SkyscraperCity Forum banner

Modern Bulgarian Houses / Модерни Български Къщи

9245 Views 10 Replies 6 Participants Last post by  Dave.S
  • Like
Reactions: 1
1 - 11 of 11 Posts
Има ги по света, има ги и в с. МарчевоP.S. Много ме зарадва на живо, дори я снимах от колата. :)
See less See more
  • Like
Reactions: 5
Eлитна планинска вила до бреговете на язовир Искър

Проектът е реализиран през 2016 година в съвременен минималистичен стил, без компромиси в стандарта на материалите и качеството на изработката.

От Cityscape architects са формирали разпределение, отразяващо максимално коректно функционалните изисквания на клиента за различните зони: барбекю с меко сядане, камина и сауна с релакс зона към нея, които да могат да се използват открито в топлите дни или на закрито с помощта на сгъваема остъклена фасада.Гледката от барбекюто е феноменална! От студиото са се постарали да я съхранят максимално, така че нищо да не й попречи. Това е постигнато чрез понижаване на зоната с меката мебел под основното ниво с частично вкопаване. Така зоната е обособена и е увеличена височината на остъкляването. Слънчевите лъчи достигат вътре през клоните на вековните борове чрез стъклен покрив.

Кухнята е изчистена, но помества всички основни функции.Сауната предлага същата уникална гледка към язовира, който съзираме зад стволовете на няколкото борови дървета.http://citybuildhome.bg/article/elitna-planinska-bregovete/17503
  • Like
Reactions: 5
Unique Estates представя на Вашето внимание, изключително произведение на съвременната архитектура. Имотът е разположен в най-представителната част на кв.Драгалевци. Намира в затворен комплекс от три къщи с 24-часова жива охрана. Към всяка има собствен покрит басейн в двора.

Представителният район, добрият достъп, изключителното изпълнение на самия комплекс, и невероятната архитектура на самите къщи, предоставят много високо качество на живот. Този имот е съчетал съвременния дизайн от най-висок клас с уют и функционално разпределение.

Всички необходими показатели за качествен и стойностен имот са на лице. Без аналог на пазара!


Предимства:

Представителен район с нови къщи
Затворен комплекс от три къщи, 24 – часа жива охрана
Модерна архитектура
Висококачествени довършителни работи
Драгалевци, София
Къща, Обзаведена
Площ: 443 кв.м.
Парцел: 930 кв.м.
Етаж: 2 / 2
5 Спални, 3 Бани
гараж за две коли и две паркоместа
€ 1 130 000
http://www.ues.bg/bg/offers/3074-kv...en-dizayn-i-arhitektura-v-kashta-za-prodadzba
See less See more
3
  • Like
Reactions: 2
:love:

Equinox House
Цена 660 000 евро без ДДС
Къщата на равноденствието е частна резиденция в близост до град Каварна, на 60 км от град Варна и летище Варна, с лесен достъп от международен път No. 9. Разположена е на ската непосредствено над голф игрището „Тракийски скали”, с невероятна гледка към зеленината на голфа и морето и изцяло южно изложение. Проектът цели създаването на изчистен, но изискан архитектурен модел, който позволява на собственика да се наслаждава на дивата природа, осигурявайки както поглед към хоризонта, така и възможност за отчитане на движението на слънцето посредством вграден слънчев часовник – обсерватория. Независимо от семплия си дизайн, къщата притежава отлична функционалност и всички удобства на луксозно съвременно жилище. Проектирана е в съответствие с немския стандарт за пасивни къщи и американския стандард „Лийдс” за устойчиво строителство. Съвременните системи за климатизация, вентилация и рекуперация, суперизолацията й и тройните стъклопакети на дограмата и окачената фасада я правят ултра ниско енергийна (консумацията на ел. енергия няма да надхвърля 11 Втч/кв.м.). Въпреки ниските разходи за енергия, къщата разполага с отопляем басейн, както и с малък СПА център, включващ, инфрачервена сауна, фитнес зала, стая за почивка и хидромасажни вана и душ. Четирите спални с отделни санитарни възли и директен излаз към терасата с басейн, просторната дневна с кухня и хол тип (open space), правят къщата удобна и за посрещане на гости. Отделените от останалите помещения антре със стълба, кабинет и тераси за почивка и барбекю позволяват обособяването на функционални зони, свързани помежду си.

Зеленият покрив на къщата, засаден с местни тревни видове я слива с околността, осигурявайки дискретността й. Пречиствателна станция за отпадни води, резервоар за дъждовна вода и ел. генератор, осигуряват автономността на сградата, захранена както с вода и ток, така и с кабелна телевизия, интернет и СОТ от местните доставчици на комунални услуги.

Параметри на парцела и сградата

ЗП постигната, м2. 228.00

РЗП постигната, м2. 515.00

Озел. постигната, м2 842.00повече на:
http://studiosbc.com/equinox-house/
  • Like
Reactions: 4
Влюбен съм!
Харесва ми с тази каменна облицовка :)

От брой 3 на сп. ГРАДЪТ: Dobrogea house - "Къща на добрата земя"Фотограф: Bignatov studio

Брой 3 на списание ГРАДЪТ
Dobrogea house е еднофамилна жилищна сграда, изградена в Североизточна България. Името й означава "Къща на добрата земя" и идва от местоположението й в Добружда – наричана още "Добра земя".
Автор на архитектурния проект е арх. Борислав Игнатов от Bignatov Studio.
Dobrogea house е разположена върху парцел с площ 1683 кв.м, като близо 60% от терена е озеленен. Разгънатата застроена площ на къщата е 348 кв.м.


Фотограф: Bignatov studio

Архитектура и функционално разпределение

Сградата е разположена в северната част на парцела, за да служи като естествена преграда към улицата и да осигури максимална площ за дворно озеленяване от юг. Къщата е природосъобразна и нискоенергийна, като основен акцент в проекта е връзката й с градината.

Търсен е съвременен и пестелив архитектурен образ с просторни вътрешни обеми и използване на естествени материали.


Фотограф: Bignatov studio

Dobrogea house се състои от един етаж с частичен сутерен. Първият етаж е проектиран на две полунива, следвайки леката денивелация на терена. Той съдържа входно антре, гараж, дневен и спален тракт, както и обслужващи помещения. В сутерена е оформена изба с връзка към гаража.

Цялостната концепция за екосъобразност на къщата включва осигуряването на максимална площ за озеленяването на парцела с местни устойчиви видове.


Фотограф: Bignatov studio

Технологични решения и материали

Отоплението и охлаждането на Dobrogea house става с комбинирана система от подови серпентини и конвектори за стенен монтаж, свързани към въздушна термопомпа.

Проектантите са заложили по-голяма топлоизолация от стандартната – 20 см EPS по стените и 30 см XPS на покрива и под подовата настилка, за да изпълнят изискванията на собствениците за нискоенергийност на сградата.

Покривът на къщата е плосък и включва двупластова битумна хидроизолационна система с минерална посипка.

Канализацията на сградата е решена с локална пречиствателна станция и резервоар за поливане с пречистената вода.


Фотограф: Bignatov studio


Местоположение: Североизточна България
Проектант: BIgnatov Studio – арх. Борислав Игнатов
Изпълнител:
Площ на терена: 1683 кв.м
Озеленяване: 59%
Плътност на застрояване: 21%
РЗП: 348 кв.м
http://gradat.bg/news/2017/07/20/30...ut_dobrogea_house_-_kushta_na/&rubrname=news/
  • Like
Reactions: 4
Ето някои от къщите на тези, които построиха моята вила (http://sweethomebulgaria.com/построени-сглобяеми-къщи/)See less See more
4
  • Like
Reactions: 2
Къща до София по проект на I/O Architects
  • Like
Reactions: 2
Има проекти, които носят послание, изглеждат специално и въздействат безапелационно. Още по-специални са, когато се намират в България. Един такъв страхотен дом ще видите в тази публикация Внушителна българска архитектура насред Добруджа – GRANDecor.bg

Разположен е в Североизточна България, сред земеделска площ, и е дело на българските професионалисти от I/O architects.
  • Like
Reactions: 1
Впечатлени от професионализма на българските архитекти и дизайнери, с гордост ви представяме една изумителна луксозна фамилна къща. Този дом с елегантна архитектура е дело на архитект Радина Гешева и се намира на територията на град София.
  • Like
Reactions: 3
1 - 11 of 11 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top