Please tell him that as long as something is on topic, people can post anything informative here, and that he is very much welcome to do so here.Kamu Gözü kanalı sahibi arkadaş gayet nazikçe "forum politikasında değişiklik olduysa seve seve paylaşımlarıma devam edebilirim" diyor. Konuyu açıklığa kavuşturduğumuza kendisine dönüş yapacağım.
Yaziyi kaldirdim.vBulletin zamanının sonlarından kalma "Al, n'oldu?" yazısını kaldırabilir misiniz?
Bunu Jan veya VerticalScope ile görüsmem lazim.Bu hesabım eski hesabımla birleştirilse de olur. SSCXL artık olmadığına göre birleştirme işlemi daha kolay olabilir.
Profilini paylaşman mümkün mü acaba, baya aradım ama bulamadım.Ulaşım ve altyapı projeleriyle ilgili videolar hazırlayan Kamu Gözü kanalının sahibi arkadaş uzun bir süre önce üye olmuş, birkaç video paylaşmış ve sonradan paylaşımı kesmişti. Kendisini bugün eposta aracılığıyla tekrar foruma davet ettim. Paylaşım yaptığı dönemde kendini forum admininin, paylaşımların reklam olacağı gerekçesiyle uyardığını söyleyerek paylaşımı kesmiş.
Bu uyarıyı kimin neden yaptığını merak ediyorum. Bu insanların ürettikleri bizim bu forumda takip ettiğimiz konularla ilgili değerli bilgiler içeriyor. Onları reklam yapıyorsun diye forumdan uzaklaştırarak onların yerine videolarını bizim paylaşmamız gibi bir durum ortaya çıkıyor. Bu forumu belli bir kalite düzeyinde ve aktiflikte tutma ve geliştirme çabalarımıza bu tür davranışlar pek yardımcı olmuyor.
Kamu Gözü kanalı sahibi arkadaş gayet nazikçe "forum politikasında değişiklik olduysa seve seve paylaşımlarıma devam edebilirim" diyor. Konuyu açıklığa kavuşturduğumuza kendisine dönüş yapacağım.
Buyur: kamugozuProfilini paylaşman mümkün mü acaba, baya aradım ama bulamadım.
Jan ile görüsdükten sonra hesaplari birlestirmeme karari aldik.Bu hesabım eski hesabımla birleştirilse de olur. SSCXL artık olmadığına göre birleştirme işlemi daha kolay olabilir.
Bekliyoruz ve istiyoruz, Türkiye'yi her platformda 3 şehirden ibaret görmekten kendi üyelerimizde vazgeçerse iyi olur, güzel olur, mantıklı olurbelki bir anket açabiliriz bu şehirlerin eklenmesine dair.
Sorun şurada. Teknik olarak karar verilmesi gereken bir konu olduğunu düşünüyoruz. Bunun üzerine kafa yormalı ve çalıştay havasında ele almalıydık. Bu fikri öne sürerken teknik birçok gerekçe sıraladıktan sonra buna karşılık hiçbir teknik argüman sunmadan "hadi anket açalım" o zaman demek, konuyu popülizme taşımak oluyor. Zira oylamada "Antalya-Mersin"i seçtikten sonra oyunu "Hiçbiri Eklenmesin"e çeviren üye olduğunu da görüyoruz. Bu da oylamanın o kadar sağlıklı bir yöntem olmadığını ve arkaplana dair bir şeffaflık taşımadığı için şüphe uyandırdığının bir göstergesi.Anket açıp sormanın nesi kötü tam olarak? Forum üyelerinin fikirlerini soruyoruz. Bundan daha güzel ne olabilir?
Kendi yaptığı özgün içeriği kendisi paylaşan bir üye, sistemin sürdürülebilirliği için önemlidir. Herkesin yaptığı her şeyi birkaç kişi olarak biz paylaşacaksak "üyelere gerek yok, forum bize kalsın" demektir bu. Aynı zamanda bu mesajı okuyabileceğini de hesaba katarak, kullanılan üslubun da iyi seçilmesi gerekirdi. Bunlar talihsiz ve moderasyon ruhuyla bağdaşmayan hareketler. Biz burada topluluğu ve Türkiye forumlarını büyütmeye, her üyeyi kazanmaya çalışırken bu tarz yaklaşımlar bu çabalara zarar veriyor.KamuGözü'nün YouTube videolarını paylaşmaktan başka da bir katkısını görmüş değilim, pek âlâ o videoları hepimiz paylaşabiliriz.