SkyscraperCity Forum banner
41 - 60 of 131 Posts

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #41 ·
Parcare nouă la Spitalul din MioveniNoua parcare va avea aproximativ 140 de locuri, o suprafață construită de aproximativ 4.303 mp. Gabaritic construcția va avea lățimea de 69,12 m și lugimea de 80m.
Totodată, se vor amenaja spații verzi, acoperite cu gazon, în suprafață de 4.561 mp.

Conform proiectului, noua parcare, ampalsată în lateralul spitalului va prelua autoturismele pacienților și vizitatorilor, în timp ce parcarea deja existentă va deservi exclusiv personalul medical și angajații Spitalului din Mioveni.

Sursa: BitPress.ro
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #42 ·
Continuă lucrările la Sala de Sport polivalentă

Sala va putea găzdui meciuri de handbal, baschet, volei, tenis de câmp și competiții de gimnastică. Are trei corpuri. Corpul principal, denumit A, va include intrări pentru 2.010 persoane, 32 de uşi, foaiere (cel de la nivelul parterului va avea o suprafaţă de 158 mp, iar foaierul de la nivelul etajului, care va asigura fluxul evacuării persoanelor, 1.100 mp), grupuri sanitare, sistem de sonorizare, tabelă de scor electronică, sistem de iluminare pentru sală, sistem de canalizare, proiector TV, garderobe şi teren principal de handbal, plus vestiare, spaţii de recuperare (saună, bazin cu apă rece şi caldă, mic grup sanitar și zonă de relaxare), cabinet medical și spaţii complementare (comerţ, spaţii de protocol, alimentaţie publică și spaţii tehnice). Corpul B va fi la nivelul parterului şi va avea o sală de bowling, iar la etaj – un club. Corpul C va adăposti centrala termică. Amenajările exterioare vizează parcări, alei carosabile, spaţii verzi și împrejmuiri.

Sursa: BitPress.ro
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #43 ·
UrbanizeHub: Mioveni, locul 2 în topul localităților din România cu cele mai puternice economii[...]În acest sens, ne-am uitat la doi indicatori:

 • PIB-ul per Capita local, estimate pe baza veniturilor firmelor locale. Acest indicator arată forța firmelor de la nivel local.
 • Impozitul pe Venit per Capita. Acesta este un indicator al bunăstării creat la nivel local de toate entitățile plătitoare de salarii. Impozitul pe Venit este o măsură a numărului de salariați și a valorii medii a salariului la nivel local. Aici, am calculat media pe 2013-2017, pentru a evita variațiile ce apar de la an la an, și nu am luat anul 2018 în considerare, când IPV-ul a scăzut drastic, datorită unor măsuri ale Guvernului (impozitul pe venit a fost diminuat de la 16% la 10%)

Ambii indicatori sunt imperfecți, dar analiza lor scoate în evidență câteva dinamici foarte interesante.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #45 ·
CONTRACT DE 20 DE MILIOANE DE EURO PENTRU ICN

ALFRED – Etapa 1, infrastructură de cercetare suport: ATHENA (instalaţie de tip piscină pentru experimente şi teste termohidraulice) şi ChemLab (laborator pentru chimia plumbului)", finanțat în cadrul Programului Operațional Competitivitate, domeniul Mari Infrastructuri de cercetare, Apel 488/1/1.

Cristian Gentea, director general RATEN și consilier local la Pitești, anunță că azi a semnat un contract de finanțare de 20 milioane euro pentru platforma ICN de la Mioveni.

“Astăzi, la Ministerul Fondurilor Europene, în prezența d-lui ministru Marcel Boloș, am semnat un contract de finanțare, pe fonduri europene, de 20 de milioane de euro. Un proiect ambițios, de anvergură, „uriaș” pentru energetica nucleară, pentru Argeș, pentru țara noastră!
Surse 1, 2
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #46 ·
Lucrările de construcții la Sala Sporturilor din Mioveni (Argeș) sunt realizate într-un procent de 50% • La nivelul parterului au fost realizate lucrările de zidărie și tencuieli cât și compartimentări din gips carton;
 • Instalațiile sanitare și termice, precum și instalațiile electrice sunt în curs de finalizare;
 • Au fost montate gradenele după reconfigurare;
 • La nivelul fațadelor se realizează montarea panourilor sandwich și placarea termosistemului;
 • A fost realizată montarea trapelor de fum și al luminatoarelor;
 • Se realizează termoizolația și membrana PVC la nivelul acoperișului.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #47 ·
FINANȚARE EUROPEANĂ PENTRU SPITALUL MIOVENI

Aflat în linia întâi în diagnosticarea, tratarea și recuperarea pacienților din județ infectați cu Covid-19, Spitalul Orășenesc Mioveni a profitat de oportunitate, reușind să semneze contractul de finanțare pentru un proiect în valoare de 19.991.581,80 lei (echivalentul a 4,1 milioane euro).

Printre echipamentele ce vor fi achiziționate se numără: monitoare pentru funcții vitale, concentratoare de oxigen, sisteme de intubație, ventilatoare și paturi pentru ATI, stație centrală monitorizare, electrocardiografe, defibrilatoare, ecografe, echipamente pentru protecție.

Durata de implementare a proiectului depus de orașul Mioveni este până la 30 aprilie 2021.Sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #49 ·
S-au încheiat lucrările de introducere a rețelei de alimentare cu gaze naturale la Clucereasa

Ultimele lucrări de introducere a conductei de gaze au fost efectuate pe străzile ”Viitorul” și ”Prieteniei”, zone care s-au dezvoltat recent, motiv pentru care nu fuseseră menționate în proiectul inițial, alături de străzile Calea Câmpulung, Gării, Aleea Clucerului, Barajului, Depozitelor şi Filipeştilor.

Rețeaua de gaze este administrată de Distrigaz Sud Rețele, filială a Companiei ENGIE România. Proiectul de introducere a rețelei și alimentarea cu gaze naturale a întregii zone Clucereasa, cu o lungime de aproximativ 6.5 km a avut o valoare de 2,6 milioane lei.


Sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #50 · • se execută lucrări la nivelul instalațiilor exterioare precum și la hidroizolația de la nivelul teraselor;
 • se montează jgheaburi de preluare a apelor pluviale;
 • se realizează montajul PVC de la nivelul gradenelor și se montează balustradele de protecție;
 • se finalizează lucrările privind termoizolația și membrana PVC de la nivelul acoperișului.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #55 ·
De aproape două luni a început elaborarea studiului de fezabilitate pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, ce va face practic legătura dintre autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia

Drumul expres Piteşti-Mioveni va fi o prelungire a Autostrăzii A1 şi va avea o lungime de aproximativ 20 kilometri. Lucrările ar urma să înceapă în toamna anului 2022. „Pe 29 octombrie a.c. a fost semnat contractul de elaborare studiu de fezabilitate si proiect tehnic de execuţie pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni cu firma Search Corporation, durata contractului este de 18 luni, dintre acestea 9 luni fiind alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate”, ne-au declarat reprezentanţi ai CNAIR. Valoarea totală a proiectului este de 222,7 milioane lei fără TVA, din care elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie este in valoare de 2.681.422,89 lei fără TVA. 85% din sumă este finanţată de către Uniunea Europeană.
sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #56 ·
2020 - Statistica traficului auto în MioveniPotrivit unei statistici de trafic auto, realizată anul trecut de Dispeceratul Supraveghere Camere Video al Primăriei Mioveni, în perioada 01 ianuarie-30 noiembrie, numărul total al mașinilor care au tranzitat orașul Mioveni a fost de 11.495.048.

Numărul total al maşinilor care au intrat în orașul Mioveni a fost de 5.557.423, iar al celor care au au ieşit din oraş până la data mai sus menționată a fost de 5.937.625.

Cele mai multe mașini au circulat spre sau dinspre căile de acces ale Uzinei Dacia.
sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #59 ·
Secția COVID a Spitalului Mioveni s-a dotat cu echipamente medicale de milioane de euro prin fonduri nerambursabilePână pe data de 30.04.2021, UATO Mioveni implementează proiectul finanțat din fonduri nerambursabile denumit ”Consolidarea capacității sistemului medical de gestionare a situației de urgență cauzată de criza COVID-19, în județul Argeș”, Axa Prioritară 9 ”Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID -19, (OS 9.1) ”Creșterea capacității de gestionare a crizei COVID-19”, în valoare de 19.991.581,80 lei, echivalentul a 4,1 milioane euro. Prin intermediul acestuia, administrația locală a avut oportunitatea de a dota Spitalul Orășenesc Mioveni cu echipamente medicale și aparatură, necesare tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2.

De la demararea proiectului și până la data de 10.02.2021, în cadrul acestui proiect au fost furnizate deja o serie de echipamente care au ajuns în dotarea secțiilor COVID și ATI de la Spitalul Mioveni, după cum urmează: ventilatoare adulți și copii cu circulația respirației pentru ATI (10 buc.), ventilatoare portabile (4), stație cu 3 injectomate și 1 volumat (12 buc.), aparat de nutriție (5), vizualizator de vene (10), electrocardiograf portabil (8), concentrator de oxigen (5), sistem încălzire/răcire pacient (3), termometre (20), pulsoximetre (10), aparat electric dializă (2), aparat circulație extracorporală simplu (1), nebulizator dezinfecție aeromicrofloră (4), analizator marker cardiac (2), bronhoscop (1), scaun dializă (2), cărucior portabil pentru oxigen cu valve de presiune și regulator (5), stative perfuzie (15), aspirator secreții (5), cărucior pentru pansamente (1), cărucior pentru curățenie (2).
sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #60 ·
 
41 - 60 of 131 Posts
Top