SkyscraperCity Forum banner

[Lublin] Miasto nocą.. po zmierzchu.. by night

223543 Views 1166 Replies 140 Participants Last post by  Marek1953
10
Witam wszystkich serdecznie!
Po wielu poszukiwaniach (nie znalazłem) i zastanawianiu się (czy warto), postanowiłem założyć nowy wątek
dotyczący miasta Lublin żyjącego nocą lub ogólniej mówiąc po zmroku.
Postaram się tu zamieszczać zdjęcia przedstawiające nasze piękne miasto w mrocznej oprawie, zachęcam wszystkich
do współudziału i dyskusji.

Na początek takie oto:

Widok na Czechów (na horyzoncie kominy przy DSK)

Galeria na Grodzkiej (nie dość że noc to jeszcze lało równo, ale dzięki temu ściany nabrały fajnego wyglądu)

See less See more
1 - 20 of 1167 Posts
6
Czechów idzie spać:

Al. Unii Lubelskiej (wygląda jak pas startowy lotniska ....może to taki dobry prognostyk dla Świdnika :) ) :

Wieża Trynitarska:
See less See more
6
Kilka starych zdjęć Placu Litewskiego zimą 2007:

A to ulica Obywatelska:

Przepraszam za kiepską jakość.... ale mam nadzieję że conieco widać :)
See less See more
^^
Spoko - widać, widać :| - całkiem nawet fajnie widać... :eek:kay:
Pięknie:) Ilekroć wkurzam się na to miasto, to takie zdjęcia przypominają mi, że jednak je lubię ;)
Pięknie:) Ilekroć wkurzam się na to miasto, to takie zdjęcia przypominają mi, że jednak je lubię ;)
Jak to się mówi, jak doczekam tej zimy, to wybiorę się z aparatem na nocny spacer po starówce. Bez ludzi, parasoli i ogródków, jeśli będzie do tego jeszcze sporo śniegu to powinny być fajne klimaty i fajne zdjęcia... Coś takiego jak ostatnio zrobiłem wczesnym rankiem tylko że teraz nocą i zimą.....:)
6
ul Królewska widziana z Wieży Trynitarskiej

Zamek... też z Wieży Trynitarskiej

Donżon i Kaplica Św. Trójcy na zamku

Ulica Świętoduska widziana "z góry", od strony Krakowiskiego Przedmieścia

Plac Zamkowy

Ulica Unicka. Po prawej tył budynku Jesziwy (światła świecą się w synagodze) a w dolnym prawym rogu prawosławny dom pomocy społecznej przy ul. Dolińskiego

Z przyjemnością stwierdzam, że Lublin i nocą też jest fajny :)
See less See more
Parę chwil po zachodzie... (gdzieś już to zdjęcie umieszczałem tylko nie pamiętam gdzie, więc przypominam je tutaj)
See less See more
8
Z dzisiejszego wieczoru, ok 21ej...

Komin EC Wrotków

Okna synagogi w Jeszywie

Wieża Trynitarska (od wczoraj coś kombinują z oświetleniem, przez pewien czas na początku jest właśnie takie)

Wieża Radio Lublin

A tu zmieściło mi się prawie pół miasta na jednym zdjęciu :)

See less See more
Czy to jest wątek autorski?
Czy to jest wątek autorski?
Zupełnie nie, jest jak najbardziej otwarty dla wszystkich (tak jak napisałem na początku: "(...) zachęcam wszystkich do współudziału i dyskusji").
Mam nadzieję, że nie tylko ja łażę nocą po mieście.....
A tego drzewa z balkonu Jesziwy to nie mogą usunąć? :nuts:
A tego drzewa z balkonu Jesziwy to nie mogą usunąć? :nuts:
Na drugim balkonie jest drugie całkiem spore drzewo (na dachu już nic nie rośnie bo akurat go wymieniają więc wszystko wyczyścili).
A swoją drogą, jakby to były jakieś iglaki zamiast liściastych to jako choinki świąteczne byłyby jak znalazł :banana:
See less See more
14
Dzisiejsza mała wieczorna przejażdżka rowerowa (ok 21ej):

Ul. Związkowa, przedłużenie do Walecznych ... słoneczko już dogorywa...

Żuraw przy budowie Izby Skarbowej

Budynek TPSA

Drugi z budynków TPSA
See less See more
Świtne fotki :D Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam chodzic noca po Lublinie zwlaszcza ze soja połówka(ewentualnie 0,7 ;p). Szczeze to po zmroku Lublin jest chyba najlepszym miastem do tego typow wedrowek(zwlaszcza zima z duza iloscia sniegu)
To i coś ode mnie. Nocny widok z mojego balkonu, kiedyś był 5x szerszy, ale przez lata drzewa trochę urosły.
Widok na zabudowę ul. Turystycznej, hotel czy jak go zwał przy Daewoo i wieżowce na Felinie.
Jako promo - UFO z obstawą.

See less See more
1 - 20 of 1167 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.