vlada i Oraskom, strani investitor obavezao se da u periodu od deset godina uplaćuje za akcije po milion eura i isto toliko za zakup.

Projekat Luštica Bay u Tivtu dobio je, podsjetimo, Nagradu izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA).LušticaBayrangirana je u najbolja četiri projekta, od 63 koliko ih je bilo u konkurenciji za ovogodišnju nagradu.

Osnovana 1899. godine, ASLA je nacionalna asocijacija pejzažnih arhitekata koja predstavlja 16 hiljada članova iz 49 profesionalnih i 68 studentskih ogranaka.

Nagrada za izuzetnost dodjeljuje se projektima koji demonstriraju originalnu upotrebu principa pejzažne arhitekture, u kreativnoj kombinaciji koja doprinosi napretku same profesije.
 

·
Samo opušteno
Joined
·
4,699 Posts
:cheers: za temu!
 

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
Počinju radovi na Luštici

Tivatska kompanija do sada je investirala više od 30 miliona eura u projekat Luštica bej. Projekat predviđa izgradnju preko 1.500 stanova, sedam hotela sa ukupno 1.200 soba, dvije marine sa 170 vezova za jahte, golf teren sa 18 rupa Geri Plejer dizajna i gradske objekte, uključujući butike, restorane, kafe barove, školu i bolnicu.

Luštica divelopment je osnovana 2008. godine.

Švajcarski Oraskom je vodeći konstruktor potpuno integrisanih gradova koji se sastoje od hotela, vila i apartmana, objekata za odmor i opuštanje kao što su golf tereni, marine i prateća infrastukutura.

Oraskom posluje u Egiptu, Jordanu, Ujedinjenim Arapskim Emirtaima, Omanu, Švajcarskoj, Maroku, Crnoj Gori i Rumuniji.

rtcg.me
 

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts

Тиватски архитектонски бисер од милијарду евра

Полуострво Луштица у Црној Гори постаће мека светског џет-сета. Почела је изградња две марине, седам хотела са 1.200 соба, као и 1.500 станова, голф терена и других туристичких садржаја. Цео пројекат, под називом "Lushtica Bay", вредан је више од милијарду евра!

На црногорском делу Јадрана почела је изградња још једног туристичког града, на полуострву Луштица у општини Тиват, а инвеститор је швајцарска компанија „Ораском“, односно, њена фирма „Луштица девелопмент“.

http://www.rts.rs/page/magazine/ci/...ки+архитектонски+бисер+од+милијарду+евра.html
 

·
Registered
Joined
·
6,864 Posts
U projekat Luštica Bay u trećem kvartalu uloženo 4,87 miliona eura

Luštica Divelopment AD uložila je 4,87 miliona eura u projekat Luštica Bay u trećem kvartalu ove godine. Tivatska kompanija je do sada u taj projekat uložila gotovo 35 miliona eura.

Kako je saopšteno iz kompanije, treći kvartal predstavlja važan osnov za Lušticu Bay.

Luštica Divelopment, podružnica švajcarskog Orascoma, je 14. oktobra obilježila mobilizaciju radova na prvoj marini u Luštica Bay-u u Tivtu u prisustvu uglednih gostiju iz svih krajeva svijeta.

"Marina će biti srce naselja, koje će biti okruženo golf terenom, stazama za pješačenje i biciklizam, wellness sadržajima i sa još mnogo toga. Destinacija u nastajanju objediniće dugogodišnju pomorsku istoriju Crne Gore sa Oraskomovom ekspertizom u upravljanju naseljima i marinama”, podsjećaju u Luštici Divelopment.

Prva marina, čija izgradnja bi, kako je planirano, trebalo da traje dvije do tri godine, imaće 120 vezova. Projektant i arhitekta marine je egipatska kompanija ECMA.

“Događajem je obilježeno rođenje novog primorskog naselja, još jedne Oraskomove destinacije o kojoj će se pričati, kao i prvih 100 kućevlasnika. Prvi apartmani, koji su svi unaprijed prodati, biće spremni za upotrebu 2015. godine”, ističu u kompaniji.

Početak gradnje naselja obilježen je još 18. maja ove godine ceremonijalnim postavljanjem kamena temeljca. Gradnja prvih deset zgrada sa 72 prodata stana već je u toku.

"Luštica Bay dizajnirana je da bude dom onih koji vole aktivan i zdrav način života na Jadranskoj obali. Projekat predviđa izgradnju preko 1500 stanova, hotele, kao i druge brojne pogodnosti i društvene sadržaje”, poručuju u ovoj kompaniji.
 
1 - 20 of 236 Posts
Top