SkyscraperCity banner

21 - 40 of 44 Posts

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Yup: alles moet weg!
Dus ook het casino, de Gamma, AS adventure, Baby Dump, etc...
Maar zoals ik in januari al zei: eerst moet de R6 lus ontwikkeld worden, daartegen zijn we weeral een paar verkiezingen verder en liggen de kaarten en kleuren weer anders...
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Weet iemand of BCE Snooker Center ook onder de "baanwinkels" valt die zouden moeten verhuizen?
Klopt. Het gebied tussen de Binnendijle en Afleidingsdijle aan het Keerdok behoort volledig tot de nieuwe woonwijk. Dit wilt dus zeggen van aan de Gamma/Ator (lokale buurtwinkel naast Dijle) tem aan McDo. :)

Op lange termijn is er sprake van de brug over de Dijle af te breken en te vervangen door een tunnel zoals die momenteel onder de Vaart gegraven wordt.

Heb na enig zoeken bij projectontwikkelaar Mitiska een render gevonden van het geplande Retailpark Mechelen. Op deze link (PDF-bestand) http://bit.ly/1Sb53bK vind je op pagina 14, rechts, een toekomstbeeld. Men plant blijkbaar een nieuwe verbindingsweg van de R6 naar het Retailpark, vermoedelijk gestuurd door verkeerslichten/nieuw kruispunt? Ben er wel nog niet helemaal uit hoe de Mechelaars daar gemakkelijk moeten geraken zonder de E19 in Mechelen Zuid eerst op te rijden en eraf in Noord... of verwachten ze dat iedereen via Antwerpsesteenweg- langs industriepark Noord gaan rijden?
 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Bedankt Maneblusser, dat is de eerste keer dat ik een concreet beeld van de toekomstige lus te zien krijg. Onderstaand kaartje heb ik gedestilleerd uit het mobiliteitsplan, waar we niet echt veel wijzer uit worden:


Maar het lijkt dat men de bocht van de Uilenmolenweg wil doortrekken over/onder de Vaart, om zo parallel met de E19, over de Battelsesteenweg, de lus rechtstreeks te bereiken.

Wat de brug over de Dijle aan de ring betreft, volgens mijn geruchtemolen zou deze niet vervangen worden door een tunnel, maar door een gelijkvloerse brug :) In beide scenario's zit volgens mij de moeilijkheid om de zachte weggebruikers aan de overkant te krijgen.http://www.skyscrapercity.com//nl.pinterest.com/pin/create/extension/
 

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Wie zoekt, die vindt!

Nog beter nieuws dan! Vandaag nog meer gevonden.. En ik vind het op het eerste zicht enorm geslaagd project, de mobiliteitsvragen even ter zijde. Mogelijk vallen de renders hier iets te groot uit om duidelijk te zijn. Openen in nieuw tabblad is de oplossing. ;-)Enjoy! :)

 

·
Registered
Joined
·
46 Posts
Aha! Dit vertelt qua circulatie weer een heel ander (lees: realistischer/betaalbaarder) verhaal. Merci voor de info!
Ziet er inderdaad veelbelovend uit.
Alleen jammer van het bovengronds parkeren, maar gezien de moerasgrond is dit een logische keuze.
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #26 ·
Ik had eens het idee of het niet mogelijk zou zijn om de N16 rechtstreeks naar de R6 door te trekken en het stuk N16 tussen E19 en Vesten op te heffen en om te vormen naar een groot groen gebied tegen de Dijle. Het verkeer naar het centrum zou dan via N1 en de nieuwe Tangent verlopen
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #27 ·
gva.be

Grote kans op hotel met 120 kamers in den Dok

Vandaag om 06:11 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN - Twee van de drie projecten voor het oud zwembad op het Rode Kruisplein in Mechelen gaan uit van een hotel met 120 kamers. Dat zorgt voor nervositeit bij de hoteliers, maar ze zien er ook potentieel in.


Zowel in het eerste als het tweede gerangschikte voorstel voor den Dok is er sprake van een groot hotel, telkens van de Nederlandse groep Van der Valk. Het eerste project wordt door de Brusselse aannemer Blaton en Immo Willambroux verder uitgewerkt. De onderhandelingen met het stadsbestuur lopen.

Gemeenteraadslid Karel Geys (sp.a) geeft aan dat de Mechelse hoteliers er niet gerust in zijn. “Zij zijn hierover bijzonder verbolgen. Een hotel van die schaalgrootte op dit ogenblik zou voor de bestaande hotels een ware ramp zijn”, stelt hij. Geys, in de vorige bestuursperiode zelf nog schepen voor Stadsvernieuwing, vraagt een impactstudie.

"Geen oogkleppen"

Al klinkt het in de sector zelf een pak gematigder. “We staan geen joepie te roepen, maar wij wisten dat er in Mechelen nog eens een groter hotel zou bijkomen. We moeten geen oogkleppen hebben, en onszelf op scherp stellen”, reageert ondervoorzitter An Leemans van de Mechelen Hotel Association.

Schepen van Toerisme Björn Siffer (Groen) is verbaasd over de houding van raadslid Geys in het dossier. Siffer haalt uitspraken van hem aan in deze krant. "Ik wijs er graag op dat niemand minder dan Karel Geys in september 2012 pleitte voor een hotel in het oud zwembad. Ik vind zijn actie dus weinig geloofwaardig”, zegt hij.​
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Superknoop

Meurisse, uw idee om de N16 rechtstreeks naar de R6 door te trekken bestaat reeds.

Dit is helemaal uitgewerkt en beschreven als de 'Superknoop' in onder meer punt 7.2.4. van het officiële 'Mobiliteitsplan Mechelen' van januari 2015.

De uitwerking van deze 'Superknoop' in het mobiliteitsplan is naar mijn mening niet verenigbaar met het ontwerp van projectontwikkelaar Mitiska voor het geplande Retailpark Mechelen dat hier wordt aangehaald.

Iemand enig idee welk van de twee het wordt?
(als er al op politiek niveau een consensus is)

 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #29 ·
^^ Ik dacht om daarbij ook het stuk N16 tussen E19 en Vesten op te heffen. En de stad te ontsluiten via N1 (en vooral tangent).

Ze lijken zowieso wel van plan om de middenberm te gebruiken voor het doorgaand verkeer. Zo zou ik het ook doen. De N16 aansluiten op de huidige R6. Parallelbanen langsheen E19 doorlopend tot over de tangent wordt de R6 een bijna volledige ringweg rond Mechelen.

Ik denk dat dit project op politiek niveau momenteel niet echt 'hot' is...
 

·
Registered
Joined
·
2,097 Posts
Hola, ik ben een pak nieuwe dingen aan het ontdekken in dat mobiliteitsplan. Ik wist van het bestaan van die 'superknoop' af, maar uitgewerkte voorstellen had ik nog niet gezien. De voorstellen voor aanpassingen met turborotondes aan Technopolis en de aansluiting met de N1 bij Mechelen-Zuid zijn volledig nieuw voor mij.

Volgens mij heeft de politiek in Mechelen door dat het momenteel niet het moment is om veel extra te vragen van Vlaanderen met de grote werken die men al doet rond het station en de nieuwe bruggen aan de R6. Ik vermoed dat ze prioriteiten moesten stellen en dan lijkt me dit wel correct.
 

·
Registered
Joined
·
188 Posts
Ik had afgelopen zaterdag pech dat de inschrijvingen voor de rondleiding "Ouwen Dok" volzet waren, maar men heeft voor komende zaterdagvoormiddag nog bijkomende (gratis) rondleidingen georganiseerd. Voor de vlugge vogels: http://tickets.mechelen.be/
OPGEPAST: de link werkt niet in Google Chrome maar wel in andere browsers.
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #32 ·
gva.be

Eandis breidt Mechelse site uit voor zeker 800 werknemers

Vandaag om 05:39 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN - Netbeheerder Eandis grijpt de ontwikkeling van de site in de Elektriciteitsstraat aan om ook de eigen activiteiten in Mechelen opnieuw uit te breiden. Er zullen minstens 800 mensen werken.


De reeds aangekondigde renovatie van het voormalige kantoorgebouw van N-Allo start in juni dit jaar en moet tegen de zomer van 2018 afgerond zijn. “Vandaag werken hier 300 tot 400 mensen. Tegen dan zo’n 800 tot 1000”, zegt Jean-Pierre Hollevoet, een van de directeurs bij Eandis.

Het bedrijf investeert ruim negen miljoen euro in de renovatie van het gebouw. “Daarmee bevestigen we onze aanwezigheid op de site, waarbij we overschakelen op duurzaamheid met onder meer een warmtenet en bodemenergie-opslag. We bekijken ook de mogelijkheid om energie te halen uit de restwarmte van het Dijlewater”, legt Hollevoet uit.

Eandis, of althans de voorgangers ervan, zijn in de Dijlestad al meer dan honderd jaar actief. De bedrijvensite groeide voor Eandis zelfs uit tot de tweede grootste van het land.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #33 ·
gva.be

Milieuvergunning betoncentrale loopt af in 2022

Vandaag om 09:24 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN - Inter-Beton is op zoek naar een nieuwe vestigingsplaats voor zijn betoncentrale in de Mechelse regio. Voor de huidige locatie achter het oud zwembad loopt de milieuvergunning in 2022 af.


De terreinen waar de betoncentrale vandaag op actief is, maken deel uit van het projectgebied van de Keerdok- en Eandissite. Daar worden op termijn bijna 800 woongelegenheden gerealiseerd. De eerste 85 appartementen verrijzen vanaf eind 2020 op het Rode Kruisplein.

De ontwikkeling van de Keerdoksite gebeurt pas in een latere fase. In de plaats van de betoncentrale kom er in de toekomst ook appartementen, 76 in totaal. “Gericht naar het water, aan de sluis van het Keerdok. De rest van de ruimte vullen wij in als een park voor de buurt”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld). Dat betekent dat Inter-Beton voorbereidingen treft om over uiterlijk een vijftal jaar te verhuizen. “We kijken al een tijdje uit naar een nieuwe locatie, maar een doorbraak is er nog niet”, reageert woordvoerster Brigitta De Raes.

150 betonmixers per dag

Bij voorkeur ligt de nieuwe centrale ook in het Mechelse. “We blijven hier graag vertegenwoordigd. Het is niet onze bedoeling om een centrale te sluiten. Ons huidige aantal centrales willen wij graag behouden”, stelt De Raes. De betoncentrale op het Rode Kruisplein verschaft werk aan 25 mensen en is ideaal gelegen, tussen de twee Dijlestromen in. “We produceren hier jaarlijks 125.000 kubieke meter beton. Dat is goed voor zo’n 150 betonmixers per dag”, legt de woordvoerster uit.

Inter-Beton heeft in de regio de voorbije maanden en jaren beton geleverd voor het aantal omvangrijke projecten. Zoals bijvoorbeeld voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis van het AZ Sint-Maarten aan de R6 en natuurlijk ook voor de nieuwe spoorbypass en de nieuwe parkeergarage van het stationsproject.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #34 ·
gva.be

Oud zwembad herwint grandeur: buitenrestauratie afgerond

Vandaag om 14:26 door Leo De Nijn

MECHELEN - Op enkele details na is de buitenrestauratie van de voormalige stedelijke badinrichting in Mechelen afgerond. Begin 2018 kan de groep Van der Valk starten met de herbestemming van ‘den ouwen dok’ tot hotel en congrescentrum.


Het gebouw, opgetrokken tussen 1915 en 1924, moest aanvankelijk een van Europa’s grootste zwembadcomplexen worden, maar diende ook voor publieke baden, douanedepot en stapelplaats. In 2001 heeft de aanwezigheid van asbest geleid tot de sluiting. Door de verouderde installatie en problemen met de stabiliteit werd er uiteindelijk niet voor gekozen om het historisch gebouw opnieuw in gebruik te nemen als zwembad.

Stilaan herwint het complex zijn grandeur. De voorbije jaren is hard gewerkt aan de restauratie van gevels en daken, een project van zo’n 2,5 miljoen euro exclusief btw. Architecten van het Brusselse bureau Origin Architecture & Engineering en aannemer Van Loy & Cie uit Herselt hebben er nauw voor samengewerkt.

Zo is een eerste stap gezet om het voormalige zwembad te bewaren voor de toekomst. “Van der Valk kan in januari volgend jaar starten met de interieurrestauratie om er een viersterrenhotel van te maken”, zegt Greet Geypen (Open Vld), schepen van Monumentenzorg en Stadsvernieuwing.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #35 ·
gva.be

Vandaag om 03:30 door Sven Van Haezendonck

Zes groepen kandidaat om stadswijk aan Ouwen Dok te ontwikkelen

Eerste fase omvat realisatie parkeertoren en eerste 85 flats

MECHELEN - Er zijn zes kandidaten voor de bouw van een parkeertoren met vijfhonderd plaatsen en de eerste 85 appartementen op de Keerdok- en Eandis-site in Mechelen. In de periode 2019-2021 moet de bouw daarvan starten.


Het gebied van zo’n drie hectare groot rond ‘Den Ouwen Dok’ moet uitgroeien tot een nieuwe stadswijk met 784 appartementen en een investeringswaarde van 110 miljoen euro. De ontwikkeling ...​


Op site duurzaam kantoor Eandis komt ook proeflab voor innovatie

Vandaag om 02:00 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN - Tegen de zomer van 2018 neemt Eandis in Mechelen haar duurzaam gerenoveerd kantoor opnieuw in gebruik. De site wordt ook een laboratorium om nieuwe innovaties uit te testen.


De renovatie van het voormalige kantoor van N-Allo in de Elektriciteitsstraat is volop bezig. De netbeheerder kiest bewust voor renovatie, omdat dit gunstiger is voor het milieu. Onder meer door het voorkomen van afvalstromen. Zo blijft de gevel van het gebouw behouden. De investering bedraagt meer dan 8 miljoen euro.

Momenteel werken er op de site zo’n 400 medewerkers van Eandis. “In een eerste fase na de renovatie worden dat er 540. Door de invoering van flexibel werken wordt deze site op termijn de thuishaven van 800 tot 1000 collega’s”, zegt Jean-Pierre Hollevoet, directeur netbeheer bij Eandis.

Daarmee groeit de site in de Dijlestad uit tot een van de belangrijkste in het land. “Samen met ons hoofdkantoor in Melle wordt dit een evenwaardige site”, geeft Hollevoet aan. Het bedrijf is ook van plan om op termijn zijn bedrijfsrestaurant open te zetten voor het grote publiek. De site zelf, die grotendeels ontwikkeld wordt tot een nieuwe woonwijk, ziet Eandis evolueren als een Living lab. De netbeheerder denkt daarbij aan openbare verlichtingspalen met led-lampen op zonne-energie en automatisch oplichtende fietspaden.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #36 ·
gva.be

Twee nieuwe bruggen over Afleidingsdijle in Mechelen

Vandaag om 16:57 door svds

MECHELEN - Het Mechels stadsbestuur heeft het licht op groen gezet voor twee bruggen over de Afleidingsdijle. De bruggen komen aan de vernieuwde Eandissite. De werken aan deze site beginnen eind volgend jaar.


Eind 2018 start de ontwikkeling van het huidige gebied rond het Keerdok en de Eandissite, gelegen tussen de Dijle, de Guido Gezellelaan en de N16. Het wordt een hoogwaardige en compleet nieuwe stadswijk ..​
 

·
Registered
Joined
·
346 Posts
Uit Het Nieuwsblad:


Mechelen -

Hamburgerketen McDonald’s bouwt over enkele jaren een compleet nieuw restaurant met een ondergrondse parking in Mechelen. Ook de baanwinkels in de buurt van het Rode Kruisplein kan de stad niet zomaar onteigenen bij de herbestemming van de Keerdok- en Eandissite.


Al begin volgend jaar wil de stad starten met de ontwikkeling van het gebied tussen de Dijle, de Guido Gezellelaan en de N16 tot een nieuwe duurzame stadswijk met 800 woningen. Maar de eigenaars van verschillende handelspanden in de buurt maakten hun intenties bekend om tegen het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) beroep aan te tekenen bij de Raad van State.

De grootste bezorgdheid van de eigenaars was dat een bestemmingswijziging wordt doorgevoerd zonder dat er voor hen enig perspectief is op een verhuizing naar een nieuwe locatie. Tot aan de verhuizing was er ook geen zekerheid dat ze hun activiteiten op een kwalitatieve manier konden voortzetten.

Onteigeningsplan

Onder meer McDonald’s en JBC, maar ook heel wat andere vastgoedeigenaars hadden daar problemen mee. “Ze hadden niet zozeer een probleem met ons RUP, maar met ons onteigeningsplan. Ook al was het nooit onze intentie om eigenaars zomaar te onteigenen. We zagen die procedure eerder als een stok achter de deur om het project niet al te veel te vertragen”, reageert schepen Greet Geypen (Open VLD).

Om aan die bezorgdheid een mouw te passen, is tussen de stad en de eigenaars een samenwerkingsovereenkomst uitgewerkt. De gemeenteraad heeft daartoe dinsdagavond het licht op groen gezet. “Dat doen we om het verloop van het project in goede banen te leiden en de hinder voor de baanwinkels tot een minimum te beperken. Bij dit soort grote stadsvernieuwingsprojecten zijn juridische procedures niet uit te sluiten en dan is het beter om voor iedereen te streven naar een win-winsituatie”, stelt Geypen.

Symbolische euro

Zo engageert McDonald’s zich om geen stappen te ondernemen tegen het project op de Keerdok- en Eandissite. In ruil mag het hamburgerrestaurant een rechtstreekse inrit behouden op de Guido Gezellelaan, maar het moet omstreeks 2021 wel een volledig nieuw restaurant realiseren met vijftig ondergrondse parkeerplaatsen en een ondergrondse . “De hamburgerketen zal over het architecturale concept in overleg met ons treden en erkent dat het nieuwe restaurant architecturaal van hoogstaande kwaliteit moet zijn. Om dat mogelijk te maken, ruilen wij met McDonald’s 405 vierkante meter grond voor een ondergrondse oppervlakte van 704 vierkante meter die momenteel eigendom is van de stad”, legt schepen Geypen uit. Voor deze ruil wordt Mechelen met een symbolische euro vergoed.

De andere eigenaars van baanwinkels krijgen de garantie dat ze gedurende vijf jaar niet worden onteigend. Tijdens de werkzaamheden voor de realisatie van de nieuwe woonwijk behouden ze ook veertig parkeerplaatsen op het Rode Kruisplein en nog eens 25 langs het Keerdok zelf.
 

·
Moderator
Joined
·
500 Posts
Ik was vorige week in een Van der Valk hotel in Nederland, en zag ik in hun magazine de kaart van hun hotels. Onderaan: "in ontwikkeling: hotel Mechelen".

Eerst dacht ik dat het zo'n typisch baanhotel ging zijn naast de E19 tussen Mechelen-Noord en -Zuid, maar na wat Googelen leerde ik dat het om het oude zwembad ging !

Heeft er iemand een update/foto's over het Van der Valk hotel in het oude zwembad ? Opening lijkt voorzien op 18 november, dus ofwel moet er nog hard gewerkt worden ofwel zou het grootste deel af moeten zijn..
 
21 - 40 of 44 Posts
Top