SkyscraperCity banner

221 - 236 of 236 Posts

·
Registered
Joined
·
359 Posts
Dođem svakih mjesec dana vidjet ako ima novoh fotki i prokementiram napredak i podijelim dojam. Projekt je grandiozan nema spora. Ali meni je vizualno i sadržajno neimpresivan. I kako gradnja ide dalje dojam mi se ne popravlja. Naprotiv.
Slazem se, ne kazem da nije ispresivno za malu zemlju da ima puno velikih projekata ( portonovi, lustica, portomontenegro, ducly gardens, skadar lake.....) ali ljudi kod nas moraju da prestanu sa teorijom " ma samo nek se gradi " jer nije lijepo sve sto je novo .
 

·
Registered
Joined
·
632 Posts
Калуђерица за богате.
 
  • Like
Reactions: sergio-m and -III-

·
me
Joined
·
1,487 Posts
mene takođe ovo nije ni malo privlačilo sa fotografija, niti sa mora kada sam gledao... izgleda kao favela. Međutim, uživo i iznutra uopšte nije loše. Trebaće vremena da se malo boje primire, materijali izgube "sjaj", zelenilo poraste i ojača, ali je ukupan utisak pozitivan.

Sasvim dobro privatno naselje, za bogatune koji hoće da se sklone od turista i gužve, a da imaju sve što im treba... Usluga za sada na extra visokom nivou (mercedes kombiji vrše prevoz po naselju i u naselje), hotel predivan i usluga vrhunska, plaža tip top sređena...
 

·
Registered
Joined
·
85 Posts
Био сам данас. Није лоше. Треба времена да изгуби сјај нове градње, али мени изгледа као медитерански град, мало збијен и набацан...

Једино ми заиста сметају високи лукобрани од којих се уопште не види море.
 

·
Registered
Joined
·
11,451 Posts


Mijenjaju planove za veću gradnju na Luštici

Vlada Crne Gore utvrdila je Nacrt izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana “Golf i Donji Radovići zapad”, koji je u decembru, po narudžbi Ministarstva održivog razvoja i turuzma (MORT), završio autorski tim na čelu sa diplomiranom inženjerkom arhitekture Ksenijom Vukmanović.

Nacrt je stavljen na javnu raspravu u trajanju od petnaest dana, koju će organizovati Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Izmjene i dopune ovog DUP-a kojima se pristupilo u ljeto prošle godine na osnovu odluke Vlade, koštale su 7.000 eura, a taj planski dokument mijenjan je na inicijativu investitora - kompanije “Luštica Development” iz Tivta koja na oko sedam miliona kvadrata tivatskog dijela poluostrva Luštica gradi novi, više od milijardu eura vrijedan turistički rizort “Luštica Bay”.

DUP “Golf i Donji Radovići zapad” koji obuhvata površinu od 212,76 hektara je dio ovog kompleksa.

Taj planski dokument u najvećem svom dijelu tretira budući veliki golf teren na Luštici, ali i golf vile, sadržaje mješovite namjene, centralne i turističke djelatnosti sa pripadajućom infrastrukturom i zelenilom.

“Cilj izrade izmjena i dopuna je preispitivanje urbanističkog rješenja, i usklađivanje sa razvojnim potrebama za dalju realizaciju turističko-stambenog kompleksa”, piše u obrazloženju.

Originalno, taj DUP je usvojen 2011. godine, a njegove izmjene i dopune već su rađene 2016. i 2018. godine. Po najnovijim izmjenama o kojima će se tek voditi javna rasprava, povećava se stepen izgrađenosti u zahvatu tog DUP-a i sada se predviđa izgradnja ukupno 280.280 kvadrata bruto građevinske površine raznih objekata, što je nešto više od 12 hiljada kvadrata više nego do sada.

Najveći dio tog uvećanja odnosi se na povećanje bruto građevinske površine najekskuzivnijih objekata - golf vila, a djelimično i na povećanja objekata namijenjenih za stanovanje male gustine i mješovite namjene.

Vlada je takođe utvrdila i stavila na petnaestodnevnu javnu raspravu i Nacrt izmjena i dopuna DUP-a “Donji Radovići centar”, koji je takođe uradio autorski tim predvođen Ksenijom Vukmanović i čija je izrada MORT koštala 7.000 eura. Izmjene tog plana koji obuhvata područje površine 35,93 hektara, na kojima se počelo raditi u ljeto prošle godine, preduzete su na inicijativu investitora, kompanije “Luštica Development”.

Taj DUP originalno je donešen 2011. godine i već jednom mijenjan 2018. godine. On definiše sadržaje mješovite namjene i centralnih djelatnosti, školstva, kulture i socijalne zaštite, kao i turizma sa neophodnom infrastrukturom i zelenilom. Izmjenama i dopunama se predviđa izgradnja kapaciteta do 208.683 metara kvadratnih bruto građevinske površine, što je skoro 14 hiljada kvadrata više nego što predviđa važeći DUP “Donji Radovići Centar”.
Vijesti

Počinju gradnju drugog od sedam hotela

Ove godine će početi gradnja drugog, od sedam planiranih hotela, u gradu u nastajanju Luštica bay.

Nakon završetka marina naselja i hotela Chedi otvorenih prošle godine, počela je i gradnja gradskog centra, koji će povezivati sve djelove budućeg turističko stambenog komleksa.

U susret novoj sezoni u komaniji koja planira ulaganje od preko milijardu eura, nastoje obezbijediti potrebne kadrove za rad hotelu i završenom marina naselj, gdje je tokom ljeta angazovano oko 300 zaposlenih.
RTCG (video snimak u prilogu)
 
221 - 236 of 236 Posts
Top