SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 21 Posts

·
Registered
Joined
·
12,208 Posts
Hotel "Mepas" Mostar otvorio vrata

Otvaranjem hotela “Mepas” Mostar je dobio drugi ekskluzivni hotel s pet zvjezdica koji je i jedini veliki hotel ove kategorije u Hercegovini. Hotel je smješten u samom središta grada. Nalazi se u sklopu istoimenog trgovačkog centra, ali je pozicioniran tako da predstavlja potpuno zasebnu cjelinu. Recepcija je u prizemlju, a hotel na osmom i devetom katu, sa svoja tri dizala nevezana za Mepas Mall. Za goste je otvorio vrata prije petnaestak dana, bez svečanog otvorenja i pompe, a Dnevni list prošao je kroz cijeli hotel zajedno s direktorom Tomislavom Galićem i uvjerio se u ekskluzivnost “Mepasa”.

Kongresni turizam

Galić kaže kako hotel ima 72 dvokrevetne sobe koje su veće od 40 kvadrata, od kojih i četiri sobe prilagođene osobama s invaliditetom, 14 apartmana većih od 60 kvadrata i jedan predsjednički apartman od 200 kvadrata koji ima svoju kuhinju, prostorije za osoblje, svoje dizalo, jakuzi itd… U hotelu su i spa i wellness zona, kao i fitnes. U sklopu hotela također je i velika garaža, recepcija, caffe bar, banket dvorana za doručak, dok je restoran Prestige hotelski restoran za ručkove i večere. Hotel ima i veliku konferencijsku dvoranu sa 700 mjesta.

"Mi ćemo težiti ka kongresnom turizmu kako bismo se pozicionirali kao poslovni hotel. Još ćemo raditi dvije male dvorane, jedne kapaciteta 150 i druge 30 mjesta. Dvorane će imati svu moguću opremu, kabine za simultani prijevod i sve što je potrebno u današnjem poslovnom svijetu", ističe Galić.

On naglašava da će hotel “Mepas” nastojati podići razinu usluge na najveću moguću.

"Želja nam je udružiti se s drugim mostarskim hotelima i skupa napraviti jedan klaster te zajedno nastupiti prema inozemnom tržištu i pokušati privući velike inozemne kongrese u Mostar", ističe Galić.

Cijene

Što se tiče cijena one su, kaže Galić, prilagođene tržištu. Noćenje za jednu osobu u dvokrevetnoj sobi je 140 maraka. Hotel je već primio prve goste, a imali su već i jedan simpozij. Pitali smo i tko će prvi noćiti u predsjedničkom apartmanu, a direktor kaže da to može svatko tko plati 800 maraka. Hotel je opremljen najkvalitetnijim namještajem i opremom. Noge upadaju u debele tepihe, a na bazenu sa staklenim krovom uvijek je ista temperatura i kada je i sunce i kada pada snijeg.

Hotel trenutačno zapošljava 30 ljudi. Mostar bi s ovakvim hotelom mogao biti na velikom dobitku posebno ako se ostvare najave o udruživanju mostarskih hotela koji bi zajedno mogli napraviti ponudu koja bi u Mostar dovela turiste iz cijelog cvijeta.

bron:www.ekapija.ba

p.s. je li sad 4 ili 5 zvjezdica? Po gornjoj slici je 4 a u tekstu se navodi 5 ?!
 

·
playboy
Joined
·
1,482 Posts
ovaj hotel ne zadovoljava norme za 5 zvjezdica... ali u nasoj zemlji je sve moguce. To sto ima super sobe ne znaci da moze imati 5 zvjezdica, fali tu jos dosta stvari...., kada sve zavrse i dodaju... onda
 

·
◢ ◤
DH
Joined
·
7,286 Posts
Mostar: Predstavljen projekat Hotela Mepas

U svojoj Kongresnoj dvorani danas je predstavljen projekat novootvorenog hotela Mepas, koji će egzistirati u sklopu Tržnog centra Mepas Mall. Radi se o hotelu sa pet zvijezdica.


Prisutnima su se obratili direktor hotela gospodin Tomislav Galić, Andrija Krešić iz Turističke zajednice HNK, te šefica marketinga Ivana Ćavar.

"Naporno smo radili stvorivši snažne temelje i bogatu ponudu našeg hotela. Sezona je počela, a pred nama je mnogo posla. Očekujem saradnju sa gradskim vlastima i ostalim hotelijerima iz našeg grada,“ kazao je Galić.

Predsjednik TZ HNK, Andrija Krešić dodao je da se radi o hotelu koji je prethodno nedostajao i koji je sada upotpunio turističku ponudu grada.

Ivana Ćavar goste je upoznala sa sadržajem hotela. Inače, hotel se sastoji od 16 clasic soba, 52 superior sobe, te predsjedničkog apartmana sa pogledom na panoramu grada. Obuhvala ukupno 190 ležajeva. Osim najsavemenijih kupatila, sobe nude i internet sadržaje i LCD televizore. U sklopu hotela također postoji Kongresna dvorana „Queen“, restoran „Prestige“, Banket dvorana, te Spa & Relax centar sa najsavremenijim fitnes centrom, zatvorenim bazenom i bazenom za djecu.

KLIX
 

·
◢ ◤
DH
Joined
·
7,286 Posts
Prošetajte luksuznim hotelom Mepas sa pet zvjezdica

Turistička ponuda regije bogatija je za ekskluzivni hotel s pet zvjezdica - hotel Mepas, koji je sinoć predstavljen na konferenciji za novinare u svečanoj dvorani "Queen“. Kao dio Mepas grupe, hotel Mepas smješten je na vrhu poslovno-trgovačkog centra Mepas Mall, u samom centru poslovne zone Grada Mostara.


Hotel ima tri etaže, 86 luksuzno opremljenih soba i apartmana, predsjednički apartman, spa i relax centar sa zatvorenim bazenom, te kongresni centar čiju okosnicu čini svečana dvorana "Queen“, kapaciteta do 700 mjesta, koja je djeljiva u dvije manje dvorane (za poslovne i svečane prigode).

"Turističkoj ponudu Grada Mostara i našoj regiji nedostajao je jedan ovakav hotel sa kongresnim centrom. Nadamo se da će hotel Mepas sa svojom ponudom i kapacitetima, privući brojne nove turiste i poslovne ljude u Grad Mostar i HNK, te da će se time i dalje razvijati ne samo naša turistička ponuda već i naša privreda“, kazao je Andrija Krešić, direktor Turističke zajednice Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Konferencijska dvorana, u kojoj je održana prezentacija, opremljena je sa tri kabine za simultano prevođenje, te najmodernijom prezentacijskom i audio/video opremom. Iz dvorane se nastavlja otvorena terasa sa zadivljujućim pogledom na panoramu Mostara, te kao takva predstavlja idealno mjesto za organizaciju banketa na svježem zraku. Sobe i apartmani oduševili su novinare i predstavnike turističkih agencija spojem vrhunske elegancije i udobnosti, te moderne tehnologije.

“Budući je sezona uveliko počela, pred nama je mnogo posla. Tek se trebamo 'upisati' u turističku i poslovnu ponudu Mostara i regije. Svakako očekujemo uspostavu dobre saradnje s gradskim i kantonalnim vlastima, ali i drugim hotelijerima kako bismo zajednički radili na poboljšanju turističke ponude Mostara, Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine”, kazao je direktor hotela Mepas Tomislav Galić.

Goste hotela Mepas očekuje ekskluzivni spa i relax centar, kongresni centar, izvrsna gastronomska ponuda, uz prostrane sobe i apartmane s pogledom na veličanstvenu panoramu Mostara.

"Neovisno o tome krije li se u vama radoznali putnik, koji želi iskusiti sve ljepote Hercegovine i njene okolice, ili ste u potrazi za opuštanjem i wellness užicima, sportskim sadržajima ili samo tražite idealno mjesto na kojem ćete ugostiti svoje poslovne partnere i porodicu, hotel Mepas je pravi izbor, a on je izbor i slavnog violončelističkog dvojca 2Cellos, koji će za vrijeme svog koncerta u Mostaru 14. augusta odsjesti u predsjedničkom apartmanu ovog hotel", saopćili su iz Mepasa.KLIX
 

·
Registered
Joined
·
3,142 Posts
Strani turisti dali visoke ocjene hercegovačkim hotelima

Hotel Colors Inn u Sarajevu najbolje je rangirani hotel u Bosni i Hercegovini po ocjeni posjetitelja, uglavnom iz inozemstva, na jednoj od najpopularnijih turističkih stranica na svijetu Tripadvisor.

Riječ je o stranici koja nudi savjete o smještaju, prijevozu, izlascima, hrani, znamenitostima itd, na lokacijama širom svijeta, te preko koje se obavljaju rezervacije hotela a kasnije i njihovo ocjenjivanje i rangiranje.

Hotel Colors Inn je prvi na listi jer ima najviše ocjena „odličan“ i „veoma dobar“, piše poslovni portal BiznisInfo.

Na stranici se navodi da je ovaj hotel dobio 173 recenzije posjetitelja iz Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Rusije, Malezije itd.

Posjetitelji uglavnom navode odličnu lokaciju hotela, brzu uslugu, čiste i prostrane sobe, ljubazno osoblje, „razumnu cijenu“ itd.

Slijede mostarski hotel Mepas koji je ocijenjen ne samo kao komforno i ugodno, već i veoma romantično mjesto s divnim pogledom, Hotel VIP u Sarajevu, Eden Villa u Mostaru, Medjugorje Hotel & Spa i Herceg Etno selo Medjugorje.

Dalje po ocjenama posjetilaca slijede sarajevski hoteli Bristol i Central, te Isa Begov Hamam i Garni Hotel Konak, također u Sarajevu. Lista se završava motelom Deny u Mostaru.

Ovaj rezultat za neke bi mogao biti pomalo iznenađujući jer na vrhu liste nema nekih od najpoznatijih hotela u BiH.

Treba reći da su recenzije na ovakvim stranicama veoma relevantne jer ih mogu dati samo oni koji su zaista odsjedali u hotelu.

Stoga mnogi turisti više gledaju na recenzije drugih posjetitelja nego na ono što hoteli sami kažu o sebi.
Bljesak.info
 
1 - 20 of 21 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top