SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 105 Posts

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Mioveni este un oras în judetul Arges, format din localitatea componenta Mioveni (resedinta), si din satele Clucereasa, Colibasi, Fagetu si Racovita. Se afla la aproximativ 15 km nord-est de municipiul Pitesti, pe soseaua Pitesti–Brasov (DN73).

Orasul Mioveni are o istorie de peste 500 de ani. Prima atestare documentara a fost, asa cum ne arata izvoarele istorice, în anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov în slavona), Mihoveni (Mioveni), facând referire directa la locuitorii acestei formatiuni sociale.

Conform recensamântului efectuat în 2011, populatia orasului Mioveni se ridica la 31.998 de locuitori.
Sursa 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #2 ·
Spitalul Mioveni | S+P+6E

Spitalul va costa 68,5 de milioane de euro. Banii provin din bugetul local, care aduna cele mai multe taxe si impozite de la Fabrica Dacia, unde lucreaza aproape 14.000 de oameni. Autoritatile spera ca vor primi ajutor financiar si de la Ministerul Sanatatii. Vechiul spital se va transforma intr-un centru medico-social.

Va avea sase etaje si sapte sectii: Maternitate si Neonatologie; Ginecologie si Pediatrie; Neurologie; Medicina interna; Chirurgie; Cardiologie; Bloc operator si spatii auxiliare si birouri. Spitalul va avea 295 de paturi si aparatura medicala performanta: computer tomograf, echipament de rezonanta magnetica nucleara (RMN), angiograf si echipament radiologie (RX).

Termenul de finalizare este sfârsitul anului 2018.
Sursa 1 Sursa 2Situatia actuala:
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #3 ·
Investitie de 1 miliard de euro la Mioveni

ICN Pitesti

Proiectul ALFRED (Advanced Lead Fast Reactor Demonstrator) are ca obiectiv construirea, până în 2030, a unui demonstrator european de reactor cu plumb (generaţie IV), de 100 MWh, la Institiutul de Cercetări Nuclare Piteşti, pe platforma de la Mioveni. Este vorba de o investiţie estimată la aproximativ un miliard de euro, ce va demara în următorul exerciţiu financiar.

„Proiectul ALFRED va avea beneficii sociale importante pentru regiunea Muntenia Sud şi România în ansamblu. Peste 300 de angajaţi specializaţi la ICN Piteşti şi alţi 2.000 de angajati pe orizontală în industria românească sunt de aşteptat ca locuri de muncă suplimentare pentru implementarea proiectului ALFRED”, notează ROMATOM.
Sursa

Ultimele noutati sunt de anul trecut dar asta e o stire extrem de importanta pentru Mioveni si nu doar, pentru intreaga regiune. Acest reactor cu racire cu plumb chiar daca este in faza de dezvoltare, teoretic este mult mai sigur si eficient comparativ cu reactoarele nucleare din generatiile anterioare.

Pentru cine este interesat de proiectul in sine si de tehnologiile folosite am adaugat cateva link-uri aici:
https://www.nuclear.ro/conference/nuclear%202012/prezentari_sesiuni_plenare/The%20EUROPEAN%20Lead%20Fast%20Reactor%20Demonstrator.pdf
https://www.scipedia.com/public/Alemberti_2016a
https://en.wikipedia.org/wiki/Lead-cooled_fast_reactor
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Mioveni - primul oras din Arges cu o aplicatie de tip Civic AppDacă ești turist în Mioveni, aplicația va fi ghidul tău turistic digital, oferindu-ți informații despre principalele atracții din oraș, unități de cazare, restaurante, transport, evenimente, etc.

Dacă ești localnic, aplicația îți oferă posibilitatea de a raporta ușor și eficient problemele orașului către autoritățile locale. Folosind modulul de ”Raportări incidente” orice cetățean din Mioveni poate semnala în mod direct Primăriei probleme ce țin de domeniul public, trafic, transport în comun și multe altele.

În plus, în aplicație poți citi zilnic presa locală, poți primi notificările autorităților locale cu privire la oraș și poți vedea în orice moment ce se întâmplă în punctele-cheie din oraș prin intermediul camerelor Web.
Momentat nu se ingramadeste lumea, pe Google Play are doar 100 de descarcari, dar sa-i dam timp.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #6 ·
Sediu nou SEdC

Începând de astăzi, societatea Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni funcționează în noul sediu din strada Carol Davila, nr. 3 (fosta centrală termică de cartier CT3), așadar toată activitatea funcțională și casieriile se regăsesc la noua adresă.Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni oferă spre închiriere autovehicule și utilaje pentru efectuarea a diferite lucrări în domeniul construcțiilor civile, industriale și edilitare. Parcul auto al societății noastre este într-o continuă dezvoltare și are în componență un număr important de utilaje și autovehicule.
Iată ce vă oferim spre închiriere:
- buldoexcavator JCB 3 C - cupă multifuncțională, 2m, braț de lucru 5,4 m, cupă de excavare de 30 și 60 cm;
- buldoexcavator 3CX - cupă multifuncțională, 2,10 m, braț de lucru pentru încărcat, capacitate până la 1 tonă, cupă de excavare de 30 și 60 cm;
- încărcător frontal Bobcat, labe de încarcare până la o greutate de 600 kg;
- platformă ridicătoare cu braț - Oil Steel, 22,3 m - 1 și Platformă ridicătoare cu braț - Oil Steel, 23 m - pentru lucrări de iluminat public, defrișări, montare copertine, etc;
- autobuz turistic (18+1) – Toyota Coaster;
- autovehicul multifuncțional (8+1) - Mercedes – Benz Vito;
- autoutilitare transport 3,5 t;
- Dacia Logan Van;
- Dacia Logan Pick-Up;
- 4 tractoare cu remorcă < 3,5 t;
- autoutilitară frigorifică;
- platformă tractare – până la 2700 kg;
- autospecială vidanjă – 6m3, rezervor spălare 4 m3;
- mașină măturat stradal;
- laborator CCTV (inspecție video pentru canalizare);
- instalație spălare cu jet de apă.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #7 ·
Pod nou Racovita


După ce anul trecut, prin PNDL II, Mioveniul a reușit să obțină finanțări de peste 20 de milioane de euro, (mare parte din această sumă fiind alocată pentru noul spital, iar restul pentru două unități de învățământ), iată că anul acesta, primarul orașului Mioveni, a mai reușit să obțină alte finanțări prin Compania Națională de Investiții în valoare de 7,5 milioane de euro.
Este vorba de podul dintre cartierul Racovița și Conțești, dintre orașul Mioveni și comuna Davidești, pod care la inundațiile din 2005 a fost rupt de ape. De ce se dă la ora actuală o importanță atât de mare acestui pod? Având în vedere că cel actual, de pe DN73D, de la spital, a fost avariat în urma unui accident rutier, în care din izbitura respectivă, acum are probleme la structura de rezistență, fiind instituită și o restricție de tonaj pe acest pod. Unde mai punem că are și aproximativ 40 de ani. Iar dacă podul de pe DN73D intră în reparații, orașul Mioveni nu va mai avea nicio arteră de circulație pentru zona Vulturești – Boteni. [...] Noul pod va avea o lungime de peste 100 m, iar lățimea va fi de 10 m.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #8 ·
Strip mall (mall in aer liber) langa Kaufland


Dezvoltatorul acestui Centru Comercial este firma Alpha Real Estate Investment, care face parte din grupul ceh Intercora. Investitorul are zeci de parcuri de retail construite în România.

Din informațiile pe care le avem în acest moment, în spațiile Centrului Comercial vor funcționa Pepco, Takko, Animax, Sportisimo, Jysk, TXM, Flanco, Deichmann, KiK.

Centrul Comercial este construit pe o suprafață de 4468,84 metri pătrați. În faza inițială proiectul viza 3796 mp, dar suprafața a fost suplimentată cu încă 672 mp, astfel încât clienții complexului vor avea la dispoziție o parcare generoasă cu 104 locuri.
Sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #9 ·
ION GEORGESCU dă ultimele DETALII despre CENTURA MIOVENI

Centura Mioveni ar urma să aibă 6,8 km pe structura vechiului drum naţional 73D Piteşti-Mioveni-Câmpulung Muscel şi ar presupune inclusiv reabilitarea sau înlocuirea a opt podeţe. Valoarea estimată a proiectului este de 9,3 milioane euro, iar perioada de implementare ar fi de 24 de luni.

„Încă nu este gata bugetul de stat pentru anul 2019. De abia după ce acesta va fi definitivat vom avea şi o esatimare legată de începerea lucrărilor la centura oraşului pe care ne vom zbate să o realizăm aşa cum ne-am zbătut şi pentru alte proiecte”, ne-a spus primarul din Mioveni Ion Georgescu.

Edilul din Mioveni ne-a mai spus şi că urmează procedurile pentru introducerea de utilităţi în vederea construcţiei şi a unui nou cartier.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #12 ·

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #14 ·
Iluminat public inteligent, la Mioveni

În luna martie, se implementează la nivelul orașului proiectul pilot de tipul “SmartCity” - “Alimentare cu energie electrică, iluminat inteligent, camere de supraveghere video, ecran informații și stație de încărcare autovehicule electrice”.

Lucrările de înlocuire a vechilor lămpi au început deja, în zona B-dul Dacia, Linie Ferată – statie Peco și vor fi finalizate la sfârșitul acestei luni.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #15 ·
Christophe Dridi, director general Dacia: Avem un plan de investiţii de 800 mil. euro în România, dar vrem infrastructură şi program Rabla

„Guvernul trebuie să se concentreze pe soluţii concrete. Dincolo de autostrada Piteşti-Sibiu (care este la stadiul de proiect de cel puţin zece ani - n. red.), avem nevoie de investiţii concrete în drumurile şi podurile actuale, sunt poduri cu probleme în Argeş spre exemplu, dincolo de drumul dintre Piteşti şi Câmpulung Muscel. Avem nevoie de măsuri concrete în jurul uzinei, vorbim de eficienţa măsurilor concrete implementate rapid“, a spus Christophe Dridi.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #16 ·
Penitenciarul Mioveni va fi modernizat si extins

Ministerul Justitiei are in plan extinderea spatiilor de detentie de la Penitenciarul Mioveni prin construirea unui corp nou de cladire, lansand licitatia necesara desemnarii constructorului.
Sursa 1

Etapa IV: 2022 - locuri noi de cazare - Mioveni (120) [...] modernizate Mioveni (180)
Etapa V: 2023 - locuri noi de cazare - Mioveni (190)
Sursa 2
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #17 ·
Extindere Hala "Presaj" DaciaAm trecut să vedem stadiul lucrărilor şi aşa am descoperit noua hală de presate Dacia la Mioveni. Din câte am aflat, deşi termenul oficial e finele anului 2019, clădirea va fi gata în septembrie.

Firma care se ocupă de construcţie este Kranz Eurocenter, cea care s-a ocupat de Business Forum Piteşti (centru de afaceri), dar şi de multe imobile de locuinţe care s-au ridicat în municipiu.
Dacia va investi 100 milioane euro în doi ani în acest program de extindere, începând deja cu investiții la Presaj și Vopsitorie, dar și la Montaj și Caroserii se vor face extinderi, pentru ca producția să crească în medie cu 15 mașini/oră. Acum, la Mioveni se produc 1.400 de mașini/zi, dintre care 1.100 sunt Duster.
Surse: ZiarulArgesul.ro, Hotnews.ro
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #18 ·
WiFi4EU - Internet gratuit în spațiile publice din Mioveni!

Cetățenii orașului, turiștii și toți cei care se află în tranzit vor beneficia de acces gratuit la internet WiFi în spațiile publice, prin intermediul proiectului cu finanțare europeană, nerambursabilă, WiFi4EU. Achiziția și instalarea echipamentelor necesare realizării rețelei de internet wirless vor fi demarate în cel mai scurt timp, urmând ca proiectul să fie operaționat în doar câteva luni.
Sursa: Bitpress.ro
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #19 ·
Vești bune! O nouă rețea de gaze în Mioveni pentru 200 de gospodării

Compania de distribuție de gaze naturale ENGIE a desemnat firma care va realiza lucrările pentru proiectarea și execuția rețelei de distribuție gaze naturale în cartierul Clucereasa – străzile Calea Câmpulung, Gării, Aleea Clucerului, Barajului, Depozitelor și Filipeștilor, pe o lungime totală de 6,285 km.

Proiectul a fost încheiat între Primăria orașului Mioveni, în calitate de Finanțator, ENGIE Romnânia, în calitate de Cofinanțator și Distrigaz Sud Rețele, în calitate de Operator. Valoarea totală a acestei investiții este de 2.592.766,02 lei, din care Primăria Mioveni va achita suma 2.499.167,20 lei plus TVA, iar ENGIE România doar 93.598,85 lei, plus TVA.

Se previzionează ca cel mai devreme la 1 decembrie 2020, rețeaua să fie funcțională.
 
1 - 20 of 105 Posts
Top