SkyscraperCity Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

· Registered
Joined
·
24,347 Posts
Ova na Rudniku je odlična, barem na ovoj slici
 

· Registered
Joined
·
24,347 Posts
Mislim.da je potrebno napraviti razliku između moderne arhitekture i loše arhitekture^^

Kod ovih primjera nije uopšte problem što je arhitektura moderna, već što je iznimno loša! :eek:hno:

Prevedeno na stambene objekte, ovo bi bilo kao zgrade Babić Jablanica sa zeleno-narandžastom fasadom, a moderna arhitektura su isto tako i Waves zgrade.
 

· Registered
Joined
·
24,347 Posts
Šta je toliko loše u ovoj crkvi ako ne gledamo zvonik?

Ta crkva je zapravo samostanska crkva, koja je gabaritima i ostalim bila uklopljena u ostatak samostanskog kompleksa, izgradjenog u jednom vremenu.
Danas imamo nespojivi mix predimenzionirane crkve, restauriranog samostana u originalnom obliku i betonskog zvonika, gdje čak ni krovovi crkve i samostana nisu iste boje.

Ja bih je prilikom obnove obavezno povisio u visinu, možda i u širinu, ali je nikada ne bih isturio u odnosu ma samostan a pogotovo joj ne bi dodao zaobljeni kroz i to ovako loše izveden

Što se zvonika tiče, to je od strane turista vjerovatno najčešće ismijavani objekt u Mostaru, pogotovo onih koji dolaze iz sjevernijih protestantskih zemalja, i izaziva kontraefekat od onog koji se namjeravao postići... Ali to je već problem onih koji su ga izgradili, ne naš
 
  • Like
Reactions: thekupus
1 - 3 of 3 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top