SkyscraperCity Forum banner

MIOVENI | Projects & Construction

21228 Views 130 Replies 5 Participants Last post by  cassyo
SursaMioveni este un oras în judetul Arges, format din localitatea componenta Mioveni (resedinta), si din satele Clucereasa, Colibasi, Fagetu si Racovita. Se afla la aproximativ 15 km nord-est de municipiul Pitesti, pe soseaua Pitesti–Brasov (DN73).

Orasul Mioveni are o istorie de peste 500 de ani. Prima atestare documentara a fost, asa cum ne arata izvoarele istorice, în anul 1485. Denumirea sa vine de la un cneaz local, Mihu (Mihov în slavona), Mihoveni (Mioveni), facând referire directa la locuitorii acestei formatiuni sociale.

Conform recensamântului efectuat în 2011, populatia orasului Mioveni se ridica la 31.998 de locuitori.
21 - 40 of 131 Posts
Duminică, 25 august, start în crosul internațional RUN4EUAmintim că Proiectul ”RUN4EU”, aplicat în cadrul programului ERASMUS+, are ca scop promovarea practicării activităților sportive, iar orașele participante sunt: Gazzo din Italia, Bacsalmas din Ungaria, Ivancna Gorica din Slovenia, precum și Asociația ASD Amici del Brenta din Italia și ALDA – Asociația Europeană pentru Democrație Locală din Franța.
Sursa: bitpress.ro
  • Like
Reactions: indru
A APĂRUT UN NOU SENS GIRATORIUAici: https://www.google.com/maps/place/M...25a53cc99cfda71f!8m2!3d44.9571174!4d24.947214

Pe bulevardul I.C. Brătianu din orașul Mioveni, la intersecția cu strada 1 Decembrie 1918 (strada care duce către Detașamentul de Pompieri), a fost amenajat un sens giratoriu, care schimbă configurația zonei și le asigură șoferilor o traversare a bulevardului mai comodă și mai sigură.
Sursa: ePitesti.ro
O fostă centrală termică a fost transformată în sală de sport multifuncțională
Sportivii legitimați la Clubul Sportiv Mioveni, în special cei de la secțiile Judo și Box, au un nou spațiu pentru antrenamente.

Noua sală multifuncțională a fost realizată în spațiul fostei centrale termice din zona A-uri (CT4 A), din fonduri de la bugetul local.

Inaugurarea oficială a sălii multifuncționale de sport va avea loc pe 10 septembrie.
Sursa: bitpress.ro
Inaugurare Spital Mioveni!

Cum arată cel mai modern spital din Romania! Primul construit de la zero după Revoluție
Spitalul, ce are 6 etaje și 250 de paturi, are inclusiv un compartiment de Primiri Urgențe, Terapie Intensivă și bloc operator cu 4 săli. De asemenea unitatea este dotată deja cu tehnică medicală modernă, printre care, departament de decontaminare, RMN, computer tomograf, angiograf, secție de primiri-urgență, laboratoare.

Unitatea, care a fost proiectată pentru un număr total de 600 de paturi, a costat 68 de milioane de euro, bani care vor veni din bugetul local și dintr-un credit. Potrivit primarului Ion Georgescu, circa 35 de milioane de euro au fost asigurați din trei bugete anuale ale orașului care găzduiește fabrica Dacia.
Sursa quote, poze 1-5: capital.ro
Sursa poze 6-10: ziarulprofit.ro

Mai multe detalii in articolul de pe HotNews.
UZINA MECANICA ȘI ȘASIURI DACIA A PRODUS 2 MILIOANE DE MOTOARE TCeÎn 2012, la Uzina Mecanica și Șasiuri Dacia de la Mioveni intra în fabricație prima generație de motoare TCe 90, iar la finalul anului trecut, cea de-a doua generație, TCe 100. De pe linia departamentului Asamblare motoare a uzinei a ieșit motorul nr. 2 000 000, un motor TCe 100, pe benzină, cu o capacitate cilindrică de 1l, putere de 100 CP și cuplu de 160 Nm. Acesta a fost livrat Uzinei Vehicule Dacia pentru a echipa un model Duster.

În prezent, 80% din producţia motoarelor TCe merge la export (TCe 90 și TCe 100). Este vorba de clienţi care au ales aceste motoare pentru modele din gamele Dacia – Logan, Logan MCV, Sandero, Sandero Stepway, Duster, Renault - Clio IV, Clio V, Twingo sau Nissan - Micra.
Platoul Făget, câmp de luptă pentru daci și romani, la Ordessos Fest MioveniMembrii Asociației Historia Renascita au dat viață, așa cum îi recomandă și numele asociației, unor momente pe care le cunoșteam din istorie, dar care au reușit să uimească și să surprindă toți vizitatorii.

Pe pajiștea platoului Făget dacii și romanii și-au așezat taberele pentru reeditarea înfruntărilor din urmă cu aproape două mii de ani, la prima ediție a Ordessos Fest Mioveni.
  • Like
Reactions: cassyo and Randaal
Spații amenajate pentru rulote și corturi în zona de picnic Făget - MioveniS.C. Servicii Edilitare pentru Comunitate Mioveni pune la dispoziție în zona de picnic din cartierul Făget, un loc special amenajat, destinat campingului, iar taxa percepută pentru acest serviciu este de 50 RON/zi.

Totodată, societatea noastră vă pune la dispoziție o serie amplă de facilități precum: spațiul special amenajat pentru picnic, utilat cu gratare, mese și bănci, foișoare, camere video, spațiu de joacă pentru copii, spații verzi cu vegetație medie și joasă, iluminat public, conexiuni electrice și grupuri sanitare.
  • Like
Reactions: cassyo and indru
UPDATE Lucrări Sala Sporturilor
După finalizarea impresionantei structuri metalice, în prezent s-a ajuns la etapa de aplicare a protecției la foc. Vopselele termospumante reprezintă protecții pasiv-reactive, care aplicate pe suprafața structurilor metalice măresc rezistența la foc a acestora prin formarea unui strat de spumă izolatoare.

În paralel se montează tabla acoperișului, intenția constructorului fiind să asigure protecție pentru perioada rece care se apropie, perioadă în care echipele de muncitori să lucreze în interior la compartimentările din zidărie și tencuieli.

Termenul de finalizare al lucrării este toamna anului 2020, potrivit Primăriei Mioveni.

Sursa
Grădinița Colibași s-a mutat în clădirea multifuncțională din cartierClădirea multifuncţională de la Colibaşi a fost constuită în anul 2015 şi dată în administrare Centrului Cultural Mioveni. Construcţia care are o suprafaţă construită la sol de 375.30 mp, iar la etaj de 398.70 mp și dispune de săli pentru desfăşurarea de cursuri, pentru expoziţii, birouri, sală de spectacole, terasă, vestiare, bucătărie, grupuri sanitare etc.
Sursa
S-a deschis patinoarul și s-au aprins luminile de sărbători la MioveniPatinoarul va funcționa gratuit, în intervalul orar 10.00 - 15.00, iar pentru o oră, în limita disponibilității și a spațiului, în intervalul orar 16.00 - 21.00 tariful general este de 10 lei pentru închirierea patinelor, sau 7 lei pentru posesorii de patine.
Surse 1, 2
Începând din 9 decembrie, secțiile neonatologie, obstretica-ginecologie, chirurgie generală și A.T.I. de la Spitalul Călinești vor funcționa în noul spital din MioveniÎncepând de luni, 9 decembrie 2019, spațiile de la Călinești vor fi predate administratorului, urmând ca aici, autoritățile județene să dezvolte noi proiecte în domeniul socio-medical.
Sursa
S-a născut primul copil în noul spital construit la MioveniÎncet, încet, noul spital al Mioveniului începe să funcționeze. După ce compartimentul de urgențe a preluat activitatea din vechiul corp al spitalului, maternitatea care funcționa în Călinești s-a mutat în casa premium de la Mioveni.

Micuțul care, se pare că va purta numele Ionuț Mathias, este primul copil născut la Mioveni după anul 1999.
Investitii finalizate in 2019

* Spitalul Orăşenesc Mioveni
* modernizarea străzilor Maior Gh. Filipescu, Dealul Viilor, Stejarului şi Aleea Poienii
* extinderea sistemului de canalizare pe strada Dealul Viilor
* extinderea reţelelor de apă şi de canalizare menajeră pe Aleea Poienii
* recompartimentarea Clădirii Multifuncţionale Colibaşi prin transformarea unor spaţii în grădiniţă
* amenajarea unui spaţiu pentru rulote, în zona de picnic Făget
* Reparaţii capitale la sala de sport a Şcolii „George Topârceanu”.
Sursa
Lista investițiilor din bugetul orașului pentru anul 2020

DENUMIREA OBIECTIVELOR DE INVESTIŢII

Capitolul A.

LUCRĂRI ÎN CONTINUARE

1 Spitalul Orășenesc Mioveni

2 Alimentare cu energie electrică iluminat public str. Primăverii,

3 Amenajare Cămin C - Liceul Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni

4 Amenajare platforme cimitir str. Egalității,

5 Amenajare vestiare scenă zona picnic Făget,

6 Asfaltare str. Primăverii,

7 Asfaltare Aleea Iacobeștilor, cartier Făget,

8 Asfaltare Aleea Poienii,

9 Consolidare versant str. Uzinei,

10 Construire corp grădiniță - completare subansamblu funcțional, Grădinița Campionii,

11 Extindere rețea alimentare gaze naturale Clucereasa

12 Extindere rețea de alimentare cu energie electrică pentru racordare consumatori casnici str. Prunilor, Dealul Viilor și str. Perilor

13 Instalații de ventilație și climatizare Grădinița Florile Soarelui,

14 Instalații de ventilație și climatizare la Grădinița cu program normal Campionii,

15 Înființare (extindere) sistem distribuție gaze naturale în satul Făget,

16 Pod peste râul Argeșel, cartier Racovița-oraș Mioveni, între DN73D și DC 85

17 PUG+PUZ+PUD

18 Rigolă pluvială strada Cătrăbocului,

19 Rigolă pluvială zona inundabilă Râul Argeșel în oraș Mioveni

20 Rigolă pluvială zona inundabilă Râul Târgului, oraș Mioveni

21 Sala sporturilor oraş Mioveni

22 Sens Giratoriu- Intersecție str. Colibași și DN73D, oraș Mioveni

Capitolul B. LUCRĂRI NOI

23 Acoperiș Tribună Stadion orășenesc Mioveni

24 Amenajare adăpost protecție civilă Catedrală Sf. Apostoli Petru și Pavel, oraș Mioveni

25 Amenajare platformă pentru persoane cu handicap Catedrală Sf. Apostoli Petru și Pavel, oraș Mioveni

26 Amenajare împrejmuire și alei cimitir cartier Clucereasa, oraș Mioveni

27 Amenajare împrejmuire și alei cimitir cartier Făget, oraș Mioveni

28 Amenajare loc de joacă strada Gării, cartier Clucereasa, oraș Mioveni

29 Amenajare loc de joacă/fitness zona bloc H36, oraș Mioveni

30 Amenajare spațiu de recreere în curtea Școala George Topârceanu, oraș Mioveni

31 Relocare loc de joacă Școala Făget, oraș Mioveni

32 Amenajare parcare interioară Școala George Topârceanu, oraș Mioveni

33 Amenajare parcare Spital orășenesc Mioveni

34 Suprafațare parcare bloc M7, oraș Mioveni

35 Modernizare parcare bloc M2B și M2C, oraș Mioveni

36 Amenajare semaforizare strada Uzinei, poarta 3 Automobile Dacia, oraș Mioveni

37 Modernizare sistem semaforizare B-dul Dacia, oraș Mioveni

38 Amenajare teren de sport, cartier Clucereasa, oraș Mioveni

39 Amenajare trasee turistice oraș Mioveni

40 Asfaltare Aleea Marin Sorescu, cartier Racovița, oraș Mioveni

41 Asfaltare str. Părăști, oraș Mioveni

42 Asfaltare strada Aleea Poienii, tronson 2

43 Asfaltare strada Egalității (tronson I), oraș Mioveni

44 Modernizare sens giratoriu strada Uzinei, poarta 3 Automobile Dacia, oraș Mioveni

45 Amenajare rigolă carosabilă strada Mihail Sorbul, oraș Mioveni

46 Variantă ocolitoare oraș Mioveni

47 Cadastru edilitar imobiliar oraș Mioveni

48 Capelă mortuară în curtea bisericii din Colibași, oraș Mioveni

49 Execuție sistem climatizare Piața Dacia, oraș Mioveni

50 Lucrări pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu la imobile din patrimoniul orașului Mioveni

51 Modernizare platforme de gunoi, oraș Mioveni

52 Parc tematic stadion Gabriel Catillaz, oraș Mioveni

53 Pistă de biciclete zona Dealul Viilor, oraș Mioveni

54 Puț forat intersecție Aleea Ghe. Filipescu cu str. Colibași, oraș Mioveni

55 RK tavanul Sălii de Sport Liceul Iulia Zamfirescu, oraș Mioveni

56 Sistem supraveghere video cartier Clucereasa, oraș Mioveni

57 Sistem supraveghere video cartier Făget, oraș Mioveni

58 Alimentare cu apă Aleea Marin Sorescu, cartier Racovița, oraș Mioveni

59 Extindere alimentare cu apă strada Mănești, cartier Colibași, oraș Mioveni

60 Alimentare cu apă strada Condilești, cartier Colibași, oraș Mioveni

61 Extindere alimentare cu apă Făget, zona Picnic, oraș Mioveni

62 Extindere rețea alimentare cu apă strada Dinicu Golescu, cartier Colibași, oraș Mioveni

63 Îmbunătățire parametri distribuție apă potabilă cartier Colibași, strada Mihail Sorbul, oraș Mioveni

64 Îmbunătățire parametri distribuție apă potabilă cartier Colibași, strada Nicolae Titulescu, oraș Mioveni

65 Îmbunătățire parametri distribuție apă potabilă cartier Colibași, strada Stejarului, oraș Mioveni

66 Îmbunătățire parametri distribuție apă potabilă cartier Colibași, strada Valea Neagră, oraș Mioveni

67 Construire rețea apă potabilă pe tronsonul B-dul Dacia - strada Dinicu Golescu-stadion Colibași, oraș Mioveni

68 Sectorizare rețea de alimentare cu apă oraș Mioveni

69 Îmbunătățire parametri de preluare ape pluviale în zona CKD, strada Ing. Vasile Costescu, oraș Mioveni

70 Îmbunătățire parametri de preluare ape pluviale în zona Omsan, strada Automobiliștilor, oraș Mioveni

71 Colectare ape pluviale-zona intersecție strada Dealul Viilor cu strada Perilor, oraș Mioveni

72 Regularizare ape pluviale strada General Lăcătușu, cartier Racovița, oraș Mioveni

73 Extindere rețea canalizare menajeră strada Dinicu Golescu, cartier Colibași, oraș Mioveni

74 Extindere rețea de canalizare menajeră cartier Clucereasa , oraș Mioveni

75 Extindere rețea de canalizare menajeră Făget, zona Picnic, oraș Mioveni

76 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Munteniei, oraș Mioveni

77 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Perilor, oraș Mioveni

78 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Piscul Ilinii, oraș Mioveni

79 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Prunilor, oraș Mioveni

80 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Mănești, cartier Colibași, oraș Mioveni

81 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Pascal Unguran, oraș Mioveni

82 Extindere rețea de canalizare menajeră strada Dealul Viilor (tronson 2), oraș Mioveni

83 Canalizare menajeră Aleea Marin Sorescu, cartier Racovița, oraș Mioveni

84 Alimentare cu gaze naturale clădire CT2, oraș Mioveni

85 Extindere rețea distribuție gaze naturale B-dul Dacia, cartier Colibași (zona cimitir), oraș Mioveni

86 Extindere rețea alimentare cu gaze naturale strada Sold. Nicolae Ungureanu, oraș Mioveni

87 Extindere rețea gaze naturale str. Argeșelului, oraș Mioveni

88 Extindere rețea gaze naturale str. Dinicu Golescu (tronson II)

89 Extindere rețea gaze naturale str. Dumitrașcu Brătianu, oraș Mioveni

90 Extindere rețea gaze naturale str. Nicolae Racoviceanu, oraș Mioveni

91 Extindere rețea gaze naturale str. Perilor, oraș Mioveni

92 Extindere rețea gaze naturale str. Prunilor, oraș Mioveni

93 Extindere rețea gaze naturale str. Egalității, oraș Mioveni

94 Extindere rețea gaze naturale str. Mănești, oraș Mioveni

95 Extindere rețea gaze naturale str. Râurilor, oraș Mioveni

96 Extindere rețea gaze naturale str. Dealul Bisericii, oraș Mioveni

97 Extindere rețea gaze naturale str. Dealul lui Dună, oraș Mioveni

98 Iluminat public parcare Spital orășenesc Mioveni

99 Lucrări de alimentare cu energie electrică Cămin B și C- Liceul Tehnologic Construcții de Mașini, oraș Mioveni

100 Alimentare cu energie electrică iluminat public str. Părăști, oraș Mioveni

101 Alimentare cu energie electrică iluminat public Aleea Marin Sorescu, cartier Racovița, oraș Mioveni

102 Cofinanțare extindere rețea de alimentare cu energie electrică pentru racordare consumatori casnici strada Preot Constantin Lupașcu, oraș Mioveni

103 Execuție instalație electrică (inclusiv modernizare tablou electric), pentru alimentare echipamente instalate periodic în Centrul Civic, oraș Mioveni

104 Extindere rețea de alimentare cu energie electrică pentru racordare consumatori casnici Calea Boteni, oraș Mioveni

105 Extindere rețea de joasă tensiune pentru consumul casnic și iluminat public strada Stadionului, cartier Făget, oraș Mioveni

106 Extindere rețea de joasă tensiune pentru consumul casnic și iluminat public strada Uzinei, oraș Mioveni

Capitolul C. ALTE CHELTUIELI DE INVESTIŢII

107 Studii și proiecte

108 Achiziție teren, oraș Mioveni

109 Centrală termică apartament M6, oraș Mioveni

110 Centrală termică apartament N2, oraș Mioveni

111 Centrală termică apartament P22, oraș Mioveni

112 Centrală termică apartament T2A, oraș Mioveni

113 Centrală termică la Bloc B Grup Școlar, oraș Mioveni

114 Centrală termică la Grădinița Campionii, oraș Mioveni

115 Dotări punct de comandă Protecție Civilă Mioveni

116 Echipamente medicale Spital Orășenesc Mioveni

117 Panou publicitar LED

118 Paturi pentru Spitalul orășenesc Mioveni

119 Platforme subterane pentru colectare selectivă a deșeurilor menajere, oraș Mioveni

120 Sistem de digitalizare Spital orășenesc Mioveni
Sursa: http://www.bitpress.ro
Christophe Dridri a semnat contractul de sponsorizare pentru laboratorul de microbiologie donat de Dacia Spitalului Mioveni

Code:
Sistemul complet Universal Molecular Diagnostics System – ExiStation 48A System, achiziționat de Fundația Groupe Renault România este format dintr-un pachet de aparate pentru extracție, identificare, confirmare a infecției cu SARS-COV-2, kituri de extracție și identificare, echipamente auxiliare, reactivi pentru testare și hotă bacteriologică cu flux vertical laminar. Valoarea sistemului donat este de aproape 532.000 lei.
Lucrările de construcții la Sala Sporturilor din Mioveni (Argeș) avanseazăConstrucția va cuprinde o sală de sport multifuncțională cu gradene pentru 2.500 de locuri, foayer, grupuri sanitare, zonă alimentație publică, zonă sportivi, vestiare, băi, sală de forță, cabinet medical, săli pentru recuperare, sală antidoping, sală conferință, tribună VIP, spații destinate presei.
Drum Expres Pitești - Brașov: CNAIR a primit o singura ofertă pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic al sectorului Pitești - Mioveni

Marți, 05 mai 2020, a avut loc și depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE ȘI PROIECT TEHNIC DE EXECUȚIE pentru DRUM EXPRES PITEȘTI – BRAȘOV, Sector: Pitești (A1 Centura Pitești) – Mioveni (Centura Sud)". Până la termenul limită de depunere a ofertelor a fost înregistrată o singură ofertă de către SC SEARCH CORPORATION SRL. Valoarea estimată a proiectului este de 3,54 milioane de lei, fără TVA.
Lucrările de extindere la noul corp al Grădiniței "Campionii" sunt în graficLucrările de extindere la noul corp al Grădiniței "Campionii" Mioveni au continuat și în această perioadă, stadiul construcției fiind de aproximativ 70%.

Pe parcursul ultimelor luni au fost finalizate lucrările de structură ale noului corp al grădiniței, s-au finalizat lucrările de zidărie și compartimentare. În prezent la interior sunt în derulare lucrări de finisaje, tencuieli, se montează pardoselile și instalațiile sanitare.
În noul corp, începând din această toamnă, vor urma să își desfășoare activitatea grupele cu program normal ale Grădiniței "Campionii", în timp ce grupele cu program prelungit vor rămâne în actuala clădire.

Sursa: BitPress.ro
21 - 40 of 131 Posts
Top