SkyscraperCity banner

1 - 20 of 2252 Posts

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Discussion Starter #1
Am deschis un thread separat pentru statiunea/cartierul Mamaia ,pentru ca ,prin specificul ei ,merita o abordare separata.
 

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Discussion Starter #2
"Patronatele din turism au început deja pregătirile pentru sezonul estival 2014, iar pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, se ocupă intens de promovarea stațiunii Mamaia. De data aceasta însă, promotorul Radu Mazăre a fost dat la o parte, după dezastrul mediatic al Imnului stațiunii Mamaia, cunoscut și sub numele de Imnul bețivilor din Croația.
Pentru că salvamarul Mazăre nu a făcut deloc cinste stațiunii anul trecut, hotelierii și reprezentanții agențiilor din turism au ales să-și facă singuri imagine. O echipă de profesioniști a lucrat, timp de șase luni la filmul de promovare al stațiunii Mamaia, iar rezultatele sunt spectaculoase.
Dacă anul trecut hotelierii, clubberii și agențiile de turism au cheltuit peste 30.000 euro pentru piesa cu Loredana, anul acesta, cheltuielile au fost reduse la mai puțin de o treime. O echipă de patru persoane și doi cineaști au lucrat, timp de șase luni, la Filmul de promovare al stațiunii Mamaia, care va ajunge la târgurile de turism din toată lumea."
http://www.ziuaconstanta.ro/clienti/litoral-tv/litoral-tv-mamaia-fara-mazare-485582.html
 

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Discussion Starter #4
Nu poti sa tratezi Mamaia ca pe un simplu cartier al Constantei .
Da ,administrativ face parte din oras , insa Mamaia ,totusi este o statiune turistica . Nu are nimic comun nici cu cartierul Poarta 6 ,nici cu Coiciu ,nici cu Inel II .
 

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Discussion Starter #5
Hotel din Mamaia, scos la vânzare, pe mercador.ro, cu 4,5 milioane de euro:
Potrivit anunţului postat pe mercador.ro, hotelul Alcor este amplasat în zona de nord a staţiunii Mamaia chiar la plajă...
...de la etajul 1 la etajul 5 sunt situate cele 120 de camere şi apartamente:
- 105 camere duble;
- 5 camere triple;
- 10 apartamente;
...Câteva date din cadastru:
- etajele 1, 2, 3, 4 şi 5 au o suprafaţă de 1.020 mp/etaj;
- suprafaţa construită totală a complexului este de 8.625 mp;
- suprafaţa terenului aferent complexului este de 4.200 mp incluzând parcarea.
Hotelul dispune de o plajă cu o suprafaţa de 4.000mp.
Ziua de Constanta
 

·
CONSTANTA
Joined
·
10,982 Posts
Una dintre noile imagini va fi şi o statuie mare de 8-10 metri, la intrarea în staţiunea Mamaia" a anunţat primarul. Mazăre spune că statuia va reprezenta un practicant de Surfing "Este un surfist care aleargă cu placa pe plajă, dar în loc de placă are o fată. Am zis Surfist, nu Kite-ist, ca să nu zici că sunt eu".

Adevarul
 

·
Genuine Tatar
Joined
·
11,669 Posts

·
Genuine Tatar
Joined
·
11,669 Posts

·
CONSTANTA
Joined
·
10,982 Posts
^^ In intervalul 1959-1965 hotelurile Modern, Palas, Central, Pelican, Tomis, Midia, Histria, Aurora, Meridian, Doina, Flora, Victoria, Dunărea, Neptun, Delta, Sulina, Ovidiu, Parc, Perla, Dacia, Pescăruş, Delfin, Lotus şi Select.

Perioada 1966-1974, hotelurile: Siret, Bicaz, Dorna, National, Unirea, Patria, Majestic, Astoria, Metropol, Mercur, Minerva, Jupiter şi Apollo.
In perioada aceasta au aparut si majoritatea restaurantelor: Orient, Vatra, Mioriţa, Insula Ovidiu, Delta, Cherhanaua, Hanul Piratilor, discotecile: Bowling, Castel, Caraiman, Cazinou, Club 33, Colibri, Lebăda, Lido, Melody, Mioriţa, Noroc, Sunquest.

Intre 1975-1985 au aparut hotelurile: Caraiman I si II, Vega, Alcor si Condor.

Cam astea au fost in perioada comunista...
 

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Discussion Starter #15
Despre pasarela (sau cea mai ramas din ea) de la Cazino
Cătălin Anton, purtător de cuvânt Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral: "Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a primit în ultimii 2 ani mai multe multe sesizări din partea turiştilor, referitor la pasarela din dreptul Cazinoului din Mamaia. Aceasta este deteriorată şi reprezintă un pericol pentru siguranţa turiştilor. Facem eforturi să o preluăm de la deţinător şi, dacă este posibil, să o dezafectăm, total"

Septimiu Bourceanu, director general Litoral SA: "Acest lucru se face în baza unui studiu de fezabilitate, a unei proiecţii economice pe care nu o am nici eu şi nici proprietarul nu a trasat o măsură în acest sens sau să se efectueze o asemenea analiză".
Deşi au o altă pasarelă modernă, la jumătate de kilometru dinstanţă, constănţenii sunt nostalgici şi nu consideră că dărâmarea vechiului pod reprezintă o soluţie
digi24
"Deşi au o altă pasarelă modernă..." :laugh:
Pacat ca nu o renoveaza pe cea de la Cazinou.
 

·
COMENTATOR SPORTIV
Joined
·
9,448 Posts
Ar fi demolat-o demult dar e prea costisitoare lucrarea..Studiul de fezabilitate analize si protectii de orice natura sunt vrajeli ieftine.
 

·
ǝѕɹǝᴧǝɹ
Joined
·
3,255 Posts
Mamaia e totally fucked up. Iubeam statiunea asta in copilarie, acum nu mai ma regasesc deloc in ea. In ultimii ani, daca am fost prin Mamaia, eram in tranzit catre Navodari.
Mamaia lui 2014 este perfect definita de chiar primul lucru care te intampina la intrarea in statiune: Fabrica de Industrializare a Cacatului.
 

·
Registered
Joined
·
1,547 Posts
Mamaia e totally fucked up. Iubeam statiunea asta in copilarie, acum nu mai ma regasesc deloc in ea. In ultimii ani, daca am fost prin Mamaia, eram in tranzit catre Navodari.
Mamaia lui 2014 este perfect definita de chiar primul lucru care te intampina la intrarea in statiune: Fabrica de Industrializare a Cacatului.
total de acord , eu unul nu am mai vazut nici un rost in ultimii ani de a vizita minunata statiune , doar in tranzit spre zona de nord catre el comandante si doors beach club. Cluburile "de lux" de acolo la cata reclama vezi , cand ajungi la locul faptei realizezi ca e o mare minciuna , nu exceleaza nici prin design , nici prin show , nici prin muzica , sunt doar niste chestii kitchoase cu cateva animatoare si preturi super exagerate. Iar in capatul opus te lovesti de zgomoteci ca la tara , pline de manele si manelari , o promenada plina de burtosi cu schaorma sau hamsie in mana cu copii galagiosi atarnati la breloc. Peisajul estetic nu iti ia ochii cu nimic , predominand turnurile comuniste colorate in diferite culori , doar cateva exceptii le pot numi de calitate , pe partea cu lacul. Daca vrei sa te duci la plaja , pe langa faptul ca o sa cauti jumatate de ora parcare acolo , si probabil va fi cu plata desi esti constantean , vei descoperi cu stupoare ca pur si simplu numai ai unde sa savurezi nisipul pentru care ai venit , toate plajele fiind umplute de bucati de plastic alb , inghesuite pana la refuz , "zona de prosoape" ceruta de lege fiind in spate langa gunoaie si iarba. Asa ca pentru ce sa mergi in Mamaia??? Sa numai incep sa vorbesc de calitatea serviciilor hoteliere.
 

·
Registered
Joined
·
469 Posts
Discussion Starter #20
vei descoperi cu stupoare ca pur si simplu numai ai unde sa savurezi nisipul pentru care ai venit , toate plajele fiind umplute de bucati de plastic alb , inghesuite pana la refuz , "zona de prosoape" ceruta de lege fiind in spate langa gunoaie si iarba.
Asa este. Daca te plimbi pe faleza ,aproape nu mai vezi marea de sezlonguri plus umbrele . Parca mergi pe langa o expozitie de mobila. Iar din cauza mobilierului depozitat ,plus ca cei care au inchiriat sau subinchiriat si-au bagat picioarele, nisipul nu mai aste arat ,sfaramat ,curatat. A ramas o suprafata tare ,plina de scoici sparte ,cioburi .
 
1 - 20 of 2252 Posts
Top