3,339 Posts
Zgodnie z sugestią forumowiczów zakładam nowy wątek dotyczący stanu nawierzchni lubelskich ulic.W wątku podstawą dyskusji jest mapka opracowana przez @Mitm
Uwagi kierujemy do mitm.Posty z wnioskami o zmianę koloru będą uwzgledniane w mapce.Informuje ze ta ciężka praca zobowiązuje forumowiczów do zachowania jej postanowień i pisanie o stanie ulic w mieście powinno opierać sie na niej.Po to była robiona, żeby nie pojawiały sie już kosmiczne liczby o fatalnym stanie dróg i odwrotnie.Absurdalne posty bede kasował
drogi główne
Stan Bardzo dobry i dobry:
1. Al. Witosa do granic miasta; odcinki na Trasie WZ przy Hutniczej i moście na Bystrzycy
2. Jana Pawła II
3. Kunickiego
4. Smorawińskiego od Popiełuszki do ronda
5. Szeligowskiego
6. Al. Warszawska do Zbożowej
7. Al. Władysława Andersa od Spół.Pracy za rondo Berbeckiego
8. Nadbystrzycka
9. Mełgiewska od Ul. Graffa do końca odcinka dwujezdniowego
10. ul. Choiny
11. Al. Sp. Pracy
12Al. Solidarności od ronda kompozytorów do Sikorskiego
13ul. Graffa
14Krańcowa
15roztocze/Orkana za Zwycięską
16Hutnicza
17Gospodarcza
18Wolska/bez mostu/
19Piłsudskiego
20Lipowa do Okopowej
21Pl. Bychawski
22Zamojska
23Bernardyńska
24Trasa Zielona
25Narutowicza do Okopowej
26Głeboka/stan nawierzchni dobry, mimo ze remontu dawno ta ulica nie widziała
27Lubartowska
28Wyszynskiego
29Zana od Kraśnickiej do Filaretów.Idealnie nie jest, ale może być
30 DMM od łęczyńskiej do Lotniczej/Krańcowej? /nie jestem pewien, ale chyba gdzieś tam kończy sie przyzwoity odcinek, rzadko jeżdżę Dmm
/
31Wrotkowska
32 Młyńska
33Wileńska
Stan fatalny, zły i do remontu:
1Filaretów - tragedia i lata na łacie
2Narutowicza od Okopowej do Głębokiej - wstyd
3Racławickie-zły stan
4Al. warszawska od zbożowej do granic miasta - fatalny stan
5Krasnicka od Roztocze do granic miasta
6Al. Solidarności od warszawskiej do Sikorskiego
7Al. Solidarności od ronda z Kompozytorów do wiaduktu mełgiewska
8DMM od Lotniczej?/Krańcowej? do granic miasta
9Lipowa od Okopowej do KP
10Zana od Filaretów do Nadbystrzyckiej
11Łęczyńska
12Zygmuntowskie
13Fabryczna
14Unii Lubelskiej
15Podzamcze
16Unicka
17Lwowska
18Andersa od ronda do Mełgiewskiej
19Smorawińskiego od ronda do Społ. Pracy
20Orkana od Zwycięskiej do Armii Krajowej
21Armii Krajowej
22Diamentowa - dramat
23Mełgiewska od końca odcinka dwujezdniowego do granic miasta
24Zemborzycka
25Nowy Świat
26Krochmalna stan agonalny, ale ponoć w lipcu ma ruszyć remont.Takze może niedługo dołączy na listę wyżej.Na razie tu
27 Abramowicka - chyba nie najlepiej, dawno tam nie byłem
28 Zbożowa
Mam problem z zaszeregowaniem Al. Kraśnickiej i Sikorskiego.Ich poszerzanie odbyło sie pod koniec lat 90tych.wizualnie nie wyglądają najgorzej choć maja koleiny od tranzytu.Bardzo dawno nie bylem na Turystycznej, kompozytorów Polskich wiec ich nie zaszereguje, ale zdaje sie ze są w niezłym stanie.
Wymieniłem główne ulice Lublina, czyli zaznaczone na żółto, jako te najważniejsze na podręcznej mapie miasta.Jest to subiektywna ocena ich stanu.W każdej grupie sa ulice lepsze i gorsze np. stan Filaretów i Zygmuntowskich jest rożny, ale obie do remontu IMO.Podobnie z Nadbystrzycką równą jak stół i Lubartowską trochę gorszą, ale tez całkiem przyzwoita.Uwagi mile widziane, ale nawet jak parę ulic sie przeniesie do innej kategorii to i tak pisanie o fatalnym stanie 80% ulic jest nieporozumieniem i mam nadzieję, ze nie będzie więcej używane w dyskusji na tym forum.
Przydałoby sie zrobić tez zestawienie ulic mniejszych jak Okopowa, czy Mościckiego, ale ważnych dla ruchu w mieście.myślę, ze wyniki wyszłyby podobne
Osiedlowe uliczki można sobie odpuścić, bo jest ich mnóstwo i większość z nich ma marginalne znaczenie dla większości mieszkańców, za wyjątkiem tych, którzy przy nich mieszkają
Uwagi kierujemy do mitm.Posty z wnioskami o zmianę koloru będą uwzgledniane w mapce.Informuje ze ta ciężka praca zobowiązuje forumowiczów do zachowania jej postanowień i pisanie o stanie ulic w mieście powinno opierać sie na niej.Po to była robiona, żeby nie pojawiały sie już kosmiczne liczby o fatalnym stanie dróg i odwrotnie.Absurdalne posty bede kasował
drogi główne
Stan Bardzo dobry i dobry:
1. Al. Witosa do granic miasta; odcinki na Trasie WZ przy Hutniczej i moście na Bystrzycy
2. Jana Pawła II
3. Kunickiego
4. Smorawińskiego od Popiełuszki do ronda
5. Szeligowskiego
6. Al. Warszawska do Zbożowej
7. Al. Władysława Andersa od Spół.Pracy za rondo Berbeckiego
8. Nadbystrzycka
9. Mełgiewska od Ul. Graffa do końca odcinka dwujezdniowego
10. ul. Choiny
11. Al. Sp. Pracy
12Al. Solidarności od ronda kompozytorów do Sikorskiego
13ul. Graffa
14Krańcowa
15roztocze/Orkana za Zwycięską
16Hutnicza
17Gospodarcza
18Wolska/bez mostu/
19Piłsudskiego
20Lipowa do Okopowej
21Pl. Bychawski
22Zamojska
23Bernardyńska
24Trasa Zielona
25Narutowicza do Okopowej
26Głeboka/stan nawierzchni dobry, mimo ze remontu dawno ta ulica nie widziała
27Lubartowska
28Wyszynskiego
29Zana od Kraśnickiej do Filaretów.Idealnie nie jest, ale może być
30 DMM od łęczyńskiej do Lotniczej/Krańcowej? /nie jestem pewien, ale chyba gdzieś tam kończy sie przyzwoity odcinek, rzadko jeżdżę Dmm
31Wrotkowska
32 Młyńska
33Wileńska
Stan fatalny, zły i do remontu:
1Filaretów - tragedia i lata na łacie
2Narutowicza od Okopowej do Głębokiej - wstyd
3Racławickie-zły stan
4Al. warszawska od zbożowej do granic miasta - fatalny stan
5Krasnicka od Roztocze do granic miasta
6Al. Solidarności od warszawskiej do Sikorskiego
7Al. Solidarności od ronda z Kompozytorów do wiaduktu mełgiewska
8DMM od Lotniczej?/Krańcowej? do granic miasta
9Lipowa od Okopowej do KP
10Zana od Filaretów do Nadbystrzyckiej
11Łęczyńska
12Zygmuntowskie
13Fabryczna
14Unii Lubelskiej
15Podzamcze
16Unicka
17Lwowska
18Andersa od ronda do Mełgiewskiej
19Smorawińskiego od ronda do Społ. Pracy
20Orkana od Zwycięskiej do Armii Krajowej
21Armii Krajowej
22Diamentowa - dramat
23Mełgiewska od końca odcinka dwujezdniowego do granic miasta
24Zemborzycka
25Nowy Świat
26Krochmalna stan agonalny, ale ponoć w lipcu ma ruszyć remont.Takze może niedługo dołączy na listę wyżej.Na razie tu
27 Abramowicka - chyba nie najlepiej, dawno tam nie byłem
28 Zbożowa
Mam problem z zaszeregowaniem Al. Kraśnickiej i Sikorskiego.Ich poszerzanie odbyło sie pod koniec lat 90tych.wizualnie nie wyglądają najgorzej choć maja koleiny od tranzytu.Bardzo dawno nie bylem na Turystycznej, kompozytorów Polskich wiec ich nie zaszereguje, ale zdaje sie ze są w niezłym stanie.
Wymieniłem główne ulice Lublina, czyli zaznaczone na żółto, jako te najważniejsze na podręcznej mapie miasta.Jest to subiektywna ocena ich stanu.W każdej grupie sa ulice lepsze i gorsze np. stan Filaretów i Zygmuntowskich jest rożny, ale obie do remontu IMO.Podobnie z Nadbystrzycką równą jak stół i Lubartowską trochę gorszą, ale tez całkiem przyzwoita.Uwagi mile widziane, ale nawet jak parę ulic sie przeniesie do innej kategorii to i tak pisanie o fatalnym stanie 80% ulic jest nieporozumieniem i mam nadzieję, ze nie będzie więcej używane w dyskusji na tym forum.
Przydałoby sie zrobić tez zestawienie ulic mniejszych jak Okopowa, czy Mościckiego, ale ważnych dla ruchu w mieście.myślę, ze wyniki wyszłyby podobne