SkyscraperCity Forum banner

[Lublin] Zdjęcia

6662 Views 61 Replies 26 Participants Last post by  robpob
6

Może ma ktoś jeszcz jakieś, może nowe foty???????

Do boju Lublinianie!
See less See more
1 - 20 of 62 Posts
30
znalezione w internecie

Zalew Zemborzycki w Lublinie:

See less See more
Lublin ma niesamowity klimat, nocą tamtejsza Starówka to nie krakowski Rynek, gwarny i pełny ludzi. Jest cicho, odludnie, straszno...
Calosc robi naprawde mroczne wrażenie, kto nie był, polecam. Sam sie przymierzam zrobic tam nocny plenerek, gdyby tylko nie te 300km które mnie dzielą od Lublina :-(
Jak na wschodnia Polske to wyglada na extra miasto. Musze sie kiedys tam wybrac, jako ze mam rodzine w Zamosciu, za rok chce jechac tam i do Lwowa, moze i do Lublina ;) . Poza tym miasto bardzo ladnie prezentuje sie na fotkach :)
Jesli juz jestesmy przy tych okolicach - wybierzcie sie tez do Chełma - to tylko 40km dalej, urocze miasteczko, około 80tys. ludzi.
Zero chamstwa, dresiarswa, ładnie odremontowane centrum, w całosci zachowane osiedla budowane w okresie miedzywojennym. Kurcze, moze troche idealizuje, spedziłem tam kilka pierwszych lat życia :)
piter89 said:
Jak na wschodnia Polske to wyglada na extra miasto. Musze sie kiedys tam wybrac, jako ze mam rodzine w Zamosciu, za rok chce jechac tam i do Lwowa, moze i do Lublina ;) . Poza tym miasto bardzo ladnie prezentuje sie na fotkach :)
Co to znaczy jak na wschodnia Polske ? Pamietajmy ze to jest wschodnia Polska od 50 lat tylko, a wschodnia nigdy nie byla. Sa tam piekna wielkie miasta z wieloletnia historia. Na tych miastach bardziej niz gdzie indziej odbil sie ruski zabor i zwiazany z nim brak rozwoju, natomiast pamietajmy ze do momentu zaborow byly to wielkie ostrodki handlowe Polski, wiec dlatego historyczne budynki nie ustepuja wcale tym w innych miejscach Polski.
Widziałem że Lublin to ładne miasto ale żeby aż tak wow. Te zdięcia mnie zaskoczyły . Jakby jeszcze troche podremontować niktóre miejsca było by super . :)
hmm.. wiadomo ze trzeba remontowac, ale to jak teraz miasto wygląda ma też swój niepowtarzalny klimat... Wywalić tylko meneli hehe. A remontuje się już troche :)
wygląda przyzwoicie i całkiem sympatycznie :)
Nigdy nie miałem okazji być w Lublinie - a sądząc po fotach szkoda bo ma swój urok :)
wiecej fotek prosze z poziomu ulicy, pamietam ze jak bylem w Lublinie to remontowali głowna ulice na starym miescie, czy ktos moze pokazac jak to teraz wyglada?
Lublin to przepiekne miasto, dosc czyste i klimatyczne. Kiedy pierwszy raz bylem w Lublinie to zachwycilem sie. Wspaniale miasteczko akademickie - atmosfera niczym w angielskim czy amerykanskim miasteczku uniwersytecki, niegdzie indziej w Polsce tego nie ma. Do tego elegancka glowna ulica, tetniacy zyciem plac Litewski i znajdujaca sie na uboczu ciche Stare Miasto. Stare Miasto lubelska jest czyms zupelnie innym niz statrowki w Krakowie, Poznaniu itp. W Lublinie jest cichutko, i baaardzo klimatycznie. Fajne knajpki, galerie, teatry. Do tego mnostwo kuriozalnie kretych i waskich uliczke, totalnie zanidbanych, co nadaje klimatu.

Tu sie czuje jak w naprawde starym miescie. Tego klimatu calkowicie pozbawione sa "Stare Miasta" w Wroclawiu i Gdanski, w Krakowie jest go malo (na Kaziemierzu sie ostal).

Jednak dluzszzy pobzt w Lublinie ujawnia ze klimatycznosc Lublina jest w ogromknym stopniu wynikiem biedy. To dlatego stare miasto jest tak strasznie zanidbane. Jednak stopniowo miasto wraca do swietnosci. Szkoda tylko ze lezy na takim uboczu i tak malo jest tam inwestycji.
See less See more
Ma ktoś jakieś zdjęcia?????
6
maciekwr said:
Ma ktoś jakieś zdjęcia?????
Mam. W zeszłego lata wrzucałem via Antosław ;) cały set z mojego pobytu w Lublinie . Kilka jeszcze raz poniżej

See less See more
1 - 20 of 62 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.