SkyscraperCity Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
3,261 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ROTTERDAM

Overschie krijgt geen woontoren van veertien verdiepingen op de Maranathakerk-locatie aan de Burgemeester De Josselin de Jonglaan.

Na bewonersprotest tegen de hoogte van de toren, krijgt projectontwikkelaar Aan de Stegge West geen bouwvergunning.

Hiermee sluit het dagelijks bestuur van de deelgemeente zich aan bij ingediende zienswijzen van omwonenden. De bouwvergunning wordt geweigerd op grond van een negatief stedebouwkundig en welstandsadvies.

Met veertien verdiepingen en een hoogte van bijna vijftig meter zou ’De Spil’ het hoogste gebouw van Overschie worden. Een eerder ontwerp van acht verdiepingen moest volgens de projectontwikkelaar slanker en hoger worden van de Dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting (dS+V) en het vorige bestuur van Overschie.

Dick van Dongen, de nieuwe portefeuillehouder, spreekt van een verkeerde interpretatie. Aan de Stegge West zou nooit een bepaalde hoogte zijn toegezegd. ,,De toren is te lomp en te stomp. Hij moest alleen ranker worden.’’

Binnenkort wil Van Dongen samen met de projectontwikkelaar en omwonenden een nieuw plan maken. Daarin zou ruimte zijn voor maximaal acht verdiepingen.

www.ad.nl
 

·
Captain
Joined
·
3,358 Posts
Ikkuh nieh wetuh.
Maar de vlag gaat c'ker niet halfstok bij het cancellen van dit project. Had leuk geweest voor de verdichting, maar daar is dan ook alles mee gezegd.
 

·
Registered (m)user
Joined
·
2,972 Posts
Prima dat dit niet doorgaat. Rotterdam moet zoch richten op meer woningen binnen de ring en daar de stedelijkheid bevorderen. Zoals nu lijkt te gaan gebeuren met nieuw Crooswijk. Daarbuiten mag het wat mij betreft allemaal wat minder met appartementen e.d.
De nieuwe vooral binnen de ring bouwen.
 

·
Bas
Joined
·
15,906 Posts
Is toch niet zò hoog?

Jammer dat dit project niet door gaat, is 50 meter te hoog voor het stadsdeel Overschie, of zouden daar ook de luchthaven-autoriteiten achter zitten?
Er wordt toch over het algemeen niet zo heel erg dorps gedacht in Overschie, al zou je dat met het gemekker rond die 80 km snelwegzonering wel gaan denken...
 
1 - 7 of 7 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top