SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 668 Posts

·
Moderator
Joined
·
28,940 Posts
Discussion Starter · #1 ·
Nadal preveu 1.200 km de carril bici el 2026

El secretari de Mobilitat, Manel Nadal, ha presentat avui el Pla estratègic de la bicicleta, que té l'objectiu de potenciar i fomentar l'ús d'aquest mitjà de transport al país a través de mesures com l'increment de la xarxa de vies per a bicicletes amb la construcció de 1.200 km de carrils segregats, la creació d'una entitat de gestió de les polítiques relatives a la bicicleta, la promoció intensiva del seu ús i el foment de la intermodalitat amb el transport públic. En una primera fase el Pla té una inversió prevista de 17 MEUR i s'ha de desenvolupar des d'ara fins al 2010. Un dels primers resultats del Pla estratègic és la construcció de 1.200 km de carrils segregats per a bicicletes per connectar les ciutats i pobles de Catalunya que preveu el Pla d'infraestructures de Catalunya (PITC). Les previsions són que aquesta xarxa estigui construïda el 2026 i tingui un cos total de 100 MEUR.

En les properes setmanes, el Pla serà publicat al DOGC i se sotmetrà a consulta pública durant un mes. En aquest període es rebran les al·legacions per part d'entitats i de la ciutadania. Posteriorment es valoraran i, si es considera pertinent, s'incorporaran al redactat final del pla. D'aquesta manera, es preveu que la propera tardor el Pla serà aprovat pel Govern. S'estima que un 75% de les llars catalanes tenen una bicicleta i que al voltant de 200.000 persones l'utilitzen de manera molt freqüent (més d'un cop per setmana com a mínim), ja sigui per a desplaçaments per anar a treballar o a estudiar o en moments de lleure. D'altra banda, les vendes de bicicletes augmenten cada any un 5%.

--

e-noticies.com
 

·
Registered
Joined
·
3,931 Posts
Mobilitat en bicicleta (carrils bici, servei Bicing, etc.)

Bicing

En una primera fase es posen a disposició del usuaris 200 bicicletes distribuïdes en 14 estacions

El nou servei de transport Bicing comença aquest dijous 22 de març a partir de les 14.00 hores.

www.bcn.cat

En aquest sentit, tots els majors de 16 anys poden sol·licitar la targeta d’abonament a aquest servei, vinculada a les seves dades personals i bancàries, a través de www.bicing.com.

Els nous usuaris rebran la targeta d’abonament a casa, per correu, i podran fer-la servir un cop activada a un terminal de Bicing a partir d'aquest dijous a les 14.00h. En una primera fase, si la inscripció es realitza abans del 6 de juliol, l’Ajuntament ofereix l’abonament anual al preu de sis euros, amb validesa per a un any natural.

En aquesta primera etapa es posen a disposició dels usuaris un total de 200 bicicletes distribuïdes en 14 estacions. Al mes de maig, aquesta oferta s’ampliarà per a un total de 750 bicis a 50 estacions, per acabar al mes de juliol amb 1.500 bicicletes a 100 estacions. L’objectiu és comptar amb 3.000 bicis a tota la ciutat, a final d’any.

Els terminals de lliurament i recollida de bicicletes del Bicing s’ubicaran a emplaçaments estratègics per afavorir la intermodalitat i permetre la connexió entre diferents modes de transport públic, a prop d’estacions de transport ferroviari (Metro, ferrocarrils i tren), aparcaments públics i equipaments d’interès públic.

Paral·lelament, s’ha posat en marxa l’Oficina d’Atenció al Client de Bicing, situada a l’edifici del Sector de Seguretat i Mobilitat (pça Carles Pi i Sunyer, 8), i el telèfon d’atenció, 902 31 55 31, per a atendre consultes i incidències relacionades amb el servei.

Funcionament del Bicing

El sistema Bicing funciona a través d’una targeta d’abonament, nominal, unipersonal i intransferible. Aquesta targeta és l’element que reconeix a l’usuari en el sistema i que s’ha d’usar obligatòriament per disposar d’una bicicleta als punts de recollida i lliurament de bicis. Per tal de sol·licitar-la, s’ha d’omplir un formulari al web www.bicing.com.

Els abonaments s’oferiran amb validesa anual, i donaran dret a utilitzar les bicicletes de Bicing durant 30 minuts sense cap més càrrec, totes les vegades necessàries, en un mateix dia, dins l’horari del servei, que coincideix amb l’horari d’obertura del Metro de diumenge a dijous (de 05:00 a 00:00 hores), i no tanca divendres i dissabtes (24 hores).

Per als usos que es perllonguin més de 30 minuts, es preveu carregar a l’usuari amb una tarifa de 0’30 € per cada tram de 30 minuts, fins a un màxim de dues hores.
-----------------------------------------------------------------------------------

a10! :runaway:
 

·
ZERO
Joined
·
19,443 Posts
BCN projecta un carril bici que recorrerà 4,7 km a la Via Augusta

• La nova ruta permetrà accedir des del litoral a Collserola per vials específics per a ciclistes
• La proposta impulsada a Sarrià-Sant Gervasi inclou diverses solucions per a 4 trams del vial

http://www.elperiodico.com/EDICION/ED070521/CAT/CARP01/PDF/g032mR03.PDF

Poder arribar pedalejant des del mar fins a la muntanya de Collserola en carrils bici era un repte pendent a Barcelona, una ciutat amb una passió ciclista que ha evolucionat en més proporció que la de la infraestructura de vials específics. Però el projecte per obrir aquesta ruta d'uns 4,7 quilòmetres a través de la Via Augusta ja és sobre la taula dels responsables municipals. L'objectiu municipal és implantar-lo a partir de l'any que ve en diverses fases, tenint en compte l'orografia del terreny.
La xarxa de carrils de bici de la ciutat està clarament descompensada en molts districtes. Per sobre de la Diagonal la infraestructura encara és gairebé nul.la. Per aquest motiu, la regidora de Sarrià-Sant Gervasi, Katy Carreras-Moysi, es va proposar obrir pas a la bici al districte de manera contundent. Fa dos anys que va encarregar a l'equip de l'enginyer i expert en mobilitat Ole Thorson un projecte per estudiar la viabilitat de la Via Augusta com a artèria ciclista.

SOLUCIONS
Després d'un estudi previ, es va comprovar que l'opció era viable i es va desenvolupar un pla detallat que analitza d'un en un els trams de la via i suggereix les solucions més idònies. Tot i que el mateix Thorson destaca que són propostes que es poden variar si així ho plantegen els afectats per la transformació. Carreras-Moysi està a punt de tancar el seu mandat, i deixa sobre la taula un enorme tom que ha estat supervisat per l'àrea de Mobilitat i que permet l'inici pròxim de l'execució en punts que afronten la seva reurbanització amb motiu de les obres en estacions de Ferrocarrils de la Generalitat.
Thorson ha determinat zones clarament diferenciades al llarg de la Via Augusta. La primera, que va de la Diagonal a la plaça de Molina, té en bona part forma de rambla, amb calçades laterals estretes i un passeig central arbrat; la segona, fins a Muntaner té un màxim de 17 metres de calçada i dues voreres d'un mínim de cinc metres; un tercer tram, d'Anglí a Santa Filomena, té estructura d'autovia urbana, i el quart --que arribaria al Peu del Funicular, a Vallvidrera-- es faria a través del carrer d'Isaac Albéniz, per les limitacions que imposa la Ronda de Dalt.

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=407778&idseccio_PK=1022&h=

Caldrà veure com fan la implantació dels carrils bici en els diferents trams. El tram inferior de Via Augusta amb la rambleta central li cal una reforma urgent. La notícia "dolenta" es que han desestimat el carril a la nova reforma de Mitre...

A10
 

·
Registered
Joined
·
3,931 Posts
El Bicing registra una allau de 1.000 nous abonats cada dia

1. • El sistema arribarà als 70.000 usuaris ben aviat, a l'acabar la primera fase d'implantació
2. • La gran demanda causa esperes en moltes estacions que sovint es queden sense bicis

www.elperiodico.cat

Com una taca d'oli, en aquest cas molt ecològica, la bicicleta pública s'expandeix per Barcelona. Prop de 1.000 persones s'abonen cada dia a aquest nou mitjà de transport. És gent de totes les edats, de totes les professions i de tots els barris. Un ritme de creixement que és impossible que segueixi el sistema del Bicing mateix, que cada setmana obre alguna estació i llança més bicicletes blanc-i-vermelles als carrers, encara que les 1.200 bicis i 84 estacions actuals a penes donen l'abast per atendre els més de 60.000 abonats.
En teoria, durant els pròxims dies s'ha d'arribar fins a les 100 estacions obertes, amb un total de 1.500 bicicletes, de manera que es tanca la primera fase. Amb el ritme actual, la xifra d'abonats arribarà llavors als 70.000. Les estacions que encara estan per obrir es troben situades gairebé totes a la part esquerra de l'Eixample, entre la plaça d'Espanya, l'estació de Sants, Francesc Macià i Urgell.

SUPERAR LES PREVISONS
El fenomen ha superat amb escreix les previsions més optimistes de l'ajuntament i de Clear Channel, l'empresa concessionària, que esperava comptar amb uns 15.000 abonats a finals del 2007, quan es completarà el primer any, amb 200 estacions i 3.000 bicicletes. Per això, els responsables del Bicing ja han de demanar sovint paciència i comprensió als usuaris, que es troben cada vegada més estacions sense bicicletes.
En estacions molt concorregudes, com per exemple a meitat de la Rambla, es formen cues de gent esperant davant de parades buides fins que algú torni una bicicleta per poder-la agafar. Quan hi ha un gran moviment, com en aquest cas, l'espera no sol durar més d'uns quants minuts, però en estacions més apartades del centre --i sense una alternativa gaire a prop-- l'espera és més gran. Aquesta és, a més de les fallades mecàniques, el principal motiu de queixa dels abonats.

ABAIXAR EL RITME
L'expectativa de Barcelona Serveis Municipals (BSM), l'empresa municipal encarregada de la supervisió del Bicing, és que el ritme de nous abonats disminueixi una mica a l'estiu. A més a més, a partir del juliol els abonaments anuals --ara de sis euros-- passaran a costar-ne 24.
Quan es va arribar a principis de juny als 40.000 abonats, es va fer un estudi sobre el perfil dels inscrits (vegeu el gràfic), ben repartits entre dones (49%) i homes, i amb una majoria (52%) de menors de 35 anys. El nou vehicle atrau sobretot professionals amb estudis superiors i mitjans (53%) i bona part dels usuaris procedeixen dels districtes de l'Eixample (26%) i Ciutat Vella (15%). És curiós el fenomen d'Horta-Guinardó, que a pesar de tenir una sola estació de Bicing en un extrem del barri, davant de l'entrada principal de l'antic Hospital de Sant Pau, és el quart districte amb més abonats.
D'acord amb l'experiència d'altres ciutats, sí que estava previst que una gran part dels usuaris fessin desplaçaments de menys de 15 minuts. A Barcelona, un 70% necessita menys d'un quart d'hora per anar d'una parada a una altra.
---------------------------------------------------------------------------------------

a10! :runaway:
 

·
Registered
Joined
·
2,000 Posts
Mobilitat en bicicleta (carrils bici, servei Bicing, etc.)

http://www.elperiodico.cat/default....a=CAT&idnoticia_PK=510117&idseccio_PK=1022&h=

17/5/2008

PLA PER MILLORAR LA XARXA VIÀRIA DE L'EIXAMPLE
BCN obrirà 28 km més de carril bici per l'augment explosiu de ciclistes

• El 2007, l'any del Bicing, hi va haver 86.000 viatges diaris, gairebé el 84% més que el 2006

La imatge d'Urgell, que amb els seus sis carrils és un dels carrers més amples i motoritzats de Barcelona, reflectirà a finals d'aquest any a la perfecció com s'ha transformat el trànsit a la ciutat aquesta última dècada. Els ciclistes s'apoderaran d'una part de carrer d'Urgell, que pel costat Llobregat de la seva calçada tindrà un dels nous carrils bici estrella, ben separat de la resta del trànsit i de doble direcció en tot el seu llarg recorregut, des de Francesc Macià fins al Paral.lel. Les obres començaran la setmana que ve i formen part de l'ampliació de l'actual xarxa de carrils bici (128 quilòmetres) amb 28 nous quilòmetres.
La construcció de nous carrils i l'allargament dels existents és la resposta, una mica tardana, de l'ajuntament a l'augment espectacular del nombre de ciclistes diaris que ha experimentat Barcelona des de l'última dècada i l'autèntica explosió del 2007, provocada per la introducció del Bicing. Mentre que el 2006 es comptabilitzaven una mitjana de 47.000 viatges diaris, l'any passat la xifra es va disparar a 86.407, gairebé un 84% més.
"Ja s'han acabat els temps en què es tenia complex davant la bicicleta. Com que ens hem destacat per la defensa de l'ús de la bici pels carrers de Barcelona, construirem els nous carrils amb totes les conseqüències que això té", va dir ahir amb contundència el regidor de Mobilitat, Francesc Narváez.

UNA XARXA COHERENT
Durant aquests últims anys, l'ampliació de la xarxa de carrils bici ha estat gairebé nul.la, sobretot en el concorregut de l'Eixample, on ara es concentraran totes les obres per aconseguir una xarxa més coherent i segura. Així, a més de carrils nous al carrer d'Urgell, Vilamarí, l'avinguda de Roma, Girona i Ribes, es prolongaran els existents que hi ha als carrers Consell de Cent, Diputació, Gran Via, Provença (que, a més, serà bidireccional) i la Diagonal. Així, aquesta última tindrà un carril des del Fòrum fins al parc de Cervantes, mentre que a la Gran Via es podrà anar des de les Glòries fins a la plaça Cerdà, sense l'actual interrupció entre el carrer d'Urgell i el passeig de Gràcia.
L'objectiu és aconseguir a l'Eixample quatre eixos horitzontals i quatre més verticals. El canvi més important en comparació amb els carrils existents serà la doble direcció i l'aparatós separador que ha d'augmentar la seguretat. El model que es col.locarà a Urgell i Provença està inspirat en la prova que s'ha fet al carrer de Sancho de Ávila, amb blocs de suro entre el carril bici i els carrils per al trànsit motoritzat.
El nou model, de 70 centímetres de llarg, serà una mica menys elevat (uns 12 centímetres) i menys ample (20 centímetres) i serà col.locat en diagonal per dissuadir els cotxes d'envair el carril bici, cosa que segueix passant contínuament als carrers de Diputació i Consell de Cent. Tot i això, de moment l'ajuntament de Barcelona no col.locarà els nous separadors en aquests últims carrers, els més insegurs de la ciutat per a les bicicletes i on es concentren la majoria de les infraccions. Els primers quatre mesos d'aquest any, 635 automobilistes i 1.510 motoristes han estat multats per envair el carril bici o estacionar-hi. Per la seva part, 598 ciclistes han estat denunciats per saltar-se el semàfor en vermell.

APRENDRE A CONVIURE Amb l'espectacular augment de ciclistes urbans --que abans es concentraven sobretot els caps de setmana--, els conductors a Barcelona estan aprenent a marxes forçades a conviure-hi. L'objectiu de l'ajuntament és que els ciclistes se sentin cada vegada més protegits, perquè també els més novells o temorosos surtin sense por en bicicleta per anar a treballar, a l'escola o a comprar. El consistori ha après, a més, que no s'han de situar els carrils bici a les voreres --com va passar amb els pioners, a la Diagonal i la Gran Via-- per evitar que hi hagi conflictes amb els vianants.
 

·
ZERO
Joined
·
19,443 Posts


Ja tocava que sol·lucionessin le tema dels carrils bicis a les cruilles. Potser ara que la feina la tinc al centre de l'eixample m'engresqui a agafar la bici.

A10
 

·
Registered
Joined
·
2,000 Posts
Cal moltissima més infraestructura en el relatiu al tema bicicleta. Com usuari de la bici quasi a diari sé del que en parlo, i a peu de carrer continua sent l'opció pitjor considerada pel conjunt de les persones.
Ja que l'ajuntament s'ha reafirmat en la seva aposta ''irreversible'' per la bicicleta a Bcn , faré uns suggeriments que no són nous: calen moltíssims més carrils bici per tota la ciutat, que siguin segurs i aïllats de la invasió de tràfic motoritzat; cal protegir del tràfic motoritzat als ja existents de manera urgent;cal fer campanya ciutadana pro bici, no alimentant el fatalisme sobre aquest 'nou' mitjà de transport en la societat i augmentant l'educació viària o com es vulgui dir; refer una ordenança cívica ridícula i ajustar-la a les característiques concretes d'una bici i no d'un vehicle a motor; etc.
 

·
Registered
Joined
·
2,000 Posts
crec q es independent una cosa d'una alra, a banda de que al carrer borrell li manca infraestructura per la bici. Han preferit fer zona 30 per a vehicles i no fan carril bici com si ho van fer a Enrique Granados. Soc subjectiu com usuari de bicicleta, però és que a més em sembla del tot lògic que les bicis es puguin moure per tot arreu sense problemes, tal com ho fan els vehicles a motor i els vianants. Més carrils, més carrils!

http://static.20minutos.es/edicionimpresa/barcelona/08/05/BARC_19_05_08.pdf

Urgen más carriles para bicicletas 

El Bicicleta Club de Catalunya
y Ecologistas en Acción
ven positivo que se
implante enUrgell
carriles bici con separadores,
pero ven urgente
aumentar la oferta.
 

·
Moderator
Té con pastas member
Joined
·
19,326 Posts
Aixó del Bicing és un poc el timo de la estampita, segur que ara d'aqui 30 minuts vaig a l'estació de Encants i si hi han bicis el monolito me dirà "Estació fora de servei", de lo contrari no hi hauràn bicis :crazy:

Ahir a Tetuan vaig estar 10 minuts, primer me va donar una bici en les rodes punxades, la vaig deixar, me va tornar a donar la mateixa, la vaig tornar, me va donar una que no pujava el seient, vaig desistir ~_~
 

·
Registered
Joined
·
12,169 Posts
^^ darrerament m'he trobat moltes bicis amb el canvi trencat o la cadena solta

és per falta de manteniment, no hi ha que donar-hi més voltes, hi ha molts usuaris i pocs tècnics
 

·
¡Viva el metro!
DavoR
Joined
·
38,557 Posts
El Bicing està morint d'èxit...
:eek:
 

·
Banned
Joined
·
1,799 Posts
ja tenim titular sensacionalista.

Soc usuari diari del Bicing i pot ser he tingut incidència al servei menys de 10 vegades. Tenint en compte la quantitat d'usos que te, no crec que això sigui un número alarmant.
Si que podrien posar mes personal de manteniment, que sempre va be, pero no vol dir "morir d'èxit". No cal ser tan exagerats! xDD
 

·
Registered
Joined
·
12,169 Posts
Em sembla que ets del que tenen sort, amic Jarle ;)

No hi ha dia que no agafi una bici amb problemes o que hi hagi bicis a una estació i no et deixi agafar-les.

Per a mi, això són incidències. I cada cop passa més sovint, lamentablement
 

·
Registered
Joined
·
4,873 Posts
Aixó del Bicing és un poc el timo de la estampita, segur que ara d'aqui 30 minuts vaig a l'estació de Encants i si hi han bicis el monolito me dirà "Estació fora de servei", de lo contrari no hi hauràn bicis :crazy:
Ah!!! L'estació del bicing d'Encants! Alerta!!

Quan hi passo pel davant no només me la trobo plena sinó que a sobre hi ha un mínim de tres persones esperant per deixar-la. Per altra banda, a Rosselló amb Comte d'Urgell (i no Compte com posen al plànol :bash:) mai n'hi ha.

Per això segueixo fidel a la T-50/30.
 
1 - 20 of 668 Posts
Top