SkyscraperCity banner

21 - 25 of 25 Posts

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Groot stadspark verrijst in centrum woon- en zorgsite

Vandaag om 07:44 door Saskia Van GestelGroot stadspark verrijst in centrum woon- en zorgsite
Een 3D-versie van het masterplan dat de gemeente liet opmaken. Hierbinnen kan R&R Management een project ontwikkelen.
Foto: rr

MOL - De 3,5 hectare grote site aan de Keirlandse Zillen in Mol wordt ingevuld met een stadspark van 1,1 hectare, handelszaken, zorgflats en residentiële appartementen. Dit werd donderdag onthuld op de infoavond.
De site aan de Keirlandse Zillen tegenover het station van Mol ligt er al jaren verloederd bij. Enkele vervallen constructies en de hal waar karting Mol in Action in gehuisvest is, doen nog herinneren aan de oude tegelfabriek van Jos Helsen die er tot in de jaren 70 was.


De voorbije 16 jaar werden tien plannen ingediend om het 3,4 hectare grote gebied te ontwikkelen. “De plannen werden getypeerd door een dichte bebouwing en dat vonden we geen meerwaarde voor de site”, zegt schepen voor Ruimtelijke Ordening Peter Van Rompaey (CD&V). “Om de huidige eigenaars op weg te helpen, besloten we een masterplan te laten opmaken.”

Stadspark

Zowel het masterplan als het plan van de huidige eigenaars werd donderdag voorgesteld op een infoavond. “Binnen het masterplan zijn verschillende woonvormen, winkels en diensten mogelijk”, zegt schepen Van Rompaey. “Als tegenprestatie moeten de eigenaars wel een publiek stadspark van 1,1 hectare aanleggen. Ook moeten ze minstens 1,5 miljoen euro investeren in minimum twee panden langs de winkelas in het centrum van Mol. Deze moeten dan nadien aan een voordelige prijs worden verhuurd.”

De vennootschap R&R Management, eigenaar van de site Keirlandse Zillen, stelde een plan op dat past binnen de visie van de gemeente Mol. “In eerste instantie waren we niet blij, omdat we het aantal wooneenheden en winkelruimtes moesten inperken”, zegt Erik Van Duffel van R&R Management. “Maar nu zijn we enthousiast over het huidige plan, dat toch een investering van 75 miljoen euro is. Het is een meerwaarde voor Mol en omgeving.”

Groen en wonen

50% van de site wordt ingevuld met groen, 19% wordt verhard en 31% krijgt bebouwing. In de buurt van de Vredestraat komen vijf residentiële appartementsgebouwen. Aan de andere kant wordt een uniek zorgproject gerealiseerd. “Een groot gebouw biedt onderdak aan verschillende zorgdiensten (zoals een revalidatiecentrum en ruimtes voor medische beroepen) en winkels gericht op zorg.

Een zorgcafé dient als centraal knooppunt. De bovenverdiepingen van het zorgproject worden ingevuld als zorgwoningen die zich richten op assisted living.” Dit is een moderne en goedkopere vorm van assistentiewoningen”, zegt Van Duffel.​
 

·
Moderator
Joined
·
19,840 Posts
gva.be

Bouw nieuw zwembad start in augustus

Vandaag om 03:00 door vgd

MOL - De bouwvergunning voor het nieuwe zwembadcomplex in Mol is definitief goedgekeurd. Zo kunnen de werken voor het zwembad op vrijdag 18 augustus starten. Eerst wordt de werf ingericht en omheind, om vervolgens op maandag 21 augustus te starten met de eigenlijke grond- en afbraakwerken.


De Biststraat wordt op dat moment doodlopend. De toegang via de Nieuwstraat blijft verzekerd. Voor de realisatie van het zwembad moet er geen diepe bouwput gegraven worden. De zwemkuip komt op het niveau van het maaiveld. Door het gebruik van prefabonderdelen, zal het zwembad eind januari 2019 zijn deuren openen. Tegen die tijd is ook het bestaande binnenzwembad gesloopt.​
 
21 - 25 of 25 Posts
Top