SkyscraperCity Forum banner
1 - 17 of 17 Posts

· Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #5 ·
Uskoro počinje izgradnja Mostar City Tower-aNa nekadašnjem imanju obitelji Nardelli iz Mostara, koje se nalazi na lokaciji između Španjolskog trga, parka Zrinjevac i obnovljenog šetališta, do jučer su se odvijali dinamični radovi u raščišćavanju velike parcele. Nasljednici porodice Nardelli prodali su parcelu i kući za nepoznati iznos, ali nema sumnje de je cijena sigurno bila "paprena" obzirom na veličinu nekretnine i njen cantralni položaj u odnosu na obnovljeni Španjolski trg i Gradski park. Prva žena mostarskog urbanizma nam je otkrila kako se radi o velikoj poslovnoj zgradi koja će nositi naziv Mostar City Tower. Zgrada će se sastojati od više međusobno povezanih etaža, a najveći dio zgrade će postati jedan od prepoznatljivih simbola grada kazala je Deronjić. Početak gradnje još nije točno definiran.

Izvor: Dnevni list.
 

· Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #8 · (Edited)
U istom redu je OSC napravio ono svoje užasno zdanje...i more onih ojekata sa desne strane šetališta koji su užasni. Ovo je meni puno bolje od navedenih staja koje su izgrađene nakon rata u ovom djelu grada
 

· Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #20 ·
neće ovo biti nikakav novi landmark Mostara
prvo, kao što su mnogi već primijetili, tu mu nije mjesto, zamislite u Sarajevu da je ATT izgrađen iza katedrale, a drugo arhitekturom će kako mi se čini biti nijansu iznad Avaz-Robot centra u Tuzli
Zasto ne bi bio? Pa ako moze u Zagrebu, Beču...itd staro i novo...ne vidim zasto ne bi moglo kod nas ^^^^
Mi se sad kao nesto pametni pravimo :nuts:
 

· Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #23 ·
Ja jesma za novo, da se razumijemo. Na onom mjestu je se trebala sačuvati ona star kuća ili napraviti ovjekt u gabaritima sličnim (makar visnom) okolnim objektima.
Kao što je vizura Kosače nepovratno narušena Kućom mode, tako će i ovaj objekt totalno zasjeniti ulicu koja je mirisala na povijest.
Objekt OHR-a je kritičan ali se da lako ispraviti i doraditi da se fino uklopi,a ni on ne odskače gabaritima.
Ja svakako podržavam izgradnju po gradu ali ne pod svaku cijenu i bilo gdje. Onda grad više nije grad!
Evo kako to u Beču izgleda, staro i novo :cheers: Meni se sviđa^^
 

· Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #28 ·
dobra su oba trga, kod Cvjetnog je naročito dobro urađena interpolacija suvremene i stare arhitekture jer onaj novi objekt (tc Cvjetni) ne odskače gabaritima
ali neboder u Ilici je druga priča
slažem se. Meni je cvijetni čak što više i dinamičniji ovako sa kombinacijom stare i nove arhitekture ^^
 

· Banned
Joined
·
2,009 Posts
Discussion Starter · #39 ·
Ma bjez,ne zelim vjerovat da smo toliko zaostali,znaci ovaj tower je perfektna prilika da setaliste postane ono sto uistinu i jest,špica i centar grada(nesto tipa Cvjetni u ZG),i ako propustimo ovu priliku treba nas sve na goli otok.
Sanjat cu dok ne vidim dizalicu i tablu s opisom projekta...
:lol::lol::lol: sta ce nam ista
nismo "nizaceg" :lol::lol:
 
1 - 17 of 17 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top