SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 379 Posts

·
Registered
Joined
·
482 Posts
interessant project. Erg leuk kaaizicht

Winketkaai

Woonpark “Winketkaai” is gelegen langsheen de Dijle, op wandelafstand van het stadscentrum en vlakbij het openbaar vervoer. De bus verzekert U een snelle verbinding naar het station en omstreken. De oprit van de E19 ligt in de onmiddellijke omgeving waardoor U de twee grootste steden van het land, Brussel en Antwerpen, snel bereikt.

Residentie “Winketkaai” is gelegen aan het vroegere “Keerdok”, nu “Jachthaven”. De buurt wordt omgevormd tot een zone voor kwalitatief wonen. De oude loodsen ruimen plaats voor nieuwe flats en stadswoningen aan de waterkant. De Dijle bekoort opnieuw, Mechelen koestert zijn rivier meer dan ooit.

U kiest Uw appartement naar eigen behoefte. Het omheinde woonpark omvat zonnige appartementen met private tuinen (gemiddeld 40m²) en ruime terrassen (gemiddeld 16m²) waarvan de eersten klaar zullen zijn in de tweede helft van 2006.
40 (woning)appartementen zijn ingeplant langsheen en rond autovrije binnenstegen. Op het binnenplein kunnen kinderen in veiligheid spelen en buren een praatje slaan.
De appartementen zijn volledig ingericht en afgewerkt, de koper heeft de vrije keuze binnen de voorziene budgetten. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de akoestische en thermische isolatie in en tussen de woonunits.
Uw wagen krijgt een veilig onderkomen, want er is mogelijkheid tot aankoop van een ondergrondse staanplaats. De traditionele bouwstijl met voortdurend zorg voor detail staat borg voor een kwalitatief hoogstaande constructie waar de meerwaarde gegarandeerd wordt en maakt dat Uw geld goed geïnvesteerd is.
Wij bouwen met garantie volgens de Wet Breyne, een 100% bankwaarborg wordt afgeleverd om de afwerking van Uw appartement te verzekeren.

 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Mechelen: Linea

Mechelen, aan de Vijfhoek, in één van de 3 kernwinkelstraten " Bruul-IJzerleen-Onze Lieve Vrouwstraat" ligt in deze laatste op nummer 123 de "Residentie Linea". In het voormalig pand van een design meubelzaak, grenzend aan de Dijle, vlakbij station en op 5 minuten van de E19. 4 unieke ruime lofts met
terras aan de Dijle,175m² of 300m²2 loft-appartementen van 120m²
met terras aan de straatzijde1 polyvalente handelsruimte


Het project wordt gekenmerkt door een hedendaagse designarchitectuur. Door zijn uitstraling en gebruikte materialen zal het zeer zeker een accentfunctie vervullen aan de oevers van de Mechelse Binnendijle.
- De gevels worden uitgevoerd in Quartz zink- Dak en gevels zijn thermisch geïsoleerd
- Ramen en buitendeuren zijn vervaardigd uit thermisch onderbroken aluminium profielen met dubbel isolerende beglazing
- Hoogwaardige afwerking van keuken en badkamer
- Vloerverwarming
- Indeling en afwerking in samenspraak met kopers

 

·
Registered
Joined
·
482 Posts
Discussion Starter · #4 ·
MECHELEN : Binnenstad (Noord)

Residentie t Sweert : Drapstraat te Mechelen

Residentie t Sweert is vergund voor restauratie tot 2 of 3 ruime woningen in casco toestand, met terassen op de grote binnentuin. Deze 2 woningen zijn desgevallend samen te voegen tot een zeer ruime entiteit (van meer dan 700 m²). De bouwvergunning werd in december 2007 toegekend. In de huidige toestand is de verkoopprijs 250.000 € - de renovatiewerken tot de casco vorm werden begroot op 425.000 €

 

·
Registered
Joined
·
670 Posts
MECHELEN | Clarenhof

Een stadskanker die verdwijnt in Mechelen. Dicht bij de Grote Markt.

van deredactie.be :

vr 14/11/08 - In Mechelen is men vandaag begonnen met de sloop van het Euroshopping, een 35 jaar oud winkelcentrum dat al jaren leeg stond.
Het gebouw met parking was een echte stadskanker voor Mechelen. De site van 10.000 vierkante meter groot was ingeplant in het historisch centrum.
Nog tegen het einde van dit jaar moet de Euroshopping volledig afgebroken zijn. Na de afbraak komt er een wettelijk verplicht archeologisch onderzoek.
Daarna start de bouw van Het Clarenhof: een project met appartementen, woningen en 600 vierkante meter handelsruimte.

van www.bouwfonds.be :

Het Clarenhof, Mechelen

Type: Wonen - Commercieel
Status: In voorbereiding
Aantal wooneenheden: +- 90
Architect: Poponcini & Lootens, Wit Architecten
Bijzonderheden: Innoverende woonconcepten en architectuur

Omschrijving
BPD Belgium herontwikkelt samen met de stad Mechelen de Euroshoppingsite. Het woonproject omvat de bouw van eengezinswoningen met stadstuintjes en appartementen met terras. Naast wonen is er plaats voor commerciële ruimte, ondergrondse parking en een grote private binnentuin.
Het bouwblok wordt begrensd door de Leermarkt, de Muntstraat, de Huidevettersstraat en de Blaasbalgstraat en ligt op enkele stappen van de Grote Markt.

Naam
Het project kreeg de naam ‘Het Clarenhof’ mee, een referentie naar het klooster van de Rijke Claren dat zich vroeger op de plek bevond. Daarnaast verwijst de naam ook naar het groene binnenhof dat deel zal uitmaken van het nieuwe woongebied. Het Vlietje, dat nu ondergronds de site doorsnijdt, wordt terug zichtbaar in het binnenhof. Het ontwerp besteedt veel aandacht aan de kwaliteit van de leefomgeving en legt de nadruk op voldoende groen voor alle bewoners.

Bewoners
Het Clarenhof wil een diversiteit aan bewoners aantrekken, gaande van jonge gezinnen over tweeverdieners naar senioren. Dit maakt het woonproject een dynamische leefomgeving, een dwarsdoorsnede van de bevolking.

Omgeving
Niet alleen het bouwblok wordt vernieuwd, ook de omgeving wordt helemaal heraangelegd. Zo worden tijdens de bouwwerken de vier aanpalende straten aangepakt. De nieuwe groene as loopt van aan het Huis van de Mechelaar tot aan de Kruidtuin en sluit aan op het Dijlepad, een wandelpad op het water.

Timing
BPD Belgium hoopt in de tweede helft van 2007 te kunnen starten met de sloopwerken. De ondergrond wordt aansluitend onderzocht door archeologen.


“Deze investering zal een positieve impuls geven aan de economie van de stad, maar zal ook de stadskas ten goede komen door de onroerende voorheffing en de personenbelasting van de nieuwe bewoners. Het woonproject zal een voorbeeldfunctie hebben inzake stedelijke vernieuwing, communicatie en duurzaam bouwen.”


 

·
Moderator
Joined
·
13,372 Posts
^^ Ha, juist, de Europarking of whatsit (blijkbaar "Euroshopping", maar veel shopping is er niet aan) die verdwijnt. Echt een verschrikkelijk wanstaltig monster is dat. Ik dacht altijd dat daar al een of andere uitgestorven thread over bestond, maar ik heb het even gedubbelcheckt en blijkbaar was die er nog niet. Bedankt om er dus eventjes een te openen, Kristof :eek:kay:

Het gaat dus niet alleen om een stadskanker "dicht bij de grote markt", maar eigenlijk praktisch op de Bruul (de hoofdwinkelstraat van Mechelen). Als je die vanaf de Grote Markt inslaat, doemt dat ding aan je linkerkant op, al na een paar tientallen meter. Het voelt echt verschrikkelijk out of place en domineert zijn omgeving véél te hard.

Hetgeen er in de plaats komt, daarentegen, ziet er op het eerste zicht en ondanks de eerder vage kant van die conceptschetsen toch best aangenaam uit! Lijkt mooi in evenwicht met de buurt.
 

·
Registered
Joined
·
1,175 Posts
bestaan er ook duidelijker renders over hoe het nieuwe geheel er zal uitzien (bijv. langs de Botermarkt/Bruul)? (die schetsjes hierboven zeggen niet veel, zou gelijk waar in Vlaanderen kunnen staan...)

is het de bedoeling dat hier grote winkeloppervlaktes inkomen of enkel kleinere (zelfstandige) zaken? Aangezien het zo dicht bij de hoofdwinkelstraat ligt lijkt het me wel een unieke plaats om er grote winkelketens in onder te brengen.

tegen wanneer moet dit project gerealiseerd zijn volgens de planning?
 

·
Bike It!
Joined
·
22,366 Posts
Geen wereldschokkende architectuur, afgaande op die vage tekeningetjes. Eerder saai en alledaags zelfs.
Maar allezins een verbetering tegenover die betonblok die midden de oude stad werd neergegooid.

Dit nog gevonden op HLN.be:

Sloop stadskanker Euroshopping van start in Mechelen
De Mechelaars hebben er lang op moeten wachten, maar vandaag is de sloop van de grote stadskanker Euroshopping eindelijk van start gegaan. Op het terrein moet tegen 11/11/2011 woonproject Clarenhof met 96 woongelegenheden oprijzen.

De site van 10.000 vierkante meter ligt in de binnenstad (tussen de Leermarkt, Muntstraat, Huidevettersstraat en Blaasbalgstraat). Het ruim 35 jaar oude winkelcomplex met parking staat al jaren leeg. Een aantal aanpalende woningen (aan de Blaasbalgstraat) werd de afgelopen weken gesloopt, zodat bouwkranen vrijdag konden starten met de sloop van binnenuit van de Euroshopping. Ook werd het historische vlietje zopas opengelegd. Dat wordt in het project geïntegreerd en zal door de binnentuin lopen.

Tegen 20 december zal de Euroshopping volledig met de grond gelijkgemaakt zijn. Dan volgt een archeologisch onderzoek dat acht maanden zal duren. Daarna start de bouw van Het Clarenhof: 64 appartementen, 32 eengezinswoningen en 600 vierkante meter handelsruimte rondom een semipubliek groen binnengebied.

"Locomotief voor de stad"
Veel aandacht zal gaan naar duurzaamheid. "De mensen zijn daar tegenwoordig op gefocust, waardoor je haast verplicht bent om laagenergiewoningen te bouwen", zegt Louis Jansma, gedelegeerd bestuurder van het bedrijf Bouwfonds Property Development.

Hoewel het om ingrijpende werkzaamheden gaat en massa's vrachtwagens af en aan rijden, klaagt de buurt niet of nauwelijks. Jansma: "We hebben een gratis 0800-nummer, maar krijgen nauwelijks oproepen. De Mechelaars zijn positief betrokken bij het project. Ze zijn blij." Ook burgemeester Bart Somers (Open Vld) is een tevreden man. "Dit project wordt een locomotief voor de stad." (belga/mvdb)
14/11/08 16u39
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Mechelen is stillaan bezig met een volledige stadshernieuwing, de wijk Nekkerspoel zal onderhanden genomen worden, Clarenhof. maar er wordt op dit forum weinig over de nieuwe projecten in Mechelen gezegd
 

·
Moderator
Joined
·
13,372 Posts
^^ Bij gebrek aan al te actieve Mechelse forummers, allicht. Het kost mij alvast al moeite genoeg om al het Gentse nieuws te proberen verzamelen en hier wat te delen. Ik kom wel vrij regelmatig in Mechelen, dus ik kan proberen om af en toe eens een foto-update te maken van 't een of 't ander, maar reken er niet te veel op.

Ik zou overigens niet zeggen dat Mechelen "stilaan" met een volledige stadsvernieuwing bezig is, ik zou eerder zeggen dat die stadsvernieuwing daar nu al goed op kruissnelheid zit. Als klein kindje ging ik elke 2 jaar mee met mijn papa naar een of andere beurs in de Nekkerhallen, en in mijn herinnering lagen die naast een zeer grauwe en kille plaats (wat bevestigd wordt door mijn ouders).

Ondertussen ziet het er al voor een groot deel eerder netjes en uitnodigend uit, al blijven er uiteraard wel plekken over die nog moeten aangepakt worden - maar men kan niet alles tegelijk doen natuurlijk. Maar je kan niet ontkennen dat er daar al enkele jaren stevig gewerkt wordt aan opwaardering van de stad: heel veel straten zijn duidelijk recent heraangelegd, de Grote Markt is ook nog maar een paar jaar jong, de Veemarkt is een pareltje, de Lamotsite is schitterend, net als het Huis van de Mechelaar (moderne uitbreiding van het Gotische Stadhuis). Aan de rand van het centrum heb je ook nog die nieuwe jeugdherberg en de nieuwbouw van KHM en die nieuwe kantoorgebouwen naast het station en op Mechelen-Noord, etc.

Maar Somers en zijn college zijn nog niet op hun lauweren gaan rusten, dat moet gezegd: nog steeds wordt er werk gemaakt van interessante vernieuwingen, zoals de renovatie van de Dossinkazerne, die appartementen aan het station, en de komende 15 (?) jaar, als kers op de taart, een nieuw station! Allez, om maar te zeggen dat ze daar in Mechelen echt wel goed bezig zijn, ook al komt het hier op dit forum inderdaad spijtig genoeg amper aan bod.
 

·
Registered
Joined
·
4,213 Posts
Geen wereldschokkende architectuur, afgaande op die vage tekeningetjes. Eerder saai en alledaags zelfs.
Maar allezins een verbetering tegenover die betonblok die midden de oude stad werd neergegooid.
"jonge gezinnen over tweeverdieners naar senioren" zijn nu eenmaal niet echt op zoek naar espectaculaire architectuur, Benonie... (met alle respect hoor)

Maar voor de locatie én het doelpubliek lijkt dit project mij perfect!
 

·
Bike It!
Joined
·
22,366 Posts
^^ Wij zijn zelf tweeverdieners en zijn best wel tuk op een portie goede en mooie architectuur. En je zou versteld staan hoeveel senioren daar ook oog voor hebben. Op de Open Monumentendagen loopt het er vol van en het overgrote deel komt voor de mooie architectuur. Ik veronderstel dus dat ze ook de betere moderne architectuur wel zullen smaken.

En ook al interesseert het de toekomstige bewoners matig, dan nog heeft een stad -ook een toevallige voorbijganger- recht op visuele kwaliteit. Zoniet kunnen we in onze steden net zo goed een soort eenheidsbebouwing introduceren.

Maar ik wil de bebouwing in dit project zeker niet afschieten op basis van wat vage schetsjes. Er zitten best wel enkele betere stukken tussen.
En er wordt tenminste resoluut gekozen voor hedendaagse architectuur in een oud stadscentrum en geen pseudo-middeleeuwse fake of neo-neo-neoclassicistische onzin...
 

·
Moderator
Joined
·
13,372 Posts
De ontwikkelaar die ook dat project "Linea" (zie enkele posts hierboven) heeft op poten gezet, heeft nog een ander vrij knap uitziend project lopen in Mechelen:


Residentie FonteynbrugLocatie: Lange Schipstraat (langs de Dijle)
Architect: :dunno:
Inhoud:
  • 4 appartementen en 1 penthouse langs de straatkant
  • 6 appartementen langs de Dijlekant
  • Ik vermoed ook een hoog prijskaartje
Oplevering: ? (project is in bouwaanvraag)​Die achterkant, langs 't water, ziet er echt mooi uit vind ik. Moet tof wonen zijn in een duur appartement met een terras boven het water :)
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
www.deredactie.be

Mechelen wacht op komst van "sky walk"


(PhotoNews)
vr 27/02/09 12:02 - Vanaf 21 maart kunnen bezoekers van de Sint-Romboutstoren in Mechelen terecht op de "sky walk". Dat uitkijkplatform wordt komende week geïnstalleerd.

De werkzaamheden aan de Sint-Romboutskathedraal zijn al lang aan de gang.

Na de werken zou de kerk beter toegankelijk zijn voor individuele bezoekers. Kroon op het werk moet de glazen constructie worden.

Die wordt tijdens de nacht van 2 op 3 maart met een uitzonderlijk transport naar Mechelen gebracht. Daar wordt alles afgemonteerd. Op 9 maart zou de installatie dan worden geplaatst op de toren.

Op 21 maart volgt de officiële inwijding van de toren.
 
1 - 20 of 379 Posts
Top