SkyscraperCity Forum banner

Mecca - Medina (Saudi Arabia) December 2008 & August 2009

24236 Views 92 Replies 17 Participants Last post by  luci203
Pelerinajul la Mekka e unul din cei 5 stalpi de baza ai Islamului, ultimul de fapt, si e obligatoriu pentru musulmanii care isi permit din punct de vedere financiar si fizic calatoria.

In trecut, musulmanii din Dobrogea calatoreau cu carutele pana la Constantinopole, apoi luau corabia pana in Egipt, dupa care se inscriau in caravanele care mergeau pe Taramul Sfant. Caravanele in acele vremuri erau un fel de tren, numai ca in loc de compartiment, fiecare avea camila sa, iar in loc de popasuri, existau caravanseraiuri, care erau atat locuri de cazare si masa, cat si de comert, socializare, tratament.

Apoi au aparut vasele cu carbuni, care plecau de la Sulina daca nu ma insel, facand drumul pelerinilor mai usor.

Noi...am facut doar 4 ore si ceva cu avionul, o ora pana la Istanbul, si mai mult de trei ore Istanbul-Medina.

Am facut doua calatorii, una in decembrie 2008 si alta in august 2009. In total mai mult de 5 saptamani. Mi-am atins si ultimul stalp al Islamului, as putea spune ca sunt implinit. Mai ramane sa imi fac o familie si sa imi construiesc o cariera.

Revin cu primele poze, dupa ce le incarc pe photobucket.
See less See more
41 - 57 of 93 Posts
@kayanathera:
The mosque in Mekka doesn't look like any other because it has the Kaaba inside of it, and also the Safa and Merwa sites, which pilgrims use to run between them, in the ritual. So it had to have a special shape... And yes, not many agree with its architectural style.

Hmmm...I was actually asked whether I were Chinese, while sitting an exam in Bucharest :D

Here, maybe while having my hair short cut will underline my Asian traits :D

@Le Clerk: You're welcome :) I had the same feeling most of the time, I was either in Iraq, or in USA :D

The actual name of the holy mosque in Mekka is 'Mesjid el Haram', which means 'the forbidden mosque', because only Muslims have access to it, the hunting, cutting down trees or vegetation is forbidden, and also fighting is strictly forbidden. Not because in other places would be allowed, but if done here, one must pay the poors an amount of agricultural products.

The Kaaba is the builduing towards which Muslims turn their faces during the prayer. We, the Muslims in Romania, turn our faces towards S-E, but those in Indonezia turn their faces to sunset, and those in Sudan turn their faces towards East.

It is a symbolic building, built by Abraham [Ibrahim] and rehabilitated during The Prophet's time, but before his being a prophet. The Prophet helped solve the dispute between local clans, regarding who should put the stone in it's place, by putting it on a carpet and carrying it.

The stone [hajer el eswed= the black stone] is a rock that Allah sent to mark the place where Muslims should gather, meet themselves and pray. So, everything during the pilgrimage is symbolic.

Kaaba during the pilgrimage, photos taken from Ebraj el Beyt tower, shown by vinterriket earlier, more precisely from the Burj Zam-Zam tower, floor no. 38.
We had to climb 11 floors through a mall, then shift the elevator and climb 27 stories further.

I also made fon of the Saudi policemen or military, they were so skinny:

The King's speech broadcast on the National TV

Arafa Mountain:

Going to Mina, where we stoned the devil :D

It is a religious ritual, involving throwing stones towards 3 symbolic pillars

These are the pillars:

See less See more
17
Pentru non-musulmani accesul e permis numai in afara arealului de pelerinaj, adica imprejurul Mekkai. Nu te verifica nimeni acolo, eventual la hotel daca o vor face atunci cand te cazezi.
Cred ca vor verifica ce tip de viza ai.

Majoritatea vizelor pentru Arabia Saudita se dau pentru pelerinaj si munca. E plin de americani care lucreaza acolo, de exemplu in orasul-port Yanbu, sau in capitala Riyadh.

Nu risti nimic. Am umblat si eu in blugi si tricou prima zi :) Pe urma a trecut la imbracamintea traditionala :D E muuuuuuuuult mai lejer decat in blugi si tricou, chiar daca esti obisnuit si porti de zeci de ani :)
See less See more
Cand depui cerere la ambasada Arabiei Saudite, declari religia. Daca nu declari ca esti musulman, nu poti primi viza de pelerinaj. In schimb, poti primi viza de munca.

Pentru unii e simplu sa obtina viza de pelerinaj, daca numele lor e inspirat din cultura islamico-araba: Abdul, Ali, Shakir, etc. Daca nu au un nume care sa le sune lor islamic, pot cere un certificat de apartenenta la Islam, care se elibereaza de muftiatul cultului musulman sau de organizatiile religioase abilitate.
See less See more
Multumesc
Cu placere :)

Multumim de poze Cadîr!

Eu nu am inteles un lucru: se dau vize de pelerinaj (doar pentru musulmani) si vize de lucru. Ce fac cei care doresc sa se duca acolo doar ca si turisti cateva zile, sa viziteze locurile si nu sunt musulmani?
Sunteti bineveniti :)

Din pacate, nu exista aceasta facilitate pentru non-musulmani, din cauza religiei. Asta pentru ca musulmanii de pe intreg globul au un singur loc de pelerinaj: Mekka si imprejurimile. De aceea, pentru ca este un ritual religios in aer liber si pe o suprafata mare, nu se permite (oficial) decat accesul musulmanilor. La fel cum in altarul bisericii nu intra toata lumea, pentru ca este un loc sfant, nici la Mekka nu poate intra toata lumea.

Pe raza orasului Mekka sunt anumite interdictii in plus fata de cele clasice: carne de porc si alcool. De exemplu e interzisa taierea ierbii sau a pomilor, precum si uciderea de animale in orice scop. S-ar crea neintelegeri intre musulmanii care cunosc aceste interdictii, si nemusulmanii care ar avea o scuza.

Sau e interzis sa ridici un obiect de valoare de pe strada, daca nu este al tau.

In rest, nemusulmanii au voie in orice lacas de cult musulman din lume. In acele lacase de cult se fac rugaciunile normale, zilnice, ale oricarui musulman, dar la Mekka e vorba de un ritual la care participa numai musulmanii, in anumite conditii, etc.

Cu toate acestea, se organizeaza periodic conferinte si sedinte inter-religioase in Mekka, sub supravegherea regelui. Ideea nu este de a forma o societate exclusivista, ci de a evita conflictele intre grupuri pe cat posibil.

Desi, atunci cand iti declari religia sau convertirea pentru a obtine viza de pelerinaj, nu iti despica nimeni pieptul sa priveasca inauntru.
See less See more
Toata regiunea metropolitana Mekkah & Medina este interzisa non-musulmanilor (se verifica viza). Interzicerea incepe cu multi km. in afara zonei; checkpoints sint in asa fel alese, ca nici nu se pot vedea din departare orasele.
Scuze, pe mine de ce nu m-a verificat nimeni in cele 2 calatorii ale mele ?
Nu exista check-point-uri. Intrarea in zona sfanta se face pe proprie raspundere.
See less See more
Din experienta traita de mine:
1. In KSA nu am avut voie nici macar sa fac o fotografie din afara moscheii. De intrat - nici o sansa (serviciu sau nu).

2. In Pakistan (Islamabad, 7 zile in 1996) nu am avut voie sa fotografiez in nici una - iar de intrat am reusit intr-una singura...

3. In Istambul (2005) nu ai voie sa fotografiezi in nici una (chiar si in afara serviciului). Poti sa intri - in afara serviciului...

4. In Egypt (2006) ai voie sa intri si sa faci poze (in afara serviciului)
1. Nu inteleg pe ce motiv :)
2. Nu cunosc Pakistanul, dar se prea poate. Si de ce te-au oprit sa nu intri ?
3. Nu am patit acest lucru in Istanbul. Si am facut chiar din timpul predicii, mai multi ani la rand. Dealtfel se bucura atunci cand vad ca le admiri locatiile si faci poze. La palatul Topkapi este interzis, insa la geamii din cate stiu eu, nu.

Apoi, si la noi e interzisa fotografierea de exemplu la metrou sau pe baraje.
See less See more
La Jeddah am fost de 2 ori din cele 4, si atunci era in afara perioadei pelerinajului :)

In rest, prima oara am fost prin Medina, de la Istanbul am aterizat in Medina. Se poate vedea si pe travelogue, ca am inceput din Medina si abia la sfarsit am pus Mekka, e in ordine oarecum cronologica.

Cred ca verifica viza la hotel, de fapt sunt aproape convins. Insa daca vii din Riyadh sau Dammam sau din alta parte, cred ca poti sa faci o tura de o zi prin Mekka.
See less See more
Comparatie la scara cu Palatul Parlamentului, Bucuresti... :naughty:
Ultimele imagini, din Mekka, care au prins ritualul din moschee, sunt facute de la geamul camerei, aflata aici. Abia acum aflu ca eram la peste 200 metri inaltime :D
Dar e logic, daca minaretele au 99 de metri...da, cam asa ar veni. Putin peste 200 de metri.

La parter este un mall cu marci renumite atat international, cat si in Orientul Mijlociu. In partea de sus sunt restaurantele. Deasupra lor sunt receptia si lounge-ul. Se schimba 2 lifturi pentru a ajunge la hotel. Lifturile au capacitate de vreo 30-40 de persoane.

See less See more
Arata ca o vedere de la +200m :)

Ai si poze din camera de hotel?
Nu surprind prea multe elemente, pozele sunt de aproape cu membrii familiei si alte rude si prieteni, de asta as prefera sa nu le pun :)

La etajul unde eram, fiecare usa ducea la un apartament cu living, bucatarie, baie si dormitor + un alt dormitor cu baie aferenta. In total 3 camere, 2 bai si o bucatarie.

Dotarile erau de la bune in sus, in sensul ca bucataria era echipata cu samovar electric, cuptor de paine, scaune confortabile...mocheta de calitate, sofa curata, paturi potrivite...chiuveta larga cam cat o jumatate de cada, imitatie de marmura...televizor LCD diagonala 81...geamurile erau cam prafuite...

Am pus la uploadat niste poze, dar pana atunci am gasit pe net altele:
Acestea sunt tot de pe SSC:

Intrarea in mall, si in hotel:
See less See more
3
This tunnel is for a highway passing through the building or only an access to the building itself (parking, lobby, ...)?

Both :D
Dedesubtul acestor colosi se afla parcarea, la care se coboara cu liftul 2 etaje. Pelerinii se urca in autocare in aceasta parcare, pana atunci se aduna la lounge, si cand a venit autocarul, incarca bagajele si se duc. Pe urma se elibereaza parcarea, coboara alti pelerini si tot asa. Toata aceasta activitate are loc fara sa se vada lumina zilei.
See less See more
And that clock, just like the tower, is a kitchy immitation of the Big Ben.

Yes, they are still under construction, but lower floors are exploited. Only 4 out of the 7 towers are completed as far as I know. And each tower, which is a distinct hotel, has a name. For instance the Zam-Zam tower, which is in the left of the main tower, is administred by the Accor group. I know this from the key-card they gave us.
See less See more
41 - 57 of 93 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.