SkyscraperCity Forum banner
121 - 131 of 131 Posts

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Nu stiu cat de legal este, dar din moment ce exista asemenea suspiciuni, primarul in loc sa se vaite pe Facebook nu trebuie sa trimita Politia Locala la fata locului?

View attachment 3930975
Da, cred că e genul de situație în care contrar unui principiu juridic, nu trebuie să dovedească Georgescu/poliția că tăietorul e vinovat ci ultimul că e nevinovat.Mai exact că dispune de toate actele și permisiunile necesare.Ma găndesc la prevederile specifice privind fondul forestier, care sunt destul de stufoase la partea de mediu.Eu daca ar trebui să îmi fac o casa la Vâlsan, ar trebui sa dau de 4 sau 5 oriun teren echivalent in alta parte, ptr. suprafața forestiera despadurita !!!
Nu cred că sunt în regulă cu asta acei privați !
 

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Operatie chirurgicala in premiera la Mioveni

operatie


O nouă operație în premieră pentru Spitalul Mioveni

A fost marcată o nouă premieră la Spitalul Orășenesc Mioveni. De data aceasta, este vorba despre o operație de reconstrucție anatomică ligament încrucișat anterior (LIA) cu autogrefon și sutura menisc intern “all – inside” cu 4 ancore, ce a fost efectuată unui fotbalist profesionist.
Intervenția a fost realizată minim invaziv, pe cale artroscopica de către Popa Theodor, medic specialist Ortopedie și Traumatologie. Evoluția postoperatorie a pacientului a fost favorabilă, fiind externat a doua zi postoperator, cu o stare generală foarte bună.
Amintim că dr. Theodor Popa este șeful secție Ortopedie – Traumatologie și este specializat în chirurgia genunchiului. Domeniile sale de interes profesional sunt chirurgia artroscopică (genunchi, umăr, gleznă), protezarea articulară (șold, genunchi, umăr) și chirurgia piciorului.
Acesta a activat în cadrul Spitalului Clinic de Urgență București – Spitalul Floreasca, precum și în cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie, Traumatologie și TBC Osteoarticular ”Foișor”, având colaborări şi cu clinici private.
Citește și Medalii pentru sportivii de la CSM Pitești la Cupa Europeană de Judo
Este membru al Societăţii Române de Ortopedie și Traumatologie – SOROT, membru al Societății de Artoscopie și Traumatoligie Sportivă – SRATS, precum și membru al Societății Știintifice Române de Oxigen-Ozono Terapie – SSROOT.
Pentru consultații este nevoie de bilet de trimitere de la medicul de familie, iar cei interesați se pot programa la numărul de telefon 0372.791.212.
Sursa
 

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Locuinte sociale noi la Mioveni- in curand


59 de noi locuințe sociale la Mioveni! Anunțul primarului Georgescu!

StiriAdministraţieLocal De Mădălina Bara In oct. 13, 2022Lucrările de amenajare la Blocul C, aflat pe Str. Dumitru Mândruță, nr. 3 (din zona Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni) avansează conform graficului. Prin remodelarea spațiilor existente în vechiul imobil și mansardare se vor obține 59 de unități de locuit, respectiv 10 apartamente de 2 camere și 49 de garsoniere.


„Criteriile de acordare a acestor locuințe vor fi aprobate de către Consiliul Local Mioveni, conform normelor metodologice stabilite prin lege. Proiectul este finanțat de către Primăria orașului Mioveni și are ca termen de finalizare data de 15 iulie 2023.”, a anunțat primarul Ion Georgescu.
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #125 ·
Proiecte de peste 3,3 milioane euro pentru orașul Mioveni

Orașul Mioveni va beneficia de noi trei proiecte, aprobate spre finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență - Componenta 10 - Fondul Local, în valoare de 3.339.800 EURO!
Cele trei proiecte se referă la:

  • Transport public local cu mijloace ecologice în Orașul Mioveni și Comuna Davidești (achiziția a patru autobuze electrice pentru transport public și infrastructura de încărcare);
  • Infrastructură pentru transportul verde – ITS la nivelul Orașului Mioveni (Achizitia unui sistem inteligent de management urban/local la nivelul Orașului Mioveni pentru soluții de taxare, inclusiv sistem de bilete integrat pentru călători, e-ticketing);
  • Execuție sistem optimizare costuri cu energia electrică la sediul Primăriei orașului Mioveni (optimizarea costurilor cu energia electrică prin amplasarea unor panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, prin înlocuirea corpurilor de iluminat clasice cu corpuri cu led, dar și prin anveloparea exterioară).
Sursa: eMioveni.ro
 

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Loc de joaca reabilitat


Mioveni: Încă un loc de joacă reabilitat complet! Mâine se va redeschide!
De Alex Vlad In oct. 28, 2022


Spre bucuria celor mici, vă anunț că locul de joacă din vecinătatea blocului D1 va fi redeschis, mâine, 29 octombrie, după ora 10.00.

Până la ora redeschiderii toate elementele și ansamblurile de joacă vor fi montate, iar turnarea covorului protector de tartan se va finaliza în această seară.
După redeschiderea locului de joacă, în parc vor mai fi montate unele elemente de mobilier stradal și un gărduleț, intervenții pentru care nu se va mai impune blocarea accesului în zonă.


Sursa
 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #127 ·

Astăzi, la Ministerul Dezvoltării, a fost semnat contractul pentru achiziționarea, cu bani europeni, a patru autobuze electrice care vor efectua curse între orașul Mioveni și comuna Davidești. Proiectul are ca perioadă de materializare 18 luni de la data semnării contractului.

Asociat autobuzelor, vor fi achiziționate și patru stații de încărcare lentă, câte una pentru fiecare autobuz, plus alte două stații de încărcare rapidă”, anunță Ion Georgescu, primarul Mioveniului.

Potrivit sursei citate, valoarea totală a finanțării este de 8.585.188 de lei (1,74 de milioane de euro).
 

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Schimbari la Dacia - 2000 de angajati preluati de compania Horse !

Horse denumire provizorie. In viitor Dacia va cumpara motoare de la Power si Ampere, sau cum or mai cadea bobii.1500 angajați Dacia, transferați companiei Horse

Postat de Curierul zilei joi, 24 noiembrie 2022, 00:11:00în: Postări recente, Silviu Mihai, Slider, Social - Economic Nici un comentariu Vizualizări: 1.323
  • Aceasta este deținută de Renault împreună cu Geely
Circa 2.000 de angajați ai uzinelor de motoare și cutii de viteze ale grupului Renault din România vor fi transferați companiei Horse, deținută de francezi împreună cu chinezii de la Geely. În același timp, producătorul de mașini Automobile Dacia rămâne o companie românească a grupului Renault.

Șefiii grupului Renault au lămurit, într-o discuție purtată cu trei jurnaliști români, implicațiile schimbărilor prin care trece compania franceză asupra activităților din România, informează economica.net. Gilles Le Borgne – vicepreședinte executiv inginerie Renault Group, Denis le Vot – CEO global al mărcii Dacia și Christophe Dridi – vicepreședinte Global Access și Dacia în cadrul grupului Renault, au explicat de ce este nevoie ca producția de motoare termice, inclusiv hibride, să fie separată de cea de motoare electrice și care este rolul chinezilor de la Geely în compania Horse. Conform oficialilor Renault, în România, compania denumită deocamdată Horse – nume care ar putea fi schimbat în viitor, va prelua părți din două activități: cea de inginerie și cea de producție a motoarelor.
În total 2000 de angajați
„În zona de inginerie (n.n. – RTR) vorbim despre 450 de angajați dintr-un total de 1.700. Iar la uzina de motoare și cutii de viteze circa 1.500 în care intră atât cei de la producție, cât și cei de la verificarea calității și așa mai departe. Vorbim despre oameni implicați în activitatea desfășurată la uzinele de motoare și cutii de viteze din Mioveni. În total, noua companie Horse va prelua ceva mai puțin de 2.000 dintre actualii angajați ai Renault din România”, a explicat directorul executiv al mărcii Dacia la nivel global, Denis le Vot.
Două entități
Practic, conform noii organizări a grupului Renault, în România vor activa două entități: una cu personalitate juridică – Horse – care va grupa activitățile de cercetare – dezvoltare și producție a motoarelor termice și cealaltă de asamblare a mașinilor – Automobile Dacia. Aceasta din urmă va intra sub umbrela unei entități globale fără personalitate juridică, denumită Power, din care vor face parte toate uzinele în care sunt produse mașini cu motoare termice. În viitor, marca Dacia, prin uzinele sale de asamblare vehicule, va cumpăra propulsoare termice de la compania Horse și motoare electrice și baterii de la Ampere, divizia de motoare electrice a grupului francez.
17 uzine
Compania numită deocamdată Horse va avea o acoperire globală prin 17 uzine și cinci centre de cercetare și dezvoltare în Europa (Spania, România și Suedia), China și America de Sud. Entitatea va avea 3.000 de ingineri dintr-un total de 19.000 de angajați aflați pe trei continente. În România, Horse își va desfășura activitatea de cercetare – dezvoltare în centrul de inginerie Renault Techonologie Roumanie (RTR) și în uzinele de motoare, cutii de viteze și turnătoria aparținând până acum Uzinei Mecanice și de Șasiuri Dacia (UMCD) și Renault Mecanique Roumanie (RMR), mai informează economica.net.
Se respectă Contractul Colectiv de Muncă
„Angajații care vor trece de la alte companii la Horse trebuie să știe că li se va respecta contractul actual. Așa cum știți, cei din România au acel CCM (n.n. – Contract Colectiv de Muncă) și acesta va fi respectat astfel încât ei să beneficieze de aceleași condiții de până acum. Ce se va întâmpla peste ani, nu știu. Dar la momentul trecerii la Horse vor avea aceleași condiții prevăzute în CCM”, a declarat Christophe Dridi, fost director al Automobile Dacia și actual vicepreședinte Global Access în cadrul grupului Renault. Declarația lui Dridi a fost completată de șeful mărcii Dacia care consideră că „oricum, fiind o companie deținută în procent de 50% de Renault, ideea de «mutare» este exagerată. Pentru că ei (n.n. – angajații) nu vor pleca nicăieri. Vor utiliza aceleași computere și echipamente. Totul va rămâne la fel ca până acum. În timp, însă, Horse va trebui să își construiască propria strategie. Și, așa cum am spus, nicio decizie din această companie nu va fi luată fără acordul Renault

 

· Registered
Joined
·
3,200 Posts
Discussion Starter · #129 ·

„Avem în elaborare studiul de oportunitate pentru trenul metropolitan. Este deja definitivat în proporție de 90%. Probabil că la sfârșitul anului va fi gata 100%.

Îmi doresc ca la anul să prindem în buget studiul de fezabilitate pentru acest proiect, astfel încât atunci când va începe linia de finanțare pentru modernizarea căii ferate Pitești-București cu achiziția garniturilor de tren pe propulsie de hidrogen să putem prinde și acest proiect în această linie de finanțare și să realizăm acest proiect pe care ni-l dorim cu toții.

Mă bucur că am reușit să ne punem la masă, pe lângă primăriile implicate, și CFR-ul, Dacia și, nu în ultimul rând, Universitatea din Pitești, care ne-a ajutat cu studii, date, informații”, declară Mihai Mihăilescu, viceprimar al Piteștiului.

Amintim că studiul de oportunitate este realizat de filiala din Finlanda (specializată în mobilitate feroviară urbană) a firmei daneze Ramboll Group. Luna trecută, specialiștii finlandezi au vizitat traseul Pitești-Ștefănești-Mărăcineni-Mioveni al viitorului tren metropolitan. Despre același subiect puteți citi AICI.
 

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Perspective de loc bune la cumpana dintre ani !
Nu iese fum fara foc : un indiciu a fost si ca CS Mioveni era virtual retrogradata inca din turul campionatului de fotbal Liga 1.Situație critică într-un mare oraș din Argeș. Primar: „Avem datorii. Intrăm în faliment”
Madalina Iordachita


Situație critică într-un mare oraș din Argeș. Primar: „Avem datorii. Nu putem onora facturile!”

Astăzi, în ultima conferință de presă a Primăriei Mioveni, edilul Ion Georgescu a declarat că anul 2022 a fost un an sărac în comparație cu anii trecuți.

Administrația trece anul cu datorii, deoarece cheltuielile au crescut considerabil, iar veniturile au scăzut semnificativ. Principalul factor este majorarea prețului la energie electrică, gaz natural și carburant.


Majoritatea investițiilor nu au fost scoase la licitație sau au întârziat să fie scoase la licitație tocmai din acest motiv. Pe primul plan a fost plata datoriilor și plata facturilor. Există facturi neachitate chiar și de 6 luni.
Situația financiară a afectat și instituțiile aflate în administrarea Consiliului Local Mioveni, deoarece nu s-au dezvoltat așa cum ar fi trebuit în acest an.
Dacă nu se mai fac plafonări de unde plătesc facturile de energie electrică, gazul natural, de unde dau banii la spital.”, se întreabă indignat edilul Ion Georgescu.
Primarul a mai declarat că Ministerul Finanțelor nu a alocat resursele financiare cuvenite orașului Mioveni.
Ion Georgescu, primarul orașului Mioveni:

„Indiferent ce spune Ministerul de Finanțe și Guvernul României vizavi de orașul Mioveni, de nemulțumirea mea pentru cotele defalcate care au scăzut în proporție de 50 %, eu vreau să le transmit următorul mesaj: Tot ce-mi spun sunt povești.
Deci orașul Mioveni nu beneficiază de aceste sume datorită compensărilor care se fac, nimeni nu vrea să introducă sumele aferente în calculator. Toate veniturile dintr-o localitate ajung într-un calculator. Având în vedere că aceste compensări nu ajung în calculator, nu au de unde să ajungă în orașul Mioveni.
Altă variantă pe care o spune Ministerul de Finanțe e că Dacia și-a micșorat numărul de salariați. Poate că s-a micșorat, dar veniturile pe fiecare an prin contractul colectiv au crescut cu 15%.
Veniturile sunt mult mai mici în acest an decât în 2018 și 2019. Cheltuielile erau mai mici sau egale cu veniturile, iar la ora actuală cheltuielile au crescut cel puțin prin majorarea prețurilor la energie electrică, la gaze naturale și la carburant. Este o discrepanță, veniturile au scăzut, cheltuielile au crescut. Deci nu vom putea face față.
Peste tot se vorbește că din Mioveni pleacă 4,5 % la PIB ul României și 20% la exportul României. Să dea Dumnezeu să n-am eu dreptate.
Prima lună în care facturile nu vor fi plafonate, următoarea lună orașul Mioveni intră în faliment. Nu avem de unde plăti! Colegii m-au rugat să vorbesc mai pozitiv, dar dacă nu spuneam adevărul înseamnă că mă mințeam pe mine. Nu este o situație foarte fericită pentru orașul Mioveni în 2022.

Sunt câteva orașe în țară care datorită multinaționalelor se fac compensări și tot au probleme mai mari sau mai mici. Noi depindem de Dacia undeva la 60 %. Spre exemplu, Piteștiul nu depinde de Dacia și nu are nici o problemă. Dacă nu se mai fac plafonări de unde plătesc facturile de energie electrică, gazul natural, de unde dau banii la spital.
La Spital cheltuielile de funcționare însemnând apa, curentul, gazul, întreținerea curții, a patrimoniului intră în sarcina noastră. Proprietarul spitalului este Consiliul Local Mioveni.
Am fost peste tot, parlamentarii de Argeș cunosc. Noi trecem anul cu datorii. Este pentru prima dată când nu putem onora plata facturilor la furnizori. Cred că sunt și la 6 luni de zile dacă nu mai mult facturi neachitate.”
Vezi video cu toată declarația de la minutul 01.06
Sursă video: Facebook Primăria Mioveni
epitesti
 

· Registered
Joined
·
1,953 Posts
Un an bun pentru Spitalul <ioveni si perspective la fel de bune !
Spitalul din Mioveni, creștere fulminantă! Noi medici de valoare și mai multe cabinete!
Madalina Iordachita

Spitalul din Mioveni, creștere fulminantă! Noi medici de valoare și mai multe cabinete!
Citiți și: Spitalul din Mioveni, premiu de excepție!
Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni, a prezentat astăzi, în cadrul conferinței de presă susținută de primăria orașului, bilanțul unității medicale pe anul 2022.

Numărul pacienților internați la Spitalul Mioveni a crescut considerabil în acest an, de la 120 la 600.

Citiți și: Gardă ATI la Spitalul Mioveni. „Înseamnă un grad ridicat de siguranţă a pacientului”
O veste bună pentru argeșeni este faptul că în curând, aci se vor deschide noi cabinete: de endocrinologie, de chirurgie plastică, de mamografie și ORL.
De asemenea, în anul 2023, alți medici specialiști vor veni la Mioveni. S-ar putea face mai multe angajări, pe lângă medici fiind nevoie și de asistenți medicali.
Buna funcționare a Spitalului Mioveni, cel mai noi spital din țară construit de la zero depinde însă și de veniturile încasate de administrație, proprietarul unității medicale fiind Consiliul Local Mioveni.
Primarul orașului Mioveni, Ion Georgescu, a declarat astăzi că anul 2022 a fost unul greu și sărac în comparație cu anii trecuți.
Mircea Stoian, managerul Spitalului Mioveni:

Am reușit să deschidem o linie de gardă pe anestezie- terapie intensivă, ceea ce a dus la creșterea numărului de pacienți operați în cadrul Spitalului Mioveni pe toate specialitățile chirurgicale. Am ridicat spitalul de la 120 de pacienți internați continuu la 600. Luna trecută aveam peste 3000 de prezentări în ambulatoriu și în jur de 1700-1800 de prezentări în compartimentul Primiri Urgențe.
Tocmai ce am primit modificarea de structură de la Direcția Sanitară Argeș, lucrurile deja sunt clare, vom deschide un cabinet de endocrinologie, un compartiment de ORL și un compartiment de chirurgie plastică. În decursul anului 2023, la început vom deschide un mamograf, singurul care va fi în contract cu Casa de Asigurări în județul Argeș. Vom închide cercul pe partea cancerului de sân la femei.
Deja în cadrul spitalului există un cabinet de diabet, dar odată cu deschiderea angajărilor vom putea să deschidem și secția cu 6 paturi. Și ca o paranteză, la anul îmi doresc foarte mult să dau altă față compartimentului de Primiri Urgențe prin aducerea unor medici specialiști de urgență, pentru a reduce numărul transferurilor și ca pacienții să fie tratați în orașul Mioveni, aici, acasă.
Numărul medicilor a crescut, numărul asistenților medicali este nevoie să crească, în schimb vor crește mult și cheltuielile. Calitatea actului medical crește. Am încheiat anul acesta program pe fonduri europene de 5 milioane de euro, am primit o sponsorizare de un milion și jumătate de euro de la Nuclearelectrica. Sunt aparate scumpe. E un aparat care îți detectează infecțiile nosocomiale, iar un chit este 15 mii de lei. Medicina costă, dar cum o facem noi zic că o facem bine și o vom face din ce în ce mai bine, dar cu anumite costuri.

Video cu declarația de la minutul 36:40
Sursă video: Facebook Primăria Mioveni
epitesti
 
121 - 131 of 131 Posts
Top