SkyscraperCity banner

21 - 38 of 38 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #21 ·
gva.be

Supporters kunnen beleggen in stadion KV

22/04/2015 om 22:46 door Thomas Standaert

MECHELEN - De toekomst lacht KV Mechelen toe. De club staat niet alleen los op kop in play-off 2 met 7 zeges op rij en met de sterkste spelerskern in jaren maar kan over een paar weken ook eindelijk van start gaan met de langverwachte stadionrenovatie. Voor de financiering van het project rekent KV ook op de hulp van de supporters.


Dinsdag kreeg KV Mechelen na twee jaar van voorbereidend werk officieel het groene licht van het stadsbestuur om zijn stadion te renoveren. Een historisch moment voor een club die al ongeveer een kwarteeuw met een baksteen in de maag zit.

Woensdag lichtte de club uitgebreid zijn renovatieplannen toe tijdens een persconferentie. Het meest opvallende nieuws daarin was een investeringsformule waarbij ook de supporters een graantje kunnen meepikken van het succes van hun favoriete club.

3,5 miljoen ophalen

Voor 3,5 miljoen van de totale kostprijs van 9,1 miljoen euro te verzamelen schrijft KV een obligatielening uit. ““We konden ook bij de bank langs gaan maar dit leek ons een win-win situatie”, vertelde Faes. “De club, zijn bestuurders, de partners en ook de supporters kunnen op die manier ook zelf investeren in het project en daar jaarlijks een intrest van 4,25 % voor opstrijken. Interessanter dan je geld op een spaarboekje te laten staan dus.” Het bestuur en de naaste medewerkers van de club gaven alvast het goede voorbeeld en investeerden samen al een aardige startsom.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #22 ·
sporza.be

Legendarische KV Mechelen-tribune gesloopt


Het is stil aan de overkant. WO 13/05/2015 - 15:24

Nog geen twee weken geleden nadat KV Mechelen afscheid nam van de staanplaatsen HIJ, is er niks meer te zien van de legendarische tribune. De historische constructie ligt plat.


"Het vak vol historie" moet plaats maken voor een nieuwe tribune. Die zal niet klaar zijn voor de start van het nieuwe seizoen. KV Mechelen zal zijn eerste twee thuiswedstrijden op verplaatsing moeten spelen.

Ook voor de finale van Play-off II moet de KV uitwijken. Mechelen zal Lokeren in Leuven ontvangen.​
 

·
Registered
Joined
·
613 Posts
Zoiets lelijks als die tribune achter het doel met 75% "nieuwbouw" (waarvan meer vreettribune dan zittribune) en 25% "reclamevak" kan toch enkel maar in België.
Koterijen business as usual...
 

·
Registered
Joined
·
1,481 Posts
Zoiets lelijks als die tribune achter het doel met 75% "nieuwbouw" (waarvan meer vreettribune dan zittribune) en 25% "reclamevak" kan toch enkel maar in België.
Koterijen business as usual...
Tsja, daar kan niks anders komen, daar ligt een straat met een rare kronkel...
 

·
Registered
Joined
·
4 Posts
Tsja, daar kan niks anders komen, daar ligt een straat met een rare kronkel...
Met enkele steunzuilen kan men een deel van een eventuele nieuwe tribune over de weg bouwen. De weg loop dan voor een 10tal meter onder een deel van de tribune door.
Dit is technisch niet al te moeilijk.
Waar een wil is, is een weg !
 

·
Registered
Joined
·
1,481 Posts
Met enkele steunzuilen kan men een deel van een eventuele nieuwe tribune over de weg bouwen. De weg loop dan voor een 10tal meter onder een deel van de tribune door.
Dit is technisch niet al te moeilijk.
Waar een wil is, is een weg !
Dat is ten eerste erg duur en ten tweede moet het mogen van de Stad Mechelen...
En wat die laatste zin betreft: die hoort natuurlijk niet thuis in een topic over een eersteklassestadion :cheers:
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #32 ·
gva.be

Nieuwe KV-tribune geraakt niet tijdig klaar

24/07/2015 om 14:52 door masi

MECHELEN - Na de graffiti van vorige week botst KV Mechelen opnieuw op een dompertje op de stadioneuforie: de nieuw zittribune zal gesloten blijven tijdens de eerste thuiswedstrijd.


Vlak na de laatste thuiswedstrijd vorig seizoen ging de oude staantribune tegen de grond, meteen daarna begon Malinwa met de bouw van de nieuwe tribune. Met eerst twee uitwedstrijden hoopte de eersteklasser alles klaar te hebben tegen de eerste thuismatch op 8 augustus, maar die strakke deadline zal de club niet halen. Operationeel Directeur Marc Faes laat op de clubwebsite weten dat de staantribune wel open zal gaan, maar dat de zitjes nog even ongebruikt blijven.

De reden: op de tweede verdieping zullen niet alle veiligheidsvoorzieningen volledig afgewerkt zijn. "Willemen en Betca werken met man en macht om de nieuwe tribune tijdig op te leveren. Maar de eerste thuismatch tegen Moeskroen komt net iets te vroeg om de zitplaatsen open te stellen”, zegt Faes. “We willen zeker zijn dat alles 100 procent conform de veiligheidsvoorschriften is. Gezien de strakke timing lukt dat niet. We willen ons daarvoor excuseren bij onze supporters. We bedanken hen ook voor hun flexibiliteit en begrip.”

Waar alle fans de met een zitabonnement de eerste speeldag naartoe moeten? De andere tribunes. KV zal de abonnees eenmalig een andere zitplaats aanbieden. De eerste thuismatch zullen de fans op de staantribune ook nog geen dak boven het hoofd hebben.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #33 ·
gva.be

Timelapse toont bouw nieuwe KV-tribune in één minuut

14/09/2015 om 16:26 door Sven Van Haezendonck

MECHELEN - Een spectaculaire timelapse toont in één minuut de nieuwe tribune van KV Mechelen die deze zomer werd gebouwd. De eerste fase van de vernieuwing van het voetbalstadion is bijna afgewerkt.


Arbeiders hebben in opdracht van het Mechelse bouwbedrijf Willemen de voorbije maanden zes dagen op de zeven gewerkt, telkens van 6u in de ochtend tot 21u30 ’s avonds. “Terwijl onze mensen op de werf de laatste hand leggen aan een systeem om het regenwater af te vieren en aan de gevelbekleding tonen wij graag een timelapse die we lieten maken”, zegt communicatieverantwoordelijke Bram Willemen.

Bij Willemen zijn ze trots op het huzarenstukje. Amper drie maanden geleden stond er niets meer naast het terrein, zaterdagavond volgden duizenden supporters de wedstrijd tegen Westerlo vanop hun nieuwe staan- of zitplaats”, vertelt Willemen.

Nu fanshop en fitness

De nieuwe tribune telt 2.210 zitplaatsen en nog eens 5.000 staanplaatsen. Samen met partners laat KV Mechelen de komende maanden de binnenruimtes van de nieuwe tribune nog inrichten met een fanshop, kantines en een fitnesscenter.

Tot 18.477 toeschouwers

De aannemer maakt zich ondertussen op voor fase twee van het stadionproject. Die omvat de sloop van de tribune aan Telenet. In de plaats komt een nieuwe tribune met ook loges, skyboxen, een kinderdagverblijf en kantoorruimtes. Als deze fase afgerond is, kan het stadion van Malinwa 18.477 toeschouwers aan.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #34 ·
gva.be

KV Mechelen bouwt tweeduizend zitjes: “Volgend seizoen zijn er twee nieuwe tribunes”

Vandaag om 02:00 door stijn van de sande

MECHELEN - KV Mechelen wil tegen het begin van volgend voetbalseizoen een nieuwe hoofdtribune bouwen. De huidige is verouderd en zal verdwijnen. Er komt ook een nieuwe tribune voor mensen met een beperking.


De voorbije jaren werd het stadion van voetbalclub KV Mechelen al grondig verbouwd. In 2015 kwam er een eerste nieuwe tribune en vorig jaar werd ook de tribune aan de zijde van Telenet vervangen. De bouwwoede ...​
 

·
Moderator
Joined
·
19,842 Posts
Discussion Starter · #36 ·
gva.be

Zo zal de nieuwe tribune van KV Mechelen eruitzien


Vandaag om 12:26 door jtp

MECHELEN - KV Mechelen wil binnenkort beginnen aan de bouw van de nieuwe hoofdtribune, samen met nieuwe sponsor renovatiebedrijf Verelst. Malinwa deelde donderdag een geanimeerd filmpje op Twitter van hoe de tribune er straks moet uitzien. Op 11 april start KVM met de afbraak van de oude hoofdtribune. De nieuwe tribune zal tegen de eerste competitiewedstrijd van volgend seizoen speelklaar zijn.


“1A of 1B: de bouw van een nieuwe businesstribune stond sowieso gepland”, zo laat KV Mechelen weten op haar website. “De middelen zijn er, de plannen getekend en we hebben met Verelst een bouwpartner die ons de komende vijf seizoenen ondersteunt”, zo zegt Olivier Somers, hoofdaandeelhouder van KV Mechelen. “Belangrijk is ook dat de bouw geen impact heeft op het voorziene sportieve budget.”

“De kranen worden de komende dagen gezet en dan gaat de grote hamer ertegen”, zo zegt Somers. “We bekijken nog wanneer we dan exact een moment prikken voor wie letterlijk een stukje hoofdtribune wil meenemen. Een stoeltje zal je jammer genoeg niet kunnen afhalen, want deze worden opnieuw gebruikt, op de tribune achter doel. Het doel is om het gelijkvloers met de kleedkamers en de tribune speelklaar te krijgen tegen de start van de competitie, begin augustus. Nadien beginnen we aan de binnenafwerking.”

“Als je weet dat dit potentieel aanwezig is, dan is het noodzakelijk om dit te gaan activeren en te cultiveren. Daar heb je veel meer mensen en partijen voor nodig dan alleen de spelers op het veld. Want los van het sportieve kan er veel meer bereikt worden”, aldus Verelst-CEO Kurt Geens.​
 

·
Registered
Joined
·
1,481 Posts
In de schaduw van Achter de Kazerne zal binnenkort nog een nieuwe wijk verrijzen, als de jeugdvelden verkaveld worden. Een verhuis naar een buurgemeente zou voor zomer 2019 zijn (als alles meezit).
 
21 - 38 of 38 Posts
Top