przeczytalem caly i jestem pod wrazeniem, niestety nie ma calosci...
krzyzyk przy ostatnim. Jednak nie wiem czemu nie wyglada mi to na solidna konstrukcje
(balkon)
przewertowałem troche i nigdzie nie jest napisane do ilu metrów.Myślę że do 15 to napewno.eosendil said:No, bardzo ciekawe artykuły! Dzięki Kafarek. Ale mógł byś zeskanować ciąg dalszy?
Mam pytanie co do tych balkonów: można je podciągnąć też na wyższe piętra? Na 10te, na 18te?
50 lat to baaaardzo dużo... za 50 lat nikt już nie będzie pamiętał o takich blokach. No może w muzeum twoje dzieci/wnuki będą podziwiać te cuda architekturyWujek Dobra Rada said:Podejrzewam, że osiedla nie znikną jeszcze przez najbliższe 50 lat.
Nie chodziło mi o wykorzystaną technologię czy stan bloków ale o to, że za 50 lat Polska będzie całkiem innym krajem gdzie nie będzie po prostu miejsca (nie mam tu na myśli przestrzeni lecz gust i zamożność ludzi, ceny gruntu) na takie bloki w centrach miast...Raine said:nie znikną nawet po 100 latach, technologia jaka została wykorzystana do budowy bloków okazała się bardzo wytrzymała
nie do końca masz rację.Przeczytaj np to>Raine said:nie znikną nawet po 100 latach, technologia jaka została wykorzystana do budowy bloków okazała się bardzo wytrzymała
Na pewno wszystkie nie znikną! Co z osiedlami budowanymi np w 1988, 89 roku? To już nie wielka płyta, ale i ten typ bloków zajmuje sporo miejsca w pejzażu dużych miast.eosendil said:za 50 lat nikt już nie będzie pamiętał o takich blokach.
Michau powinien tutaj sie wypowiedzieć jak Sztokcholm radzi sobie z blokowiskami w ramach projektu Zewnetrznego MiastaWujek Dobra Rada said:Na pewno wszystkie nie znikną! Co z osiedlami budowanymi np w 1988, 89 roku? To już nie wielka płyta, ale i ten typ bloków zajmuje sporo miejsca w pejzażu dużych miast.
No tu już zależy czy patrzymy pod aspektem kolorystyki i wizerunku budynku czy też kładziemy nacisk na docieplenie i zwiększenie parametrów fizycznych...Lucky Luke said:U mnie właśnie ocieplają blok. Trochę styropianu, trochę jakieś zaprawy, troszkę kolorów i wygląda, źle bo zwalili kolorystykę![]()