SkyscraperCity Forum banner
141 - 160 of 203 Posts

·
Registered
Joined
·
8,207 Posts

·
Registered
Joined
·
606 Posts
Cred ca cineva trebuie sa fie foarte atent, am o senzatie ca "fita" o sa fie mutata din Mamaia inapoi in Neptun/Olimp, dupe ce au parjolit tot pe acolo, urmeaza spatiile verzi din Neptun .Nu sunt cel mai mare ecologist, dar sa tai niste paduri si sa faci niste blocuri inghesuite, urate si fara locuri de parcare, e cu totul altceva.
 

·
off
Joined
·
5,855 Posts

·
Design engineer
Joined
·
138 Posts
Discussion Starter · #146 · (Edited)
Primăria Mangalia a amenajat, recent, noi sensuri unice pentru fluidizarea traficului rutier, în zonele intens circulate, în special în perimetrul unităţilor de învăţământ din localitate.

„Autorităţile locale au luat măsura înfiinţării de noi sensuri unice, în mai multe zone din oraş, în vederea asigurării şi protejării circulaţiei pietonale. Amenajăm aceste sensuri unice pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal, în special în preajma instituțiilor de învățământ. Sperăm ca, până la sfârșitul lunii ianuarie 2022, în funcție de condițiile meteorologice să trasăm trecerile de pietoni, odată cu montarea indicatoarelor specifice. Rog conducătorii auto să înţeleagă necesitatea adoptării acestor măsuri şi să respecte noile indicatoare rutiere”, a menţionat edilul oraşului, Radu Cristian.

Vor fi trasate treceri de pietoni atât în faţa Grădiniţei Nr. 3, cât şi a Şcolii Gimnaziale Nr. 3, dar și la Grădiniţa şi Liceul ”Callatis”.

Astfel, va deveni sens unic str. Albatros, pe tronsonul delimitat de străzile Oituz – Bd. 1 Decembrie 1918 – str. Portului, precum şi strada Rozelor, pe tronsonul cuprins între Greenport şi Şoseaua Constanţei. De asemenea, cu sens unic va deveni prelungirea străzii Sirenei, pe tronsonul cuprins între strada Albatros (CT7) şi Bd. 1 Decembrie 1918. Alte sensuri cu o singură direcţie de mers vor fi create pe strada 1 Decembrie 1918, pe tronsonul dintre Bulevardul 1 Decembrie şi prelungirea străzii Sirenei. Intervenţii în acest sens vor fi şi pe străzile: Vânători, Petru Maior, Aleea Farului, Ilarion Terente, Cartierul de Vest


Sursa:ct100.ro
 

·
Registered
Joined
·
50 Posts
Buna seara! La multi ani! Sper sa ma puteti ajuta! Am vazut in Mangalia aceasta casa si vreau sa va intreb daca stiti ceva despre ea. Este o casa veche care a scapat ca prin minune demolarilor masive care s-au facut in oras sau cineva s-a straduit sa construiasca acolo respectand vechea arhitectura a caselor din oras? Atasez poze. Multumesc!
 

Attachments

·
Design engineer
Joined
·
138 Posts
Discussion Starter · #150 · (Edited)
Salut! Casa este veche intradevar, ci nu este recent construita. A fost construita in 1959 si a apartinut pana de curand statului roman si a fost exploatata ca muzeu de arheoligie in memoria marelui arheolog roman Vasile Parvan (in apropiere existand vestigiile vechii cetati Callatis si o strada ce ii poarta numele arheologului ce se implicase masiv in cercetari la Mangalia). Anterior, in 1931, din initiativa Prim-ministrului Nicolae Iorga (ce detinea si o vila de vacanta in Mangalia), in oras a fost inaugurat un muzeu care i-a purtat numele, care insa din nefericire, a fost bombardat in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In anul 1978, s-a construit actualul sediu al muzelui de arheologie, vechiul sediu de care intrebai devenind Muzeu de pipe. A fost apoi recent vanduta casa si acum a ajuns in stare avansata de degradare (posibil din interese imobiliare; In proximitate fiind un alt teren viran in propietate privata ce este scos la vanzare cu 1.000.000 de euro).
Sper ca am raspuns in mare curiozitatii tale 🤗
 

·
Registered
Joined
·
50 Posts
Anul acesta este centenar Stefan Elefteriade. Las si eu aici un link catre o galerie de imagini ale lucrarilor sale, unde apare Mangalia inainte de demolari. Cele mai frumoase imagini si descrieri le am gasit in cele doua carti ale sale( In memoriam si Fiul ceasornicarului). In afara de cartile postale vechi...

 

·
Registered
Joined
·
50 Posts
Nu pooot sa cred ce compilatii ati facut! Caut mereu materiale despre Mangalia veche si daca as fi pus pe o masa tot ce am gasit pana acum , asta mi as fi dorit , cineva sa imperecheze lucrurile de demult, din imagini, cu ce a mai ramas astazi in oras. Intorc cartile postale vechi in toate partile si incerc sa mi dau seama ce strada s a mai pastrat sau ce cladire. Va multumesc enorm! 😀 O sa scanez una dintre carti si mai atasez imagini aici. Lucrul corect de facut ar fi ca cineva sa va valorifice , sa iasa ceva minunat , expus permanent . Asa un proiect ar trebui sa fie vazut de toti cei care iubesc orasul acesta, si sunt multi...
 
141 - 160 of 203 Posts
Top