SkyscraperCity Forum banner
1 - 19 of 19 Posts

·
Urbanist
Joined
·
345 Posts
Discussion Starter · #1 ·
De Ster Maastricht said:
Hilton naar Maastricht

Door Peter Eberson

De internationale hotelketen Hilton wil een luxueus hotel bouwen in Maastricht. Momenteel zoekt het bedrijf naar een goede plek dichtbij de autoweg voor de vestiging van een vijfsterrenhotel. De gemeente juicht de komst van Hilton toe, omdat er in Maastricht behoefte is aan
hotels in dit duurdere segment.

Het voornemen om naar Maastricht te komen is zeer concreet, al willen betrokken partijen nog geen details kwijt.Op dit moment wordt door een Maastrichts architectenbureau gewerkt aan de tekeningen van het hotel. De Hilton-hotelketen is in gesprek met eigenaren van grond in de buurt van de A2 ter hoogte van Academisch Ziekenhuis. In dit gebied liggen ook Novotel en het Van der Valkhotel.

Hotel Crowne Plaza, het vroegere Hotel Maastricht, is momenteel het meest luxe hotel van de stad. Burgemeester Gerd Leers liet eerder al weten dat Maastricht vijfsterrenhotels mist. Dat zei hij onder meer bij de opening van de jeugdherberg Stayokay. De gemeente probeert actief hotelketens naar de stad te halen. Met Hilton lijkt dat nu te lukken. De komst van het hotel heeft ook te maken met de plannen van Joop van den Ende om in Maastricht een groot theater met congrescentrum en casino te bouwen. Als die plannen doorgaan komen er veel bezoekers naar de stad.

De van oorsprong Amerikaanse Hilton Hotels Corporation heeft meer dan 2800 hotels in 76 landen. Het aantal Hiltonhotels bedraagt 497. In Nederland liggen onder meer Hilton Hotels in Rotterdam en Amsterdam.
En nu maar hopen op een interessant ontwerp. Ik denk dat de beoogde plek het voetbalveld van Heer is, vlakbij station Randwijck
 

·
Bas
Joined
·
15,917 Posts
Prachtig! In een mooie omgeving en in een stad met een wereldberoemde naam hoort gewoon een Hilton. Maastricht is in de wereld beroemder dan je denkt, vanwege het EU-Verdrag. Werkelijk, ik ben er zelfs trots op dat Maastricht nog lekker in Nederland ligt. Toerisme is daar werkelijk booming en ik heb ook wel weer eens zin om binnenkort eens even lekker een dagje ertussenuit te gaan naar dat heerlijke stedeke aan de Maas.....
 

·
Registered
Joined
·
9,334 Posts
Ga er aankomend weekend naar toe.
Ik sta er echt van te kijken hoeveel Hotels deze stad nu al kent, dacht na Amsterdam de meeste Hotels in NL.
Onbegrijpelijk dat er nog steeds vraag naar meer is.
Het is overigens kwa centrum een wonderschone stad, met een prachtige charme.
Maar om te wonen ...........nee het is niet echt een stad waar ik me prettiger zou voelen dan hier.


PS : 1 van de grotere Hotels van Nederland (top5) komt misschien in Assen te staan.
Ook dat mag bijzonder genoemd worden.
 

·
Alias Thec
Joined
·
1,367 Posts
en waar mag dat wezen? :nuts:

Maastrich is een stad met allure. Hotels passen daar wel goed bij.
Enschede natuurlijk. Zelfs na een atoomaanval op Twenthe zou Invisible nog terugkeren in Enschede...
man, wees toch eens eerlijk en verloochel afkomst (net zoals ik). Kom je tenminste met jezelf in het reine en woon je nog op een fijne plek ook...
 

·
Registered
Joined
·
969 Posts
Maastricht is zeker wel een interessante stad om te wonen. Ik heb mensen gesproken die er studeren en die het een geweldige stad vinden. Bovendien licht het prachtig tussen de heuvels en aan de maas. Nee er zijn weinig mooiere plaatsen in Nederland. Lastiger is misschien het vinden van een baan in Zuid-Limburg.
 

·
Urbanist
Joined
·
345 Posts
Discussion Starter · #11 ·
Limburger.nl said:
Komst Hilton Maastricht stap dichterbij

De komst van een hotel van de Hiltonketen naar Maastricht lijkt een formaliteit. Stadsbestuur en Hilton zijn zo enthousiast over hun samenwerking dat het hotel uiterlijk begin 2013 de deuren moet openen.

De afgelopen maanden lieten stad en Hilton de wenselijkheid en haalbaarheid van een Hiltonvestiging onderzoeken. De uitkomsten zijn positief. Stadsbestuur en de Hilton-directie verwachten dat de komst van het eerste hotel met vijf sterren in Maastricht zeer positief zal uitwerken op de congres- en bezoekersmarkten.

Voor de realisatie van het Hilton aan de Maas wordt het voormalige PLEM-kantoor in de bocht van de Franciscus Romanusweg opgeknapt en uitgebreid met een vijftig meter hoge moderne toren, die vijftien verdiepingen gaat tellen. Als de gemeenteraad de bouw goedkeurt kan dit jaar al begonnen worden met het werk. Eind 2012 of begin 2013 heeft Maastricht dan een echt Hiltonhotel.
Het gaat om dit gebouw
 

·
Enjoy your freedom!
Joined
·
7,683 Posts
Ik las het vanmorgen ook inderdaad. Angst van andere hotels is een slechte raadgever. De markt bepaald of dit hotel teveel is of niet.
 

·
Urbanist
Joined
·
345 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Ik las het vanmorgen ook inderdaad. Angst van andere hotels is een slechte raadgever. De markt bepaald of dit hotel teveel is of niet.
Ben ik het helemaal mee eens, maar het is natuurlijk wel zo dat er met twee maten gemeten wordt. Waarom krijgen andere hotels niet de kans om hun toegevoegde waarde te laten zien?
 
1 - 19 of 19 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top