SkyscraperCity banner

181 - 200 of 236 Posts

·
Registered
Joined
·
16,375 Posts
Bice to jednog dana fino naselje opstine Tivat plansko pod konac sve
 

·
Registered
Moralni pigmej
Joined
·
2,997 Posts
Mozda je do kuta snimanja ili sto vec, ali meni ovo izgleda skroz lose vizualno.

Nagurane zgrade, razlicitih visina, razlicitih boja fasada i prozora....Sareno, nabacano, nagurano....

Usred nicega. A, nigdje ni centimetar prirodnog hlada.
 

·
Registered
43
Joined
·
6,506 Posts
IZGRADNJA NOVOG TURISTIČKOG GRADA ULAZI U NOVU FAZU

|Izvor: vijesti.me|
|Lokacija - osvježen satelitski snimak|

Central koji se pravi na oko 240 hiljada kvadrata u sjeveroistočnom dijelu kompleksa nekadašnje vojsne kasarne “Milan Spasić” u Radovićima, biće žila kucavica cijele Luštice Bay jer je zamišljen kao mjesto koje sadrži sva obilježja čitavog jednog gradića za maksimalno 3.500 stanovnika.

Od toga će preko 1.000 stanovnika ovdje boraviti stalno - 12 mjeseci godišnje, pa su planeri komapnije Luštica Development koja razvija projekat Luštica Bay, proteklih mjeseci veoma pažljivo razvijali svaki aspekt Centrala - prvog novog stalnog gradića na Crnogorskom primorju.

Central se nalazi na padini brda odmah iznad Marina naselja u Luštici Bay i prve od ukupno dvije marine novog kompleksa, kapaciteta 173 veza za jahte, a koja će biti otvorena na ljeto naredne godine, zajedno sa prvim hotelom, “The Chedi Luštica Bay”, ranga 5 zvjezdica i kapaciteta 110 apartmana.

Master plan novog naselja koje je ujedno i kontakt zona Luštice Bay prema postojećim susjednim naseljima u Krtolima, je završen i u toku je detaljno planiranje svih njegovih objekata. Izgradnja prve dvije stambene zgade Centrala sa ukupno 36 stanova, počeće početkom 2018. Prve zgrade praviće se na mjestu objekta nekadašnje velike vojničke kuhinje u bivšoj kasarni koja je pokrivala potrebe više od hiljadu vojnika, kao i na mjestu garaža za vojna vozila.

Neće svi objekti kasarne međutim, biti porušeni radi izgradnje Centrala - neki od njih biće prilagođeni novoj namjeni, poput zgrade bivšeg vojničkog kluba sa bibliotekom koji će biti detaljno rekonstruisan i pretvoren u novu međunarodnu osnovnu školu, a koja će osim stanovnicima Luštica Baya, biti na raspolaganju i lokalnom stanovništvu u Krtolima.

Novu turističku namjenu dobiće i jedna stara sačuvana prizemna kamena zgrada iz sredine 19. vijeka koja je nekada u Austro-Ugarskoj imala vojnu svrhu.

Central će sadržati i više trgova i pijaca, šetališnu zonu, šoping centar, kafiće, restorane, butike, galerije, supermarket, niz različitih otorenih sportsko-rekreativnih sadržaja i igrališta za djecu, sportski centar sa terenima za tenis, sporstku halu, kao i zatvoreni bazen.

 

·
Registered
Joined
·
6,864 Posts
Luštica do sada uložila 126 miliona eura: Hotel i marinu otvaraju do ljeta

Novi turistički grad u Boki Kotorskoj - Luštica Bay na ljeto bi trebalo da primi prve goste u prvom od šest hotela, kao i prve jahte u prvoj od dvije marine.

Prema materijalima Ministarstva održivog razvoja i turizma koje je pred novogodišnje praznike razmatrala Vlada, egipatsko-švajcarski konzorcijum Orascom je preko svoje crnogorske kćerke-firme Luštuca Development do sada u razvoj ovog projekta uložio više od 126 miliona eura. Cijeli projekat vrijedan je milijardu eura...

Gradnja prvog hotela - „The Chedi Luštica Bay“ je u poodmakloj fazi. Hotel će imati 111 soba, 51 u sklopu hotela i 60 u vidu privatnih kondominijuma koji će biti dostupni kao ekskluzivni studio-stanovi za odmor.

Na ljeto bi u funkciji trebalo da bude i novosagrađena marina kapaciteta 176 vezova za jahte dužine od 8 do 35 metara.

Svi građevinski radovi u marini su završeni i u toku je njeno opremanje.

Pored niza rezidencijalnih objekata u takozvanom Marina naselju, u Luštici Bay u toku je i izgradnja četiri od ukupno 18 rupa njihovog budućeg velikog šampionskog golf-terena koji će se prostirati na više od milion kvadrata.

Nezvanično, radovi su u blagom zaostatku u odnosu na planiranu dinamiku, jer Luštica Development još čeka na dogovor opština Kotor i Tivat o formiranju zajedničke firme koje će preuzeti upravljanje novosagrađenim postrojenjem za prečišćavanje otpadnih voda na Klačini u Krtolima, a odakle će se sva prečišćena voda preuzimati za navodnjavanje golf terena.

Prema Vladinim podacima, Luštica Development je u periodu od oktobra do sredine decembra prošle godne u realizaju projekta u Tivtu uložila oko 4,6 miliona eura.

U toj kompeniji direktno je zaposleno 55 ljudi, od čega je 31 državljanin Crne Gore.

Na gradilištima novog turističkog kompleksa radi još između 350 i 400 građevinskih radnika.
 

·
Premium Member
Joined
·
5,917 Posts
Kako je bilo i slika od 4 januara, znaci sveze.

ovo ima da pokopa sva mesta na Jadranu, a ko ima lovu ili da ja imam odmah bi ovde nesto kupio ili letovao.
 

·
Registered
Moralni pigmej
Joined
·
2,997 Posts
Ma, da, svi će ključ u bravu. O ukusima se ne raspravlja, ali ja bi radije kupio apartman u nekom prirodnom, starom gradiću gdje mogu kratko prošetat do centra na kavu svako jutro i upijat lokalnu atmosferu, birat plaže i slično.

Ne privlačim bit u jednom od 150 apartmana naguranih na malom prostoru u društvu dva hotela.

Hoću reć, ovo je meni sve umjetno, bez zelenila, s umjetnom arhitekturom.

Ali, svaka roba ima svog kupca, turizam je globalno u ekspanziji i tržište će reć svoje.
 

·
Registered
Joined
·
2,028 Posts
^^
Čak i da isključimo tu opciju koja je realna, pretpostavimo da ima kupaca koji žele isključivo novo i u ovom stilu, Luštica mi je najgora od svega ponuđenog. Porto se ako ništa fino sjedinio sa Tivtom. Porto Novi deluje korektno. Doduše naselje koje planiraju na visini deluje dobro i ono ima sve, pravi gradić koji će i korisnicima prve faze dobro doći da ne idu svako malo do TV.
 
181 - 200 of 236 Posts
Top