SkyscraperCity Forum banner

MOSTAR | Мостар - Mostar City Tower | 50m

29140 Views 95 Replies 22 Participants Last post by  AdiMostarac
Mostar City Tower | 50m

Visina: 50 m

:cheers:^^

Očekujem čitav pdf 3D vizualizacije pa zaljepim ostatak materijala (rendere). :banana:
See less See more
  • Like
Reactions: 5
1 - 20 of 96 Posts
Raščišćavanje terena

See less See more
9
Uskoro počinje izgradnja Mostar City Tower-a

Na nekadašnjem imanju obitelji Nardelli iz Mostara, koje se nalazi na lokaciji između Španjolskog trga, parka Zrinjevac i obnovljenog šetališta, do jučer su se odvijali dinamični radovi u raščišćavanju velike parcele. Nasljednici porodice Nardelli prodali su parcelu i kući za nepoznati iznos, ali nema sumnje de je cijena sigurno bila "paprena" obzirom na veličinu nekretnine i njen cantralni položaj u odnosu na obnovljeni Španjolski trg i Gradski park. Prva žena mostarskog urbanizma nam je otkrila kako se radi o velikoj poslovnoj zgradi koja će nositi naziv Mostar City Tower. Zgrada će se sastojati od više međusobno povezanih etaža, a najveći dio zgrade će postati jedan od prepoznatljivih simbola grada kazala je Deronjić. Početak gradnje još nije točno definiran.

Izvor: Dnevni list.
See less See more
  • Like
Reactions: 1
Slike lokacije gdje će se graditi Mostar City Tower

Do zgrade HDZ-a 1990
See less See more
3
  • Like
Ne sviđa mi se jer mu nije mjesto ovdje. Ne samo zbog lokacije budući se nalazi u jedunoj ulici sa kompletno očuvanim zgradicama/vilama iz AU perioda.
Po meni će nepovratno opteretiti i zagušiti rondo koji je u špici već preopterećen.
Ovo je se trebalo praviti iza Hotela Mostar, na onom velikom parkingu.

Mi nažalost nemamo odjel za urbanizam i građenje nego odjel za klimanje glavama.
See less See more
  • Like
U istom redu je OSC napravio ono svoje užasno zdanje...i more onih ojekata sa desne strane šetališta koji su užasni. Ovo je meni puno bolje od navedenih staja koje su izgrađene nakon rata u ovom djelu grada
I da..ona lokacija iza Hotela Mostar je sasvim ok za ovakvu zgradu ;)
Ne sviđa mi se jer mu nije mjesto ovdje. Ne samo zbog lokacije budući se nalazi u jedunoj ulici sa kompletno očuvanim zgradicama/vilama iz AU perioda.
Po meni će nepovratno opteretiti i zagušiti rondo koji je u špici već preopterećen.
Ovo je se trebalo praviti iza Hotela Mostar, na onom velikom parkingu.

Mi nažalost nemamo odjel za urbanizam i građenje nego odjel za klimanje glavama.
Da, to je u biti to. Nažalost čitav grad je došao u takvu situaciju da se raduješ bilo kakvim projektima i objektima, bez obzira jeli im tu mjesto ili nije.
See less See more
  • Like
:cheers::cheers::cheers:

Rokovi?
Još nepoznato. Ali izgleda da će ići paralelno kada i krenu radovi na lokaciji gdje je nekada bila SlavonijaDi (isto jedna ogromana zgrada) :cheers:
Najs, pratim :cheers:
:nocrook:
super izgleda, novi simbol grada :)
  • Like
super izgleda, novi simbol grada :)
Da. Novi lendmark. Još kada se obnovi staklena, ovaj dio će posati jako zanimljiv....na ne velikoj udaljenosti tri staklenke (Mostar City Tower, Staklena Banka, Mepas Mall) :lol:
  • Like
neće ovo biti nikakav novi landmark Mostara
prvo, kao što su mnogi već primijetili, tu mu nije mjesto, zamislite u Sarajevu da je ATT izgrađen iza katedrale, a drugo arhitekturom će kako mi se čini biti nijansu iznad Avaz-Robot centra u Tuzli
neće ovo biti nikakav novi landmark Mostara
prvo, kao što su mnogi već primijetili, tu mu nije mjesto, zamislite u Sarajevu da je ATT izgrađen iza katedrale, a drugo arhitekturom će kako mi se čini biti nijansu iznad Avaz-Robot centra u Tuzli
Zasto ne bi bio? Pa ako moze u Zagrebu, Beču...itd staro i novo...ne vidim zasto ne bi moglo kod nas ^^^^
Mi se sad kao nesto pametni pravimo :nuts:
See less See more
1 - 20 of 96 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.