SkyscraperCity Forum banner
1 - 16 of 16 Posts

·
MariusBV
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #1 ·
In caz ca exista cineva care doreste sa posteze ceva despre Miercurea Ciuc si imprejurimile localitatii eu zic ca e bine venit un thread si pentru acest oras care se dezvolta, mai incet dar sigur!
 

·
MariusBV
Joined
·
76 Posts
Discussion Starter · #6 ·
O lista cu super/hyper market-uri si bricolaj din orasul Miercurea Ciuc, unele deschise anul trecut:

Profi
Merkur
Penny
Lidl (2013)
Kaufland
Dedeman (2013)
 

·
Registered
Joined
·
10,117 Posts
Gheorgheni

Reabilitare patinoar:

Autoritățile harghitene și iubitorii hocheiului pe gheață din Gheorgheni susțin financiar lucrările de reabilitare a patinoarului din localitate, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

O alianță între suporterii hocheiului, părinții copiilor care practică hochei și iubitorii sportului în general, începe să se contureze pentru ca lăcașul sportului pe gheață din Gheorgheni să primească patinatorii și echipele de hochei într-o ''nouă lumină'', se arată în comunicat.

Inițiatorii sunt încrezători că printr-un efort comun vor reuși să reabiliteze sistemul de iluminat al patinoarului din Gheorgheni.

Schimbarea instalației de răcire și a mantinelei a intrat în linie dreaptă, Consiliul Județean Harghita și Consiliul Local al Municipiului Gheorgheni asigurând suma necesară, peste 300.000 de euro. Schimbarea instalației de răcire, care are o vechime de peste 30 de ani, și a mantinelei e în curs pregătire a lucrărilor și a actelor și până la sfârșitul anului patinoarul ar trebui să fie funcțional.
http://www.agerpres.ro/sport/2013/06/07/hochei-patinoarul-din-gheorgheni-va-fi-reabilitat-17-53-44
Poze
Sursa foto: Barti Tihamér @ facebook
 

·
Registered
Joined
·
10,764 Posts
Proiecte de reabilitare în Miercurea Ciuc în valoare de peste 4 milioane de euro

Trei importante proiecte de reabilitare totală a spaţiilor publice din Miercurea Ciuc vor fi derulate de primăria municipiului, câteva mii de persoane urmând să beneficieze de aceste lucrări de investiţii.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Szoke Domokos, a declarat, pentru Agerpres, că au început deja lucrările la Cartierul Copiilor, iar investiţia urmează să se finalizeze în acest an şi se află în curs de licitaţie, respectiv de proiectare lucrări pentru cartierele Salciei şi Spicului.

Lucrările sunt complexe, de la reabilitarea străzilor, a trotuarelor, a canalizării pluviale şi iluminatului public, până la amenajarea de parcări, spaţii verzi, terenuri de sport şi de joacă pentru copii. De asemenea, în proiect mai sunt incluse terenuri unde se vor depozita bicicletele, padocuri pentru câini, amplasarea de colectoare de gunoi semi-îngropate, de indicatoare rutiere şi mobilier urban.

Valoarea lucrărilor pentru toate cele trei proiecte se ridică la 19 milioane de lei, urmând să beneficieze de aceste investiţii, în mod direct, aproximativ 8.000 de cetăţeni care locuiesc sau au proprietăţi în zonele respective.
 

·
Read Only
Joined
·
1,246 Posts
Doua mari unitati scolare din Miercurea Ciuc vor fi reabilitate termic cu fonduri europene

In mai putin de doua saptamani de la semnarea primului contract din Miercurea Ciuc finantat prin Axa Prioritara 3 a Programului Operational Regional 2014-2020, Prioritatea de investitii 3.1B, inca doua unitati scolare din Miercurea Ciuc vor obtine fonduri nerambursabile pentru reabilitare termica, ca urmare a semnarii contractelor in valoare totala de peste 10 milioane lei. Este vorba despre proiectele ”Reabilitare Scoala Gimnaziala József Attila” si ”Reabilitare Scoala Gimnaziala Liviu Rebreanu” pentru modernizarea carora municipalitatea solicita suma de circa 1,7 milioane euro pentru imbunatatirea eficientei energetice. (...)
http://regio-adrcentru.ro/doua-mari-unitatfonduri-europene/

Two important schools in Miercurea Ciuc will be thermally rehabilitated with European funds

In less than two weeks from the signing of the first contract in Miercurea Ciuc financed by Priority Axis 3 of the 2014-2020 Regional Operational Program, Investment Priority 3.1B, two other schools in Miercurea Ciuc will receive non-reimbursable funds for thermal rehabilitation, following the signing of contracts worth a total of over 10 million lei. These are the projects "Rehabilitation of the József Attila secondary school" and "Rehabilitation of the Liviu Rebreanu secondary school" for the modernization of which the municipality requests the sum of about €1.7 million for the improvement of the energy efficiency.
 

·
Registered
Joined
·
8,217 Posts
Pentru ca nu exista imagini din Miercurea Ciuc, o sa le pun cele care mi s-ar parut interesante. Orasul este in mare parte construit de comunisti, deci partea veche era destul de mica:

366299


366344


366293


366351


366365


366410


366372


366417


366394


366414


366419


366425


366285


nu face parte din mostenirea veche, dar o arhitectura comunista interesanta demna de turkmenistan sau unde aveau aia orasele in genul:

366400
 
1 - 16 of 16 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top