^^ Mapa ma się poprawić przy następnym dodaniu połaczenia. Zauwazyliśmy ten błąd jakiś czas temu.
Na pewno nie loty z dojazdem do innego lotniska, no ale to (dojazd) też ludzie rzadko liczą, a i sposoby liczenia są przedziwne.A nie przyszło Ci do głowy że loty bezposrednie są na ogól tańsze i ze dwa razy szybsze? Dlaczego pasażerowie (zarówno ci bezmózgowi emigranci, jak i elita intelektualna pisząca na tym forum) ma się martwić o wypełnienie samolotów LH a nie o własny czas i pieniądze?
No nie do końca. Jak to się mówi: diabeł tkwi w szczegółach. Po prostu większość (pewnie 97%) tych osób z nowej emigracji, która zapełnia samoloty W6 czy FR, nigdy nie korzystała z tradycyjnego połączenia "hubowego". Z tym czasem to też różnie bywa, nie wiem czy krócej wychodzi dla lecącego do Warszawy lot (teoretyczny) z LHR - WAW via MUC z LH czy STN - WMI? Cała masa Polaków, nawet tych zamożniejszych, podróże lotnicze kojarzy głównie z czarterami wakacyjnymi, natomiast przesiadkę hubową ekstrapoluje z bieganiem z walizkami po dworcu PKP w Katowicach. Dalej jesteśmy dość ubogim społeczeństwem, to nie przypadek że europejskie loty LO odbywają się w większości E 170/195. Nawet na forach lotniczych (sic!) były zdziwione (cena, wygoda) osoby które za namową userów skorzystały np. DUB - FRA - LUZ! Tutaj może tylko coś zdziałać tzw. "poczta pantoflowa" jak ktoś raz spróbuje to namówi rodzinę znajomego itp. Jeśli chodzi o marketing to przynajmniej powinno być tak jak LCJ.A nie przyszło Ci do głowy że loty bezposrednie są na ogól tańsze i ze dwa razy szybsze? Dlaczego pasażerowie (zarówno ci bezmózgowi emigranci, jak i elita intelektualna pisząca na tym forum) ma się martwić o wypełnienie samolotów LH a nie o własny czas i pieniądze?
A jaka była bezpośrednia alternatywa?Nawet na forach lotniczych (sic!) były zdziwione (cena, wygoda) osoby które za namową userów skorzystały np. DUB - FRA - LUZ
nie zgodzę się ze są tansze i nie zgodze się ze są szybsze. LCC lataja w dużej części z lotnisk gdzis głęboko poza miastami wiec zazwyczaj szybszy miałem lot z przesiadka do głównego portu niż bezpośrednio do czegos co ma tyle wspólnego z Oslo co Gdansk z Wejherowem.A nie przyszło Ci do głowy że loty bezposrednie są na ogól tańsze i ze dwa razy szybsze? Dlaczego pasażerowie (zarówno ci bezmózgowi emigranci, jak i elita intelektualna pisząca na tym forum) ma się martwić o wypełnienie samolotów LH a nie o własny czas i pieniądze?
Modlin,Rzeszów itd.A jaka była bezpośrednia alternatywa?
To w końcu dokąd ten lot miał byc? Do Lublina, czy Modlina lub Rzeszowa?Modlin,Rzeszów itd.
Żeby nie było, o "bezmózgowych emigrantach" jak Ty to nazwałeś pisałem tylko w odniesieniu do ich komentarzy na fb portu. Są po prostu głupie, idiotyczne i powtarzają się jak pory roku. I nikt nie każe im martwić się o wypełnienie jakiegokolwiek przewoźnika, tylko zamiast pisać głupoty sprawdzić, a jak to przerasta czyjeś możliwości, to poradzić się znajomego/przyjaciela/wejść na jakieś forum typu fly4free i zadać pytanie odnośnie alternatyw np. na trasie LUZ-DUB.A nie przyszło Ci do głowy że loty bezposrednie są na ogól tańsze i ze dwa razy szybsze? Dlaczego pasażerowie (zarówno ci bezmózgowi emigranci, jak i elita intelektualna pisząca na tym forum) ma się martwić o wypełnienie samolotów LH a nie o własny czas i pieniądze?
Zapewne wylot bezpośrednio z Modlina/Okęcia. I tu zapewne, gdyby nie czyjaś podpowiedź, jak pisał @jaczro to ten ktoś dalej by latał tam, bo do głowy by mu nie przyszło, że może istnieć alternatywa z wylotem z LUZ via FRA (z przerwą na kawę na czas przesiadki) w rozsądnej cenie i czasie.A jaka była bezpośrednia alternatywa?
Nie tak łatwo się spóźnić jeśli lecisz na jednym bilecie i dodatkowo nadałeś bagaż. Będą cię uparcie wzywać przez megafon, opóźnią wylot itp. Wynika to z przepisów bezpieczeństwa, bagaż nie może odlecieć bez właściciela. Po za tym zgadzam się z @letowniakiem, lęk przed nieznanym potrafi być naprawdę irracjonalny (np. nowoczesna skrzynia biegów np. DSG vs. manual itp.)Po prostu latanie via nie jest popularne. W sumie kuzyna rozumiem... FRA duże lotnisko jest obawa że nie zdążysz na samolot, zgubisz się np. bariera językowa etc.
A tak bezpośrednio = bez stresu siadasz i lecisz.
Proszę bardzo^^ latania via nie jest popularne...
Ty wiesz co ja bym oddal, zeby miec mozliwosc dolotu do LUZ z MRS?
Nie zapominaj, że na stacji PKP Modlin trzeba przesiąść się na autobus do portu lotniczego WMI (wszystko już w cenie 15 PLN). Autobus zazwyczaj czeka na pociągi z 2 kierunków od strony W-aw i Nasielska^^Nieźle to wykombinowałeś
Ale ten pociąg z Okecia do Modlina ponad 1,5godz.?!:nuts:
szczerze mówiąc to ja miałem dużo większy stres lecąc Ryanem bezpośrednio niż Lufą z przesiadką - przykro mi, ale argument kompletnie mnie nie przekonuje. Zwłaszcza ze to zupełnie inna bajka, ostatnio pierwszy raz w zyciu leciałem Ryan'em i naprawdę porównując z LH czy LO to jest inna bajka. W FR jest taka sama bariera językowa jak w LH, jak nie zdążysz to nie twój problem, zorganizują Ci inny lot, zgubić się łatwiej w procesie odprawy Ryan'a niż we FRA.Po prostu latanie via nie jest popularne. W sumie kuzyna rozumiem... FRA duże lotnisko jest obawa że nie zdążysz na samolot, zgubisz się np. bariera językowa etc.
A tak bezpośrednio = bez stresu siadasz i lecisz.