SkyscraperCity banner

781 - 800 of 816 Posts

·
Registered
Joined
·
518 Posts
Nu vine cu nicio abordare, doar o constatare a la Caramitru Jr... sa facem sa fie bine, ca sa nu fie rau.

"Pentru că cele câteva mii de hectare neocupate din intravilanul municipiului nu au fost dezvoltate rezonabil. Au fost construite speculativ." aici trebuia sa spuna ca am incercat cat am fost in ordinul arhitectilor mare scula sa vin cu niste propuneri sau am mobilizat niste specialisti din Cj sa le aratam alora din primarie ca sunt niste incompetenti si nu au proiectat bine hectarele alea, etc. si am batut la usa lui Boc.. nu mi-a raspuns sau nu s-a vrut... nu amintiri din copilarie.
 

·
Registered
Joined
·
4,520 Posts

·
Migrated
Joined
·
1,237 Posts
Printr-un drum expres, centura Vâlcele-Apahida va fi conectată cu Autostrada Transilvania. A fost atribuită licitația pentru proiecul tehnic


Compania Search Corporation a câștigat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic, pentru drumul expres ce va face conexiunea dintre centura Vâlcele-Apahida și Autostrada Transilvania.

Drumul expres va porni din zona localităților Tureni-Mărtinești și va avea o lungime de 5,4 km, fiind prevăzut pe patru benzi.

Valoarea contractului câștigat de Search Corporation este de 2.3 milioane de lei, fără TVA, iar durata de execuție a documentației tehnice este de nouă luni.

Fondurile vor fi alocate din bugetul statului.

Drumul expres Tureni – A3 are ca scop descongestionarea traficului din Turda, prin asigurarea unei noi artere de acces la Autostrada Transilvania, dinspre Cluj-Napoca.
 

·
Registered
Joined
·
3,361 Posts
Stai putin! Nu Search Corporation a facut de mantuiala studiul geotehnic de la podul Portelanului? Daca ei se ocupa si de studiul pentru legatura cu A3, atunci...
 

·
Registered
Joined
·
6,938 Posts
Din cate am inteles, acolo asa a fost cerut de catre administratie, studiu geo pe un singur mal. Si faptul ca nimeni n-a iesit public sa dea vina pe ei, eventual sa-i de in judecata, ar sustine aceasta varianta.
 

·
Registered
Joined
·
237 Posts
Sper sa aleaga varianta galbena pentru o prima etapa. E cea mai scurta si ar avea cel mai mare beneficiu pentru trafic.Sunt sub 4km din DN1 in A3.
 

·
Registered
Joined
·
99 Posts

"Quadroform va ocupa ultimele 3,7 ha rămase libere din Parcul Industrial Tetarom III și va derula o investiție în valoare totală de circa 11 milioane de euro. În urma sosirii acestui investitor, Parcul Industrial Tetarom din Jucu înregistrează un grad de ocupare de 100%. "

E bine ca se mai misca ceva pe partea de investitiilor private in anul acesta ciudat, desi cel mai probabil investitia era programata si calculata cu mult timp inainte.
Poate ar fi oportun pentru consiliu sa extinda putin acest tetarom din moment ce pare a fi cel mai de succes, sau poate se gaseste un investitor privat sa dezvolte un alt parc industrial in zona.

Si e neaparat sa se realizeze o dezvoltare a infrastructurii in zona, deja presiunea e foarte mare, si metropolitana va rezolva doar partial problema. De la sensul giratoriu din capatul de la Apahida pana la Tetarom cred ca e suficient spatiu incat cu o investitie nu foarte mare sa se faca un profil de drum 2+2.
 

·
Registered
Joined
·
1,802 Posts
Mi se par mai bine definite decat de obicei planurile CJ Cluj pentru judet ...

Chestia cu “Toate școlile clujene, racordate la apă, canalizare și internet“ ar parea hilara in tarile vestice ale UE, dar la noi ar fi o realizare singulara momentan si greu de "egalat" pentru ca nu sunt alte judete care sa aiba acoperire la apa/canalizare in toate comunele (proiectul major pe fonduri europene al Companiei de Apa Somes de modernizare a retelei de apa/canal evident ajuta foarte mult judetul sa ajunga spre acoperire de 100%, desi oricum eram judetul cu cea mai buna acoperire a populatiei la apa/canal).

Practic cu 99% din populatia judetului cu acces la apa/canal, drumurile judetene mare parte modernizate si noul centru de management al deseurilor, putem spune ca am acoperit serviciile de baza in judet.

Cel cu milionul de arbori e interesant mai ales datorita despaduririlor masive care au fost facute in ultimii 30 de ani in judet. Daca se poate face asta cu ajutorul USAMV, si mai bine.

Park & ride la aeroport si modernizarea/extinderea parcului etnografic/Hoia sunt si ele proiecte necesare in oras ... totusi observ ca nu se mai vorbeste de centrul expozitional care ar fi trebuit sa fie langa acel park & ride, dar sa zicem ca momentan nu e o prioritate ... spitalul de copii si centrul de transplant mi se par cele mai problematice, la spitalul de copii trebuie vazut cat de stabil e terenul, iar centrul de transplant e un proiect scump si probabil nu foarte usor de realizat.

Tetarom 5 ar fi doar un alt pas normal dupa 1, 2, 3 (nu stiu insa care e stadiul la Tetarom 4, dar 5 pare mai important, pentru ca zona Turda-Campia Turzii e deja nod de autostrazi, iar acele autostrazi se extind in fiecare an tot mai departe).

Oricum, mandatul precedent a lui Tise a fost mai bun decat cel anterior ... poate ca sunt ceva sperante sa mai "creasca" si el in domeniul asta si sa invete mai multe de la Boc.
 

·
Registered
Joined
·
232 Posts
E o veritabila lectie de facut bani in capitalism pe spinarea oamenilor prosti (sau suficient de bogati incat sa cheltuie 2-300k euro pe un imobil care valoreaza ~ 100k). Se mai numesc si "beautiful minds" daca ati vazut si promovarea de pe facebook.
Au cumparat teren agricol la pret de nimic la 25km de centrul orasului si vand arhitectura si urbanism care a costat cateva mii de euro, marketing si povesti de cateva mii de euro, si vand la pret de cart. Andrei Muresanu.
Sa nu ma intelegeti gresit, nu fac apologia blocurilor din Floresti la care face referire investitorul dar casele sunt mult supra-evaluate.

Edit:
Ce sper totusi e sa fie un exemplu pentru alti dezvoltatori pentru ca teren pentru suburbii coerente arhitectural exista suficient in jurul orasului. Astfel sa apara alte proiecte cu preturi acceptabile.
 

·
Take a rest in Bucharest
Joined
·
8,203 Posts
E o veritabila lectie de facut bani in capitalism pe spinarea oamenilor prosti. Se mai numesc si "beautiful minds" daca ati vazut si promovarea de pe facebook.

Au cumparat teren agricol la pret de nimic la 25km de centrul orasului si vand arhitectura si urbanism care a costat cateva mii de euro, marketing si povesti de cateva mii de euro, si vand la pret de cart. Andrei Muresanu.

Sa nu ma intelegeti gresit, nu fac apologia blocurilor din Floresti la care face referire investitorul dar casele sunt mult supraevaluate. 2-300 de mii de euro pentru o casa moderna in Babutiu.
Atâta timp cât sunt singurii de pe piață care oferă normalitatea probabil că își permit să ceară așa prețuri. Nimic, dar absolut nimic nu-i oprește pe ceilalți dezvoltatori să construiască decent - la standardul satelor de acum 100 de ani, pentru că practic asta e și Colina Nouă (cu utilitățile moderne de rigoare).
 

·
Registered
Joined
·
1,343 Posts
kross, ma indoiesc ca ai un exemplu de casa care se poate fi cumparata saptamana asta cu 200k euro in andrei muresanu. poate dublu.
e clar ca au un marketing f bun si pretul un pic mare (1356 Euros per built-up square meter (VAT included) )
Dar pretul il stabileste piata. eu ma bucur ca apar proiecte care ridica stacheta. nu poti compara totusi cu duplexurile din Floresti cu design unic "polistiren expandat".
Clujul duce lipsa de constructori care ofera calitate.

mai usor cu etichetarea "oameni prosti". De ce e prost cineva care la pret similar pe mp alege colina in loc de Floresti? Hai sa respectam decizia fiecaruia.

eu ma gandesc ca ar putea primaria sa cumpere vreo 10 ca investitie. ce zici? sigur pretul ar creste in 10 ani. glumesc desigur ;)
 

·
Registered
Joined
·
191 Posts
Se intrevede o doza de vrajeala in discursul investitorului. De calitate sunt insa destul de convins. Sa vedem la final concret cat costa si ce anume ofera acel loc. La cat mai multe astfel de dezvoltari, ideal mai aproape de oras.
 

·
Registered
Joined
·
3,361 Posts
781 - 800 of 816 Posts
Top