SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 102 Posts

·
Registered
Joined
·
6,285 Posts
... over een aardig torentje dat ze aan't bouwen zijn, ik schat zo'n 15 verdiepingen vermoedelijk kantoren, dat je ziet staan op so'n 300m van de E19 als je van Antwerpen naar Brussel rijdt, ter hoogte van Mechelen noord.

Het geraamte staat er al en moet zeggen dat het er goed uitziet.

Iemand meer info?
 

·
Registered
Joined
·
232 Posts
Yup, 'k heb het ook al zien staan. Das niet zo ver hiervandaan. Als je 't mij vraagt, wordt dat een verdraaid mooi gebouw! Ons ma wou er helaas niet naartoe rijden toen we passeerden. :-( Ik denk dat het eerder residentieel wordt.
 

·
Registered
Joined
·
6,285 Posts
Amazing said:
Yup, 'k heb het ook al zien staan. Das niet zo ver hiervandaan. Als je 't mij vraagt, wordt dat een verdraaid mooi gebouw! Ons ma wou er helaas niet naartoe rijden toen we passeerden. :-( Ik denk dat het eerder residentieel wordt.
toch triestig dat je zowat heel het net kunt afgaan voor info, vruchteloos!
terwijl het voor Mechelen toch een mooi gebouw is.

Dit leeft duidelijk niet in België...

De Snor said:
die nieuwbouw aan het station , van wie is dat allemaal ?
Zelfde opmerking als hierboven...
 

·
Alias Thec
Joined
·
1,367 Posts
poller1 said:
toch triestig dat je zowat heel het net kunt afgaan voor info, vruchteloos!
terwijl het voor Mechelen toch een mooi gebouw is.

Dit leeft duidelijk niet in België...
de informatie over architectuur van belgie op het internet is met een speld in een hooiberg te zoeken.
 

·
Urban Explorer
Joined
·
1,086 Posts
Dat is nu echt eens iets moois. Alles wat Atelier d'Art Urbain bouwt is gewoonweg prachtig! Het ziet er niet saai uit, het heeft een vorm, een profiel. Dit is echt iets moois en hopelijk bouwen ze iets dergelijks binnenkort in Gent ook...
 

·
Registered
Joined
·
6,285 Posts
Discussion Starter · #8 ·
De eerste afbeelding is waarheidsgetrouwer heb ik de indruk (wat de toren betreft he).

Mooi project voor een stad van 75.000 inwoners.
Mechelen-Noord is dan ook een prachtlocatie (20 minuten van Zaventem, 25 minuten van Antwerpse Haven, halfuurtje van Brussel...)
 

·
Registered
Joined
·
232 Posts
De eerste tekening is toch veel mooier vind ik. 't andere lijkt zo nep. Ook helemaal iets anders van vorm dan het skelet dat er nu staat. Bovendien lijkt de 2de impressie zich te bevinden tenmidden van groen. Beetje vreemd. Volgens onze pa worden het allemaal kantoren. Toch wel jammer, want 't lijkt me uitstekend als residentie.
 

·
Registered
Joined
·
647 Posts
Mechelen : diverse projecten

Telenet - Nieuwbouwkantoren

Situering : Mechelen
Omvang : 11.000 m² kantoren - 3.000 m² technische ruimtes

Omschrijving : Net naast de huidige kantoren van Telenet in Mechelen realiseert het telecombedrijf een nieuwbouwproject om de nood aan extra kantoorruimte op te vangen. Het nieuwe gebouw wordt ingeplant op een terrein van zo’n 28.000 m² en zal plaats bieden aan ruim 800 werknemers.

Het gebouw omvat 11.000 m² aan kantoorruimte en 3.000 m² aan technische ruimte voor labo’s en computerruimtes en het zal worden uitgerust met de meest geavanceerde technologische voorzieningen zoals draadloos internet, IP-telefonie,... Bovendien wordt er veel belang gehecht aan een ergonomische werk-omgeving. Telenet kiest bewust voor een campusstijl met drie verdiepingen, in de stijl van het reeds bestaande ‘open’ Telenet-gebouw.

Kost : 30 miljoen euro

timing: 2005-2006

Bron: Bopro
link: http://www.bopro.be/projectdetails.aspx?id=15&cat=2&navID=13&lang=NL&activiteit=0&sector=0&search=


Heeft iemand meer informatie over deze nieuwe kantoor project ??? Plannen of beelden ??? Hoogebouw of laagebouw??

Bedankt :)
 

·
Registered
Joined
·
6,285 Posts
Discussion Starter · #13 ·
Mechelen Noord : nieuwe kantoren

www.gva.be / 30/05/2007
Tweede torencomplex langs E19 in Mechelen tegen 2009
Tegen 2009 doet de Brusselse projectontwikkelaar Uplace een tweede opvallend torencomplex verrijzen langs de snelweg E19 in Mechelen.

Die zal twaalf verdiepingen tellen en samen met twee kleinere kantoorprojecten op het industrieterrein Mechelen-Noord potentieel werk bieden aan zowat 2.000 mensen.

Alles samen omvatten de bouwprojecten, die na de zomer starten, 64.000 m2 aan kantoren op het industrieterrein Mechelen-Noord. Dat is door haar centrale ligging tussen Antwerpen en Brussel aan een opmars bezig. De bestaande bedrijfs- en kantoorruimte in Mechelen Noord zit volgens de ontwikkelaar vol. De toren, Business Tower II, wordt in gebruik genomen door één groot bedrijf met internationale vertakkingen.

De twee andere projecten, Mechelen Highway Park en Mechelen Central Park, zijn vooral bestemd voor de uitbreiding van Mechelse KMO's, gespecialiseerd in computer- en biotechnologie. Uplace is geen onbekende in de Mechelse regio. De aandeelhouders zijn de stichters van Eurinpro dat reeds meer dan 170.000 m2 in Mechelen-Noord ontwikkelde.
 

·
Bike It!
Joined
·
22,366 Posts
12 verdiepingen is niet heel hoog, zolang ze maar geen plombe doos neerpoten.
Indien gekozen wordt voor fraaie architectuur kunnen deze kantoren ondanks hun relative bescheidenheid toch een mooie landmark vormen.
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
MECHELEN | Restauraties & renovaties

www.deredactie.be

Mechelen renoveert het Tivolipark

di 20/01/09 13:07 - De stad Mechelen gaat het Tivolipark renoveren. De tuin wordt opnieuw aangeplant, de bruggen worden vernieuwd en er komen meer bomen tussen het park en de aanpalende woonwijk.

Ook de wandelpaden krijgen een opknapbeurt en de speeltuin wordt verfraaid. Bovendien wordt er werk gemaakt van het onderhoud en komt er een oplossing voor het parkeerprobleem.

De renovatie van het park moet eind dit jaar klaar zijn.
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts
Tivolipark krijgt grondige facelift

Het Tivolipark is een recreatieoord van 11 ha nabij het centrum van de stad. Het is een typisch 19de eeuws domein met een bekoorlijk kasteel, een romantisch tempeltje, een rozentuin, een hoogstamboomgaard en een vijver met decoratieve slotgracht. Het park is dringend toe aan grondige renovatie en herwaardering. Daarvoor heeft het stadsbestuur nu een plan van aanpak klaar.

“In de loop van dit jaar voorzien we een reeks van ingrepen die de beleving van het park door de bezoeker een stuk aangenamer moeten maken. Intussen werken we ook aan een masterplan voor het park. Daarin laten we een lange termijnvisie op het park ontwikkelen met aandacht voor de historiek en de wenselijke toekomst voor het park”, zeggen schepen van milieu Marina De Bie (Groen!) en schepen van openbare werken Greet Geypen (Open Vld).

De stad wil meestappen in een project van sociale economie. Daarvoor werkt men met de vzw Manus. Deze vzw groepeert en begeleidt mensen in tal van projecten van sociale economie. Zij helpen mensen die moeilijk aan de slag kunnen aan een (tijdelijke) baan. Zoals het woord al aangeeft, gaat het in hoofdzaak om handenarbeid. Manus vzw heeft voor het onderhoud van het Tivolipark de stad als klant. Zij wordt belast met het dagelijkse groenonderhoud. Voor het gespecialiseerde groenwerk krijgen zij ondersteuning van het wijkteam.

“Niet enkel in Tivoli, maar ook in de industrieparken en in de Kruidtuin worden de medewerkers van Manus vzw ingeschakeld. De stad investeert €400.000 per jaar in dit project van sociale economie. Daarmee stellen we gedurende 1 jaar 13 mensen voltijds te werk. Dit project loopt proef voor 1 jaar. Allicht wordt het verlengd. Voor het groenonderhoud creëert de stad een jaar lang liefst 13 voltijdse banen”, zegt Geypen.

De bestaande bosrand aan de zijde van het park tussen de verkaverling en de beukendreef wordt geherwaardeerd. “Dit werd uitdrukkelijk gevraagd op bewonersvergaderingen. De bomenrij wordt gesaneerd en onder de bomen wordt extra onderbeplanting aangebracht, aangepast aan bosgrond. Hierdoor creëren we opnieuw een kwalitatieve, maar ook functionele afscheiding tussen de woonwijk en het park. Dat sluit dus aan bij de vragen van de bewoners. Het onderhoud van dit bos en de onderbeplanting wordt toegewezen aan Natuur- en Landschapszorg. Ook dat is een project van sociale economie”, aldus Marina De Bie.

De beplanting in de 19de eeuwse Engelse kasteeltuin wordt vervangen. Alle eenjarige planten worden vervangen door vaste beplanting. Dit gebeurt gefaseerd. De keuze van de beplanting is aangepast aan de historische eisen van de Engelse landschapstuin. Bij de keuze van de planten wordt ook rekening gehouden met bloeiwijze en kleur van de bloemen.

De wandelpaden in het park worden grondig gesaneerd. Greet Geypen: “De paden zijn nu verwaarloosd en vergrast of overwoekerd met onkruid. We gaan deze paden volledig uitgraven en heraanleggen met nieuwe verharding. Er komt ook een afboording. Deze werken worden uitbesteed aan een externe aannemer in de loop van het voorjaar.”

Aan de zijde van de Eikestraat ligt een stuk braakliggende grond. Daarop is plaats voor 40 à 50 parkeerplaatsen. “We laten onderzoeken of we deze landbouwgrond kunnen herbestemmen, zodat we deze kunnen benutten. De parking zou dan dienen voor bezoekers van het park. Die zou ontsloten worden met een brug over de Vrouwvliet.”, zegt schepen Geypen. De parkeerruimte aan de zijkant naast het kasteel en aan de achterzijde blijft gewoon behouden.

De speeltuin aan de kinderboerderij wordt eveneens geherwaardeerd. Er komen een aantal avontuurlijke speeltoestellen bij. Deze toestellen moeten de speeltuin aantrekkelijker maken.

In het Tivolipark liggen twee bruggen over water. Een over de ringgracht rond het kasteel, de andere in de landschapstuin. Beide bruggen zijn verouderd en versleten. In die mate zelfs dat ze niet meer toegankelijk zijn uit veiligheidsoverwegingen. Beide bruggen worden vervangen. Eén wordt gerestaureerd, de andere wordt volledig vervangen. Ook deze werken worden in de loop van dit jaar aanbesteed aan een aannemer.

Greet Geypen en Marina De Bie willen dat het Tivolipark weer een oase van rust wordt op een boogscheut van het levendige stadscentrum.
 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
MECHELEN | AZ Sint-Maarten

gva.be

Bouw nieuw Mechels ziekenhuis kan starten in 201128/04 Alles is klaar om in 2011 de werf op te starten voor de nieuwbouw van het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen-Noord. Dat zegt Nico Garmyn, directeur planning en ontwikkeling van het AZ.


"In het najaar moeten we duidelijkheid hebben over de precieze datum. Wij wachten enkel nog op groen licht van Vlaams minister Jo Vandeurzen", zegt Garmyn.

De vzw Emmaüs raamt de investering voor het nieuwe ziekenhuis aan Roosendaelveld (R6) op 250 miljoen euro. "Zowel de twee campussen van Mechelen als Rooienberg Duffel gaan wij er centraliseren. De plannen voor de ruwbouw zijn bijna rond. In het najaar dienen wij onze bouwaanvraag in."

Het nieuwe ziekenhuis telt 750 bedden. De bouw ervan duurt vier jaar.

SVH

 

·
Registered
Joined
·
19,863 Posts
gva.be

Alken-Maes verhuist naar Mechelen31/08 Na 130 jaar komt er een einde aan de aanwezigheid van Alken-Maes in Waarloos (Kontich). De tweede brouwer van het land verhuist naar Mechelen.


Maes-Pils en Waarloos hebben een geschiedenis samen. De brouwerij ontstond er in 1880. Maar op de administratie na zijn er sinds 2003 geen activiteiten meer. “In dat jaar werd de productie stilgelegd, en werd de brouwerij afgebroken. Onze belangrijkste brouwerij bevindt zich nu in het Limburgse Alken”, vertelt communicatiemanager Ruth Janssen.

“Ook onze verouderde kantoren gaan wij verkopen. Ze zijn niet meer functioneel en staan niet voor het dynamisch bedrijf dat we vandaag zijn. Zo hebben we een jaar geleden de nieuwe Maes in de markt gezet”, zegt algemeen directeur Pascal Gilet.

Toch wil de bierbrouwer de regio trouw blijven. “Wij hebben een band met Mechelen. De meeste van onze 150 personeelsleden wonen in de streek, en wij werken bijvoorbeeld al jaren samen met KV en Racing Mechelen”, legt Gilet uit.

Stephenson Plaza

Alken-Maes huurt in Mechelen- Noord drie verdiepingen in Stephenson Plaza, een energiezuinig project van vastgoedgroep Uplace. Stephenson Plaza ligt net naast de E19, vlak bij de op- en afrit. Dagelijks passeren er meer dan honderdduizend voertuigen. Voor de brouwer waren die zichtbaarheid en bereikbaarheid doorslaggevend. “Ons nieuwe gebouw is omgeven door belangrijke wegen, en openbaar vervoer is uitgebreid aanwezig. Op dat gebied is dit dus een toplocatie”, zegt personeelsdirecteur Dirk Van de Velde.

SVH

Foto Patrick De Roo​
 
1 - 20 of 102 Posts
Top