SkyscraperCity Forum banner
161 - 180 of 204 Posts

·
CONSTANTA
Joined
·
12,456 Posts
Cei mai mari hotelieri din sudul litoralului construiesc la Neptun cel mai mare parc acvatic din România și unul dintre cele mai mari din Europa

Parcul va fi construit la Neptun, la marginea șoselei naționale către Mangalia, pe partea dreaptă în sensul de mers către sud.

În interiorul acestui parc, va fi amenajat, pe 12 hectare, un aqua park.

Acestuia i se va adăuga un râu preistoric, care va arăta exact ca cele din desenele animate, dar și "vulcani" și diverse forme de relief.

Vor fi construite baruri, restaurante, spații comerciale și zone pentru spectacole.

In parc va fi ridicat și un hotel cu 200 de camere, de patru sau cinci stele
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #168 · (Edited)
Mai jos vedeti stadiul lucrarilor unui proiect demarat luna aceasta de municipalitarea Mangalia: "Reabilitare trotuare in Mangalia, str. Oituz, pana la Castelul de Apa".
Această investiție s-a aflat pe masa consilierilor locali din Mangalia încă din 2019, când aceștia au aprobat, în ședință ordinară, indicatorii tehnico-economici aferenţi proiectului.

Proiectul face referire la crearea aleilor pietonale și a parcărilor pe strada Oituz, de la intersecția cu str. General Vârtejanu până la Castelul de apă. Pe tronsonul menționat, se vor crea aproape 100 de locuri de parcare, în fața blocurilor de locuințe. Totodată, se vor amenaja noi alei pietonale și spațiul verde.

Pentru fluidizarea traficului, la intersecția str. Portului (DN39) cu str. Oituz, Primăria lucrează la un proiect de înființare a unei benzi suplimentare de circulație pe strada Oituz, între strada General Vârtejanu și strada Portului. Prin urmare, vor exista trei benzi, una către Albești și două către strada Portului (DN39).

Valoarea investiției este de 1.250.610,65 de lei. (focuspress.ro).


Acesta din ultima poza este unul din castelele de apa ale orasului. Sunt 3 castele la numar, acesta de la intrarea de vest a orasului (soseaua spre Albesti), unul la Olimp, si unul in incinta Parcului Industrial.
Pe langa acesta din ultima poza va trece noua Varianta Ocolitoare a orasului(conform PUZ):

Centura ocolitoare va trece pe langa gardul noului infiintat cimitir orodox:

Tot in aceste poze se vad si noii stalpi de iluminat montati recent in cadrul unui alt proiect.

Langa noul cimitir este si o baza militara cu noi antene strategice montate anul trecut. Se poate vedea si celalalt castel de apa din Parcul Industrial Mangalia:
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #169 ·
Poate unii nu stiati inca... la Mangalia este instalata aproape de tarm, una dintre cele 5 balize de alerta Tsunami din Romania. Se poate vedea aici lumina sa de noapte (zoom pe poza):

Sistemul STB de balize romanesc (System of Tsunami Buoys) a fost instalat in cadrul proiectului MarineGeoHazards (Marine Geohazard - Black Sea Early-Warning System | Set-up and implementation of key core components of a regional early-warning system for marine geohazards of risk to the Romanian-Bulgarian Black Sea coastal area) si este format dintr-o retea in zona de coasta pentru detectarea seismicitatii in zona marina a Marii Negre, in 3 locatii, Constanta(TSCT), Mangalia (TSMN) si Sulina (TSSL).
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #170 ·
Începând de azi, 14 februarie, strada Rozelor din Mangalia, pe tronsonul cuprins între str. Greenport şi Şoseaua Constanței, va deveni arteră rutieră cu sens unic. Accesul către Grădinița și Liceul „Callatis” se va putea face doar dinspre Șoseaua Constanței.

Urmează să mai instituim astfel de măsuri și în alte zone din oraș, pentru fluidizarea traficului rutier şi pietonal, mai ales în preajma instituțiilor de învățământ. Îi rugăm pe toți conducătorii auto să circule responsabil şi să respecte noile indicatoare rutiere”,
scrie Radu Cristian, primarul Mangaliei, pe pagina sa de Fb. 

·
CONSTANTA
Joined
·
12,456 Posts
COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII SA a lansat licitatia pentru Proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executia de lucrari pentru obiectivul de investitii „Reabilitare, consolidare, modernizare și extindere Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia”.

Valoarea estimata: Intervalul intre: 68.527.875,08 si 72.027.875,08 lei + tva.

Data de deschidere a ofertelor: 30.03.2022.
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #172 · (Edited)
COMPANIA NATIONALA DE INVESTITII SA a lansat licitatia pentru Proiectare, asistenta tehnica din partea proiectantului si executia de lucrari pentru obiectivul de investitii „Reabilitare, consolidare, modernizare și extindere Sanatoriul Balnear și de Recuperare Mangalia”.

Valoarea estimata: Intervalul intre: 68.527.875,08 si 72.027.875,08 lei + tva.

Data de deschidere a ofertelor: 30.03.2022.
Din Nota de Fundamentare:


 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #173 ·
Intre anii 1958 si 1972 s-a construit salba de statiuni din sudul litoralului, sub indrumarea arhitectului coordonator Cezar Lazarescu. Pe atunci proiectul numindu-se Mangalia-Nord.
Va prezint cateva compozitii comparative pentru a va crea o imagine a evolutiei hotelurilor din statiunile litoralului de sud in acesti 50 de ani ce au trecut (1972-2022).

 

·
CONSTANTA
Joined
·
12,456 Posts
S.C RAJA S.A CONSTANTA a semnat contractul pentru Retele de apa si canalizare Mangalia cu Asocierea AUTOPRIMA SERV S.R.L. / SC GROUP CONSTRUCT BUCOVINA SRL pentru suma de 34.469.778,52 lei + tva.

Conform documentatiei se vor executa urmatoarele lucrari:
Ob. 1 – Reabilitare retea de distributie apa in municipiul Mangalia
Ob. 2 – Extindere retea de distributie apa in municipiul Mangalia
Ob. 3 – Reabilitare retea de canalizare menajera in municipiul Mangalia
Ob. 4 – Extindere retea de canalizare menajera in municipiul Mangalia
Ob. 5 – Statie de pompare ape uzate menajere si conducta de refulare
Ob. 6 – Puncte de masura debit, vane actionate electric si presiune
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #176 · (Edited)
In planseele de mai sus apare si Lacul Mangalia. Acest lac era initial izolat fata de apa Marii Negre cu un liman litoral natural de nisip.
Lacul a fost artificial deschis catre mare pentru a permite navelor militare si ulterior civile, sa iasa in mare, cand intre anii 1960-1989 pe malurile lacului s-au amenajat unitati militare si santiere navale.
Partea de nord a lacului este zona militara (santier naval militar si unitati militare), iar partea de sud este zona industriala (santier naval civil) si turistica (port marina yacht-uri).
O poza din 1984 unde se vede inceputa constructia santierului naval pe partea de sud a lacului (se pot observa escavatiile de pamant galben, docurile uscate nefiind inca executate):

Podul mare de peste lac nu exista inca. Acesta a fost construit in 1988-1989.
Lacul Mangalia este format de un fost rau litoral antic care nu mai exista, astazi mai pastrandu-se doar albia acestuia.
Albia numindu-se Valea Albesti.
Raul Albesti cum se numea, izvorea din Bulgaria din dreptul localitatii Dropla.
Valea fostului rau se imparte astazi intre Romania (25 km) si Bulgaria (47km).


In Romania, valea face parte din bazinul hidrografic XV cu o suprafata de 326 km2.
Lacul inca este alimentat de izvoare locale in zona Romaniei (atat pure cat si sulfuroase).
Unul din izvoarele pure era si izvorul principal al cetatii antice elene Callatis (in partea de nord a lacului):Pe valea raului aflandu-se in prezent 19 localitati:

 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #177 · (Edited)
ANL a recepţionat 16 locuinţe pentru medici, într-un nou bloc in municipiul Mangalia

Locuințele (4 garsoniere și 12 apartamente cu 2 camere) au fost construite în amplasamentul din strada Oituz, lot1, pe un regim de înălţime S+P+3E (subsol+parter+3 etaje), valoarea obiectivului de investiție fiind de 2.872.530,74 lei (inclusiv TVA).


În cadrul unui program special ANL, s-au construit locuințe pentru medicii rezidenți, venind astfel în sprijinul tinerilor specialiști din domeniul sănătății, ale căror venituri nu le permit accesul la o locuință în proprietate sau închirierea unei locuințe în condițiile pieței.
 

·
Design engineer
Joined
·
139 Posts
Discussion Starter · #178 · (Edited)
Reprezentanții Primăriei Mangalia anunță că, începând de luni, 11 aprilie, a.c., străzile Sirenei, Albatros, prelungirea străzii Sirenei, pe tronsonul cuprins între strada Albatros (CT7) şi Bd. 1 Decembrie 1918 au devenit drumuri rutiere cu sens unic.
Astfel, pentru fluidizarea traficului rutier, în zonele intens circulate, în special în perimetrul unităţilor de învăţământ, circulația rutieră pe străzile menționate se face cu acces din strada Portului și Oituz. Totodată, în proximitatea Şcolii Gimnaziale ”Sfântul Andrei” şi a Şcolii Gimnaziale Nr.3, dar şi a Grădiniţei Nr.3, trecerile de pietoni au fost marcate corespunzător şi prevăzute cu limitatoare de viteză.

 

·
Rise and Shine
Joined
·
7,670 Posts
2 imobile 3S+P+28E+Eth: spatii de locuit sezonier si servicii pentru turism

Stadiu la data de 06.04.2022: conform dnei. Scripcaru proiectul se afla intr-un stadiu incipient, lucrarile nefiind demarate. Dansa a mentionat ca proiectul se afla in etapa de obtinere a documentatiei necesare. Beneficiara recomanda ca pe adresa de e-mail sa fie inaintate oferte pentru toata gama de materiale aferente, iar firmele de interes vor fi contactate la momentul oportun. Proiectul prevede construire 2 imobile 3S+P+28E+Eth: spatii de locuit sezonier si servicii pentru turism. Suprafata, valoarea si cantitatile de materiale din proiect au fost estimate.
 
161 - 180 of 204 Posts
Top