SkyscraperCity banner

21 - 25 of 25 Posts

·
Registered
Joined
·
120 Posts
Mooi project inderdaad.... Muizen beloofd druk te worden de komende jaren...
Ik ben benieuwd wat de exacte invulling zal worden van de bestaande hal en of men rekening heeft gehouden met het mooie stukje industrieel erfgoed binnenin

http://www.skyscrapercity.com//nl.pinterest.com/pin/create/extension/
In de bestaande hal komt het Erfgoeddepot van de Stad Mechelen en een nieuwe supermarkt. Wat ook positief is, is dat de bestaande muur die de Alstom site nu afscheidt van de Leuvensesteenweg, nog maar de helft hoog zal zijn. & laten we hopen dat die nieuwe supermarkt nu eindelijk een Albert Heijn zal zijn, aangezien er al een Aldi, Delhaize en 'Carrefour Express' in de buurt zijn. Onderstaande is van een eerder verschenen artikel uit HLN.beDe loodsen waar het erfgoeddepot in komt.

" De Dijlestad was al verschillende jaren op zoek naar een plek om haar schat aan waardevol erfgoed op een duurzame en verantwoorde manier onder te brengen. Vandaag wordt dat soms bewaard in erbarmelijke omstandigheden, verspreid over verschillende locaties in de stad.

Voor de stockage van alle stukken is een ruimte van 3800 vierkante meter nodig. Het gaat om de collecties van het stadsarchief, de reserves van de stedelijke bibliotheek, archeologische stukken en de collectie van de stedelijke musea. "In een erfgoedcentrum kunnen wij onze collecties makkelijker toegankelijk maken voor derden. Bijvoorbeeld om ze in bruikleen te geven of tijdelijk te ontsluiten voor het publiek", vertelt burgemeester Bart Somers(Open Vld). De overige loodsen en het kantoor op het terrein worden gesloopt."
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Stad zoekt promotor om kerk om te bouwen tot buurtcentrum

Vandaag om 20:51 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN / MUIZEN - De stad Mechelen gaat op zoek naar een projectontwikkelaar om de voormalige Sint-Albertuskerk in Muizen om te bouwen tot buurtcentrum.


In ruil mag de promotor op de site in de Sint-Albertus- en de Gustaaf Ghijselsstraat 26 nieuwbouwappartementen met een ondergrondse parking realiseren. “Rond de bebouwing moet groene, publieke ruimte komen”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Greet Geypen (Open Vld).

Ook de kerk breidt uit met een nieuwbouw voor het verenigingsleven. Dat wordt betrokken bij de uitbating door een nieuwe vzw. Zowel toneelkring Ik Dien, buurtraad De Spreeuw, vzw Prinses Harte als het Mechels naaiatelier krijgen er hun stek.​

Mooie deal voor de buurt denk ik?
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Oude fabriekssite zet transformatie in: Lidl bouwt winkel en opleidingscentrumVandaag om 20:14 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN - Dit najaar moet de bouw starten van 41 appartementen en nog eens zeven gezinswoningen op de voormalige Alstom-site in Muizen (Mechelen). Op Depot Rato, de nieuwe naam van het project, is Lidl ondertussen ook begonnen met de bouw van een supermarkt en een opleidingscentrum.


Met de renovatie van de historisch meest waardevolle loodsen van de voormalige Rateaufabriek tot erfgoeddepot heeft de stad de eerste fase van de herbestemming ingezet. Tecro & Krea architecten maakte ...​
 
21 - 25 of 25 Posts
Top