SkyscraperCity Forum banner
1 - 20 of 93 Posts

·
Registered
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #3 ·
FOTO: Ipak će biti hotel!Na modernom zdanju koje je niklo na mjestu nekadašnjeg hotel Mostara, istaknut je natpis "HOTEL MOSTAR", što bi trebalo okončati rasprave oko namjene i budućnosti ovog objekta.

Naime, rušenje nekadanjeg hotela Mostara, kao jednog od prepoznatljivih objekata u gradu izazvalo je poprilično negodovanje u javnosti, o čemu je portal StarMo detaljno izvještavao. Podsjetimo, bili smo prvi, koji smo u javnosti najavili da će se stari objekat rušiti, te na njegovom mjestu graditi novi.

Negativne reakcije u Mostaru samo su pojačene špekulacijama kako bi novi objekat mogao imati "drugačiju namjenu".

Ipak, to se izgleda neće desiti, iako novo zdanje nema nikakve veze sa izgledom originalnog hotela, koji je da potsjetimo, trebao prema najavama iz nadležnih organa Gradske uprave, trebao biti "klasično rekonstruiran".

Radi se o modernom objektu, koji je osim toga značajno predimenzioniran u odnosu na originalni hotel. Bolje upućeni tvrde da će zbog toga novi hotel Mostar možda biti samo dio ponude u novoj poslovnoj zgradi na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu.


(starmo.ba)


 

·
Registered
Joined
·
23,721 Posts
Lajkam :cheers:

Prije svega, stara zgrada je bila potpuno neugledna.

Drugo, drago mi je da ovaj Hotel ponovo u Mostaru promovise njegovu karakteristicnu bijelu boju za fasade :cheers:
 

·
Banned
Joined
·
1,945 Posts
Iako duplo veći zbog ''klasične rekonstrukcije'', hotel Mostar će ponovno biti hotelHotel Mostar će ponovno biti hotel i kao takav je već naveden u ponudi i katalozima nekoliko turističkih agencija u Mostaru, doznaje Mostarlife.com. Time su opovrgnute glasine koje su proteklih tjedana kružile po medijima da će se u taj hotel smjestiti državne institucije za što se vezao predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i njegov bliski suradnik Ante Vidačak, u čijoj jeobitelji, kako tvrde mediji, ovaj hotel, smješten pored HDZ-a BiH, u većinskom vlasništvu.

Nekadašnji hotel Mostar, za kojeg je Marina Deronjić, načelnica Odjela za urbanizam (HDZ BiH), svojedobno ustvrdila kako će nad istim biti provedena "klasična rekonstrukcija", srušen je početkom 2013. do temelja, a na njegovoj lokaciji niknula je impozantna građevina s podzemnim garažama.Pitanje ''klasične rekonstrukcije'' izazvalo je niz negativnih reakcija u mostarskoj javnosti i bilo jako osjetljivo u početku. Sjećamo se slučaja kada je zbog pitanja o gradnji napadnut i ozlijeđen čuveni mostarski kipar Florijan Mićković.

''Klasičnom rekonstrukcijom", novoizgrađeni hotel Mostar pratit će europske standarde, biti hotel s četiri zvjezdice, veći za oko 30 posto, umjesto 32 sobe, imat će 60, svoj prepoznatljiv oblik slova 'L' i prepoznatljivu terasu te sedam katova.

 

·
Registered
Joined
·
23,721 Posts
Sjajno!
 

·
Moderator
Joined
·
49,361 Posts
Odlicno
 

·
Registered
Joined
·
341 Posts
Discussion Starter · #17 ·
S radom započinje u ožujkuHotel Mostar započinje s radom početkom ožujka, kazao je za Dnevni list investitor Ante Vidačak. Projekt čija je izgradnja trajala ukupno dvije godine sa svom unutarnjom opremom procjenjuje se na vrijednost od 15 milijuna konvertibilnih maraka.
Na više od 8000 metara četvornih, na koliko se prostire hotel Mostar, raspoređene su 104 spavaće sobe s ukupno 226 ležaja, kao i luksuzni predsjednički apartman.

Hiltonska kategorija

Hotel Mostar svojim gostima će nuditi i tri kongresne dvorane, jednu veliku i dvije manje koje mogu primiti otprilike 250 ljudi. Velika dvorana koja može zaprimiti 400 ljudi služit će, kako navodi Vidačak, uglavnom za svadbene proslave.
Osnovna karakteristika ovih kongresnih dvorana jest to što su polivalentne, odnosno sastoje se od pomičnih zidova koji se spajaju i razdvajaju, ovisno o potrebi situacije.
“U sklopu hotela gostima će biti dostupan wellness i fitnes centar, restoran, te caffe slastičarnica koja će biti smještena u prizemlju hotela i gledati na Ulicu kneza Domagoja”, kazao je Vidačak.
Garaža je za sve posjetitelje osmišljena i organizirana u dvije etaže, a sve komponentne zajedno ovaj hotel svrstavaju u “hiltonsku” kategoriju.

Dvije godine izgradnje

Podsjetimo, izgradnju hotela započela je 15. siječnja 2013. godine građevinska tvrtka “Promark Mostar”. Prema prvotnom planu, hotel je trebao biti rekonstruiran. Do toga nije došlo jer je Građevinski fakultet Sveučilišta u Mostaru priložio elaborat u kojem su ustvrdili da je rekonstrukcija prijašnjeg hotela opasan projekt, te je po novoj projektnoj dokumentaciji bilo predviđeno rušiti stari hotel i graditi novi.
U siječnju 2014. godine to je i učinjeno. Stari hotel je srušen nakon čega je izgrađena nova građevina koja je dobila potpuno novi izgled koji će Mostarcima biti vidljiv početkom ožujka.


Dnevni list
 
1 - 20 of 93 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top