SkyscraperCity Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
157 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Mediterrane uitstraling in centrum Nesselande
Een winkelcentrum, drie woontorens, een waterskibaan, duikschool en een hotel. Het kan niet op in badplaats Nesselande.


NESSELANDEEen vleugje Mediterranee aan de Zevenhuizerplas. Een boulevard die met Spaanse trappen overgaat in het brede zandstrand. Aan de andere kant van de boulevard een ruim opgezet winkelcentrum en drie woontorens: Miami, Barcelona en Kopenhagen.

Op de plek waar de Spaanse trappen komen, ligt nu een berg zand voor de voorbelasting. Over een jaar of vier is het werk achter de rug. Dan is eindelijk het langverwachte centrum van Nesselande gereed. Later dan gepland, veroorzaakt door de tegenvallende huizenmarkt. Newport moet het paradepaardje van de nieuwbouwwijk worden. ,,Het komt op een unieke plek aan het water te liggen,’’ zegt Vincent van Valen van de Rotterdamse projectontwikkelaar Van Omme & De Groot.

464 woningen mét uitzicht op de plas, 10.000 vierkante meter winkelruimte en een parkeergarage voor 700 auto’s. Geïnspireerd op steden als Barcelona, Kopenhagen, Nice en ook Scheveningen. Het concept aan het waterfront is bedacht door de Spaanse architect Joan Busquets, afkomstig uit Barcelona. ,,Hij is een expert op het gebied van bouwen aan het water,’’ zegt Van Valen.

De Spanjaard bedacht ook de woontoren die naar zijn woonplaats is vernoemd. In Nederland ontwierp hij het winkelcentrum Arena in Den Bosch en de Grotiusplaats in Den Haag.

Meyer en Van Schooten ontwierpen Miami, het Deense bureau 3xNielsen Kopenhagen. Miami telt 192 koopappartementen, Kopenhagen 93 appartementen en 28 eengezinswoningen, alle koop. Barcelona gaat met 151 appartementen en tweelaagse woningen in de verhuur.

Newport krijgt winkels, twee supermarkten en horeca. Terrasjes dus. Boven het winkelplein komt een glazen dak. De wind die over de Zevenhuizerplas komt aangewaaid maakt het minder aantrekkelijk om het winkelcentrum helemaal open te laten. Het winkelcentrum wordt opgeleverd in het voorjaar van 2009, vlak daarna gevolgd door de torens Miami en Barcelona. Kopenhagen wordt als laatste gebouwd.

Maar daarmee is badplaats Nesselande nog niet af. Een waterskibaan, een duikschool, een jachthaventje en een hotel aan het water moeten er nog bijkomen.

Prachtige verhalen allemaal, maar niet iedereen staat te juichen in Nesselande. De plannen werden afgelopen week gepresenteerd tijdens een wijkbijeenkomst in de Brede School. Nicolet Raterman is bang dat haar tuintje in Nesserduin minder zon zal krijgen door de bouw van de woontorens. Of dat al is berekend, wilde ze weten.

Van Valen moest daarop het antwoord echter schuldig blijven. Een schaduwanalyse is nog niet voorhanden.bron: ad
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top