Skyscraper City Forum banner
21 - 40 of 61 Posts

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Valóban nem lesz több 3500-3800-nál. Ezt az 5.000-et hasraütésszerűen mondták csak.

Én mindig úgy számolom ki, hogy egy oldalvonali húszsoros székezett lelátó kb. 3.600-3.800 főt jelent. Nos, ha itt mind a négy oldalon lesz egy ötsoros székezett lelátó, könnyen belátható, hogy ötezer fő sehogyan sem fog beférni.

De így sem lesz rossz, pár hónappal ezelőtt sokkal komolytalanabbnak véltem ezt a rekonstrukciót. A másodosztályra kitűnően meg fog felelni.
Jövőre eltolják a pályát nyugatra, hogy megszűnjön ott is a salakos rész, és állítólag a napos oldalon egy 13-15 soros fedett lelátót akarnak kialakítani, alatta kiszolgálóhelységekkel. (A pápaiból kiindulva (az 13 soros) ~2500 férőhelyes)

Kövesden a székezések:
-oldalvonal mellett 15 "szektor"
-alapvonal mögött 10 "szektor"
-kanyarok: kb 80-100 szék/kanyar
egy szektorban 12*5=60 szék van (-1 a tartó miatt)
tehát a hosszanti oldalon: ~15*60=900
kapuk mögött: ~2*(10*60)=1200 (feltéve, hogy be van székezve teljesen)
összesen: ~900+1200+200=2300 fedett hely

továbbá 400 fedetlen szék és valamennyi állóhely kerül ideiglenesen kialakításra a napos oldalon

Ebből is következik, hogy a napos oldalon minimum 13 soros lelátót kell építeni, hogy ~5000 férőhelyes legyen a stadion.
 

·
bohemian from Hungary
Joined
·
1,748 Posts
^^

Végülis mindegy. A végén úgyis meg fogom számolni, precízen darabra. :lol:
Engem soha nem ejtenek át. Győrben is az elsők között mutattam rá, hogy az oldalvonali lelátók jóval kevesebb ülőhelyet tartalmaznak, mint amit eredetileg kommunikáltak. Később kétszer ezerrel csökkentették a befogadóképességet. Hiába na, a digitális fényképezőgépek, a mobiltelefonok világában már nem lehet mindent eladni befogadóképesség tekintetében. :)
 

·
Registered
Joined
·
254 Posts
Discussion Starter · #23 ·
"Gőzerővel zajlik a stadion és a klubház építése. Előbbiben már a székeket szerelték a szerdai napon, s a vendégszektor kivételével szinte mindenhol ülőhelyek vannak már. A lelátó teteje csak néhány helyen hiányzik, a hátra lévő két napban pedig elkészülnek a kiszolgáló helyiségekkel, és helyükre kerülnek a hiányzó lépcsők is. Hátra van még a labdafogó hálók felszerelése és a pálya vonalazása is, készen vannak viszont az állóhelyek, s hamarosan fölállítják az eredményjelzőt, méghozzá a játékos kijáró mellett. A klubház teteje is elkészült, s nagyrészt be is színezték már a falakat. Az alsó szinten zajlik az öltözők kialakítása. A Pápa elleni mérkőzésre készen állhat a létesítmény. A mérkőzésre jegyeket kapni a sportcsarnokban lehet, ugyanott kaphatók a bérletek is. "

Írja a kovesdisport.hu

Galéria ide kattintva érhető el
 

·
bohemian from Hungary
Joined
·
1,748 Posts
Valóban, különösen annak fényében, hogy mennyi idő alatt készült el. Én pl. csak háromszor ennyi idő alatt voltam képes egy egyszerű pár méteres betonkerítést elkészíteni a balatoni nyaralónkban. :lol:
 

·
Registered
Joined
·
2,946 Posts
Május közepén megkezdődhet a pálya eltolása (új, fűtött játéktér lesz), s a 12 soros főlelátó építése. Az ehhez szükséges, több évre elosztott 400 millió forint állami támogatás rendelkezésre fog állni, illetve erre is fordítanak majd a TAO pénzekből. A következő évben nem, csak a 2015-ös szezonban vásárolnak új eredményjelző készüléket, s lesznek további apró szépítések is.

http://www.kovesdisport.hu/labdarugas/mezkoevesd-zsory/5985-haromezres-atlagnezszam-a-cel.html
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Megkezdődött az újabb építkezés a városi stadionban, egyelőre a pályát építik át. A lelátó nem most nyáron épül meg.

A héten már feltűntek a földmunkagépek a stadionban, és el is tüntették a zöld gyepet. Tavaly már a Kavicsos felé tolták el a játékteret, de már akkor tudni lehetett, hogy az csak ideiglenes megoldás, s ismét át kell helyezni a pályát. Tállai Andrást, a Mezőkövesd Zsóry SE elnökét kérdeztük arról, hogyan alakul az infrastruktúra fejlesztése.

- Elindult a pálya bontása, mi lesz helyette?

- A salakos futópálya teljesen megszűnik, a füves pálya tíz méterrel közelebb kerül az oldalsó lelátóhoz. Így igazi stadionhangulat lesz Mezőkövesden. A finanszírozás a 2013/14-es társasági adókedvezményből történik, nettó összege 74 millió forint, s ebben már benne van a fűtéscsövek elhelyezés is. A kivitelezést a Strabag végzi, amely nemzetközi tapasztalatokkal rendelkezik. Bízunk abban, hogy olyan minőségű lesz a játéktér, amely évtizedekig megfelel majd a mezőkövesdi futball igényeinek és kivívja a labdarúgó társadalom elismerését is.

- Mikor épülhet meg a másik hosszanti lelátó?

- Lassabban megy a tervezettnél. A forrás megvan, hiszen 400 millió forintot ítéltek meg számunkra, ebből 220 millió forintot erre az évre, 180 millió forintot pedig 2015-re és 2016-ra. Viszont nem lehet csúsztatottan építeni, vagy egyszerre kell, vagy későbbre halasztani a kivitelezést. Azon dolgozunk, hogy a finanszírozást előre hozzuk, így akarunk leszerződni az állammal. Azután következhet a közbeszerzés, majd a kivitelezés. Nagyon örülnék, ha idén leszerződnénk és a közbeszerzési eljárás is lezajlana, s ősz végén elkezdődhetne a munka. Az sem tragédia, ha tavasszal, a következő bajnokságra épülne meg a lelátó.

- A város segíthet esetleg a finanszírozásban?

- Az önkormányzattól nem várható el, hogy megelőlegezze a költségeket. Ki kell várnunk a döntést, kormányhatározatot. Ha meglesz a teljes összeg, akkor vágunk bele. Nem sürget bennünket semmi, az a lényeg, hogy korrekt legyen kivitelezési, műszaki és pénzügyi szempontból is a fejlesztés. Mindenképpen meg fog épülni a lelátó, hiszen így lesz teljes, így lesz befejezve a stadion.


Forrás: http://kovesdisport.hu/labdarugas/mezkoevesd-zsory/6133-megkezddoett-a-jatekter-atepitese.html
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
Épül, szépül a stadion gyepe

Gőzerővel zajlik a pályarekonstrukció újabb üteme a Városi Stadionban. A beruházás a tervek szerint július 20-án befejeződik.

A kivitelező cég szakemberei a játéktér gyepszőnyegének eltávolításával kezdték el a beruházást június közepén. Következő ütemben a talajmunkálatokat hajtják végre, melynek keretében elsőként a homokos szerkezetű, úgynevezett szivárgó paplan réteget alakították ki. Ezt követően a pálya vízelvezető-, és öntözőrendszere mellett, a játéktér fűtésének vezetékeit fektették le. A szakemberek június végén fejezték be a fűtőrendszer hálózatának építését, amely a hó gyorsabb olvadása mellett a fű regenerációját is elősegíti. A kivitelező cég munkatársai július első és második hetében egy újabb homok-, majd a gyeptartóréteget fogják leteríteni. A pálya felújítást a gyepszőnyeg lefektetése zárja. A beruházás az ütemtervnek megfelelően halad, így július 20-ára teljes egészében elkészülhet a rekonstrukció. A terveknek megfelelően a játékteret eltolták nyugati irányba, ennek eredményeként a salakos futópálya teljesen eltűnik a stadionból.
A Széchenyi út felőli oldalra tervezett főlelátórészt később fogják megépíteni.

Forrás: http://www.mezokovesd.hu/index.php?action=showart&id=2334
 

·
Registered
Joined
·
5,560 Posts
Sok itt az ellentmondás. Alig készült el a régi felújítása, de máris újat építenének? Esetleg azt szeretnék továbbfejleszteni? Ráadásul a 220+180 millió nagyon kevés egy ötezer férőhelyes, UEFA előírásoknak is megfelelő, kívülről is impozáns stadionra.
 

·
bohemian from Hungary
Joined
·
1,748 Posts
Sok itt az ellentmondás. Alig készült el a régi felújítása, de máris újat építenének? Esetleg azt szeretnék továbbfejleszteni? Ráadásul a 220+180 millió nagyon kevés egy ötezer férőhelyes, UEFA előírásoknak is megfelelő, kívülről is impozáns stadionra.
Ugyanarról a létesítményről van szó. Most fognak nekilátni a kb. 10-15 soros főlelátónak, ezzel lesz nagyjából ötezres.
 

·
Registered
Joined
·
41 Posts
A hosszú hétvége alkalmával hazalátogattam és készítettem pár gyors képet az épülő főlelátóról fórumtársaimnak.
Ahogy elnéztem jelenleg a szerkezetépítés befejező fázisában tartanak. Készülnek a vázkitöltő falak, ill. egy-két kivételtől eltekintve beemelték a tető acél rácsos tartóit. A lelátóelemek szinte mindenhol a helyén vannak és a Z szelemenek is lassan felkerülnek.

Nappal csak kívülről tudtam fotózni:


Este pedig az Ajka elleni meccs után:


(Bocs a minőségért, sietnem kellett, de úgy gondolom ez is több mint a semmi. :))
 
21 - 40 of 61 Posts
Top