SkyscraperCity banner

21 - 27 of 27 Posts

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Vernieuwing Battelbrug in juli 2015 geplandMechelen - De vernieuwing van de verouderde Battelbrug in Mechelen is gepland voor juli 2015. Dat heeft Vlaams minister van Openbare Werken Ben Weyts (N-VA) geantwoord op een parlementaire vraag van zijn partijgenoot en Vlaams volksvertegenwoordiger Marc Hendrickx.

Om de hinder te beperken, had Waterwegen en Zeekanaal reeds aangekondigd dat de werkzaamheden tijdens de zomervakantie zouden plaatsvinden. Bevoegd minister Weyts bevestigt dat nu.

Eerste schepen Hendrickx vindt dat een goede zaak. “Daarmee wordt de hinder voor de school in de buurt met meer dan 200 leerlingen en twintig leerkrachten en voor de handelszaken tot een minimum beperkt", zegt hij.

De studie voor het nieuwe beweegbare bruggedeelte is ondertussen grotendeels afgerond. Recent werden aan de brug nog snelheidsremmers aangebracht, om er voor te zorgen dat auto's trager over het versleten brugdek rijden.

BRON: GVA
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Luxueus wonen met zicht op de Eglegemvijver

Vandaag om 06:18 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN / HOMBEEK - De Mechelse deelgemeente Hombeek staat voor zijn grootste vernieuwingsoperatie ooit. In het dorp komen er zo’n 150 woningen bij. Vooral in de omgeving van de Eglegemvijver.


In een woonuitbreidingsgebied van zo’n vijf hectare groot tussen het natuurgebied, de Bankstraat en de Zemstseweg plant projectontwikkelaar Brummo uit Sint-Martens-Latem een 120-tal woningen. In het eerste ontwerp is er sprake van plannen tot bijna 140 woningen. “Maar wij willen in dat gebied iets meer vrijstaande woningen en minder rijhuizen”, vertelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

60 appartementen aan het water

Brummo hoopt in 2017 met de bouw van de eerste woningen te starten. “Het gebied is momenteel nog braakliggend terrein. Het gaat om woonuitbreidingsgebied waarvoor wij een verkavelingsaanvraag indienen”, zegt Michiel Van de Veire van Brummo. De blikvanger in de toekomstige residentie De Bergen zijn drie zogenaamde ‘urban villa’s’. “Dat zijn drie gebouwen met elke twintig grotere appartementen die uitzicht hebben op het water”, legt Van de Veire uit.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Chiro en jeugdhuis verhuizen naar ultramoderne nieuwbouw

Vandaag om 06:01 door Sven Van Haezendonck

HOMBEEK / MECHELEN - De recreatiezone aan de Eglegemvijver in Hombeek (Mechelen) waar nu al de Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockeyclub (KMTHC) gevestigd is, breidt gevoelig uit. Chiro Hombeek en jeugdhuis Hojé trekken er met een subsidie van de stad een ultramoderne en ruime nieuwbouw op.


“Wij maken daar een budget van 250.000 euro voor vrij”, zegt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld). De jeugdverenigingen investeren zelf nog eens een veelvoud. De bouw start vermoedelijk dit najaar. “Een hele stap vooruit voor de jeugd, want ze zit daardoor meer in het groen”, stelt burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Nieuwe toegangsweg

Tegelijk krijgt de recreatiezone een nieuwe toegangsweg via de Zemstseweg. “Zodat al het verkeer niet meer over de smalle wegen langs de vijver moet. Voor de recreatie leggen wij daar een parking aan met een 200-tal plaatsen”, zegt Somers. In de directe omgeving is er ruimte voor de naburige basisschool De Esdoorn om uit te breiden, met onder andere een kiss & ridezone om kinderen naar school te brengen en weer op te pikken.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Inwoners Hombeek beslissen mee over dorpshuis


Gisteren om 13:09 door Sven Van Haezendonck Foto: Stad Mechelen

MECHELEN / HOMBEEK - De inwoners van Hombeek (Mechelen) kunnen mee beslissen over de invulling van hun dorpshuis. Het project maakt deel uit van een participatietraject dat de stad heeft opgestart.


Grote banners in Hombeek roepen inwoners op om deel te nemen. Het nieuwe dorpshuis moet er een worden waar de Hombekenaars terechtkunnen met wat zij belangrijk vinden. Tijdens het wielerkampioenschap voor dorpelingen afgelopen zondag werden al mensen bevraagd.

“Nu al komt naar voor dat de Hombekenaren hun dorpshuis en -plein vooral zien als een ontmoetingsplaats. Uit de eerste bevraging komt ook de bezorgdheid boven dat het groene karakter van het dorpsplein van Hombeek bewaard moet blijven” zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

Op donderdag 17 september vindt van 19u30 tot 21u30 een workshop plaats over mobiliteit, en op donderdag 1 oktober eentje over de invulling van het plein. In juni volgend jaar wil de stad het definitieve ontwerp aan Hombeek voorleggen.

Ideeën en opmerkingen kan je doorspelen via [email protected]

Meer info: www.mechelen.be/hartvoorhombeek
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Dorpshuis moet tegen voorjaar 2018 gerenoveerd zijn

Vandaag om 12:11 door Sven Van Haezendonck

HOMBEEK / MECHELEN - De verbouwing van het dorpshuis in Hombeek (Mechelen) start deze week. In het voorjaar van 2018 moet ze klaar zijn. Tot dan huist de werking in de pastorie van het dorp.


Het voormalig gemeentehuis wordt duurzaam gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwbouw. Multifunctioneel gebruik staat daarbij centraal, zowel voor het verenigingsleven als voor Hombekenaren. “Wij willen alle dorpshuizen multifunctioneler maken, omdat ze zo een meer verbindende rol kunnen spelen bij het stimuleren van ontmoetingen tussen de dorpsbewoners”, zegt schepen van Wijk- en dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

In het nieuwbouwgedeelte van het dorpshuis komt er een grote zaal voor 180 personen met een keuken. Daarbij wordt het mogelijk om ze op te splitsen in twee ruimtes voor 60 en 120 personen. In het bestaande gebouw worden kleinere zalen ingericht, voor tien tot dertig personen. “Het zal eveneens onderdak bieden aan de dorpswerking met de boekenruil, de bestel- en afhaalservice van de bib en voor allerhanden activiteiten”, legt de schepen uit. Ook de wijkagent en de heemkundige kring Hoembeka krijgen opnieuw een stekje in het gebouw.

Voor de renovatie krijgt de stad uit een Europees fonds een subsidie van 170.000 euro. Daarmee wil ze een gedeelte van het gebouw bijna energieneutraal maken. Een waterpomp en zonnepanelen moeten daarvoor zorgen. In de pastorie, het tijdelijk onderkomen van de dorpswerking, kan u voorlopig al terecht voor een boekenruil. Dat elke dinsdag (18 tot 20u) en woensdag (14 tot 16u). Vanaf 1 april loopt ook de nieuwe bestel- en afhaalservice van de stedelijke bibliotheek.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
gva.be

Verkoop residentie Waterberg gelanceerd

Vandaag om 11:23 door Sven Van Haezendonck

HOMBEEK / MECHELEN - Zabra Real Estate dient een bouwaanvraag in voor het woonproject Waterberg in Hombeek (Mechelen).


De verkoop van de toekomstige woongelegenheden in het gebied tussen de Zemstseweg en de Eglegemvijver is donderdag gelanceerd. Naast tien bouwgronden zonder verplichting om te bouwen, zijn er in Waterberg 28 appartementen te koop met zicht op het water.

Het grootste aanbod bestaat uit 58 gezinswoningen. “Zowel in open, halfopen als gesloten bebouwing”, zegt marketing manager Julie Dejaeghere van Zabra Real Estate uit Drongen.​
 
21 - 27 of 27 Posts
Top