Brate dok ne vidim 100% aktivno gradiliste ova tema nema smisla.
Vjeruj Subicu!!! :nuts:Brate dok ne vidim 100% aktivno gradiliste ova tema nema smisla.
Imaju li igdje malo bolje i veće slike, skice, makete, renderi, modeli ovo ono. Ovo je premaleno.Gradnja Katedrale najavljena za ovu godinu.
Po meni bi puno uljepsalo onaj dio kod Mepasa.
Jos samo da dvoranu izgrade (koju ce otvoriti Bešlićev pra pra unuk).
Evo jedina slika koja postoji za ovu crkvu:
![]()
Šta se može...Političke okolnosti nisu dozvolile drugačije u vrijeme kad se gradila.^^i ta mi je rugobna
Nije meni problem beton sam po sebi, nego nedostatak osjećaja za estetiku i sakralnost. Ta na Rudniku je dobra kakvih sve ima.Pa i crkva na Rudniku je od betona, a vidi kad je završena kako je lijepo beton ušminkan kamenom i fasadom...
Sve je to tako ali kako se arhitektura mijenja s novim vremenom tako se to odrazilo i na sakralne objekte svih naroda.Koliko je samo crkava srušenih u ratu zamijenjeno betonskim "remek djelima" moderne arhitekture, umjesto da su obnovljene stare. Brišemo i odričemo se povijesti, a nova koju pišemo ne izgleda lijepo.
Nije problem što se arhitektonski stilovi mijenjaju, toga je uvijek bilo. Problem je što arhitekti modernih crkava gube iz vida sakralnost građevine, što se moderne crkve sve manje razlikuju od nesakralnih građevina, što se potpuno zanemaruje provjerena estetika u korist nekakvih eksperimenata koji redovito ne završe dobro, a cijenu ne plaćaju arhitekti (oni poberu nagrade i hvalospjeve) nego vjernici koji će u tim crkvama moliti.Sve je to tako ali kako se arhitektura mijenja s novim vremenom tako se to odrazilo i na sakralne objekte svih naroda.
Problem je što ne znam čime se imaju ponositi. Eto taj samostan na Petrićevcu, ili crkva na Dobrinji, kao da ih je dijete u Paintu projektiralo, kao neka parodija što kaže BL2. Nije to samo stvar ukusa, nego činjenica.Svaki objekt ima svog arhitektu koji je taj objekt tako projektirao i on se ponosi time. Arhitektura je ipak jedna grana umjetnosti. Nekom će se nešto sviđati nekom nece.