SkyscraperCity banner

61 - 67 of 67 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #61 ·
absoluut geen project, of nog niet. Maar wat een lange weg af te leggen voor dergelijke zaken...

gva.be

GEMEENTE BREEKT ZELF HUIS AF MAAR KAN KOSTEN LATER RECUPEREREN

Woning die al 12 jaar leegstaat eindelijk gesloopt

Vandaag om 03:00 door evb

BONHEIDEN - In de Oude Straat in Bonheiden sloopte het gemeentebestuur een rijwoning die al jarenlang leegstaat. De erfgenamen van de overleden eigenaar lieten niets meer van zich horen.


“De eigenaar overleed twaalf jaar geleden, bij het begin van deze legislatuur vroegen de buren me werk te maken van dit dossier, want in het huis ontstonden ernstige vochtproblemen. Bovendien was er geurhinder”, zegt burgemeester Guido Vaganée (N-VA). “We kwamen enkele keren een kijkje nemen en door het vochtprobleem kwamen de steunbalken los. Toen hebben we het huis hermetisch afgesloten”, vertelt hij. “De eigenaar had geen kinderen, dus werd het via de notaris een lange zoektocht. Uiteindelijk werden twee erfgenamen opgespoord. “Die vonden we uiteindelijk via Facebook, in San Francisco en Hawaï. De erfgenaam in Hawaï is inmiddels zelf overleden, van de erfgenaam in San Francisco hoorden we al geruime tijd niets meer.” Dat is niet te verwonderlijk zegt Raf Bogaerts, hoofd van de technisch dienst van de gemeente. “Eens er kosten aan zijn verbonden, laat de familie niets meer van zich horen. We hadden verschillende keren contact, de laatste tijd vernamen we niets meer.”

Omwille van procedureregels duurde het tot nu alvorens de rijwoning kon worden afgebroken. “De overlast voor de buurt was niet meer te harden, op het kookvuur stond zelfs nog een pot stoofvlees.”

Het bestuur mag de eerstkomende jaren de grond niet verkopen, daarvoor is eerst de goedkeuring nodig van het ministerie van Financiën. “Dat betekent dat we de kosten later kunnen recupereren.” Het bestuur wilde het pand liever zo snel mogelijk laten slopen. “Zo voorkomen we ook dat het een kraakpand werd”, zegt Vaganée nog.​
 

·
Registered
Joined
·
1,938 Posts
“De overlast voor de buurt was niet meer te harden, op het kookvuur stond zelfs nog een pot stoofvlees.”
De procedure om een pand te kunnen afbreken e.d. is in deze situatie waarschijnlijk heel lang en traag, dat geloof ik. Maar eens er de noodzaak is om in functie van de volksgezondheid te "kuisen" om rattenplagen e.d. binnen de perken te houden, mag de gemeente dan niet de boel uitmesten? Als het pand in brand zou staan, mag de brandweer ook binnen om te blussen. Dit is niet anders? Want dat schaadt de erfgenamen niet in hun mogelijk erfenis, maar houdt ze juist in stand.
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #63 ·
gva.be

Wetenschapspark Universiteit Antwerpen in Niel wil vijf keer groter worden

Vandaag om 16:35 | Bron: BELGA

NIEL - Het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen, waar diverse lifescience-bedrijven aan de slag zijn, wordt mogelijk vijf keer zo groot. De provincie Antwerpen deed dinsdag de toekomstplannen uit de doeken. Een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan moet ruimtelijke invulling vergemakkelijken.


Momenteel staan langs de Galileilaan in Niel al zo’n drie ‘incubatoren’, gebouwen ingericht voor onder andere universitaire spin-offbedrijven. Bij de bekendere bedrijven zijn onder meer de NIP-testproducent Multiplicom en Yun, dat huidkwalen met goede bacteriën wil aanpakken.

De Universiteit Antwerpen is samen met de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Antwerpen (POM) partner in een van de drie gebouwen. Op een paar jaar tijd zijn de gebouwen volledig in gebruik geraakt. De POM wil het project daarom verder doen groeien, van de huidige 10.000 m2 vloeroppervlakte naar 48.500 m2, goed voor in totaal veertien gebouwen.

“Het park wil een community zijn voor zowel starters, kmo’s, als internationale bedrijven. We willen de focus verder leggen op bedrijven actief met celtherapie, respiratoire therapieën en ook probiotica”, zegt POM-directeur Luc Broos.

Nieuwkomers

Een aantal nieuwkomers is intussen bekend. Het gaat om Anicells, dat het onderzoek naar celtherapie wil versnellen om Vlaamse bedrijven prominenter in beeld te brengen. Het VIL, het vroegere Vlaams Instituut voor de Logistiek, plant een belevingscentrum voor logistieke spitstechnologie.

Los van de POM-ontwikkelingen zou het uitvoeringsplan ook een aantal appartementsgebouwen mogelijk maken, goed voor zo’n 170 appartementen.

Eerstdaags stemt de provincie Antwerpen ook over de aankoop van elf naburige percelen, goed voor 1,2 miljoen euro. Die kunnen mee dienen voor de uitbreiding.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
Discussion Starter · #64 ·
gva.be

Openstelling domein Zellaer brengt massa volk op de been

Er was eens... een sprookjeskasteel

Vandaag om 03:00 door erik van eycken

BONHEIDEN - Kempens Landschap en de gemeente Bonheiden stelden zondag het kasteel en domein Zellaer officieel voor als toeristische locatie. Duizenden bezoekers stroomden toe. “Deze massa hadden zelfs wij niet verwacht”, luidt het bij toerismeschepen Karolien Huibers (N-VA).


Het mooie weer, de ruime parkeergelegenheid en de aantrekkingskracht van het middeleeuwse kasteel lokte zondag heel wat volk naar Bonheiden. Enkele duizenden toeschouwers stroomden toe, waardoor de gegidste ...​
 

·
Registered
Joined
·
2,295 Posts
(gva)

Nieuw winkelcentrum in lus R6 moet openen in 2021: goed voor 270 jobs

MECHELEN - Het retailpark in de lus van de R6 in Mechelen moet in 2021 de deuren openen. Er is een investering van 40 miljoen euro gemoeid en er komen maximum 24 handelszaken, goed voor 270 jobs.
Het winkelcentrum komt er in de eerste plaats om acht bestaande baanwinkels in de omgeving van de Guido Gezellelaan en het Rode Kruisplein een nieuwe locatie te geven: winkels zoals AS Adventure, JBC en Baby-Dump. Op die plaats plant de stad een nieuwe woonwijk.

De definitieve vaststelling van het RUP Mechelen-Noord IV, beter bekend als de lus, wordt vanavond voorgelegd aan de gemeenteraad. “Het legt de contouren vast voor de realisatie van het retailpark. Dat wordt groener dan andere zulke parken en het zal ook vlot bereikbaar zijn met de fiets en het openbaar vervoer”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Ruimtelijke Ordening.

Op de site plant projectontwikkelaar Mitiska maximum 24 handelszaken van minstens 800 vierkante meter. Ze mogen geen concurrentie vormen met de winkels in de binnenstad. Zo zijn er geen kleding- of schoenwinkels toegelaten. "We gaan ook versnippering van grotere winkels zoals op de steenweg naar Leuven tegen", klinkt het. Er is ruimte voor grotere winkels waar in het centrum geen plek voor is. "Dit wordt dus geen shoppingcenter zoals Wijnegem", stelt burgemeester Bart Somers (Vld-Groen-m+).
Waar moet ik me die lus voorstellen?
 
61 - 67 of 67 Posts
Top