SkyscraperCity banner

41 - 60 of 99 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Deze site was me al dikwijls opgevallen vanuit de trein, blijkt zwaar vervuild te zijn...

gva.be

Vlaamse regering keurt sanering site Verbeemen goed

24/12 De Vlaamse regering heeft vrijdag het brownfieldconvenant voor de ontwikkeling van de site Verbeemen goedgekeurd. Op de site in de Caputsteenstraat in Mechelen moeten woningen en een buurtpark komen.


De eerste stap in het stadsvernieuwingsproject is de sanering van de vervuilde grond. Vroeger produceerde het familiebedrijf er tapkranen, en daardoor is de grond aangetast met gechloreerde koolwaterstoffen. "Die zijn afkomstig van ontvetters en detergenten, een moeilijk aan te pakken probleem", zei Joris Crynen van Santerra in oktober al aan onze krant.

De stad maakt een ruimtelijk uitvoeringsplan op. Ten vroegste in 2018 kunnen de eerste bewoners hun intrek nemen in de nieuwe verkaveling. Schepen van Wonen Karel Geys (sp.a) schat dat op het terrein plek is voor 40 tot 50 woningen. Daarnaast moet er ook een buurtpark komen van zo'n 4.000 vierkante meter.

SVH​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Stad stuurt plannen Kreitenborgstraat bij op vraag bewoners

07:56 De plannen voor de herinrichting van de Kreitenborgstraat in Mechelen-Noord zijn op vraag van de bewoners aangepast. Daardoor winnen ze parkeerplaatsen.


De stad steekt wijk Galgenberg volledig in het nieuw. Dat gebeurt in twee fasen. Afgelopen week is aannemer Nijs gestart met het opbreken van het wegdek in de Kreitenborgstraat. Daarna volgen gedurende zes weken werkzaamheden aan de riolering. Eerst wordt het gedeelte tussen de Holmlei en de Blauwesteenstraat aangepakt, en daarna de zijstraat aan het pleintje. Eind februari wordt het werkterrein verlegd naar de Luchtvaartstraat.

Straat op maat

Op vraag van de bewoners heeft de stad de oorspronkelijke plannen aangepast. "Wij zochten een goede balans tussen een groene leefomgeving en parkeerplaatsen in de nabijheid van de woningen", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld). De buurt heeft het ontwerp unaniem goedgekeurd. "En dus krijgt ze nu een straat op maat." Zo komt op het grasveld naast huisnummer 38 niet alleen een speelplein met spelprikkels voor kleuters, maar ook een parking voor 7 auto's. "In de wijk verhogen we trouwens de totale parkeercapaciteit van 233 naar 244 parkeerplaatsen", stelt schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a).

SVH​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Opening nieuw Mechels ziekenhuis loopt minstens jaar vertraging op

11:38 De opening van de nieuwe campus van het AZ Sint- Maarten loopt minstens een tot twee jaar vertraging op. De bouwkosten stijgen tot 300 miljoen euro.


De Mechelse gemeenteraad heeft dinsdagavond de minnelijke onteigening van een woning op de Liersesteenweg goedgekeurd. De overeenkomst kost de stad 335.434 euro en moet de ontsluiting van het nieuwe ziekenhuis met 654 bedden op Roosendaelveld mogelijk maken. Op de site tussen de Antwerpse- en Liersesteenweg en de R6 zijn de bomen al een tijdje gerooid. "Bij de realisatie van ons project gaan wij ze uiteraard ruimschoots compenseren", zegt algemeen directeur Jan Ennekens van het AZ Sint-Maarten.

Archeologen gaan momenteel na of er op het terrein veel waardevols te vinden is. Eens dat onderzoek afgerond is, start de aanleg van tijdelijke wegen voor de werf. Uiterlijk in 2013 hoopt de vzw Emmaüs met de bouw van de nieuwe campus aan te vangen. "Al onze vergunningen zijn in orde. Het is enkel nog wachten op de handtekening van de minister voor subsidies", geeft Ennekens aan. Normaal was de opening gepland voor 2016, maar dat zal 2017 of zelfs 2018 worden.

SVH
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Hoop op doorbraak voor Antwerpsesteenweg

26/06 Mechelen (2800) De stad Mechelen sluit met het Vlaams Gewest een
samenwerkingsovereenkomst af voor de vernieuwing van de Antwerpsesteenweg. Zo hoopt de stad een doorbraak te forceren in een dossier dat al jaren aansleept.


"Terwijl de stad hard werkt aan het openbaar domein blijft de tijd stilstaan op de gewestwegen. Dat is een doorn in ons oog", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen (Open Vld). Dinsdagavond stemt de gemeenteraad over een samenwerkingsovereenkomst. De Vlaamse overheid heeft plannen voor de herinrichting van de gewestweg tussen de vesten (R12) en de R6. "Wij wensen op hetzelfde traject de realisatie van nieuwe fietspaden, de herinrichting van twee schoolomgevingen, en de aanleg van een nieuwe riolering", vertelt Geypen.

Voor al die werken rekent de stad op Vlaamse subsidies. Momenteel heeft de steenweg slechts aan één kant een fietspad in twee richtingen, dat net zoals de weg zelf in slechte staat verkeert. "Bij een herinrichting kiezen wij voor twee fietspaden met eenrichtingsverkeer langs beide zijden van de steenweg", kondigt schepen van Mobiliteit Karel Geys (sp.a) aan. Tussen de Vrouwvliet en de R6 moet het fietspad deels ook achter de bomenrij aan de wijk Otterbeek lopen.

De volgende stap in het ontwerpproces is het beleggen van een startvergadering met de ontwerper en het Agentschap Wegen en Verkeer. Zo kan een projectnota en een voorontwerp worden opgemaakt, volgens de gekozen principes uit de startnota. Geypen en Geys: "De vernieuwing is nog niet voor morgen, maar de eerste serieuze stap in die richting is door het opstarten van een samenwerkingsakkoord wel gezet."

SVH​
 

·
Registered
Joined
·
590 Posts
Mechelen: Sint-Maarten ziekenhuis

Dit verdient wel een eigen thread denk ik:
Vandaag in GVA:

.Werf ontsluiting nieuw ziekenhuis start op
Tweet13:22 Mechelen (2800) Begin november starten de werkzaamheden voor de ontsluiting van het nieuwe Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen-Noord. Ook het dossier voor de aanbesteding van de ruwbouw loopt.

Op 5 november begint aannemer De Peuter uit Herentals met de realisatie van de hoofdingang schuin tegenover speelgoedwinkel Fun aan de Liersesteenweg, en bestemd is voor alle verkeer van en naar het ziekenhuis. De tweede toegang ligt meer nabij het kruispunt met de R6, en is voorbehouden voor de hulpdiensten om een snellere interventie mogelijk te maken.

In april 2013 moeten ook de wegen op de werf zelf klaar zijn. Intussen heeft het AZ Sint-Maarten het lastenboek gepubliceerd voor de uitvoering van de ruwbouw, het parkeercomplex en de buitenaanleg. Die laatste omvat grondwerken, wegwerkzaamheden en de tuinaanleg. Eens de aanbesteding rond is, kan de bouw starten. De vzw Emmaüs wacht wel nog altijd op groen licht voor subsidies van de bevoegde Vlaamse minister.

In PTS campus Mechelen, beter bekend als de tuinbouwschool, vindt vanavond een infovergadering plaats over de stadn van zaken van het project. Ze start om 19.30u.
Het grote publiek kan de vorderingen van het project volgen op www.azsintmaarten.be/nieuwbouw.

SVH

Als iemand misschien kan helpen om de afbeeldingen te posten?
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Laatste 174 nieuwe woningen klaar in 2015

17/01 Mechelen (2800) Tegen 2015 moeten de laatste 174 nieuwe woningen in de wijk Oud Oefenplein in Mechelen-Noord klaar zijn. De ontmanteling van de oude woningen is gestart.


Eerst worden de huisjes intern helemaal gestript. Daarna volgt de sloopt en vermoedelijk reeds in februari de ruwbouw van de eerste woningen. Het is meteen de vierde en laatste fase van de renovatie van de sociale woonwijk. Ze omvat woningen in de Koekoeks-, Ekster-, Nachtegaal-, Zwaluw- en de Spechtstraat, en ook aan Overheide.

Van de 174 woningen zullen er 162 worden toegewezen aan huurders. De resterende twaalf zijn koopwoningen. "Een bewuste keuze, omdat we op die manier de sociale mix in de wijk versterken. De woningen krijgen een sobere, strakke vormgeving en worden gebouwd in donkerkleurige baksteen", zegt Woonpunt-voorzitter Alexander Vandersmissen (Open Vld).

Met het project is een investering van ruim 21 miljoen euro gemoeid.

SVH​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Continental investeert 90 miljoen in fabriek

23/03 Mechelen (2800) Het Duitse Continental AG investeert tegen 2015 zo'n 90 miljoen euro in haar fabriek voor remsystemen in Mechelen-Noord. De vestiging werft ook vijftien mensen aan. "Zonder de gedrevenheid en de efficiëntie van ons personeel en de kwaliteit die het aflevert, was deze fabriek vandaag dicht", zegt algemeen directeur Stefaan Van Thielen.


(...)

SVH​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Zakenman pompt 250.000 euro in Kasteel Tivoli

23/03 Mechelen (2800) De stad Mechelen heeft Kasteel Tivoli in concessie gegeven aan zakenman Nail Kurum (33), ook bekend als bestuurslid bij Racing Mechelen.


Het monumentale gebouw aan de Antwerpsesteenweg krijgt een grondige facelift, waar ruim 250.000 euro in wordt geïnvesteerd. De eerste week van mei opent opnieuw een brasserie-restaurant in Tivoli, dat voortaan ook dienst zal doen als 'meeting place' voor zakenlui en evenementen. Nail Kurum: "Wij nemen het kasteel helemaal onder handen. Zo krijgt het niet alleen een nieuwe keuken en nieuw sanitair, wij renoveren ook het schrijnwerk en komt er nieuw behang."

Net zoals in zijn modezaken in het centrum van de stad wil de nieuwe zaakvoerder ook kunst brengen in het Tivolikasteel. "Jonge kunstenaars krijgen de kans om hun werk in dit prachtige kader te exposeren. Tegelijkertijd blijven in de zaak uiteraard ook parkbezoekers welkom voor een glaasje, een hapje, of een pannenkoek met een koffie", vertelt Nail Kurum.

LDN​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Bouw nieuw ziekenhuis start deze zomer

10:00 MECHELEN (2800)

Het AZ Sint-Maarten kan deze zomer starten met de bouw van een nieuw regionaal ziekenhuis in Mechelen. Vlaams minister van Welzijn en Volksgezondheid Jo Vandeurzen (CD&V) heeft zijn handtekening gezet om het project op te starten.


De vzw Emmaüs is al jaren bezig met het project voor de nieuwe campus in Mechelen-Noord, op de grens met Sint-Katelijne-Waver. Die moet de twee campussen Leopoldstraat en Zwartzustersvest in Mechelen en Rooienberg in Duffel vervangen. Sinds enkele maanden voert een aannemer op de site Roosendaelveld, nabij de Liersesteenweg en de R6, ook voorbereidende werkzaamheden uit. Zo kan de werf snel opstarten, nu de minister zijn akkoord heeft gegeven.

De Vlaamse overheid maakt zo'n 167 miljoen euro vrij voor het nieuwe ziekenhuis in de Dijlestad. Het zal een 654 bedden tellen en nog eens 96 in een daghospitaal. De bouw zal ongeveer vier jaar duren.

Meer over het project leest u in de weekendkrant van Gazet van Mechelen.

SVH​
 

·
Registered
Joined
·
590 Posts
Uit GVA van vandaag:
Bouw nieuw ziekenhuis start in oktober
Tweet12:33 Mechelen (2800) Volgende maand start aan de R6 in Mechelen-Noord, op de grens met Sint-Katelijne-Waver, de bouw van de nieuwe centrale campus van het Sint-Maartenziekenhuis. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend.

De bouw van het ziekenhuis werd toegewezen aan aannemer MBG, die ook de projectcoördinatie zal verzorgen. Omwonenden krijgen binnenkort meer details over de werkzaamheden. MBG staat met een team klaar om de komende drie jaar niet alleen de ruwbouw te realiseren, maar ook de parkeerplaatsen, de infrastructuur in de omgeving en de groenaanleg.

Jan Ennekens, algemeen directeur van het AZ Sint-Maarten: "Bij de selectie van de meest geschikte bouwpartner was kwaliteit ons belangrijkste criterium. Bovendien staat het bedrijf garant voor een strakke planning en tijdige oplevering. MBG kan mogelijk zelfs bijdragen aan het verkorten van de bouwtijd.

Aan het bouwdossier voor het nieuwe ziekenhuis is zo'n vijf jaar gewerkt. Het resultaat is een nieuwbouw die de bestaande twee campussen in Mechelen en één in Duffel moet vervangen. Het nieuwe ziekenhuis zal 654 bedden tellen, en nog eens 96 voor daghospitalisatie. In een centraal parkeergebouw zal plek zijn voor 1600 wagens.

SVH
 

·
Registered
Joined
·
2,097 Posts
Oh, hier wist ik nog niets van. Op zich wel een mooie locatie. Met de verlenging van de R6 zullen ze daar nog een stuk makkelijker te bereiken zijn.
 

·
Registered
Joined
·
346 Posts
Zijn er al plannen wat er met de huidige 3 campussen gaat gebeuren?
- Campus Rooienberg Duffel:
Het AZ Sint-Maarten wil in Duffel een raadplegingscentrum behouden, om de contacten met de Duffelse huisartsen en inwoners te verzekeren. We streven naar een concreet plan hiervoor tegen midden 2014.
- Campus Zwartzustervest Mechelen:
Deze campus komt na de verhuis opnieuw in handen van de AV Dodoens. Er zal geen ziekenhuisactiviteit meer zijn.
- Campus Leopoldstraat Mechelen:
Deze campus komt op de vastgoedmarkt; de stad heeft voorkooprecht. Er zal geen ziekenhuisactiviteit meer zijn.
http://www.azsintmaarten.be/Algemen...uwbouw/Nieuwbouw-Veelgestelde-vragen.html#vn3
 

·
Registered
Joined
·
346 Posts
MECHELEN - Het Sint-Maartenziekenhuis krijgt een lening van 150 miljoen euro van de Europese Investeringsbank (EIB) voor de bouw van het nieuwe regionale ziekenhuis langs de R6. Die toezegging van Europa is goed nieuws voor het ziekenhuis want behalve een gunstige rentevoet biedt deze lening ook een garantie op lange termijn. Volgende week starten de graafwerken op het terrein.

‘De goedkeuring van de lening voor een duur van dertig jaar is in meer dan een opzicht goed nieuws’, zegt algemeen directeur van Sint-Maarten Jan Ennekens.

‘De EIB heeft het dossier dermate grondig onderzocht dat het meteen ook een kwaliteitslabel is en garanties biedt aan andere partners. De financiering via de commerciële banken wordt op deze manier een veel haalbaarder kaart. We zijn meteen ook voor dertig jaar ingedekt en bovendien kunnen we lenen aan een interessante rentevoet.’

De totale kostprijs van het nieuwe ziekenhuis bedraagt 327 miljoen euro, daarvan wordt 288 miljoen euro gefinancierd door de federale en de Vlaamse overheid.

Bij de ondertekening van de leningsovereenkomst tussen het EIB (in het bijzijn van vice-president Pim Van Ballekom) waren ook Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Van Deurzen (CD&V) en Inge Vervotte van de vzw Emmaüs aanwezig. Het ziekenhuis zelf moet 39,9 miljoen euro bijdragen.

Voorlopig is het 12 ha grote terrein waar het ziekenhuis moet komen, nog één grote vlakte.

De eigenlijke graafwerken beginnen volgende week, in december worden de palen geheid.

‘Een deel van de weginfrastructuur op het terrein is al gerealiseerd’, zegt technisch directeur Jan Claesen.

‘De hoofdreden daarvan is dat we een goede buur willen zijn en willen dat het vuil dat onvermijdelijk met een werf als deze gepaard gaat, op onze eigen terreinen blijft. Dit najaar planten we ook al het groen aan zodat het al kan beginnen te groeien en een volwaardige buffer is bij de opening van het ziekenhuis in 2018.’

654 bedden

Het ziekenhuis zelf zal 20.000 vierkante meter groot zijn over vier verdiepingen (plus technische verdieping) en bundelt de ziekenhuiscampussen Leopoldstraat en Zwartzustersvest in Mechelen en de campus in Duffel. Alles samen komen er 654 bedden waarvan 96 plaatsen voor daghospitaal en de helft eenpersoonskamers. Er komen 180 geneesheren/specialisten, 1.300 andere medewerkers, een 200-tal vrijwilligers en er is een kinderdagverblijf voor 48 peuters. Het aantal parkeerplaatsen is vastgesteld op 1.600.


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=dmf20131107_00828932http://www.gva.be/regio-mechelen/mechelen/europa-leent-mechels-ziekenhuis-150-miljoen.aspx
 

·
Registered
Joined
·
188 Posts
In de plaats van de voormalige Opel-autogarage aan de Oscar Van Kesbeeckstraat komt een Dreamland vestiging (met een Dreambaby erboven).
 

·
Registered
Joined
·
590 Posts
fotootje van de werf van het nieuwe ziekenhuis op GVA.be bij het artikel over het kruispunt met de R6

Schijnbaar is er niemand geïnteresseerd in de bouw van dit ziekenhuis? Toen ik hier laatst (was al in augustus!) voorbijkwam stond het er vol met grote bouwkranen en toornden er al verscheidene "kernen" hoog boven de grond uit dus zal nu nog wel meer vooruitgang te zien zijn - niemand van Mechelen hier die eens wat fotootjes post?
 

·
Registered
Joined
·
2,097 Posts
Voor mij is het een te grote afstand om af te leggen en persoonlijk ben ik minder geïnteresseerd in de bouw van gebouwen...
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Schijnbaar is er niemand geïnteresseerd in de bouw van dit ziekenhuis? Toen ik hier laatst (was al in augustus!) voorbijkwam stond het er vol met grote bouwkranen en toornden er al verscheidene "kernen" hoog boven de grond uit dus zal nu nog wel meer vooruitgang te zien zijn - niemand van Mechelen hier die eens wat fotootjes post?
Maar jij bent er dus gepasseerd ?!

waar zijn uw foto's dan? :)
 
41 - 60 of 99 Posts
Top