SkyscraperCity Forum banner

Mecca - Medina (Saudi Arabia) December 2008 & August 2009

24235 Views 92 Replies 17 Participants Last post by  luci203
Pelerinajul la Mekka e unul din cei 5 stalpi de baza ai Islamului, ultimul de fapt, si e obligatoriu pentru musulmanii care isi permit din punct de vedere financiar si fizic calatoria.

In trecut, musulmanii din Dobrogea calatoreau cu carutele pana la Constantinopole, apoi luau corabia pana in Egipt, dupa care se inscriau in caravanele care mergeau pe Taramul Sfant. Caravanele in acele vremuri erau un fel de tren, numai ca in loc de compartiment, fiecare avea camila sa, iar in loc de popasuri, existau caravanseraiuri, care erau atat locuri de cazare si masa, cat si de comert, socializare, tratament.

Apoi au aparut vasele cu carbuni, care plecau de la Sulina daca nu ma insel, facand drumul pelerinilor mai usor.

Noi...am facut doar 4 ore si ceva cu avionul, o ora pana la Istanbul, si mai mult de trei ore Istanbul-Medina.

Am facut doua calatorii, una in decembrie 2008 si alta in august 2009. In total mai mult de 5 saptamani. Mi-am atins si ultimul stalp al Islamului, as putea spune ca sunt implinit. Mai ramane sa imi fac o familie si sa imi construiesc o cariera.

Revin cu primele poze, dupa ce le incarc pe photobucket.
See less See more
1 - 2 of 93 Posts
I must tell you, yours is one of the most interesting photo threads in Travelogue. Thank you, and waiting for more. :cheers: <-- and this is not alcohol, of course. :)
1 - 2 of 93 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.