Skyscraper City Forum banner
1 - 20 of 30 Posts

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Discussion Starter · #1 ·
V osnovi sicer mišljeno predvsem da se lepijo slike Maksa, vendar zaželjene slike tudi ostalih projektov, brv naj bi začeli delati kmalu, urejenja brežin reke Drave, mestna knjižnica,......
 

·
Unregistered user
Joined
·
5,986 Posts
Dobr, res je, da je tip nanek način brisu rit z dnarjem od občine. Sam neki precej norih stvari bi pa vseeno dobili Mariborčani in te stvari bi jim ostale. Tudi Zoran mogoče včasih, kaj malce pospravi v žepe, ampak ''njegova Ljubljana'' nam bo pa ostala, še nekaj desetletij.
 

·
Registered
Joined
·
986 Posts
Na današnji novinarski konferenci je župan Mestne občine Maribor Franc Kangler predstavil podrobnosti o gradnji Umetnostne galerije Maribor (UGM), o gradnji Mariborskega kulturnega središča (MAKS), nikakor pa ni šlo brez komentarja na včerajšnji odstop Tomaža Pandurja s položaja predsednika programskega sveta javnega zavoda Maribor 2012

http://web.vecer.com/portali/vecer/v1/default.asp?kaj=3&id=2011041205637380
 

·
Analitik
Joined
·
14 Posts
Tudi Zoran mogoče včasih, kaj malce pospravi v žepe, ampak ''njegova Ljubljana'' nam bo pa ostala, še nekaj desetletij.
Ja dolgovi, ki jih bodo podedovali bodoči župani s popolnoma izčrpano in izpraznjeno blagajno, da še za nujna vzdrževalna dela ne bo denarja...
In potem bomo zopet udrihali čez vse bodoče "nesposobneže", ki ne bodo naredili nič za našo prestolnico. Slovenci smo res en smešen narod... hvalimo biznismene, ki nas zadolžijo, ko se nam zdi, da nam gre ok, ko izbruhne kriza, pa na grmado z njimi. Da bi sproti videli, kako škodo delajo... ne, tega pa res ne znamo.
 

·
Registered
Joined
·
7,856 Posts
EPK: brez Pandurja in s polovičnim centrom

Pandurjev angažma v okviru EPK se končuje, bo pa najverjetneje kot avtor še sodeloval pri kakšnem projektu.

Maribor – Namigi o odstopu Tomaža Pandurja, predsednika programskega sveta zavoda Maribor 2012, ki vodi projekt Evropske prestolnice kulture 2012, so že dolgo krožili v javnosti, v ponedeljek pa je Pandur pozno popoldne ministrici za kulturo Majdi Širci, generalni direktorici zavoda dr. Suzani Žilič Fišer in programskemu direktorju Mitju Čandru tudi uradno poslal odstopno izjavo.

Za ta korak se je menda odločil zaradi »negativne interpretacije in kriminaliziranja njegovega delovanja v javnosti«. Suzana Žilič Fišer Pandurjevo potezo razume kot protest proti precej negativnim javnim razpravam o njegovi vlogi v projektu EPK, Mitja Čander pa je dejal, da je prav Pandur dal projektu EPK izjemno pomemben, morda odločilen impulz in je postavil programske kriterije, ki so podlaga celotnega današnjega delovanja. Naloge predsednika programskega sveta po odstopu opravlja namestnik predsednika Ivo Vajgl, sicer poslanec v evropskem parlamentu. Svet naj bi se kmalu sestal in izbral novo vodstvo.

Pandurjev angažma v okviru EPK se tako – vsaj na formalno-organizacijski ravni – torej končuje, bo pa najverjetneje kot avtor še sodeloval pri kakšnem projektu, a se zdaj o tem še ni konkretno opredelil; pač v slogu njegove skrivnostnosti. Zanj značilen je bil tudi sam odstop v ponedeljek pozno popoldne, saj je o tem obvestil le dve medijski hiši – zanj očitno sprejemljivi, glede na njihovo dosedanje uglajeno in neproblematično poročanje o njegovem delovanju –, kar kaže na njegovo povsem nesprejemljivo selektivnost pri komuniciranju z javnostjo, čeprav je zasedal funkcijo v javnem zavodu.

Župan razočaran

Razočaranje nad odstopom Pandurja je danes izrazil tudi mariborski župan Franc Kangler, ki je režiserja povabil v Maribor, skupaj pa sta tudi poiskala lokacijo za center Maks. Po njegovih besedah je nepojmljivo, da lahko tako renomiran režiser z mednarodnimi referencami pri nas doživi takšne diskvalifikacije. Prihodnje dni se namerava z njim sestati in ga morda še prepričati, da si premisli. Sicer pa sta župan in direktorica Umetnostne galerije Maribor (UGM) Breda Kolar Sluga danes predstavila novi koncept mariborskega kulturnega centra, ki naj bi bil na Studencih. Gre za združitev umetnostne galerije in nekaterih elementov centra Maks, ki pa bo deloval pod drugačnim imenom in predvsem po drugačnih programskih smernicah, kot je bilo zamišljeno doslej. Osrednji namen centra bo predstavitev sodobne likovne oziroma vizualne umetnosti, nova moderna galerija bo imela 3200 kvadratnih metrov razstavnih in depojskih površin ter prostore za arhiv in knjižnico, začasno so iz načrtov izpustili otroški muzej in tako imenovano hišo arhitekture. V centru naj bi bila še večnamenska dvorana, kdo jo bo upravljal in kakšen program bo v njej (glede na to, da se je Pandur umaknil), pa župan ni vedel odgovoriti. Center na Studencih bo del bodoče kulturne četrti, že prihodnje leto naj bi bilo precej projektov v okviru EPK v bližnjih halah nekdanjega podjetja TVT Boris Kidrič.

Franc Kangler je prepričan, da bo center končan v enem letu, postopki pridobivanja gradbenega dovoljenja potekajo, teze ministrstva za finance, da je bila pogodba med mestom in nosilcem projekta, podjetjem ZIM, nična, saj ni bil izveden javni razpis, pa je označil za neutemeljene, s konkretnimi odgovori o finančni konstrukciji pa ni znal postreči. Pogovori z ministrstvom za kulturo še potekajo, deset milijonov evrov naj bi pridobili iz evropskih sredstev, precejšen del bo moralo primakniti mesto samo, ta vprašanja pa bi rešili do konca prihodnjega meseca.

http://www.delo.si/clanek/148225
 

·
Registered
Joined
·
148 Posts
Discussion Starter · #8 ·
peljal dane smimo bodočega maksa, rušenje lepo napreduje. Slikce pa naslednič, ko bom mel fotič zraven
 

·
Registered
Joined
·
164 Posts
^^

Uploadaj sliko na shrani.si nato pa dobljen link(tam ko piše "koda za forum") prilepi zraven ko pišeš post.:nuts:
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Zofijini ljubimci

Ti filozofi pa znajo tudi samo pljuvat po vsem. Me zanima kaj bi znali oni naredit, destruktori z dolgimi jeziki.

http://zofijini-epk.blogspot.com/

Je pa res, da lahko na tem linku izves najprej, kaj se dogaja glede EPK, ker prezijo kot stekli psi na vsako novico in jo seveda takoj posmehujejo ali pljuvajo na njihovem blogu.
 

·
Registered
Joined
·
410 Posts
Kolikor se spomnim, je Maribor kandidiral za EPK skupaj še z nekaterimi drugimi mesti, oziroma regijsko. Kje so zdaj vsi ti projekti zunaj Maribora?
 

·
Registered
Joined
·
540 Posts
Kolikor se spomnim, je Maribor kandidiral za EPK skupaj še z nekaterimi drugimi mesti, oziroma regijsko. Kje so zdaj vsi ti projekti zunaj Maribora?
Naj bi kandidiral skupaj s Slovenj Gradcem in Ptujem, morda še katerim drugim mm...naseljem :)

Zadnjič sem bil v Slovenj Gradcu in sem bil zelo presenečen in navdušen nad urejenostjo strogega centra, zelo, zelo lepo!
 

·
Registered
Joined
·
986 Posts
Jaz bi jo raje videl na Lentu, sedaj pa bomo pomoje videli kakšna "nadstandardna stanovanja", da bo Lent postal še bolj spalno naselje.
 
1 - 20 of 30 Posts
Top