SkyscraperCity banner

1 - 20 of 25 Posts

·
fastshooter
Joined
·
1,118 Posts
In het voorjaar (begin mei) zijn we op vakantie geweest in bungalowpark De Kempense Meren (van Sunparks) in Lommel. De tweede mei ben ik met mijn zoon een dagje wezen treinen, vertrekstation was Mol.
Hier zijn wat foto's, zowel van het oude als het nieuwe station.

1.


2.


3.


4.


5.


6.


7.


8.


9.


10.


11.


12.


13.


14.
 

·
tiptoe
Joined
·
240 Posts
Dat nieuwe station van Mol vind ik echt oerlelijk,. Dan nog te bedenken dat dit ganse project zoooo lang aansleepte, vooraleer het voltooid was.
 

·
Registered
Joined
·
6,375 Posts
Aha foto's van de Kempense regenton.
In Welkenraedt staat identiek hetzelfde wansmakelijk gedrocht én hebben ze het oude station er ook nog bij.

Bdeankt Erwin ze hier te posten
 

·
Registered
Joined
·
6,045 Posts
Liever een "lelijk" (zoiets is subjectief) nieuw station, dan een zoveelste oud station dat staat te verkommeren! Wat gaat men trouwens doen met die ouwe rommel? Slopen of compleet renoveren mag ik hopen?
 

·
...
Joined
·
1,316 Posts
Amper zitbanken in dat nieuwe station, geen infoschermen,...

Gelukkig heb ik vaste uren waarop ik de trein neem in Mol. Ik hou mn hart al vast mocht er ooit eens een trein afgeschaft of verplaatst worden.
 

·
Registered
Joined
·
443 Posts
Ik vind haast elk staton lelijk in België. Behalve Antwerpen en Brussel dan denk ik. Antwerpen is echt een mooi station. Alleen onhandig met overstappen met al die roltrappen.
De stations zijn vaak niet meer dan een verhoogde stoep met een bushalte erop.Dit is station Antwerpen Noorderdokken. Oerleleijk en verwaarloosd. Stop eens wat geld in de tein, zodat België nieuwe treinen kan kopen en de stations kunnen opknappen.

Hier een station in het dorp Brummen. Zie het vershil met Antwerpen Noorderdokken. Er staan hekken, perrons van stenen en niet van grind.

 

·
Registered
Joined
·
6,375 Posts
Ik vind haast elk station lelijk in België. Behalve Antwerpen en Brussel dan denk ik. Antwerpen is echt een mooi station. Alleen onhandig met overstappen met al die roltrappen.
De stations zijn vaak niet meer dan een verhoogde stoep met een bushalte erop.
:dunno: , mag ik je eens uitnodigen voor een stationsbezoek in België?
Antwerpen en Gent zijn van het type 'kathedralen' zoals Amsterdam en Groningen.
Het nieuwe station van Liège mag vooral indrukwekkend zijn het is helemaal mijn ding niet dus vergelijk ik het maar met de betonstomp van Utrecht, even donker als mensovriendelijk op vele perrons.
De Brusselse stations zijn...triestige situaties een hoofdstad onwaardig.
Waar ligt dat mooie station dan ?

Heb hoop , er wordt eindelijk werk van gemaakt.

Stopplaatsen in België zijn in vele gevallen verpauperd daar heb je overschot van gelijk in.

Dus het station van Brummen is goed ?
De perrons zijn te smal en die hekken staan voor idioot te wezen , het linkse perron had moeten liggen waar die grasstrook ligt links , mensen laat je niet uitstappen in het midden van een spoorlijn, je laat ze afstappen -als de stopplaats aan een overweg ligt tenminste- voor én na de overweg.

Wel een pluim voor de fietsenstalling, de verlichting!
Waarom is het perron niet volledig vlak ?

Uitstekend idee om eens een onderwerp hierover op te starten: http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=507473
 

·
Registered
Joined
·
443 Posts
Ik ben pas in Antwerpen geweest. Centraal station is echt heel mooi. Mooier dan welk station in Nederland ook. Nouja, Amsterdam en Groningen mogen er ook best wezen. Ik heb alleen de stations op de lijn Roosendaal - Antwerpen gezien en er zat nou geen één mooi station bij. Essen zag er nog een beetje acceptabel uit.

Het ging me bij station Brummen om de hekken, de stenen, de grote wachthuizen. Het hoogteverschil zal wel zijn omdat er misschien treinen stoppen met een hogere vloer (mat 64 ofzo) en treinen met wat lagere deuren (Een Lint ofzo)
Veel stations in NL zijn met een dak op de perrons. Kijk eens op google en zoek naar station R'dam Lombardijen, Alexander, Zuid, Centraal of Noord. Het zijn niet de allermooiste stations, maar er liggen stenen op de perrons, alle stations hebben hekken, zijn niet erg begroeid door onkruid, veel overdekt.
 

·
...
Joined
·
1,316 Posts
Oud station ondanks protest tegen de vlakte

Nieuw station na jaren vertraging klaar in 2009

MOL - De actiegroep 'Red de Statie' stierf een stille dood. 'We konden het oude station van Mol jammer genoeg niet redden', zegt raadslid Chrétien Dexters (SP.A). 'De sloopvergunning was al in orde en de plannen waren onomkeerbaar.'De afwerking van het nieuwe stationsgebouw is na jaren vertraging eindelijk in zicht. Volksvertegenwoordiger Servais Verherstraeten (CD&V) stelde er een parlementaire vraag over aan de bevoegde minister Inge Vervotte (CD&V) (zie kader). 'De loketten en een groot deel van de technische ruimte werden eind vorige jaar al in gebruik genomen', zegt Verherstraeten. 'Toch staat er nog een groot deel van het gebouw leeg en moet de omgeving van het nieuwe station nog worden afgewerkt.'

De NMBS is op dit ogenblik volop bezig met het zoeken naar potentiële klanten om de leegstaande concessieruimtes in te vullen. Ook de plannen voor het oprichten van de luifels over de perrons en de bouw van nieuwe fietsenstallingen zijn zo goed als afgerond. De aanbesteding en de uitvoering hiervan zullen nog dit jaar plaatsvinden. 'In deze aanbesteding zit ook de afbraak van het oude stationsgebouw', zegt Verherstraeten. 'De afbraak gebeurt in twee fasen en zou normaal begin volgend jaar voltooid zijn.'

De afbraak van het historische station doet bij velen opnieuw emoties oplaaien. Drie jaar geleden kwam het actiecomité 'Red de Statie' op het toneel. Architecten, politici, dokters en kunstenaars schaarden zich achter het initiatief. 'De actiegroep stierf een stille dood', zegt raadslid en lid van het actiecomité Chrétien Dexters (SP.A). 'We hebben acties gehouden bij verenigingen, maar daar kregen we weinig respons. Ook probeerden we te bekomen dat de sloopvergunning zou vervallen, maar uiteindelijk was alles al afgerond. Het gemeentebestuur steunde de NMBS in de afbraak van het gebouw. Spijtig, want zo verdwijnt weer een historisch monument in Mol. Na een opknapbeurt had het oude gebouw best een leuke invulling kunnen krijgen in de socio-culturele sfeer.'
 

·
Registered
Joined
·
6,375 Posts
Oud station ondanks protest tegen de vlakte

Nieuw station na jaren vertraging klaar in 2009

MOL - De actiegroep 'Red de Statie' stierf een stille dood. 'We konden het oude station van Mol jammer genoeg niet redden', zegt raadslid Chrétien Dexters (SP.A). 'De sloopvergunning was al in orde en de plannen waren onomkeerbaar.'
Was men niet van plan die overweg aan het station te gaan vervangen door een tunnel ?
 

·
Registered
Joined
·
694 Posts
Was men niet van plan die overweg aan het station te gaan vervangen door een tunnel ?
Die mogelijkheid heeft men waarschijnlijk definitief de nek omgewrongen sinds men onlangs aan beide kanten van de overweg appartementsgebouwen heeft gebouwd,net op de plaats waar deze tunnel had kunnen komen.
Als eens de Ijzeren Lijn operationeel zal zijn,zal deze overweg meer gesloten zijn dan open.
 

·
Registered
Joined
·
345 Posts
Vandaag zat er bij de zondag een bijlage van de firma Vansweevelt vastgoed. In die bijlage stonden nog wel enkele interessante ontwerpen en geplande appartementsgebouwen etc. Even een klein overzichtje (alle afbeeldingen komen vanop de site van Vansweevelt vastgoed):

Residentie Rondplein en oude muziekschool in Mol
 

·
Moderator
Joined
·
19,848 Posts
forumleden die donderdag in de buurt zijn van Mol?

gva.be

Koeltoren vliegt donderdag de lucht in

Vandaag om 16:47 door SENNE STARCKX

Zestig kilo dynamiet, zorgvuldig verpakt in drie verschillende springladingen. Dat moet volstaan om komende donderdag de oude elektriciteitscentrale van Electrabel in Mol met de grond gelijk te maken.


Nadat de kolenbunker en de stoomketels er eerder dit jaar al aan moesten geloven, zijn nu ook de dagen van de twee schoorstenen en de koeltoren van de oude kolencentrale van Mol-Donk geteld. Donderdag omstreeks half vijf in de namiddag worden ze met een vernuftig staaltje explosiekunde tegen de vlakte gewerkt.

Daarmee verdwijnt een stukje industriële geschiedenis dat decennialang het landschap tussen Mol en Dessel heeft gedomineerd.

De Vlaamse Instelling voor Technologie en Onderzoek (VITO), die de site van de Electrabel heeft gekocht om er haar toekomstige activiteiten te ontplooien, maakt van het dynamiteren van de kolencentrale een heus publieksevent – mét VIP-programma.

Kijklustigen zijn welkom in vier verschillende publiekszones. Voor genodigden heeft VITO een rondvaart geregeld op het kanaal Bocholt-Herentals, waarin vroeger het koelwater werd geloosd en waarover in de loop der jaren miljoenen tonnen steenkool zijn aangevoerd.

“De toeschouwers zullen drie luide en scherpe knallen horen”, voorspelt Herman Daelman, directeur van de sloopfirma Wolf uit Denderleeuw. “De knallen komen heel snel achter elkaar en zijn vergelijkbaar met een jachtgeweer dat van zeer dichtbij wordt afgevuurd.”​
 

·
Registered
Joined
·
11 Posts
Nieuw plan voor De Schans krijgt groen licht van gemeente

Het nieuwe plan voor site De Schans in Mol kreeg eindelijk een stedenbouwkundige vergunning van de gemeente. Er komen 17 woningen, 26 appartementen en 1 winkelruimte.

Projectontwikkelaar RDK uit Rijkevorsel diende begin dit jaar een nieuw plan in voor de site De Schans in het centrum van Mol. Het bijgestuurde plan hield rekening met de opmerkingen die de gemeente Mol in 2015 had gegeven.
Zo werd het aantal eengezinswoningen opgetrokken van 10 naar 17 eenheden. Het aantal appartementen daarentegen werd flink achteruit geschroefd, van 42 naar 26 stuks. Vooral langs de Schansstraat verdwenen in het nieuwe plan appartementen ten voordele van lagere eengezinswoningen met een tuin. Ook werd er slechts één commerciële ruimte in plaats van vier voorzien.


Link naar het volledige artikel: gva.be/cnt/blsva_02264649/nieuw-plan-voor-de-schans-krijgt-groen-licht-van-gemeente
 
1 - 20 of 25 Posts
Top